Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po okt 19, 2009 11:16 am

GregaST je napisal/-a:Zelo lep avto, le poraba me je malo presenetila. 9 litrov se mi zdi ogromno.

vsaj nekdo ki ne laže sam sebi pa ostalim

drugače pa dosti srečnih pa varnih km ti želim z laguno!
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

MMNeo
Novinec

Napisal/-a MMNeo Po okt 19, 2009 1:59 pm

Končno, da nekdo objavi Laguno III.
Tudi sam si jo lastim, le da je dci 110kw in delam z njo dnevno 500 km. Težav nisem imel še nobenih, edino kar me moti, je visoko sedenje za volanom in da potniki zadaj ne morejo dati nog pod sedež, če je le ta popolnoma spuščen.
Sam sem že želel odpreti temo o zadovoljstvu (mogoče še bom), glede tako opevanega "grdega račka" na naših cestah, saj vemo da so očem konkurenti (mazda 6, c5, ...) bolj všeč. Torej, z besedo na dan :)

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 Po okt 19, 2009 2:08 pm

Meni se pa (presenetljivo) zdi, da je sedenje bolj nizko kot nasprotno. Vsaj če ga primerjam z Meganom II. Ravno zaradi tega se mi zdi, da sta merilnika za gorivo in temp. na armaturki nameščena prenizko. In morda bi si želel, da bi bil volanski obroč malce bolj odebeljen (halo Laguna GT...), spet mi je oni iz Megana bolj sedel v rokah. Ampak to so zgolj malenkosti...
tom2

Uporabniški avatar
Jože20
Novinec

Napisal/-a Jože20 Po okt 19, 2009 3:16 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:
GregaST je napisal/-a:Zelo lep avto, le poraba me je malo presenetila. 9 litrov se mi zdi ogromno.

vsaj nekdo ki ne laže sam sebi pa ostalim

drugače pa dosti srečnih pa varnih km ti želim z laguno!

Točno tako.

Najbolj smešno mi je ko ljudje govorijo moj Passat karavan TDI 110km pa pije 5L, ja itak in pol pa čokolada zavije svizca v folijo.

Drgač pa lep avto. Sploh GT look je kul.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po okt 19, 2009 3:33 pm

Jože20 je napisal/-a:Najbolj smešno mi je ko ljudje govorijo moj Passat karavan TDI 110km pa pije 5L, ja itak in pol pa čokolada zavije svizca v folijo.

stari motor na rotacijsko pumpo ima res tako porabo; novejši P.D. in sploh CR imajo pač višjo - primerljivo z drugimi znamkami.....

Laguna; primeren avto za pošteno ceno, s tem bencinskim motorjem se nikoli nisem srečal, če bi kupoval sam, bi si omislil še en T na zadku....

MMNeo
Novinec

Napisal/-a MMNeo Po okt 19, 2009 3:35 pm

Glede porabe.
Kot sem že omenil, dnevno naredim z avtomobilom 500km. Seveda sem tako vsakič na bencinskih črpalkah in zraven potovalnega računalnika si tudi sam vodim evidenco porabljenega goriva. Vendar mi zadnje čase ni nič jasno.
Sprva mi je dci110kw porabil nekje 7.2l/100 km in vsi so se zgražali (tankal vedno na OMW, češ Petrol nikakor). Pa je prišel Ultimax, dajmo mu priložnost in glej ga zlomka, poraba ob isti vožnji se je zmanjšala za 0.7l. Odlično si rečem, vse dokler se žena ne pelje v Ljubljano. Vem da nima lahke noge in včasih tudi s hitrostjo pretirava, vendar ne vem kako, porabo mi je spravila na 5.6l. Če bi to povedal sodelavcem, ki prisegajo le na VW, Audi, BMW, bi mi rekli da se mi je zmešalo in da je to še teoretično nemogoče. Pa je!; (pričakujem čudne replike in vse mogoče izjave, tako da ne bom komentiral), vedar se očitno poraba da zmanjšati. Zdaj pa je na meni da takšno porabo obdržim :) (povedati pa moram, da se je žena peljala sama, medtem, ko se z menoj peljejo še vsaj trije potniki).

.GT.
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a .GT. Po okt 19, 2009 4:06 pm

mi mamo cliota novega pa je 1.2 turbo pa ma foter tud tak porabo 5.6
sdted

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Po okt 19, 2009 8:11 pm

Poraba je pač odvisna od načina vožne in kje vozimo. Tako da verjamem, da ima lahko Laguna 2.0 dCi 5,6 l/100km in Passat 1.9 TDI 5 l/100km.
9 l/100km ni veliko za Laguno 2.0, ki je precej velik avto v primerjavi z Astro 1.6 ki sem imel porabo 9,3 v mestu.

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Po okt 19, 2009 8:23 pm

Super laguna, res posten avto.

Off: ne gre mi v glavo, kako spravit 150km dizla na 5L porabe. Ok, ce vozis 10kilometrov 100km/h po avtocesti k ni velikega klanca ampak d bi to nekam vozil vsak dan, ali pa mesano, si ne predstalvljam. Megana 130KM ne spravim pol 6L skoraj, ce vozim po avtocesti minimalno 130km/h....
Tisto sparanje in voznja z takimi ladjami 100km/h mi gre pa na bruhanje....ceprou vidis vsak dan lagune, audije,....ki vozijo po desni stalno in imajo hitrost kamiona.

Lp
:)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po okt 19, 2009 8:49 pm

FLINK je napisal/-a:Super laguna, res posten avto.

Off: ne gre mi v glavo, kako spravit 150km dizla na 5L porabe. Ok, ce vozis 10kilometrov 100km/h po avtocesti k ni velikega klanca ampak d bi to nekam vozil vsak dan, ali pa mesano, si ne predstalvljam. Megana 130KM ne spravim pol 6L skoraj, ce vozim po avtocesti minimalno 130km/h....
Tisto sparanje in voznja z takimi ladjami 100km/h mi gre pa na bruhanje....ceprou vidis vsak dan lagune, audije,....ki vozijo po desni stalno in imajo hitrost kamiona.

Lp

in zakaj ti gre na bruhanje ce se vozijo 100km/h?
jst tega ne razumem.zarad mene ce se voz 70 sam nj bo na desnem pasu.
drgac pa je ja mozno doseci tako malo porabo tudi pri voznji nad omejitvami.
Ni vse res kar napišem

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Po okt 19, 2009 9:00 pm

abbe je napisal/-a:
FLINK je napisal/-a:Super laguna, res posten avto.

Lp

in zakaj ti gre na bruhanje ce se vozijo 100km/h?
jst tega ne razumem.zarad mene ce se voz 70 sam nj bo na desnem pasu.
drgac pa je ja mozno doseci tako malo porabo tudi pri voznji nad omejitvami.

Zakaj mi gre na bruhanje? ker zaradi tega pride do guzve se vecje, celo avtobusi prehitevajo, tovornjak tezje vozi....svasta....
In ce bos vozil po avtocesti naprimer mesano dolgo relacijo-se posebej po Slo-pejt iz Mb-Kp in bos vozil nad omejitvami-cez 130km/h ne bos imel nikoli 5L povprecne porabe.
dost off

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Po okt 19, 2009 9:48 pm

FLINK, seveda se da imet 5L porabe. Jaz vecinoma mestno z volvom V70 2.4 160km imam povprecno porabo po razunalniku 6L/100km.

Tempomat na nizje obrate (ala 2000), 6. brzina na avtocesto. To je to. Umetnost ane? ;)
[size=75]Volvo. For life.[/size]

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Po okt 19, 2009 9:53 pm

AudiBoy je napisal/-a:FLINK, seveda se da imet 5L porabe. Jaz vecinoma mestno z volvom V70 2.4 160km imam povprecno porabo po razunalniku 6L/100km.

Tempomat na nizje obrate (ala 2000), 6. brzina na avtocesto. To je to. Umetnost ane? ;)

Nisem rekel, da se ne da. Nekdo je omenil, da naj bi se dalo okomot, tud ce vozis nad omejitvijo. Pri 2000obratih clovek bolj tezko pelje 130km/h oziroma se vec....
Ce pa v 6 pri 2000obr vozis 100km/h oziroma malo vec pol pa itaq.

Lp

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Kraj: Medvode

Napisal/-a GregaST Po okt 19, 2009 9:54 pm

Poraba se mi zdi velika zato, ker mi 180 konjska octavia kuri 9 litrov normalne vožnje. Nisem pa napadel uporabnika, ali pljuval čez avto. Avto se mi zdi res fantastičen, sploh s tem GT look odbijačem.

Uporabniški avatar
tdk
Novinec

Napisal/-a tdk To okt 20, 2009 8:08 am

MMNeo je napisal/-a:Glede porabe.
Kot sem že omenil, dnevno naredim z avtomobilom 500km. Seveda sem tako vsakič na bencinskih črpalkah in zraven potovalnega računalnika si tudi sam vodim evidenco porabljenega goriva. Vendar mi zadnje čase ni nič jasno.
Sprva mi je dci110kw porabil nekje 7.2l/100 km in vsi so se zgražali (tankal vedno na OMW, češ Petrol nikakor). Pa je prišel Ultimax, dajmo mu priložnost in glej ga zlomka, poraba ob isti vožnji se je zmanjšala za 0.7l. Odlično si rečem, vse dokler se žena ne pelje v Ljubljano. Vem da nima lahke noge in včasih tudi s hitrostjo pretirava, vendar ne vem kako, porabo mi je spravila na 5.6l. Če bi to povedal sodelavcem, ki prisegajo le na VW, Audi, BMW, bi mi rekli da se mi je zmešalo in da je to še teoretično nemogoče. Pa je!; (pričakujem čudne replike in vse mogoče izjave, tako da ne bom komentiral), vedar se očitno poraba da zmanjšati. Zdaj pa je na meni da takšno porabo obdržim :) (povedati pa moram, da se je žena peljala sama, medtem, ko se z menoj peljejo še vsaj trije potniki).

Sam imam enako laguno III;2.0 dci,150 konjev.
Prej sem vedno tankal na OMW v Sloveniji;voznja kombinirana,noga ni glih lahka,poraba je bila vedno nad 7 litrov(cca. 7,2;7,3).
Sedaj ze vsaj 3-4 mesece tankam na OMW v Avstriji(nafta je cenejsa to itak vsi veste) in poraba mi je po BC-ju padla na 6,6 litra.Voznja na iste relacije in enaka dinamika voznje.
Na Petrolu nisem tankal skoraj nikoli;bom pa glede na prebrano sedaj ko spraznim tank probal Ultimax...pa da vidimo.

lp tdk

p.s.kar nekaj znancev mi je govorilo,da je nafta v Avstriji kvalitetnejsa in avto troši manj;govorice sem sam imel za smešne,dokler se nisem sam prepričal,da je temu res tako.

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Po jun 14, 2010 1:18 am

Komentar na Laguno: všeč mi je :D

Zakaj se mora večino ljudi takoj zapičiti v porabo? Kolikor se mi zdi, avtor teme dela dobrih 10kkm na leto. Liter gor dol na letni ravni vsega skupaj nič ne pomeni v primerjavi z ostalimi stroški, ki jih terja avto. Sicer pa je poraba v največji meri odvisna od načina in režima vožnje. Npr. moj fotr ma 90% mestne vožnje na tank, jaz pa 90% AC na tank. Kako boš najina na pamet avta primerjal? Ni šans...

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Napisal/-a tom2 To jun 15, 2010 1:56 pm

No, da spet jaz kakšno rečem... Avto je pred kratkim "praznoval" 1 leto starosti, z njim sem prevozil okol 12.300 km brez kakršnih koli problemov. Zelo priporočam...
tom2

mropc
Stalni uporabnik

Napisal/-a mropc To jun 15, 2010 2:51 pm

sašo5 je napisal/-a:
Jože20 je napisal/-a:Najbolj smešno mi je ko ljudje govorijo moj Passat karavan TDI 110km pa pije 5L, ja itak in pol pa čokolada zavije svizca v folijo.

stari motor na rotacijsko pumpo ima res tako porabo; novejši P.D. in sploh CR imajo pač višjo - primerljivo z drugimi znamkami.....

Laguna; primeren avto za pošteno ceno, s tem bencinskim motorjem se nikoli nisem srečal, če bi kupoval sam, bi si omislil še en T na zadku....

glede porabe. brat je imel golf 3 tdi gt 110kojnov. porabo je imel od 4-5 litrov. s povnim tankom je naredil 1200km.

matej_jack
Novinec

Napisal/-a matej_jack To jun 15, 2010 3:22 pm

Stric ima pežoja 607, 2.2HDI pa naredi s polnim tankom 1800km, porabo ma 4,3, bratranec pa s svojim polojem tdi 2300km z enim tankom! Ob tem ima tak zvok, ki zasneči razne v6 bencinarje, da ne govorim o 380NM navora pri 1200RPM.

Nova laguna mi sprva ni bila preveč všeč, zdaj sem se je pa zgleda navadil in mi je prav privlačna. Morda bi sam izbral kakšno drugo barvo edino.
Notranjost mi je pa med lepšimi, pa nevem točno zakaj. :D
Slika

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Napisal/-a tom2 To jun 15, 2010 4:12 pm

Fantje prihranite si čas, tema ni namenjena dokazovanju kater vaš "mlinček" ima nižjo porabo in koliko km naredite. Primerjajte jabolke z jabolkami in pustite hruške pri miru!
tom2
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov