Hja turbo luknjo se kar občuti, mogoče bom šel pa res vprašat, kaj se da tu narediti, ker moči ima dovolj, le da bi bil navor že pri 1300-1500 obratih, bi bilo pa idealno
Glede tekmecev- stestiral sem sledeče: bmw 320d 163km, 325d 198km (v sklopu bmw testnih dnevov, čeprav ni bil resen konkurent), audi a4 2.0tdi 143km, mercedes c 220d avtomatik karavan, lexus is250 sport avtomatik.
občutki:
bmw 320d touring 163km ročni menjalnik:
načeloma super avto, lega zelo uravnotežena kljub 16 col ,se je pa poznalo, ker je skozi svetil dsc

, motor bolj odziven oz. športen od lexusa z manjšo turbo luknjo, čeprav subjektivno šibkejši, notranjost urejena in kvalitetna a zelo pusta, lahko bi rekel brezosebna. Lepa mi je šele, ko so dodani športni sedeži z belim usnjem , m volanom ter professional navigacijo- pa smo spet na krepko čez 40k €, drugače pa je avto vedno v gibanju (pri vožnji čez luknje), ni neke suverenosti pri vožnji, čeprav ne nabija v notranjost- pač stroj za hitro vožnjo, pri počasni pa zgolj povprečen...
325d 198km ročni menjalnik:
super mašina, čeprav tudi turbo luknja, a potem res vleče do blokade. Se pa pozna večja teža v nosu, da ni toliko igriv kot manjši bratec.
audi a4 2.0tdi 143km:
testni avto je imel veliko opreme- vreden 47000 evrou

, čeprav malo čudno da navadne sedeže oblečene v usnje in navaden volan ter serijsko podvozje z 17 col platišči...no najmanj me je navdušil motor- edini motor od testirancev, pri katerem, ko sem se vsedel nazaj v avensisa, nisem rekel, kaj to negre nikamor
avto je drugače zelo tih, tudi dobro blaži luknje in daje občutek robustnosti oz. stabilnosti, a v zaprtih ovinkih se vseeno kažejo slabe lastnosti sprednjega pogona, pa čeprav je kao motor za osjo itd. no verjetno je s-line čisto nekaj drugega

notranjost je huda- oblika in izdelava, predvsem me je navdušilo aktivno ozvočenje, ki res seka, pa ni bilo b&o, kaj more šele tist delat

, mmi pa se mi je zdel malo zakompliciran- da povzamem, soliden avto z dobro obliko, vendar v tej kombinaciji opreme in motorja absolutno predrag glede na ponujeno- bmw je tukaj v prednosti...
mercedes c 220d avantgarde avtomatik karavan:
no ta avto me je že skoraj prepričal, če nebi bilo arogantnih prodajalcev in zvezde na nosu (pač malo čudna politika v firmi (morebiti tudi moj kompleks) oz. ni fajn met boljši avto od direktorja hehe) avto se pelje odlično, pravo razmerje med udobjem in športnostjo, ki zna tudi pokazati zobe

notranjost je zelo kompaktna, vse je na občutek ko v tanku- nepremično in dobro izdelano, čeprav materiali niso nevem kaj...motor supr, le škoda, da se čuti, da se kar nekaj moči izgubi v 5 stopenjski avtomatiki, a še vedno dobro vleče- je pa začuda kar glasen- skratka avto prepriča, v avantagarde opremi in črni barvi pa prav izstopa s svojim kromom- zame je daleč pred audijem in bmw-jem. Ko sem hotel dobiti še 200 kompresorja na test, pa je prodajalec kar nekaj odlašal in ni bil posebno zainteresiran, posebno pa mi je blo čudno, ko sem mu omenil majhno primerjavo med avensisom in mercedesom, pa je rekel, da tist je tko tko, da je japonc in da se to sploh ne da primerjat in se nikol nebo dal- takrat sem vedel, da pač nisem tipičen kupec zvezde

in je bila zadeva zaključena...zanimivo pa je, da bi ga dobil skoraj za isto ceno kot lexusa- zanimivo
lexus is250 sport avtomatik:
no nekaj sem že napisal- motor ni nevem kaj, čerav je zvok 6ih cilindrov mikaven, lega na cesti z znižanim podvozjem in 18 col platišči pa je še boljša kot pri mojem- odpadel je zaradi večje cene in večje porabe...
no da še enkrat ponovim- lexus mi je dal najboljši občutek elegance v vožnji- avto ni nemiren pri počasni vožnji (lahko rečem uživantski

), pri hitri vožnji pa ravno prav agresiven ter hkrati izjemno dobro izkorišča prednosti zadnjega pogona, saj nič ne oddrsava čez sprednje kolesa- v vožnji mi je še najbolj podoben z bmw-jem 530d 2006 letnik, ki ga ima svak. Posebej pa mi je všeč, ker ga nima vsak č.....
Zraven pa moram dopisati, da ima avto zelo malo prostora, kar pa pri meni ni bil važen kriterij.
Uff sem se malo razpisal- no to bi bilo to, upam da sem dovolj nazorno opisal...
Če je še kaj, kar vprašajte
Lp Roman