Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay To jan 27, 2009 7:01 pm

odlično 5
felnice v nulo 8)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
overman2
Nov uporabnik

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a overman2 To jan 27, 2009 7:05 pm

S|icKeR je napisal/-a:ta avto je še v original barvi? ker ne vem če sem že kdaj videl tok star avto v takem stanju. drgač pa kapo dol za vse, zunanjost bo pa tut fenomenalna. le redno nas obveščaj o napredku!

Avto je razen prednjega levega blatnika (nekaj naj bi padlo nanj) celoten v prvi-originalni barvi. Naslednji teden pa se mi zacnejo semestralne pocitnice (3 tedne), ko se bom lahko vec posvetil avtu :D

V tem casu bi mi moralo uspet porihtat naslednje stvari:
-platisca (spolirat robove, na novo pobarvat sredino-crna)
-barvanje pokrova ventilov, plasticnih rez za zajem zraka v kabino (oboje crno)
-popravilo pokrova prtljaznika ter barvanje le tega... prav tako original (mali) spoiler v barvo avtomobila
-nova "crna" zascita pragov ter zadnje vezne stene
-popravit vse pikice od kamenckov
-montaza nosilca za filter goriva ter montaza nosilca za ohisje zracnega filtra (pride barvan v barvo karoserije)... oboje ze dobil.

lp

Uporabniški avatar
overman2
Nov uporabnik

Napisal/-a overman2 To feb 24, 2009 8:16 pm

Pocitnice so mimo, nekaj se je le dogajalo :D Menjal sem termostat ter spodnjo gumijasto cev med termostatom ter hladilnikom, menjal dolocene cevi za bencin v motorju (pletene rostfrei), odstranil pokrov prtljaznika (pride na novo barvan zaradi luknjic-spoiler in vdolbinic od toce)... tako pa sedaj zgleda pokitan ter pobrusen pokrov ventilov, ki caka na barvanje:

Slika

...kaksna dva tedna nazaj sem bolj po nakljucju kot nalasc, nasel popolnoma nov, originalen obratomer za m10 motorje.

Slika

Slika

...ura odstranjena, obratomer caka na vgradnjo:

Slika

...in zadeva deluje:

Slika

Slika

Spodnji rob pragov ter zadnje vezne stene je na novo crno zasciten-pobarvan. Na prvi pogled nic posebnega, ampak kar nekaj dela (priprava, brusenje).... tako pa je avto zgledal pokrit ter polepljen pred barvanjem:

Slika

Slika

Slik opravljenega dela nimam, ker je zmanjkalo casa... mogoce ga poslikam ta vikend, ce bodo prispela nova platisca. Glede platisc je prislo nekaj vmes, tako da pridejo Ronal LS 15" 7,5J z pnevmatikami 205/50 (original dimenzija je 205/55, ampak imam rajsi malo nizji presek :D ):

Slika

lp

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy To feb 24, 2009 9:32 pm

Coolski bmw....posebej všeč so mi borbetke

drugače pa sem zasledil v temi da študiraš v Grazu...lahko vprašam kaj....

namreč jaz sem tudi tam :D :D ....jaz sem na FH Joanneum...smer fahrzeugtechnik

Uporabniški avatar
overman2
Nov uporabnik

Napisal/-a overman2 To feb 24, 2009 11:51 pm

vugy je napisal/-a:Coolski bmw....posebej všeč so mi borbetke

Hvala... no to pa je zanimivo, nas je zgleda kar nekaj v grazu :D Jaz sem na TU, Geomatics Engineering (geodezija), me je pa drugace tudi vleklo na tvoj studij (ampak mi FH ne ustreza :P). Bi s lahko kaj srecali v tu gori? :)

Uporabniški avatar
Nejko87
Poznavalec foruma

Kraj: Loka

Napisal/-a Nejko87 Sr feb 25, 2009 12:12 am

Vidim da si natančen... To mi je všeč.. Ne pa nekaj na hitro...
Glede "izdelka" pa lahko rečem samo bomba!
s zastopm d štorkla prnese otroka... sam d pajk odnese avto... tega pa nam nkol zastopu....

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Sr feb 25, 2009 9:21 am

overman2 je napisal/-a:
vugy je napisal/-a:Coolski bmw....posebej všeč so mi borbetke

Hvala... no to pa je zanimivo, nas je zgleda kar nekaj v grazu :D Jaz sem na TU, Geomatics Engineering (geodezija), me je pa drugace tudi vleklo na tvoj studij (ampak mi FH ne ustreza :P). Bi s lahko kaj srecali v tu gori? :)

Ja bi se lahko ja.......ja vem ja na fh moraš biti vedo pri stvari :cry: :cry: če ne lahko greš.....

pa sej nas jebejo...ja bi se lahko srečala enkrat.....od 9 marca naprej sem jaz spet gori.....meni bi najbolj ustrezalo kaki petek popoldan.....ker v petek imam ponavadi samo do enih dveh

zdaj pa dost off topica....pm dalje :lol: :lol:

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Sr feb 25, 2009 11:17 am

luštna stvar samo zakaj nisi če si že imel komplet motor podrt samo prehonal cilindre in spoliral glavno gred in zamenjal še obročkje ter glavne in ojnične ležaje da bi bil za sigurno mir??

Uporabniški avatar
overman2
Nov uporabnik

Napisal/-a overman2 Sr feb 25, 2009 12:12 pm

čare je napisal/-a:luštna stvar samo zakaj nisi če si že imel komplet motor podrt samo prehonal cilindre in spoliral glavno gred in zamenjal še obročkje ter glavne in ojnične ležaje da bi bil za sigurno mir??

Res, lahko bi to naredil, ampak to je bil moj prvi swap in prvic da sem razdiral avtomobilski motor :oops: . Spodnjega dela si nisem upal lotit, motor pa sem pred nakupom tudi preizkusil (ko je bil se v avtu) in je delal zelo lepo, kompresija je bila se odlicna, glede izkusnje z prejsnim m10 motorjem, bo z mojo kilometrino prezivel se najmanj 10 let (tok, tok) ;) Potem pa pride se financna plat... preden bi delal generalko na m10, si rajsi omislim dober-novejsi m50b25TU :twisted:

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! Sr feb 25, 2009 2:16 pm

Lepo! Bravo!

Uporabniški avatar
sky88
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a sky88 Sr feb 25, 2009 2:35 pm

Zelo lep BMW,pa še super ohranjen,čuvaj ga nekoč bo vreden ogromno ':D'

LP
1996 Honda Civic EJ9...bivša
1996 Honda Civic EK4...bivša
1999 Honda Civic EJ9...bivša
2003 Audi A4 B6 Avant...daily driven
1997 Honda Civic EK4...track driven

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Sr feb 25, 2009 3:27 pm

če boš dal ele felnice iz belega gor si zmagu.. za moje pojme najlešse kar lahk daš na e30 ;) :twisted:

Uporabniški avatar
overman2
Nov uporabnik

Napisal/-a overman2 Če feb 26, 2009 10:08 am

shaggx je napisal/-a:če boš dal ele felnice iz belega gor si zmagu.. za moje pojme najlešse kar lahk daš na e30 ;) :twisted:

Felnice me baje ze cakajo doma, je pa drugace dizajn enak originalnim e30 kreuzspeiche, le da so 0,5" sirse-vec roba :twisted:

Uporabniški avatar
shaggx
Stalni uporabnik

Napisal/-a shaggx Če feb 26, 2009 3:39 pm

overman2 je napisal/-a:
shaggx je napisal/-a:če boš dal ele felnice iz belega gor si zmagu.. za moje pojme najlešse kar lahk daš na e30 ;) :twisted:

Felnice me baje ze cakajo doma, je pa drugace dizajn enak originalnim e30 kreuzspeiche, le da so 0,5" sirse-vec roba :twisted:

njami xD

Uporabniški avatar
MaTo~iS
Nov uporabnik

Napisal/-a MaTo~iS Ne mar 01, 2009 6:45 pm

lepo narejeno, v pravi projekt z pravim avtom si se spravo :tomidelej:
MottoR KLUB
www.mottorklub.com

Uporabniški avatar
overman2
Nov uporabnik

Napisal/-a overman2 Ne mar 01, 2009 9:13 pm

najprej hvala za vse komentarje-tako vem, da sem na pravi poti :) Zgodba se nadaljuje:

Takoj ko sem v petek prisel domov, sem letel do kolega, kjer me je cakalo tole:

Slika

In sicer nove Ronal-ke LS 15" 7,5J, ET25 .. zraven seveda tudi vijaki ter kljuc za pokrovcke:

Slika

Slika

.. da nebi ventil pokvarili celotnega izgleda, sem ze prej nabavil skrite ventile:

Slika

V torek pridejo se nove pnevmatike Kumho KU31 205/50, ta teden bi se naj pobarvali pokrov prtljaznika, zadnji spoiler ter nosilec zracnega filtra. Boris je vse skupaj res profesionalno ze pripravil (pokrov je v rdecem sprickitu in bo se pobrusen), spoiler ter nosilec sem pobrusil danes:

Slika

Komaj cakam naslednji vikend :D

Do takrat pa se ena sveza slikica iz salona:

Slika

lp

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Uporabniški avatar
overman2
Nov uporabnik

Napisal/-a overman2 Pe mar 20, 2009 11:56 pm

Koncno nekaj novega... vceraj sem se po daljsem premoru spet ustavil v sebeborcih, kjer so me cakali pobarvan pokrovo prtljaznika, spojler ter nosilec zracnega filtra. Niti ni minilo veliko casa in ze so bile nove gume na platiscih... dan je sel proti koncu in odpravil sem se domov. Se enkrat zahvala Borisu za vso odlicno opravljeno delo:)
Danes sem se seveda takoj zjutraj odpravil do avtomobila, mu prvo zamenjal platisca, nato pa se lotil montaze pokrova prtljaznika. Vse je slo dokaj gladko, saj sem polozaj lukenj za zadnji spojler lahko "presnel" iz Borisovega pokrova (v prickitu-spojler snet). Slikan je bolj na hitro, pa se zelo prasen je:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Morem priznat, da sem zelo zadovoljen glede izgleda, v zivo platisca pridejo se bolj do izraza, spojler pa doda piko na i. Dimenzija pnevmatik pa je ravno prava... ne prevec balonska in ne prevec napeta-zascitni rob gume lepo pokrije platisce:ok

Nekaj malenkosti se je za postimat, potem pa ena postena politura:ok

In pa se nekaj novega za tople poletne dni... zilica za motor mi ni dala miru in kolega v avstriji je imel tole "klasiko" odvec.... 1981 yamaha xs 400 u.s. custom (38ps)

Slika

Slika

Uporabniški avatar
overman2
Nov uporabnik

Napisal/-a overman2 To mar 24, 2009 1:28 pm

No zgleda, da se nobenemu neda napisat kaksnega komentarja, kritike, mnenja... :tipk

Prejsni teden sem dobil tudi en lep paket iz finske, in sicer:

Slika

Slika

ter se primerjava z original kolektorjem (iz drugega motorja, avto ima se stock izpusni sitem)

Slika

Zadeva zgleda kvalitetno narejena, materijal mi je podoben crMo ampak nisem preprican:blackeye V glavnem celoten kolektor skupaj s skatlo tehta 7,1kg (stock ma sigurno 15kg) :)

Celoten izpusni sistem pa pride menjan enkrat poleti (rostfrei od kolektorja naprej-popolnoma odprt sistem, ampak cim tisji) :wink:

lp

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši To mar 24, 2009 1:37 pm

Bmw mi je res zelo všeč prav tako yamaha 8) ..bmw-ja je kr škoda ven iz salona na cesto postavit :)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost