Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
timm
Novinec

Napisal/-a timm Ne maj 31, 2009 7:27 pm

Z eno besedo: super.
Veliko varnih kilometrov ti želim.

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Ne maj 31, 2009 7:30 pm

Is je zame najlepša Lexusova limuzina. Je pa tudi dovolj diskretno oblikovan za tiste, ki nočejo izstopati.
O Is 220d sta razmišljala tudi starša (Luxury paket), a sta se na koncu odločila za serijo 3. Avto je za cca 38.000 EUR fenomenalno opremljen (med drugim z električno pomičnim volanom, osvetljenimi pragovi,...) - BMW ali Audi s podobno opremo bi verjetno stala kašnih 50.000 EUR.
Dobili smo ga tudi na test. Meni se sicer notranjost glede materialov in oblike ni zdela boljša od konkurence. Zmotili pa sta me še dve zadevi - pri klimi ne moreš prosto nastavljat pihanja glava-trup-noge, ampak lahko izbiraš samo med že nastavljenimi kombinacijami (kot pri večini Japoncev) in pa ročna zavora je postavljeno preveč v desno in jo težje dosežeš, če si manjše rasti. Najbolj pa me je navdušilo podvozje. Avto je res udoben, mogoče celo preveč zame.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Ne maj 31, 2009 9:11 pm

zelo lep :D

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne maj 31, 2009 9:30 pm

Čudovito; Bela barva na Japonski limuzini, in svetla notranjost; pravi JDM executive stil.
-Btw Toyota sport Europe ima chipiranje, kjer ti ga spravijo na 200 KM če se ne motim, pa ti vsa garancija ostane, pa tudi nič ti ne bo kadil; vse ostane optimalno ;)
-Uživaj v pridobitvi ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

romko
Nov uporabnik

Napisal/-a romko Ne maj 31, 2009 9:34 pm

ja ta ročna je res bolj en kiks (čeprav nožna ročna zavora :lol: pri avtomatiku in mercedesu c je še večja bedarija), pri klimi me pa to še ni motilo - sem navajen od prejšnega avensisa.
Najbolj zanimivo mi je pa to pri tem avtu, da sm imel na avensisu 04 letnik tudi 17 col pnevmatike gor, pa je avto veliko slabše blažil luknje (čeprav je v osnovi prirejen udobju), v ovinkih pa sploh ni primerjave- sem že s testnim letel počes čez ovinke, pa je biu občutek odličen :twisted: ter tudi nagne se zelo malo, skratka supr 8)

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Kraj: Medvode

Napisal/-a GregaST Ne maj 31, 2009 10:07 pm

Zelo lep avto. In noter in zunej, barva je najlepša, kar jo lahko daš na ta avto. Sem vozil testnega (in 220d in 250) pa me je motor močno razočaral (pa brez zamere). Od 177 konjskega dizla sem pričakoval, da bo avto skočil pa ni bilo nič od tega. Res je, da se pri 200 km/h pelje kot na oblaku. No IS250 je pa za moje pojme še bolj len.

romko
Nov uporabnik

Napisal/-a romko Po jun 01, 2009 12:45 am

tte so ta čip umaknili iz prodaje ker baje ni bil dovolj preizkušen...čeprav bi blo zanimivo :twisted:
ja po mojih izkušnjah v nobenem lexusu ne čutiš dejanskega pospeška, pa čeprav ga ima- sem se peljal prav tako z gs450h ki ima 5.9 do 100- ampak se ga ne čuti, ko pa pogledaš na števec, pa samo :shock: :shock: to mi je tudi prodajalec povedal da so probali accorda 2.2cdt-i proti lexusu in da je vsak rekel da honda bolje potegne- dejansko se mu je pa lexus samo odpeljal, in to kar konkretno.
No meni se zdi, da kar dobro potegne, glede na to, da sem prej vozil avensisa 1.8 bencinarja, nevem pa, na kaj ste drugi navajeni 8)

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Po jun 01, 2009 1:30 am

zelo lep voz :tomidelej:

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Po jun 01, 2009 1:31 am

:D ma avto je bomba.. tudi opreme ima dovolj.če si imel prej bencinarja ti je občutek navora, ko te lima v sedež verjetno nov in zelo prijeten..
ko te bo mninilo obišči kakšnega znanega slo tunerja in se individualno zmeni. meni je bilo predvsem všeč da so mi zabrisali s čipanjem malenkostno turbo-luknjo, poraba se v povprečju ni zvišala niti malo.

če se ti ljubi napiši katere avte si imel še nagledane in če so bile kakšne testne vožnje ter občutke.. me zanima, ker bodo ocene verjetno nepristranske.

romko
Nov uporabnik

Napisal/-a romko Po jun 01, 2009 10:22 am

Hja turbo luknjo se kar občuti, mogoče bom šel pa res vprašat, kaj se da tu narediti, ker moči ima dovolj, le da bi bil navor že pri 1300-1500 obratih, bi bilo pa idealno :)
Glede tekmecev- stestiral sem sledeče: bmw 320d 163km, 325d 198km (v sklopu bmw testnih dnevov, čeprav ni bil resen konkurent), audi a4 2.0tdi 143km, mercedes c 220d avtomatik karavan, lexus is250 sport avtomatik.
občutki:
bmw 320d touring 163km ročni menjalnik:
načeloma super avto, lega zelo uravnotežena kljub 16 col ,se je pa poznalo, ker je skozi svetil dsc :twisted: , motor bolj odziven oz. športen od lexusa z manjšo turbo luknjo, čeprav subjektivno šibkejši, notranjost urejena in kvalitetna a zelo pusta, lahko bi rekel brezosebna. Lepa mi je šele, ko so dodani športni sedeži z belim usnjem , m volanom ter professional navigacijo- pa smo spet na krepko čez 40k €, drugače pa je avto vedno v gibanju (pri vožnji čez luknje), ni neke suverenosti pri vožnji, čeprav ne nabija v notranjost- pač stroj za hitro vožnjo, pri počasni pa zgolj povprečen...
325d 198km ročni menjalnik:
super mašina, čeprav tudi turbo luknja, a potem res vleče do blokade. Se pa pozna večja teža v nosu, da ni toliko igriv kot manjši bratec.
audi a4 2.0tdi 143km:
testni avto je imel veliko opreme- vreden 47000 evrou :shock: , čeprav malo čudno da navadne sedeže oblečene v usnje in navaden volan ter serijsko podvozje z 17 col platišči...no najmanj me je navdušil motor- edini motor od testirancev, pri katerem, ko sem se vsedel nazaj v avensisa, nisem rekel, kaj to negre nikamor :lol:
avto je drugače zelo tih, tudi dobro blaži luknje in daje občutek robustnosti oz. stabilnosti, a v zaprtih ovinkih se vseeno kažejo slabe lastnosti sprednjega pogona, pa čeprav je kao motor za osjo itd. no verjetno je s-line čisto nekaj drugega 8) notranjost je huda- oblika in izdelava, predvsem me je navdušilo aktivno ozvočenje, ki res seka, pa ni bilo b&o, kaj more šele tist delat :shock: , mmi pa se mi je zdel malo zakompliciran- da povzamem, soliden avto z dobro obliko, vendar v tej kombinaciji opreme in motorja absolutno predrag glede na ponujeno- bmw je tukaj v prednosti...
mercedes c 220d avantgarde avtomatik karavan:
no ta avto me je že skoraj prepričal, če nebi bilo arogantnih prodajalcev in zvezde na nosu (pač malo čudna politika v firmi (morebiti tudi moj kompleks) oz. ni fajn met boljši avto od direktorja hehe) avto se pelje odlično, pravo razmerje med udobjem in športnostjo, ki zna tudi pokazati zobe :twisted: notranjost je zelo kompaktna, vse je na občutek ko v tanku- nepremično in dobro izdelano, čeprav materiali niso nevem kaj...motor supr, le škoda, da se čuti, da se kar nekaj moči izgubi v 5 stopenjski avtomatiki, a še vedno dobro vleče- je pa začuda kar glasen- skratka avto prepriča, v avantagarde opremi in črni barvi pa prav izstopa s svojim kromom- zame je daleč pred audijem in bmw-jem. Ko sem hotel dobiti še 200 kompresorja na test, pa je prodajalec kar nekaj odlašal in ni bil posebno zainteresiran, posebno pa mi je blo čudno, ko sem mu omenil majhno primerjavo med avensisom in mercedesom, pa je rekel, da tist je tko tko, da je japonc in da se to sploh ne da primerjat in se nikol nebo dal- takrat sem vedel, da pač nisem tipičen kupec zvezde :roll: in je bila zadeva zaključena...zanimivo pa je, da bi ga dobil skoraj za isto ceno kot lexusa- zanimivo :)
lexus is250 sport avtomatik:
no nekaj sem že napisal- motor ni nevem kaj, čerav je zvok 6ih cilindrov mikaven, lega na cesti z znižanim podvozjem in 18 col platišči pa je še boljša kot pri mojem- odpadel je zaradi večje cene in večje porabe...
no da še enkrat ponovim- lexus mi je dal najboljši občutek elegance v vožnji- avto ni nemiren pri počasni vožnji (lahko rečem uživantski :) ), pri hitri vožnji pa ravno prav agresiven ter hkrati izjemno dobro izkorišča prednosti zadnjega pogona, saj nič ne oddrsava čez sprednje kolesa- v vožnji mi je še najbolj podoben z bmw-jem 530d 2006 letnik, ki ga ima svak. Posebej pa mi je všeč, ker ga nima vsak č..... ;)
Zraven pa moram dopisati, da ima avto zelo malo prostora, kar pa pri meni ni bil važen kriterij.
Uff sem se malo razpisal- no to bi bilo to, upam da sem dovolj nazorno opisal...
Če je še kaj, kar vprašajte :)
Lp Roman

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po jun 01, 2009 10:34 am

romko: mislim, da si povedal vse! ;) ;) ;)
srečno z njim.
lp

romko
Nov uporabnik

Napisal/-a romko Po jun 01, 2009 10:37 am

še nekaj- testirani audi mislim da je bil točno ta http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2488778&show=1
bmw identičen temu http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2102331&show=1
mercedes pa nekaj takega http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2886541&show=1
da vidite o čem sem govoril :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jun 01, 2009 10:48 am

Lep avtek ni kaj.....celo v naši "vasi" sta dva in to oba bela_še svetla notranjost mu paše, čeprav sede bolj na črne avte(le zamazanije se treba pazit)...

P.S za audija se kr strinjam kar si napisal(dejansko rabi čip) ampak zanimivo, da ta Lexsus ima 200ccm in 34 konjev več, pa po papirjih dosega enako hitrost, kakor tudi pospeške kot A4 143 konjev....(215km/h)

P.S Bmw-jev 177 konjev 2.0 je pa pravi biser, tako po performancah kot po porabi....tvoj z linka je pa 150 in piše nov, vendar je 150km motor 2006 leta zamenja s 164 in od lani ima 177km ta pa kot pravim je neverjeten...

Uporabniški avatar
lextasy
Novinec

Napisal/-a lextasy Po jun 01, 2009 4:01 pm

no me veseli da je še nekdo navdušenec nad to redko pri nas zastopano znamko..(čeprav se zdaj kar nekaj prebujajo.. :-P )

dizli sicer niso moj resort..je pa lep in seveda nov

welcome to the L family ;)
The SKY is lightning yellow

Uporabniški avatar
TOYOTA
Uporabnik

Napisal/-a TOYOTA Po jun 01, 2009 4:21 pm

bom še jaz dodal svoje mnenje, najprej sem dobil črnega is 250 za cel vikend (hvala damjanu) in moram rečt, da gre avto dobro, lahko sem bil za cliom rs , ni mi kaj pretirano ušel, kar pa je za tako težo dovolj dobro, sicer pa avto ni športnik ampak narejen za udobna dolga potovanja, jaz sem bil navdušen , tudi z ljudmi pri lexusu v lj, moti me samo ura ki je še vedni ista kot v moji corolli izpred 15 let.....če pa vam to ni dovolj pa naročite is 350 iz usa kot sem ga jaz..sicer sem potem kupil subaruja, ampak to je best of the best, pa sem vozil passata, audija in bmwja, le mece nisem...
ko bo denar bo isf....za ta denar ni bolje opremljenega avtomobila v tej klasi, pa še lep je..

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Po jun 01, 2009 5:30 pm

Sam imam tudi nekaj izkušenj s temi vozili.

Najbolj me je motorno navdušil 320d z 177KM, ampak v notranjosti ni prepričljiv ( vozil bolj osnovno varianto ), MB C 200 CDI z 136KM je avtomobil, ki me res ni prepričal ( notranjost grda, motor anemičen ).

Vsekakor si izbral pravi avtomobil!

romko
Nov uporabnik

Napisal/-a romko Po jun 01, 2009 9:35 pm

Najbolj me je motorno navdušil 320d z 177KM

jp, sem prebral nek nek nemški test, kjer so ga naštopali 7.9 do 100- res mora bit hud, pa še porabo ima zagotovo najmanjšo...

audija se kr strinjam kar si napisal(dejansko rabi čip) ampak zanimivo, da ta Lexsus ima 200ccm in 34 konjev več, pa po papirjih dosega enako hitrost, kakor tudi pospeške kot A4 143 konjev....(215km/h)

hja, po občutku je razlika precejšnja- audi je dobro vlekel tam do 150-160, medtem ko lexus do ene 190..., res pa je, da se pri manjši hitrosti ne pozna toliko- ma nasplošno so v tem razredu avti še prehitri, vendar so podvozja in izolacija toliko napredovali, da ni več toliko zanimivo 8)

bom še jaz dodal svoje mnenje, najprej sem dobil črnega is 250 za cel vikend (hvala damjanu) in moram rečt, da gre avto dobro, lahko sem bil za cliom rs , ni mi kaj pretirano ušel, kar pa je za tako težo dovolj dobro, sicer pa avto ni športnik ampak narejen za udobna dolga potovanja, jaz sem bil navdušen , tudi z ljudmi pri lexusu v lj, moti me samo ura ki je še vedni ista kot v moji corolli izpred 15 let.....če pa vam to ni dovolj pa naročite is 350 iz usa kot sem ga jaz..sicer sem potem kupil subaruja, ampak to je best of the best, pa sem vozil passata, audija in bmwja, le mece nisem...
ko bo denar bo isf....za ta denar ni bolje opremljenega avtomobila v tej klasi, pa še lep je

saj avto gre dobro, vendar mu v poplavi dizelskih njutenmetrov nekaj manjka- moraš pa priznati, da ni posebno prožen- 250 nm pri 1650 kg pač ni veliko, sploh pri 6 cilindrih, ki še mehkeje delujejo.Ko pa doseže 4000 obratov,pa lepo zategne proti 7000- tukaj pa ni nič za rečt :twisted: - če to govoriš o damjanu, ki dela na lexusu- no ta mi je prodal avto- super dečko, same pohvale!! Ja no o is350, sploh pa o is-f pa sploh nebi govoru- še vedno mam v ušesih zvok is-f-a, ko sem ga vžgal v salonu- noroooo :shock:

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po jun 01, 2009 9:47 pm

Med prodajo corse 1.7 cdti (130KM Chip), sem se odločal za nakup med 320xd in lexus is 220d.

Oba avta sem imel v uporabi okoli dva dni in povem da me je zelo impresioniral BMW zaradi svoje športnosti, ker avto definitivno to tudi pokaže. Nisem ga kupil ker je notranjost in zadnja klop tako nabita da je groza. Izredno neprostoren in trd avto. Drugače vse všečno.

IS220 zelo razočaral nad zmogljivostjo motorja. Moja prejšnja corsa ga bi spičla kadar češ. Avto izredno prepričljiv na udobnosti in kakovosti izdelave, pri hitrosti preko 200km/h pa res nimaš občutka da voziš s tako hitrostjo, izredno dobra izolacija.

Konec koncev sem si kupil Hyundai tucsona ki mi je nudil največ za svoj denar.

Drugače pa mislim da lexus ima veliko več adutov v primerjavi z 320d

Srečno vožnjo

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Po jun 01, 2009 10:12 pm

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=2886541&show=1

ta se je pa veliko vozil v prejšnjem letu :D
drugače pa lepo izpisano za primerjavo

Uporabniški avatar
lexuss
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a lexuss To jun 02, 2009 6:04 am

jst sm vozu is250-ko sport in lahko rečem da bo to moj nasledn auto, usi drugi automobili so brez primere. res fenomenaln auto. pa ne samo to, prodajalc je bil skor nadnaravno prjazn. pa še za konkurenco, niso mi moril kje sm hodu tok časa, še uprašal so me kko da sm že nazaj!!
sam a niso xenon luči osnovna oprema?
uglaunem dobr nakup. čestitam
golf 3 vr6
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost