Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To maj 05, 2009 6:10 pm

Predvsem pa nikoli nebi kupil novega avta!

Čisto tako iz firbca. Ti nikoli ne potegne kakšen nov avtomobil, recimo Lincoln... Ali gledaš gledaš predvsem iz finančnega področja?

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To maj 05, 2009 7:11 pm

Men je pa noro lep, tak lep da mu oprostim vso plastiko itd.

Itak "šimfajo" taki ki nimajo avta niti v polovici vrednosti tega in ki še mimo tega šli niso.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing To maj 05, 2009 7:35 pm

INFINITI: morda si se malo preveč razburil. Avto ima določene pomanjkljivosti in pogledati moraš z vidika da je ta avto v usa top of the top za 49k USD, medtem ko je BMW M3 80k USD, sedaj pa se je treba vprašati če je američanu pomembna šprajna za razliko 30.000USD????????? TUDI MENI NEBI BILA, IN MORDA ŠE KOMU

Pač v evropi je avto dražji zaradi dodatnih davkov, prevoza, itd. Tisti ki ga oče imeti ga po kupil in se na to ne bo oziral, zato pa američane tudi boli falus ker vedo da na našem trgu ravno zaradi tega nimajo šans, sicer pa mi verjemi da se ga da dobiti pri nas tudi precej ceneje kot ga ponuja chogtom.

KeBab
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a KeBab To maj 05, 2009 7:45 pm

1.infinity malce si zašel z naslova teme....če te tako motijo muscle cars zakaj enostavno nehaš nakladat...kje točno si dobil podatke za Revoz...Avtomanija,avtomagazin???... zivim celo zivljenje v NM tako da vem kako potekajo stvari v tovarni(kdo je potem amater?)...tako da glede te teme smo zaključil!!!

2. Presenetljivo da je nekdo moderator najvecjega avto foruma in kjub vsemu poznavanju avto stroke....pride z izjavo da na CAMAROTU to je AMERICAN MUSCLE CAR išče finese, pravi da ni linij...tako da tudi tukaj lahko zaključimo...

Lahko se gremo v nedogled če hočeš,.... :roll:
1,2,3,4,5, Rally

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To maj 05, 2009 7:53 pm

mihaing je napisal/-a:INFINITI: morda si se malo preveč razburil. Avto ima določene pomanjkljivosti in pogledati moraš z vidika da je ta avto v usa top of the top za 49k USD, medtem ko je BMW M3 80k USD, sedaj pa se je treba vprašati če je američanu pomembna šprajna za razliko 30.000USD????????? TUDI MENI NEBI BILA, IN MORDA ŠE KOMU

Pač v evropi je avto dražji zaradi dodatnih davkov, prevoza, itd. Tisti ki ga oče imeti ga po kupil in se na to ne bo oziral, zato pa američane tudi boli falus ker vedo da na našem trgu ravno zaradi tega nimajo šans, sicer pa mi verjemi da se ga da dobiti pri nas tudi precej ceneje kot ga ponuja chogtom.

Ja, a nisi pogruntal o čemu pišem; sam si dobro rekel; V ZDA je KREPKA razlika med M3 in Camarotom - pri nas je pa cena skoraj indentična????? :roll: :roll: :roll:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing To maj 05, 2009 7:54 pm

Dejstvo je da mi evropejci ne moremo komentirati oblik ameriških oblik MUSCLE CAR-ov ker je v ozadju zgodoviniain to je dejstvo, sicer pa tu igra vloga zgolj velik motor in zvok.

Od nekdaj je v ameriki dejstvo da so SMC-ji od samega začetka dosegljivi tudi širši množici zato je taka tudi cena in primerna kakovost. Pri nas v ljubi evropi pa lahko o kakšni M3 le sanjamooooooooooooooo, ker drugih super vozil pa itak nimamo na voljo za manjši denar, pri njih pa je to vedno opcija.

Briga njih finese, zato imajo tam mečke, bentlye in podoben junk.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing To maj 05, 2009 7:58 pm

INFINFITI: ne bit jezen, itak se ve da je CHOGTOM nabija z ceno da je groza.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showD ... geNumber=2

samo en primer identičnega vozila ki je že v nemčiji

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To maj 05, 2009 7:59 pm

KeBab je napisal/-a:1.infinity malce si zašel z naslova teme....če te tako motijo muscle cars zakaj enostavno nehaš nakladat...kje točno si dobil podatke za Revoz...Avtomanija,avtomagazin???... zivim celo zivljenje v NM tako da vem kako potekajo stvari v tovarni(kdo je potem amater?)...tako da glede te teme smo zaključil!!!

2. Presenetljivo da je nekdo moderator najvecjega avto foruma in kjub vsemu poznavanju avto stroke....pride z izjavo da na CAMAROTU to je AMERICAN MUSCLE CAR išče finese, pravi da ni linij...tako da tudi tukaj lahko zaključimo...

Lahko se gremo v nedogled če hočeš,.... :roll:

1.)Ne Fant, pač sem profesionalno skrbel za Renault-Nissan Slovenija kot klienta našega podjetja, pa sem kar nekaj časa preživel v njihovi družbi na internih sestankih tako pri nas kot tudi v Franciji. Ne vem pa koga sploh briga če ti živiš v NM?

2.) Svetujem ti ponavljanje osnovne šole - v namene ponovnega učenja branja in razumevanja napisanega. Rekel sem, da mi je avto VŠEČ - je to dovolj razumljiva beseda?
-Kar je kriminalno je cena po kateri jo nekdo določen hoče prodajat. Ja sej, bo kakšnega prodal nekomu, ki se mu živo J. za denar ampak bodimo realni glede tega kaj ta avto je.

Jao kok me raspizdijo take klamfe po forumu
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To maj 05, 2009 8:12 pm

Technologic je napisal/-a:Men je pa noro lep, tak lep da mu oprostim vso plastiko itd.

Itak "šimfajo" taki ki nimajo avta niti v polovici vrednosti tega in ki še mimo tega šli niso.

Prav - čakamo na slike tega avtomobila v tvoji lasti, ko boš zanj odštel 69.000 EUR - pa da te vidimo zdaj "frajer".

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To maj 05, 2009 8:15 pm

simply je napisal/-a:
Predvsem pa nikoli nebi kupil novega avta!

Čisto tako iz firbca. Ti nikoli ne potegne kakšen nov avtomobil, recimo Lincoln... Ali gledaš gledaš predvsem iz finančnega področja?

Kako bi razložil?
1. Novi avtomobili se mi vsi zdijo predragi za moj žep, seveda bi lahko vzel kredit ali lizing ali pač neko to foro ampak nočem, ker mi je škoda in neumno leta odplačevati en avto.
2. Se najdejp kakšni novi modeli, ki si ga za trenutek zaželim, ampak, ko zagledam ceno me mine. Pa tudi če bi imel dovolj denarja bi spet raje za ta denar kupil dva, tri ali pa kar štiri starejše avtomobile (70's mopar muscle, 30's rat rod...)
Za 60.000eur ali pa 40.000 dobiš marsikaj, ki je veeeeeeliko bolj zanimivo, kot novi kamaro.

Uporabniški avatar
DeNalDo
Novinec

Napisal/-a DeNalDo To maj 05, 2009 8:18 pm

ma hud je tle camaro 8)

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic To maj 05, 2009 8:21 pm

INFINITI je napisal/-a:
Technologic je napisal/-a:Men je pa noro lep, tak lep da mu oprostim vso plastiko itd.

Prav - čakamo na slike tega avtomobila v tvoji lasti, ko boš zanj odštel 69.000 EUR - pa da te vidimo zdaj "frajer".

Zgleda ga nikol nebom imel, ga pa tud ne grajam če se z njim še nisem peljal in še ga nisem probal. Itak nemorš povedat okusa sladoleda če ga čez šajbo ližeš al si ti tak frajer?

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To maj 05, 2009 8:25 pm

Vikking je napisal/-a:Potem govoriš o problemu kontrole kakovosti kajne?

Lahka pa naštejema vpoklice renault cliota tudi kajne? Mislim da s svojim izjavami zelo zavajaš, ter nekako namerno želiš prikazati da so ameriški avtomobili zanič. Ker si ti enostavno pač ne dopadejo.

http://www.avtomobilizem.com/forum/download.php?id=1501

Takle pingpong se lahka grema v nedogled, da iščeš dlake na jajcih, in ko jo najdeš to sigurno pomeni da je ameriška avto industrija zanič. Hkrati pa je že ničkolikokrat dokazala da se zna kosat z vsemi.

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/search.html?isSearchRequest=true&editSearch=&scopeId=C&lang=de&export=NO_EXPORT&sortOption.sortOrder=ASCENDING&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&makeModelVariant1.makeId=5600&makeModelVariant1.modelId=10&maxPrice=&minFirstRegistrationDate=2009-01-01&maxMileage=&fuel=&ambitCountry=&zipcode=

Kot da bi se prerekala kako je mitusbihi proizvajalec zanič, sploh pa EVO do leta 2008, oh joj da ne govorimo o armaturki, cenenosti izdelkov, kvlaitetni notranjosti... njegova moč pa se skriva popolnoma nekje drugje.

Tako kot pri ameriškem camarotu, se njegova moč ne skriva v tehnološki popolnosti, ampak popolnoma drugje.

Tale pingpong bom zaključil ker ne vodi nikamor, američani lahko konkurirajo vsem kar so že ničkolikokrat dokazali... ampak čas kvalitete/produkcije/inovacije/trpežnosti proizvajalcev avtomobilov se ne meri v mesecih ampak v desetletjih dokazovanja.

Nemščina je zate dejansko tuji jezik kaj ne?
Najprej gre za nove modele (tisti minimum kilometrov je prevoz trgovca kar je naredil)
-Na linku so navedene LS verzije; to so "osnovni" V6 modeli in cena je temu primerna
Za enega od SS je cena je 27.950 EUR - a si pogledal zakaj? ; zato ker je avto dol v Miamiju in je cena preračunana direktno iz $ v EUR, torej ne vsebuje NOBENIH davkov, prevoza ipd.
Na dnu linka pa imaš SS za 45.800 kar je pa potrdilo tega kar sem napisal, da je smotrna cena za to vozilo - WELL DONE!!! :lol:

-Ping pong se bova šla ko se ga boš sploh "naučil", se strinjam da nima smisla debatirat če sploh ne veš kaj pišeš

BTW ne nabijaj kaj je meni všeč in kaj ne; v garaži imamo Chryslerja 300 - in ne ni dizl verzija :twisted:
Zadnjič spremenil INFINITI, dne To maj 05, 2009 8:30 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL To maj 05, 2009 8:28 pm

vidva k se tak dajeta o kvaliteti!

naj povem da zadnje čase med tem ko čakam v salonu da prodajalec za mene naber vse skup si mal ogledujem kako so sestavljeni avti ki so v salonih, in moram povedati da se na vsakem avto najde kak kiks, naj bo to bmw audi, mazda reno, mercedes, citroen.... sem opazil isto napako na bmw serija ena kot na cliotu storija tako da qurac od kvalitete

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To maj 05, 2009 8:28 pm

Technologic je napisal/-a: Itak nemorš povedat okusa sladoleda če ga čez šajbo ližeš al si ti tak frajer?

Na temo tega boš kar ti "tehno" mojster. :lol:

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 To maj 05, 2009 8:31 pm

meni zgleda noro! Takoj bi ga mel!

Uporabniški avatar
JanJ
Novinec

Napisal/-a JanJ To maj 05, 2009 8:41 pm

Lep avto! 8) Lepo, da obujajo stare modele, ki so krojili zgodovino ameriške avtomobilske industrije. Če bi že imel toliko denarja, da bi si privoščil kaj takega pa je vprašanje. Kot je rekel Cruiser bi se verjetno rajši odločil za kakšno bolj hardcore varjanto, v stilu hot rodov oz. rat rodov. Po drugi strani pa je tak avto le show car, za nevsakdanjo uporabo, medtem, ko je npr. novi camaro, challager ali mustang tako nastopaški show car, kot tudi avtomobil za vsakdanjo uporabo (bolj udoben, z novejšo tehnologijo). Ampak kot pravim če bi že kupoval avtomobil za toliko denarja vprašanje kakšna bi bila odločitev.

Kakšna pa je kvaliteta novejših SMC pa ne bi vedel, kakor je znano je povdarek predvsem na moči, kvaliteta notranjih materialov in lega avtomobila pa je bolj na psu. Vendar SMC nikoli niso bili namenjeni udobju, ampak so bili vedno namenjeni uživanju, izkazovanju moči, ter vožnji po ravnicah ameriške pokrajine. Uživanju po ovinkastih evropskih cestah je namenjen npr. BMW M3 in podobni. Tako da mislim, da se je brezveze pregovarjati kateri avtomobil je bolj primerno kupiti, saj sta evropski "muscle car" in ameriški muscle car nekaj povsem drugega. Navdušenci ameriških mišic bodo pač kupili american muscle (challanger, camaro, mustang), navdušenci udobja in športno razgibane evropske vožnje pa si bodo umislili nekaj v stilu M3.
LP Jan

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench To maj 05, 2009 8:42 pm

Matjaz46 je napisal/-a:meni zgleda noro! Takoj bi ga mel!

jaz tudi, vendar ne za 70k€, tukaj se čistom strinjam z infinitijem.
Slika

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom Sr maj 06, 2009 1:00 am

Tole je off ker se ne tice direktno Camara ampak bolj uvoza, o katerem je ze bilo govora v drugi temi.... Tom "nic ne nabija cene", nas % pri avtu je simbolicen ter vnaprej znan. Avto, ki je tukaj v ZDA z davki tam $50K (okroglo, da bo lazje racunanje) dostavimo v Evropo do carinarnice/pristanisca prakticno za isto ceno, le prevoz je se dodan (tam $1600 za Ro/Ro nacin).

Model 2SS je neto pri dealerjih v tej opremi $43-45K, ce ga kdo najde za pol te cene kje na Floridi, ga takoj vzamem! To, kar oglasujejo po US$23-25K, je za osnovni V6 model, slike pa pripnejo od 2SS, star trgovski trik... "samo, ko si ze tam bos pa ja kupil". No, s tem se res ne ukvarjamo.

Levji delez, da je cena potem v Sloveniji taksna, kot je, gre na racun pozresne drzave z raznoraznimi davki, prispevki in nemogocimi ter nepredvidljivimi homologacijskimi zahtevami. To poizkusamo vsaj ublazit na ta nacin, da avto za eno leto damo na ameriske table, registracija tukaj v ZDA je v razredu $100-150 ne glede na model, kubikazo itd in podobne strahote, kot so v Evropi. V tem casu pa se potem ureja papirologija, avto pa je pri kupcu in ga lahko med tem vozi. Med tem vozilu tudi pada cena, saj je ze rabljeno z nekaj tisoc km, ko gre na carinjenje. Omenjene postopke lahko uredijo nasi predstavniki v Sloveniji ali pa kupec sam, ce zeli seveda in misli, da bo lazje in ceneje uredil - po zelji pac.

Urejeno je pa tudi kreditiranje prek Summit-a za vse avtomobile iz ZDA, ne glede na model. Da, tudi evropske in azijske.

Se Camaro: tudi sam ga ne bi imel, ampak kaj drugega... Ne vem pa, cemu tako razburjanje in podcenjevanje s strani nekaterih forumasev.. Camaro je soliden in poskocen pony car v razredu Mustanga, Challengerja, veliko misic za to ceno. Ce ga kupec zeli, ga pac dobi, bo ze vedel kaj pocet z njim. Ta, ki mu je omenjeni Camaro namenjen, pa ze tako ima nemsko finoco, pa se kaj drugega.

LP iz Chicaga!

KeBab
Nov uporabnik

Kraj: NM

Napisal/-a KeBab Sr maj 06, 2009 6:11 am

Ah kere bučke infiniti, kere bučke.......

Aja KOt klient vašega podjetja na internih sestankih....res ti bom tam delavec iz proizvodnje povedal kak je danes zajebal vrata....kak je podrajsal vrata kak je ne vem kaj vse.....bučkar si, res.....

S tem k zivim v NM bi ti lahko potegnilo da kolegi delajo na traku....to je proizvodnja...in tam naj bi bila po tvojem kvaliteta izdelave....da ti o nočni izmeni sploh ne govorim.....plust tega maš pa pa 555000000 bulgarov še za trakom k se jim tako j**e za cliota in twingota...........in ne hodijo na interne sestanke....lejmr

Ne mislt da si boga za j***a prjel, če ti je cena previsoka oz če ti ni všeč.....kot sem že dejal....normalni ljudje če jim kaj ni všeč, odstopijo, se odsrtanijo....sam vidim da je tvoja pametna glava sposobna še 1000postov napisat o tem kak si na internih sestankih ocenil delo na traku.....res BUČA!!!! :roll:
1,2,3,4,5, Rally
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov