Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Pe sep 04, 2009 4:52 pm

B3NZ0 je napisal/-a:
RejmiK je napisal/-a:ka si to dubu 13" al 16" ?? ..

Ne eno ne drugo, ampak 13cm, če se ne motim. Lahko bi dal 16tke, bi bilo veliko bolje...

LP

13" je blo misljeno kot 13cm ;)

@brazzz : enkrat v prihodnosti dodaj se ksne 16tke in ti nebo zou ;) ali pa usaj full aktivo nared,če se ti da :P ...samo me pa zanima v kasn rank ti radio spada,ker ga prvič vidm :?

lp

B3NZ0
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a B3NZ0 Pe sep 04, 2009 5:13 pm

BraaZ je napisal/-a:Prava mera. So 13Cm....vse skupaj sem dobil novo pa z zelo zelo lepo ceno 8) tako bom v parih dneh, ko bo čas probal oba sistem ( MB Quart 216, DLS B5) in se bom kasneje odločil kaj bomo do končno dali notri. DLS je prišeč zasilno, ker za 16ke bi bilo potrebno rezati vrata in še par modifikacij, ki vzamejo , čas ki ga trenutno zaradi drugih obveznosti nimam na pretek 8) Sm pa danes na hitrco probal vse skupaj in je po hitrem testu možno, da bom "obdržal" MB Quart tweterje in pa DLS midde. Vse bomo delal počasi in zanesljivo :D Sta pa oba sistema v nižjem rangu best of....tko da mi ni škoda testiranja :D

Še nekaj, da dodam glede 13 :D vsi pravijo, da naj vzamem 16 zaradi bassa ampak itak realno gledano je razlika zanemarljiva...men je važno da srednje tone odigra na nivoju....za bass se pa itak woofer kup :D :D

Za 16tke samo dokupiš distančnike, in 1cm robu pleha porežeš, kar ti vzame max 1 uro, za oboja vrata. V tem cenovnem razredu je po mnenju večih testov v revijah best sistem Rainbow SLX, tako da bi lahko pogledal tudi za tem sistemom ;)
Realno gledano je razlika površine membrane med 16tko in 13tko skoraj še enkrat večja in ta razlika ni zanemarljiva ampak se OGROMNO pozna in na glasnosti in na sami kvaliteti zvoka...

Aja pa 13" ne more biti mišljeno kot 13 cm ampak samo kot 13 inčev in nič drugega... Kot bi rekel da ti je k**ac velik namesto 13cm 13", kar pa je nekaj čez 30cm... :lol: :lol: :lol: Sej nočem biti zatežen, samo dejte prosim malo pazit pr takih zadevah, ker potem se novinci take stvari učijo in naprej krivo vero širijo :lol:

LP

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Pe sep 04, 2009 6:04 pm

B3NZ0 je napisal/-a:
BraaZ je napisal/-a:Prava mera. So 13Cm....vse skupaj sem dobil novo pa z zelo zelo lepo ceno 8) tako bom v parih dneh, ko bo čas probal oba sistem ( MB Quart 216, DLS B5) in se bom kasneje odločil kaj bomo do končno dali notri. DLS je prišeč zasilno, ker za 16ke bi bilo potrebno rezati vrata in še par modifikacij, ki vzamejo , čas ki ga trenutno zaradi drugih obveznosti nimam na pretek 8) Sm pa danes na hitrco probal vse skupaj in je po hitrem testu možno, da bom "obdržal" MB Quart tweterje in pa DLS midde. Vse bomo delal počasi in zanesljivo :D Sta pa oba sistema v nižjem rangu best of....tko da mi ni škoda testiranja :D

Še nekaj, da dodam glede 13 :D vsi pravijo, da naj vzamem 16 zaradi bassa ampak itak realno gledano je razlika zanemarljiva...men je važno da srednje tone odigra na nivoju....za bass se pa itak woofer kup :D :D

Za 16tke samo dokupiš distančnike, in 1cm robu pleha porežeš, kar ti vzame max 1 uro, za oboja vrata. V tem cenovnem razredu je po mnenju večih testov v revijah best sistem Rainbow SLX, tako da bi lahko pogledal tudi za tem sistemom ;)
Realno gledano je razlika površine membrane med 16tko in 13tko skoraj še enkrat večja in ta razlika ni zanemarljiva ampak se OGROMNO pozna in na glasnosti in na sami kvaliteti zvoka...

Aja pa 13" ne more biti mišljeno kot 13 cm ampak samo kot 13 inčev in nič drugega... Kot bi rekel da ti je k**ac velik namesto 13cm 13", kar pa je nekaj čez 30cm... :lol: :lol: :lol: Sej nočem biti zatežen, samo dejte prosim malo pazit pr takih zadevah, ker potem se novinci take stvari učijo in naprej krivo vero širijo :lol:

LP

hm....zanimiv odg :D Rainbow SLX sm že slišal pa so OK. Ampak niso me pa nekaj blazno impresionirali. Glede aktive bom še videl....in pri primerih, ko ni aktive med 13 in 16 ne boš opazil blazne razlike med "Basi"...oz vsaj jz ne nisem :D Drugače pa imam doma distančnike za 16ke ampak enostavno pride vse skupaj malce glupo postaveljeno, ker distančniki čudno pridejo in bo treba na tem še delat. Čaka me še veliko dela...dokončna izolacija tko k se za gre ...mal morm stebričke popravt :D tko da več v prihodnjih dneh :D

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ Po okt 26, 2009 10:33 pm

Torej po dolgem času se ponovno javlam in sicer z novimi slikami, ki sem jih malce "uredil". Med tem so šli vsi znakci dol, prevezana komplet avtoakustika, dokončana izolacija, vgrajen in delujoč DLS B5(ki me je zelo pozitivno presenetil) in pa Fiat pokrovčki za gumo :) :)

Slikce:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

To je zaekrat to...sedaj pa naročilo zimskih gum in iskanje za temne žmigavce ter nastavljanje avtoakustike....

Lp Miha :) :) :032.gif: 8) 8) :D :D :D

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši To okt 27, 2009 12:11 am

lepo lepo, pokrovčke ventilčkov sem jaz tudi zadnič na ebayu gledal, poceni ful :) manjkajo še samo spredaj luči z lečo od mareje ;)

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 To okt 27, 2009 9:25 am

lepo lepo si to zrihtal ;) kar tako naprej ;)

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ Če okt 29, 2009 11:16 am

:škrbina: :škrbina: No pa sem se le odločil za zimske čeveljče in sicer GOODYEAR ULTRA GRIP 7+ :D :D

Slikce pošiljke :)

Slika

Slika

Slika

šinki
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki Če okt 29, 2009 1:30 pm

Z gumami si se dobro odločil. Sam imam enake (na enekem bravotu) in sem bil lansko zimo zelo zadovoljen z njimi. Bodo pa tudi za letos še dobre, saj skoraj ne kažejo znakov dobrih 8000 prevoženih kilometrov.
okužen z Rallyus virusom

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 Če okt 29, 2009 1:35 pm

To bo pa krampalo po snegu :wink:

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ Če okt 29, 2009 2:12 pm

pugi405 je napisal/-a:To bo pa krampalo po snegu :wink:

hehehhe :P :P upam da bo :P :P sej zdele še ta teden izkoristmo za felge :) pol pa gremo na krofke pa čakamo na 1vi sneg :D :D

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če okt 29, 2009 2:18 pm

Lepo si poštimal bravota in nabavil super gume. Upam, da ti bodo dobro služile.

Sva pa že dva ki čakava prvi sneg. :P :P

lp

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ Pe mar 26, 2010 2:15 pm

Lep pozdrav :)
Torej zime je kočno (upam) konec. Prejšnji vikend se je avto temeljito spucal notri in zunaj. Menjale so se tudi zimske/letne. Hm...vtisi zimski gum Goodyear Ultra Grip 7+. Gume so res, da malce dražje ampak sem bil izjemno zadovoljen z njimi. Oprijem je več kot zadovoljiv in obraba kljub občasnem priganjanju nizka. Tko da...res priporočam. Med zimo se kaj veliko ni delalo zaradi drugih obveznosti. Prejšnji vikend sem po pucanju in razstavljaju itd itd....prevezal avtoakustiko in vse fixiral dokončno. Imel sem namen tudi bobne na črno barvat ampak žal nisem dobil "hitre" barve in to še ostaja v plani. V kratkem, ko se bo otoplilo grejo ven tudi MBQuart tweterji in jih bojo nadomestili DLS tweterji. DLS 13ke sem bil najprej malo skeptičen ampak so kar prava izbira....veliko časa sem namenil nastavitvam, ki sem jih zadel po svojem okusu. Kmalu sledi pa redni servis pri g.Kavčiču.

Še nekaj slikc :

Slika

Slika

Slika :)

:fu: Lp Miha

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO So mar 27, 2010 2:54 am

OT:
stari kero naselje hočes da ti prvo zrušim :lol: :lol:

šele zdj opazu :-P

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo So mar 27, 2010 10:10 am

slikano pri Avtek-u? ..lepo barvo Bravo-ta maš :D ..se kaj voziš po hribih Grosuplja(polica in okolica)?

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ So mar 27, 2010 12:04 pm

@ Hamzo....dej ne se norca delat =) =) kaj je svet mejhn :D :D LOL. Kdaj boš spet kej pred Rutarjem ?? :D Gremo Vasice drag heheheheheh

@ramo Hvala....drgač pa proti polici bolj redko...mi je tastara cesta od rudnika pa do grosupla zelo zelo všeč. Predlagam tudi cesto iz sostra pa do grosupla. Res nora :D :D

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Napisal/-a mr.ramo So mar 27, 2010 1:12 pm

res je..še asfalt ni tok slab :) ..drgač pa tud una cesta prot mislm da Videm-u,je čist nora :vrum ..se dostkrat pelm oz. gonm tm :D

BraaZ
Novinec

Napisal/-a BraaZ So jun 12, 2010 3:20 pm

Po dolgem času se ponovno javljam :D :D Ta teden se mi je zgodila manjša nesreča z Zalo Life, ki je pustila velik madež na sedežih. Zaradi tega sem se odločil, da bom lepo spucal komplet avto po 1 mescu.
Madež je šel iz sedeža po 5min drgnenju lepo ven. Potem sem pregledal avto in se lotil zadeve, ki me je že nekaj časa mučila :) POLIRANJE. Avto sem celotnega spoliral in rezultati so res vidni. Vse praskice so izginile, "lak" se je razmastil in je lepo gladek...na splošno je avto kot nov.

Še slikce:
En del šamponov in preparatov
Slika

MADE BY ZALA-LIFE:
Slika

Šampončk oz razpršilo:
Slika

Končni rezultat (še vedno malce mokro ampak je madež res 100% izginil)
Slika

POLIRANJE.

BEFORE:
Slika

Slika

AFTER:

Slika

Še ostale slike lepo spucanega in spoliranga. Ta čas se je na števcu obrnili 67.000 KM.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

LP

BraaZ
Novinec

Re: Fiat Bravo 1.6 16V By BraaaZ (Poliranje in čiščenje+slik

Napisal/-a BraaZ Ne mar 20, 2011 6:30 pm

No torej, ker sem že na koncu študija sem se odločil za novejši avto. Bravo, ki mi je ODLIČNO služil 3 leta je že na prodaj. Doma je pa sedaj nova žverca nad katero sem izjemno navdušen. Končno sem našel tudi dobro z malo prevoženimi in tudi dobro ohranjeno. Upam, da mi bo nova žverca tako dobro služila kot Bravo.

Če koga zanima nakup je tukaj link:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4650019&show=1

Še slika starejše "lubice" in nove žverce =) V kratkem jo tudi predstavim :050.gif:

Slika
Slika

Uporabniški avatar
Bawc
Novinec

Kraj: Podgora

Re: Fiat Bravo 1.6 16V By BraaaZ (Na Prodaj + Nova žverca do

Napisal/-a Bawc To mar 22, 2011 9:52 am

Si jo le kupu pes. :D Srečno vožnjo! ;)

BraaZ
Novinec

Re: Fiat Bravo 1.6 16V By BraaaZ (Na Prodaj + Nova žverca do

Napisal/-a BraaZ Sr mar 23, 2011 11:47 am

Bawc je napisal/-a:Si jo le kupu pes. :D Srečno vožnjo! ;)

:D :D Hvala =)
Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov