Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

exte
Nov uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a exte Če sep 24, 2009 8:32 am

Vozilo super izgleda, prav tako barva navdušuje in športnemu avtomobilu paše.
Barva je podobna kot pri Golf R, ki je bil ravno predstavljen.
7 stopenjski DSG se odlično odziva in pretika, poraba majhna.
Želim predvsem veliko varnih kilometrov !
Srečno

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če sep 24, 2009 8:37 am

Tattoo- je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:čist "by the way" vprašanje: zakaj nisi kupil 1.8 161 ps :?: (ne vem, če bi bilo kaj dražje) mene v "petici" (1.4 170ps) ni glih navdušil..........se "dogaja" ampak pedal mora bit v podnu, 1.8 je druga pesem(sicer sem ga vozil v A4, ampak mislim, da je "rokotu" pisan na kožo - bistveno cenejši od 2.0, poraba podobna naspram 1.4 in odličen potencijal za čip....)

Ker pri širokem ta motor sploh ni na voljo! ;)

:shock:

P.S potem je to samo pri nas.....(politika Porscheja....)

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Če sep 24, 2009 8:38 am

Hvala .... :)

Dj Big je napisal/-a:mašina je mal švoh more bit 2.0 tfsi čipan da k ga zahodš da ti drek iz riti leze

:lol: Ja sej to mi je že do sedaj. :lol:
Lahko bi počakal na R model, ki itak ne bo prišel toliko več, ampak malo je bilo treba "umirit" zadevo, tam se enostavno ne bi mogel voziti počasi. Že tudi gre ta čez ovinke prehitro, tam bi pa bilo itak brez veze. :lol:
Mogoče pa čez 5 let pade kakšna R generacija, ko bodo šli že preko 300 KS. :P
Glede Chip tuninga pri RSR-ju niso nič rekl, da naj bi bil problem zaradi menjalnika.
ABT in še nekaj oslatih imajo zadeve čipane tudi na 210 KS.
HaMzO imaš kakšen linke, kjer govorijo o problemih, ozirima da CHIP na DSG 7 NE gre, nisem nič našel.....
Ker na teh chip tuning straneh APR, ABT, RSR, SKN sploh nimajo rezultatov, oziroma ponudb specifično za DSG menjalnike 6,7.

Tattoo-, kot sem gledal dodatno opremo, je potrebno najprej dokupiti multifunkcijski volan za 325 EUR oziroma takšen isti z pretikanjem za DSG 385 EUR.
Da bi dokupil samo tipke za DSG in doplačal 60 EUR, te opcije ni.
Sem pred kratkim gledal malo oglase in je ena ženska prodajala avto z 2.0 TSI motorjem, ker bo menjala za 1.4 TSI, zakaj ne vem... ;)

exte
Nov uporabnik

Napisal/-a exte Če sep 24, 2009 8:42 am

Drugače pa še moje skromno mnenje....

Opremo na vozilu si vsak zbira sam. Kupec ne kupuje opreme za druge, da bodo lahko govorili kaj vozilo ima. Npr..Za nekoga je zelo pomembno, da ima vozilo dodatno zatemnjena stekla, drugemu to ne pomeni nič, zato se za to opremo pač ni odločil. Glede na to da je Tomyboy že imel hitrega - močnega Golfa GTI z čipom ipd, se je sedaj odločil pač za bolj športen videz avtomobila, z tehnološko bolj naprednim in varčnejšim motorjem z odličnim menjalnikom.
Polna cena avtomobila je pomoje bila čez 30.000 €?

Tomboy kje si kupil vozilo ?

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Če sep 24, 2009 8:44 am

sašo5 je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:čist "by the way" vprašanje: zakaj nisi kupil 1.8 161 ps :?: (ne vem, če bi bilo kaj dražje) mene v "petici" (1.4 170ps) ni glih navdušil..........se "dogaja" ampak pedal mora bit v podnu, 1.8 je druga pesem(sicer sem ga vozil v A4, ampak mislim, da je "rokotu" pisan na kožo - bistveno cenejši od 2.0, poraba podobna naspram 1.4 in odličen potencijal za čip....)

Ker pri širokem ta motor sploh ni na voljo! ;)

:shock:

P.S potem je to samo pri nas.....(politika Porscheja....)

To ni čisto nobena politika Porsche Slovenije, ampak je tako povsod po svetu! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Če sep 24, 2009 8:55 am

exte je napisal/-a:Drugače pa še moje skromno mnenje....
Opremo na vozilu si vsak zbira sam. Kupec ne kupuje opreme za druge, da bodo lahko govorili kaj vozilo ima. Npr..Za nekoga je zelo pomembno, da ima vozilo dodatno zatemnjena stekla, drugemu to ne pomeni nič, zato se za to opremo pač ni odločil. Glede na to da je Tomyboy že imel hitrega - močnega Golfa GTI z čipom ipd, se je sedaj odločil pač za bolj športen videz avtomobila, z tehnološko bolj naprednim in varčnejšim motorjem z odličnim menjalnikom.
Polna cena avtomobila je pomoje bila čez 30.000 €?
Tomboy kje si kupil vozilo ?

Točno tako...... 8)
Tudi recimo zatemnjena stekla nisem vzel iz razloga, ker je prehod med zadnjim in sprednjim steklom prehud, preveč očiten in ne pride tako lepo, kot recimo pri Golfu. Pa še en varnostni razlog, vidljivost nazaj se samo še poslabša.
Kupljeno pri A2S Celje, tako kot do sedaj v 14 letih vsa vozila. 8)

exte
Nov uporabnik

Napisal/-a exte Če sep 24, 2009 9:03 am

Aaa...
Super :) Nekaj fantov na A2S je zakon !
vglavnem avto je vrhunski

fiatpowered
Novinec

Napisal/-a fiatpowered Če sep 24, 2009 9:26 am

Jebeš tipke ob volanu za prestavljanje, itak daš DSG na sport (S) način in ti šalta skorej pri blokadi. Sploh pa tisti ki je že kdaj vozil dsg menjalnik v kakem močnejšem avtu ve, da imaš lahko na navadnem šaltanju ali na sport, v obeh primerih, bo menjalnik šaltal skoraj na blokadi, če iz nenada zahodiš gas, v normalnem načinu celo takoj zmeče pristave za dve ali tri dol če zahodiš. Za tem DSGjem stoji cela umetna inteligenca IMO.
Za moj okus si izbral najlepšo barvo. :)

Uporabniški avatar
gepard
Novinec

Kraj: celje

Napisal/-a gepard Če sep 24, 2009 9:42 am

:lol: Raketa, pol pa lahk kdaj ob sredah na vrh Dobrne počakaš in mi se šlepamo za schiroccom ;)

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Če sep 24, 2009 11:42 am

gepard je napisal/-a::lol: Raketa, pol pa lahk kdaj ob sredah na vrh Dobrne počakaš in mi se šlepamo za schiroccom ;)

A ti si "renoltaš"......, zato nisi v najnem VW taburu z Steelom.... :P :lol:
Zadaj se boš bolj težko šlepal, je prenizek, ne bo nič zaveterja.... :lol: tako kot ne za mojim TT-jem

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Če sep 24, 2009 12:19 pm

pohvalno za ksenon,vsi vw z navadnimi lučmi ne izpadejo tako dobro.lepa barva
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Če sep 24, 2009 4:48 pm

TomyBoy2 je napisal/-a:Glede Chip tuninga pri RSR-ju niso nič rekl, da naj bi bil problem zaradi menjalnika.
HaMzO imaš kakšen linke, kjer govorijo o problemih, ozirima da CHIP na DSG 7 NE gre, nisem nič našel.....
Ker na teh chip tuning straneh APR, ABT, RSR, SKN sploh nimajo rezultatov, oziroma ponudb specifično za DSG menjalnike 6,7.

no zdj tko..kolega ma 1.4 TSI golf VI in je hotu čipat pri rsru, vendar mu je un odsvetoval, ker naj nebi zdržal čip kokr zdrži dsg navora...ista fora kot pri 5ki gtiju, sam da pr dsg-7 naj bi zdržal samo do 250nm napram dsg-6 390nm :)

prav tako pri skn ponujajo isto tak čip za dsg-7 1.4tsi, ampak za 500e = 15hp... ??? :)

lp

exte
Nov uporabnik

Napisal/-a exte Če sep 24, 2009 6:06 pm

HaMzO je napisal/-a:
TomyBoy2 je napisal/-a:Glede Chip tuninga pri RSR-ju niso nič rekl, da naj bi bil problem zaradi menjalnika.

no zdj tko..kolega ma 1.4 TSI golf VI in je hotu čipat pri rsru, vendar mu je un odsvetoval, ker naj nebi zdržal čip kokr zdrži dsg navora...ista fora kot pri 5ki gtiju, sam da pr dsg-7 naj bi zdržal samo do 250nm napram dsg-6 390nm :)

prav tako pri skn ponujajo isto tak čip za dsg-7 1.4tsi, ampak za 500e = 15hp... ??? :)

lp

tako, samo do 250 Nm gre tovarniško 7 st. dsg.

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Če sep 24, 2009 10:17 pm

Ja no tukaj sem dobil odgovoril iz prve roke od gospoda pri SKN Slovenia

V kolikor je avto opremljen z DSG7 menjalnikom je navor omejen na 300 Nm (uradni podatek
o vzdržljivosti je 250 Nm, posedujemo interne VW dokumente v katerih je specificiran max
navor 350 Nm, objava podatka je verjetno tovarniška "pobuda" proti tuningu, ker z zelo omejenim
navorom je tudi skoraj nemogoče optimirati opazen prirastek moči), v kolikor se bo čez čas v praksi
pokazalo, da so menjalniki dejansko bolj zmogljivi bomo svoje stranke obvestili in nudili update s
katerim bomo lahko povečali navor do optimalne vrednosti.
Do sedaj z DSG7 ni bilo težav.

Golf VI 1.8 TSI 160 KS -> 200 KS
Scirocco 1.4TSI 160 KS -> 197 KS

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid Če sep 24, 2009 11:03 pm

No pa si ga le dočakal TomyBoy 8) čestitke za nakup, avto si si pač določil po svojih željah zdej kar ma in kar nima je pač bila tvoja izbira ane ;) Vrjamem pa, da boš z avtom zadovoljen, velika moč in mala poraba kaj češ lepšega :twisted:

ps: slik pa mi ne pokaže :cry:
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Če sep 24, 2009 11:24 pm

Sem se "potil" danes na soncu, sedaj pa ne morem slik gor spravit.
Blesavi Shrani. si ne dela neki upload....

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Pe sep 25, 2009 12:33 am

TomyBoy2 je napisal/-a:Ja no tukaj sem dobil odgovoril iz prve roke od gospoda pri SKN Slovenia

V kolikor je avto opremljen z DSG7 menjalnikom je navor omejen na 300 Nm (uradni podatek
o vzdržljivosti je 250 Nm, posedujemo interne VW dokumente v katerih je specificiran max
navor 350 Nm, objava podatka je verjetno tovarniška "pobuda" proti tuningu, ker z zelo omejenim
navorom je tudi skoraj nemogoče optimirati opazen prirastek moči), v kolikor se bo čez čas v praksi
pokazalo, da so menjalniki dejansko bolj zmogljivi bomo svoje stranke obvestili in nudili update s
katerim bomo lahko povečali navor do optimalne vrednosti.
Do sedaj z DSG7 ni bilo težav.

Golf VI 1.8 TSI 160 KS -> 200 KS
Scirocco 1.4TSI 160 KS -> 197 KS

jaz ko sm bil zadnjič pri njemu mi ni nč tazga omenil...sj lahko je samo dvoje da bo delal al pa nebo delal in bo kej pri dsg odtrgal pa boš par eurov ob žep :)
sj mogoče res da dsg zdrži...samo kaj pa recimo sklopka??

no jz glih mehanik nism pa strokovnjak tut ne sam pač tko omenim kar sm slišal

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Pe sep 25, 2009 9:37 am

hamzo,ce je garancija, boli te k... ce pa je ni, pol pa tole vrjetno ni samo par €...heheheh...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
Pravi_Diablo
Uporabnik

Napisal/-a Pravi_Diablo Pe sep 25, 2009 10:32 am

ja, očitno je problem DSGja,in njegovih sklopk prenos navora, sicer se z generacije v generacijo to povečuje..očitno je 7ka še kompaktan tako da novor ni povečan. Drugače pa "DSG" 7-stopenjski v novem SLSu verjetno zmore navora še pa še, a mislim da je tudi omejen, da mu 6,3 V8 ne raztrga drobovja. ;)
Prvi slovenski Mercedes-Benz portal http://www.mb-slovenija.com

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe sep 25, 2009 10:35 am

dominic je napisal/-a:hamzo,ce je garancija, boli te k... ce pa je ni, pol pa tole vrjetno ni samo par €...heheheh...

pri chiptuningu pozabi na tovarnisko garancijo za menjalnik
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov