gofra je napisal/-a:So razlike, verjami....konkretne. Ne govorim ti na pamet.
Kar se tice sparanja avta v startu - to je staro "pravilo" ki se še danes drži in se folk zaradi tega trese. Kako misliš, da je tvoj avto vožen v skladišču pred prevzemom ali ob dostavi? Ne delaj si utvar

En cas nazaj sem celo nasel clanek kjer nekdo razlaga zakaj je celo zazeljeno, da se avtomobil od starta pelje bolj agresivno ampak to je stvar cisto druge teme.
Se enkrat cestitke za nakup - en dan bi se lahko dobili, da vidimo kaksno je cudo v zivo!
LpF
Tudi jaz sem se precej informiral glede tega, kako naj bi se avto utekel na začetku, da bi potem kasneje lahko pokazal svoj pravi potencial. Ne vem, če tukaj gor obstaja že kakšna obširnejša tema o tem, vsekakor bi pa bila dobrodošla. Mnenja so različna, eni zagovarjajo nekaj, drugi spet nekaj svojega. Je pa dejstvo, da so ti avti namenjeni dinamičnim voznikom in ne nekim upokojencem, ki se komaj premikajo po cesti. In verjamem, da so inženirji poskrbeli že na startu, da ni treba preveč skrbet, če se stopalka za plin pohodi malo bolj. Svojega sem utekel po zdravi pameti in v skladu s tem, za kaj je avto namenjen in nisem imel nikakršnega problema z motorjem. Malo je potrebno le popazit z ogrevanjem in ohlajanjem agregata, da se ne priganja hladnega in ne ugaša pregretega, to pa tako velja skozi celo življenjsko dobo avtomobila. Res pa je, da je moj atmosferec, če je pa prisotna turbina, pa je potrebno še malo dodatne pazljivosti. Tematika o tem je obširna.
Se mi pa zdi smešno, ko pri teh avtih začne tečt debata o porabi. Tak avto se ne kupi zato, da bi šparal z bencinom. Tak avto je namenjen dinamični vožnji, užitkom za volanom. Res je, da mora biti poraba v nekih razumnih mejah, ampak da bi se pa zdaj sekiral da porabi 3L/100km več kot kakšen drug pa brez veze. Tak naj raje kupi kakšnega manjšega dizla, pa bo bolj vesel, kot pa da bi ga tukaj stalno skrbelo glede porabe.