Tattoo- je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:čist "by the way" vprašanje: zakaj nisi kupil 1.8 161 ps(ne vem, če bi bilo kaj dražje) mene v "petici" (1.4 170ps) ni glih navdušil..........se "dogaja" ampak pedal mora bit v podnu, 1.8 je druga pesem(sicer sem ga vozil v A4, ampak mislim, da je "rokotu" pisan na kožo - bistveno cenejši od 2.0, poraba podobna naspram 1.4 in odličen potencijal za čip....)
Ker pri širokem ta motor sploh ni na voljo!
Dj Big je napisal/-a:mašina je mal švoh more bit 2.0 tfsi čipan da k ga zahodš da ti drek iz riti leze
sašo5 je napisal/-a:Tattoo- je napisal/-a:sašo5 je napisal/-a:čist "by the way" vprašanje: zakaj nisi kupil 1.8 161 ps(ne vem, če bi bilo kaj dražje) mene v "petici" (1.4 170ps) ni glih navdušil..........se "dogaja" ampak pedal mora bit v podnu, 1.8 je druga pesem(sicer sem ga vozil v A4, ampak mislim, da je "rokotu" pisan na kožo - bistveno cenejši od 2.0, poraba podobna naspram 1.4 in odličen potencijal za čip....)
Ker pri širokem ta motor sploh ni na voljo!
![]()
P.S potem je to samo pri nas.....(politika Porscheja....)
exte je napisal/-a:Drugače pa še moje skromno mnenje....
Opremo na vozilu si vsak zbira sam. Kupec ne kupuje opreme za druge, da bodo lahko govorili kaj vozilo ima. Npr..Za nekoga je zelo pomembno, da ima vozilo dodatno zatemnjena stekla, drugemu to ne pomeni nič, zato se za to opremo pač ni odločil. Glede na to da je Tomyboy že imel hitrega - močnega Golfa GTI z čipom ipd, se je sedaj odločil pač za bolj športen videz avtomobila, z tehnološko bolj naprednim in varčnejšim motorjem z odličnim menjalnikom.
Polna cena avtomobila je pomoje bila čez 30.000 €?
Tomboy kje si kupil vozilo ?
TomyBoy2 je napisal/-a:Glede Chip tuninga pri RSR-ju niso nič rekl, da naj bi bil problem zaradi menjalnika.
ABT in še nekaj oslatih imajo zadeve čipane tudi na 210 KS.
HaMzO imaš kakšen linke, kjer govorijo o problemih, ozirima da CHIP na DSG 7 NE gre, nisem nič našel.....
Ker na teh chip tuning straneh APR, ABT, RSR, SKN sploh nimajo rezultatov, oziroma ponudb specifično za DSG menjalnike 6,7.
HaMzO je napisal/-a:TomyBoy2 je napisal/-a:Glede Chip tuninga pri RSR-ju niso nič rekl, da naj bi bil problem zaradi menjalnika.
ABT in še nekaj oslatih imajo zadeve čipane tudi na 210 KS.
HaMzO imaš kakšen linke, kjer govorijo o problemih, ozirima da CHIP na DSG 7 NE gre, nisem nič našel.....
Ker na teh chip tuning straneh APR, ABT, RSR, SKN sploh nimajo rezultatov, oziroma ponudb specifično za DSG menjalnike 6,7.
no zdj tko..kolega ma 1.4 TSI golf VI in je hotu čipat pri rsru, vendar mu je un odsvetoval, ker naj nebi zdržal čip kokr zdrži dsg navora...ista fora kot pri 5ki gtiju, sam da pr dsg-7 naj bi zdržal samo do 250nm napram dsg-6 390nm
prav tako pri skn ponujajo isto tak čip za dsg-7 1.4tsi, ampak za 500e = 15hp... ???
lp
TomyBoy2 je napisal/-a:Ja no tukaj sem dobil odgovoril iz prve roke od gospoda pri SKN Slovenia
V kolikor je avto opremljen z DSG7 menjalnikom je navor omejen na 300 Nm (uradni podatek
o vzdržljivosti je 250 Nm, posedujemo interne VW dokumente v katerih je specificiran max
navor 350 Nm, objava podatka je verjetno tovarniška "pobuda" proti tuningu, ker z zelo omejenim
navorom je tudi skoraj nemogoče optimirati opazen prirastek moči), v kolikor se bo čez čas v praksi
pokazalo, da so menjalniki dejansko bolj zmogljivi bomo svoje stranke obvestili in nudili update s
katerim bomo lahko povečali navor do optimalne vrednosti.
Do sedaj z DSG7 ni bilo težav.
Golf VI 1.8 TSI 160 KS -> 200 KS
Scirocco 1.4TSI 160 KS -> 197 KS
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov