Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Panjabi
Nov uporabnik

Napisal/-a Panjabi Pe sep 11, 2009 5:03 pm

alesdrolec je napisal/-a:
snikerson je napisal/-a:
alesdrolec je napisal/-a:lep avto in neki posebnega za pogledat ampak preveč denarja za premal avta....

zakaj? cena konkurentov je enaka, če ne še celo višja (v mislih imam predvsem corso OPC)
pač moje osebno mnenje.....

jah pr fiatu dobiš mal več avta :-P ne sj lej če poledaš kakšnga bravota pa it je jasna cena :twisted:

koreanstyle
Nov uporabnik

Napisal/-a koreanstyle Pe sep 11, 2009 5:58 pm

hudobija. Prvič vidim. Čimprej lepše slike :shock:

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Pe sep 11, 2009 6:04 pm

Panjabi je napisal/-a:
alesdrolec je napisal/-a:
snikerson je napisal/-a:
alesdrolec je napisal/-a:lep avto in neki posebnega za pogledat ampak preveč denarja za premal avta....

zakaj? cena konkurentov je enaka, če ne še celo višja (v mislih imam predvsem corso OPC)
pač moje osebno mnenje.....

jah pr fiatu dobiš mal več avta :-P ne sj lej če poledaš kakšnga bravota pa it je jasna cena :twisted:
kdo kje omenja fiat-a a mislš da sm jest omejen na fiat-a če je pr bajti..... :roll: sam pač ibiza tanova mi je pusta...zuni premal atraktivna sploh za cupro notri pa sploh žalost zato mi je škoda dnarja za ibizo ker pri drugem dobiš pač za moj okus boljši in lepši avto za tak denar.....pač enmu pa je všeč in jo kupi in v njej uživa in privoščim mu naj uživa kolikor lahko ;)

ne mi pa tuki takih naprej metat....če neki pokritiziram k ni italjan k ga ni nihče omenju oz. primerju z njim!!!hvala lp

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe sep 11, 2009 6:28 pm

sej te noben ne napada, hočem le povedat, da objektivno gledano(pustimo obliko) avto po ceni in preformansih, kvaliteti, "igračkah" enak konkurenci..

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Pe sep 11, 2009 7:03 pm

snikerson je napisal/-a:sej te noben ne napada, hočem le povedat, da objektivno gledano(pustimo obliko) avto po ceni in preformansih, kvaliteti, "igračkah" enak konkurenci..
se opravičujem ampak je tko zgledal in me razp....
vem da je ampak pač vsak ima svoj okus in svoej mnenje o avtomobilu....pa pustimo zdaj to....važno da je to avto kakršnega je želel uporabnik/kupec sam

še enkrat lep pozdrav in srečno vožnjo

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 So sep 12, 2009 8:49 am

odlično... ta ato sem gledal jaz 3 tedne nazaj... v torek mi je poslal sms da je zaarana...

odličen nakup.... ;)

@alesdrolc... pusta ti je? dej ne prbijej... 22k€ za 180 konjev in DSG... sicer pa... glede na to da nimaš izpita in da jo niti peljal nisi... :roll: dej povej kaj dobiš novga za tak denar... esseesse? s servo volanom iz običnega punta? :oops: al pa 35k€ fiat 500 abarth...

Uporabniški avatar
hejho
Novinec

Napisal/-a hejho So sep 12, 2009 8:57 am

mito155 je napisal/-a:odlično... ta ato sem gledal jaz 3 tedne nazaj... v torek mi je poslal sms da je zaarana...

odličen nakup.... ;)

@alesdrolc... pusta ti je? dej ne prbijej... 22k€ za 180 konjev in DSG... sicer pa... glede na to da nimaš izpita in da jo niti peljal nisi... :roll: dej povej kaj dobiš novga za tak denar... esseesse? s servo volanom iz običnega punta? :oops: al pa 35k€ fiat 500 abarth...

se dobi, se. golf siddharta z ogromno opreme (hajlin) in to za dva tisočaka manj ;)

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Napisal/-a mito155 So sep 12, 2009 9:15 am

primerjaš siddarto in cupro... :roll: o moj bog...

Uporabniški avatar
valle-leon
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a valle-leon So sep 12, 2009 9:37 am

zakaj primerjat, kaj bi lahko dobil za ta denar. odločil se je za ibizo cupro , jo predstavil , da se jo malo pokomentira.Ne pa da se mu soli pamet , kaj bi lahko dobil za ta denar...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So sep 12, 2009 10:03 am

Pač vsak im svoj okus, kar je tudi pravilno, kaj če bi vsi en model avta vozil bedarija. Za moje pojme je to najlepša cupra do zdaj (od ibiz), cena ni nič pretirana za tak špas (moja corsa je bla skoraj 23keur), samo problem nastane ko je treba te stvari vzdrževat, tankat ker si skoraj vsak tretji dan na bencinski. Želim ti veliko varnih km, pa ne jo od začetka tiščat, ker ti bo žal

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR So sep 12, 2009 10:47 am

Mah tale klasa je še vedno "vstopni svet" v bolj športne avtomobile, tako da tut bencin in vzdrževanje ni problematično. Sploh servisi za Seata niso dragi, VAG motorji pa varčni za konje. Še najbolj zavarovanje boli ker si v +130kw. Če je pa bobnus, pa tudi tukaj ni pene.

Dober nakup in čim več varnih km.

Moti me samo da pri novih Cuprah (tudi Leon) so šli v napačno smer in je notranjost preveč monotona-črna. P. še števcev ni več belih :? Res velik korak nazaj.

Glede cene, sm pa mal skeptičen, če ni že skor bolje dat 1500€ več pa FR Leona z 2.0TSI uzet, vendar vskaemu svoje!! Tako da pustmo to.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra So sep 12, 2009 11:05 am

mito155 je napisal/-a:dej povej kaj dobiš novga za tak denar... esseesse? s servo volanom iz običnega punta?

Ce ne druzga je lepsi :D (hec)

Odlicen avto je, svaka cast. Pskoda, VAGovi motorji so glede na razmerje zmogljivost/poraba za moje laicne pojme top. In btw, zakaj bi mu bilo zal, ce jo bo "tiscal od zacetka" ? :?

In kolikor jaz vem, je bil avto 19K EUR ;) kar je izreden price performance paket...

LpF

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So sep 12, 2009 11:16 am

gofra je napisal/-a:
mito155 je napisal/-a:dej povej kaj dobiš novga za tak denar... esseesse? s servo volanom iz običnega punta?

Odlicen avto je, svaka cast. Pskoda, VAGovi motorji so glede na razmerje zmogljivost/poraba za moje laicne pojme top. In btw, zakaj bi mu bilo zal, ce jo bo "tiscal od zacetka" ? :?

In kolikor jaz vem, je bil avto 19K EUR ;) kar je izreden price performance paket...

LpF

A misliš da bo naprimer od punta abartha 180hp, ibiza pila 2l manj, čist odvisno je koliko konjev rabiš in med zanamkam ni bistvene razlike, če bi punto in ibiza peljala isto hitrost ne bi blilo bistvene razlike, taki avtomobili se pa ve koliko pijejo če ga uporabljaš svoji namembnosti (dinamična vožnja). Od začetka oz novega pa menda veš zakaj ni priporočljivo tiščat še posebno turbača

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra So sep 12, 2009 11:34 am

So razlike, verjami....konkretne. Ne govorim ti na pamet.
Kar se tice sparanja avta v startu - to je staro "pravilo" ki se še danes drži in se folk zaradi tega trese. Kako misliš, da je tvoj avto vožen v skladišču pred prevzemom ali ob dostavi? Ne delaj si utvar ;)

En cas nazaj sem celo nasel clanek kjer nekdo razlaga zakaj je celo zazeljeno, da se avtomobil od starta pelje bolj agresivno ampak to je stvar cisto druge teme.

Se enkrat cestitke za nakup - en dan bi se lahko dobili, da vidimo kaksno je cudo v zivo!

LpF

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Napisal/-a alanq4 So sep 12, 2009 11:36 am

CupraR je napisal/-a:
Moti me samo da pri novih Cuprah (tudi Leon) so šli v napačno smer in je notranjost preveč monotona-črna. P. še števcev ni več belih :? Res velik korak nazaj.

To ja, ni mi jasno zakaj delajo tako pusto če ne že grdo notranjost (najlepša je sedaj pri exeu hehe audi pač), pa nasplošno mi je ta nova ibiza neskladne oblike. Je pa tehnika huda v tejle cupri :D
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda So sep 12, 2009 11:55 am

gofra je napisal/-a:Kako misliš, da je tvoj avto vožen v skladišču pred prevzemom ali ob dostavi? Ne delaj si utvar ;)LpF

Že, samo je to mogoče kakšen km, ne pa vsak dan. Daj prilimaj še kakšno sliko cupre

Uporabniški avatar
colecutter
Nov uporabnik

Napisal/-a colecutter So sep 12, 2009 12:00 pm

gofra je napisal/-a:So razlike, verjami....konkretne. Ne govorim ti na pamet.
Kar se tice sparanja avta v startu - to je staro "pravilo" ki se še danes drži in se folk zaradi tega trese. Kako misliš, da je tvoj avto vožen v skladišču pred prevzemom ali ob dostavi? Ne delaj si utvar ;)

En cas nazaj sem celo nasel clanek kjer nekdo razlaga zakaj je celo zazeljeno, da se avtomobil od starta pelje bolj agresivno ampak to je stvar cisto druge teme.

Se enkrat cestitke za nakup - en dan bi se lahko dobili, da vidimo kaksno je cudo v zivo!

LpF

Tudi jaz sem se precej informiral glede tega, kako naj bi se avto utekel na začetku, da bi potem kasneje lahko pokazal svoj pravi potencial. Ne vem, če tukaj gor obstaja že kakšna obširnejša tema o tem, vsekakor bi pa bila dobrodošla. Mnenja so različna, eni zagovarjajo nekaj, drugi spet nekaj svojega. Je pa dejstvo, da so ti avti namenjeni dinamičnim voznikom in ne nekim upokojencem, ki se komaj premikajo po cesti. In verjamem, da so inženirji poskrbeli že na startu, da ni treba preveč skrbet, če se stopalka za plin pohodi malo bolj. Svojega sem utekel po zdravi pameti in v skladu s tem, za kaj je avto namenjen in nisem imel nikakršnega problema z motorjem. Malo je potrebno le popazit z ogrevanjem in ohlajanjem agregata, da se ne priganja hladnega in ne ugaša pregretega, to pa tako velja skozi celo življenjsko dobo avtomobila. Res pa je, da je moj atmosferec, če je pa prisotna turbina, pa je potrebno še malo dodatne pazljivosti. Tematika o tem je obširna.
Se mi pa zdi smešno, ko pri teh avtih začne tečt debata o porabi. Tak avto se ne kupi zato, da bi šparal z bencinom. Tak avto je namenjen dinamični vožnji, užitkom za volanom. Res je, da mora biti poraba v nekih razumnih mejah, ampak da bi se pa zdaj sekiral da porabi 3L/100km več kot kakšen drug pa brez veze. Tak naj raje kupi kakšnega manjšega dizla, pa bo bolj vesel, kot pa da bi ga tukaj stalno skrbelo glede porabe.

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy So sep 12, 2009 12:44 pm

colecutter je napisal/-a:
gofra je napisal/-a:So razlike, verjami....konkretne. Ne govorim ti na pamet.

LpF

Tudi jaz sem se precej informiral glede tega, kako naj bi se avto utekel na začetku, da bi potem kasneje lahko pokazal svoj pravi potencial. Ne vem, če tukaj gor obstaja že kakšna obširnejša tema o tem, vsekakor bi pa bila dobrodošla. Mnenja so različna, eni zagovarjajo nekaj, drugi spet nekaj svojega. Je pa dejstvo, da so ti avti namenjeni dinamičnim voznikom in ne nekim upokojencem, ki se komaj premikajo po cesti. In verjamem, da so inženirji poskrbeli že na startu, da ni treba preveč skrbet, če se stopalka za plin pohodi malo bolj. Svojega sem utekel po zdravi pameti in v skladu s tem, za kaj je avto namenjen in nisem imel nikakršnega problema z motorjem. Malo je potrebno le popazit z ogrevanjem in ohlajanjem agregata, da se ne priganja hladnega in ne ugaša pregretega, to pa tako velja skozi celo življenjsko dobo avtomobila. Res pa je, da je moj atmosferec, če je pa prisotna turbina, pa je potrebno še malo dodatne pazljivosti. Tematika o tem je obširna.
Se mi pa zdi smešno, ko pri teh avtih začne tečt debata o porabi. Tak avto se ne kupi zato, da bi šparal z bencinom. Tak avto je namenjen dinamični vožnji, užitkom za volanom. Res je, da mora biti poraba v nekih razumnih mejah, ampak da bi se pa zdaj sekiral da porabi 3L/100km več kot kakšen drug pa brez veze. Tak naj raje kupi kakšnega manjšega dizla, pa bo bolj vesel, kot pa da bi ga tukaj stalno skrbelo glede porabe.

Avto je treba v vsakem primeru oz. je pametno malce šparat prvih 1000km.....potem pa pri nekje 4000 menjat olje! in ne nima to veze če je to še tak športen avto!!! obdelava bloka motorja je enaka (honanje)......in za kasnejše boljše mazanje, in manjšo obrabo motorja je vsekakor ga priporočeno na začetku vozit v nižjih obratih....

to pa ne pomeni da je avto zanič...zato ker so ga po skladišču 5x premaknili :lol: :lol: :lol: ...

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Napisal/-a mito155 So sep 12, 2009 2:28 pm

gofra je napisal/-a:

LpF

:D

19k€ je FR ki je dost podobna igrača samo da ima 150 konjski motor in seveda DSG... notanjost je podobna, zunanjost pa ima kar nekaj razlik...

22800€ je MPC cena dotične cupre... ni ravno poceni vozilo, vendar je treba vedeti da se že ibiza SC sport paketek pelje odlično in vse kar sem pogrešal v tistem vozilu je bil zmogljiv motor. Sedaj ga končno ima... avto je pa.. :o Sam bi dodal pri naročilu nove še usnje (900€), ker potem zgleda notri bistveno bolje, ksenon (650€), streho (650€), tehnični paket - parksenzorji in senzor za dež, luči (350€) in pa naslon za roko (150€).. je pa res da se potem avto cenovno približa golfeku.... je pa res da malce bolj opremljen gti z dsg-jem stane 30000€... kar pa spet ni malo...

Siddharta je odličen avto, vendar je potrebo za užitke dodati še DCC in DSG, pa 18 col... ni slaba varianta, predvsem ker je večji, zna pa taka cupra veliko večji nasmeh narista, še posebej ker je 1.4 tsi motor bistveno bolj eksploziven kot pa 1.8

lp

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So sep 12, 2009 2:58 pm

Kolega je zdaj vzel GTIja in je z dobrim popustom plačal 29.200 EUR.

Seveda DSG, 18 col, radio touchscreen, vzvratna kamera, usnje in xenon.
Kupil tu : http://www.eurocaritalia.it/

Lp
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov