Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
maius28
Novinec

Kraj: Gališki slapovi

Napisal/-a maius28 Ne feb 28, 2010 1:51 pm

Takoj bi jo imel. Čestitam in mogoče sam to, če se spregledal, sory: Cena? No jaz bom počakal na karavana (družina pač) in seveda belo casablanca barvo.

LP
Nikoli ni prepozno.

On
Novinec

Napisal/-a On Ne feb 28, 2010 2:01 pm

Kot vidim si iz Bele krajine? Avto je res super in imaš prav, da ni nujno da ima res vso opremo da zgleda dobro (Kot recimo kokurenca)

Srečno vožnjo in lep pozdrav

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 28, 2010 2:12 pm

IcEm4n je napisal/-a:Tale novi 1.7 CDTI motor je precej tih napram prejšnjemu in 1.9 CDTI-ju.

1,9 cdti je tak traktor :evil:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne feb 28, 2010 3:00 pm

Srečno vožnjo.

Katero stvar bi si najbolj zaželel v tvojem avtomobilu in so sedaj nimaš? Močnejši motor, xenon, večja platišča...?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne feb 28, 2010 3:07 pm

simply je napisal/-a:Srečno vožnjo.

Katero stvar bi si najbolj zaželel v tvojem avtomobilu in so sedaj nimaš? Močnejši motor, xenon, večja platišča...?

2x. Mislim, da si vseeno bil malo prehiter z nakupom. Menim, da boš čez nekaj časa kot je v navadi vseh, že spraševal o xenon kitu, čipanju,... čeprav tega trenutno ne kažeš.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne feb 28, 2010 3:11 pm

Verjetno je še zmeraj Isuzujev 1.7 motor... če bi kupoval Astro J definitivno nebi izbral tale motor... moje mnenje.

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 Ne feb 28, 2010 3:48 pm

On je napisal/-a:Kot vidim si iz Bele krajine? Avto je res super in imaš prav, da ni nujno da ima res vso opremo da zgleda dobro (Kot recimo kokurenca)

Srečno vožnjo in lep pozdrav

Avto lep. Ravno taka, če ni celo ta je parkirana pred AM v NM! A je to ta?

Avto je definitivno naredil velik preskok v kvaliteti. Želim ti veliko varnih kilometrov in naj ti čim bolje služi! :tomidelej:

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 28, 2010 4:24 pm

nevermind je napisal/-a:Verjetno je še zmeraj Isuzujev 1.7 motor... če bi kupoval Astro J definitivno nebi izbral tale motor... moje mnenje.

Ne vem če je še isuzu, pa tudi če je, ne vem če je kaj narobe s tem, samo mogče je rahlo podhranjen zaradi velike teže nove astre, samo za vsakodnene potrebe je več kot dovolj, pa tudi opremo ma vso najnujnešo..kaj pa dan danes rabiš več ...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne feb 28, 2010 4:35 pm

še vedno je isuzu.
Slika

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Ne feb 28, 2010 4:44 pm

speedfreak je napisal/-a:
Ne vem če je še isuzu, pa tudi če je, ne vem če je kaj narobe s tem, samo mogče je rahlo podhranjen zaradi velike teže nove astre, samo za vsakodnene potrebe je več kot dovolj, pa tudi opremo ma vso najnujnešo..kaj pa dan danes rabiš več ...

Z 1,4 tone astra s 110 konjskim dizlom najbrž ni med najhitrejšimi, sem pa prepričan, da je več kot dovolj za normalno vožnjo. Tomzzi, kakšen je pa občutek iti iz 120 konjske astre na tole z deset konji manj in precej večjo težo?
Dobra stran pri tem motorju je najbrž tudi 6-stopenjski menjalnik, na račun katerega se da privarčevati na avtocesti.

Kar se pa tiče porabe, je pa 6l/100km za tak avto (ob predpostavki, da ne voziš kot "po jajcih") čisto spodobna poraba.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne feb 28, 2010 5:10 pm

Kot sem že napisal...
Nad motorjem sem bil od prvega dne precej presenečen in nisem mislil, da se bo takole odrezal. Sicer ni noben športnik in nima nekih pospeškov pa tudi pozna se če nas je več v avtomobilu v kakšnem klancu.
Ampak motor lepše vleče iz nizkih obratov v primerjavi z 1.9 120km. Vsaj tak občutek sem dobil. Motor je dovolj zmogljiv za neko "normalno" vožnjo. Optimalna izbira bi bila seveda 1.7, 125 tako glede same moči kot registracije...
Po pravici povedano pa ne čutim nobene potrebe po močnejšem motorju. Tudi prehitet se da čisto normalno. Le malce bolj ga moraš pritisnit.

Poraba je bila na začetku čez 6.5. Zdaj se je ustavila na 5.9. Ampak bo verjetno še padla. Tako, da je to za zdaj čisto ok.
Še posebej, ker se ne vozim po ac ampak dnevno čez Gorjance (ovinki...) in ne vozim kot po "jajcih"... Pa saj veste kakšna cesta je tam.

@simply @mihaing

Nisem bil nič prehiter z nakupom. Dobil sem ogromno za pošteno ceno. Imam vse kar rabim in ne pogrešam nič.
Prej sem imel ksenon na Astri H pa so bili kvečjemu sami problemi s tistimi lučmi.
Tudi moči je več kot dovolj. Na čipanje tudi pomislim ne. Zakaj le?

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne feb 28, 2010 6:38 pm

nevermind je napisal/-a:Verjetno je še zmeraj Isuzujev 1.7 motor... če bi kupoval Astro J definitivno nebi izbral tale motor... moje mnenje.

Če bi se jast peljal z njim bi se mi zdelo da letim. :lol: :lol: . Se pa strinjam, da je moči za normalno vožnjo čisto dovolj. Kot sem že omenil naj ti služi in čimveč varnih kilometrov z njo.

Lp

anzl
Nov uporabnik

Kraj: topole

Napisal/-a anzl Ne feb 28, 2010 6:59 pm

luštn avto. sem imel testno, vendar močnejš verzijo, in morm rečt da se prot prejšni dosti bolje pele. pa mela je xenon, ter luči, ki svetijo v ovniek. je res uporabna zadeva, sploh če si na cesti veliko ponoči. drgač pa velik srečnih, zadovolnih kilometrov pa nej ti dobr služ ;)

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne feb 28, 2010 7:48 pm

King1 je napisal/-a:

Če bi se jast peljal z njim bi se mi zdelo da letim. :lol: :lol: . Se pa strinjam, da je moči za normalno vožnjo čisto dovolj. Kot sem že omenil naj ti služi in čimveč varnih kilometrov z njo.

Lp

Vsake moči se navadiš pa ti rata premal, ampak kot sem že rekel, za današnje razmere na cestah je to čisto dovolj.

Ne vem kak stil voznje mas, samo 5.9 je dokaj malo za tiste hribovite ceste, jaz sem včeraj iz celja čez Rogatec v ZG mel porabo po BC 4.5 litra ( ker mi BC laže je bila realna verjetno še manj ), samo sem res fural 110 po AC. Z gužvo po ZG pa pot nazaj čez KK, pa na AC tud 150 na trenutke je bla povprečna na konc dobre 5 litrov, kar se mi zdi ful mal. Avto je opel astra h 1.9 cdti

Uporabniški avatar
mihajlo
Novinec

Napisal/-a mihajlo Pe mar 05, 2010 11:57 am

1.7 CDTI z 125KM je spodnja meja za spodobno premikanje - cena pa nekje v višavah :roll:

Ima pa Astra J proti Astri H precej bolj utesnejn položaj zaradi drugačne armaturke. Mene je motilo, da nimam kam naslonit desne noge, armaturka me je nonstop žulila v koleno. Pri Astri H je bilo precej več prostora.

Drgač je pa fajn nastavljivo podvozje, pa dizajn.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe mar 05, 2010 5:37 pm

@maius28

sorry sem spregledal post. Cene ne povem. Lahko samo to rečem, da za tako ceno in s tako opremo nevem če bo še kdo dobil astro. ;)

@mihajlo

Se ne strinjam. Kot mogoče veš sem imel prej Astro H 1.9, 120KM in pri novi sploh ni opaziti neke velke razlike. Ok malce že ampak se čisto ok obnese glede na težo avtomobila in je več kot dovolj za "normalno" vožnjo.

Pa kot sem danes zvedel ni problema "odklenit" motor na 125KM, ker je isti in se samo en čip zamenja...

Je pa res, da deluje znotraj morda bolj utesnjeno. Pač oblika in masivnost. Tudi Insignia deluje bolj utesnjeno kot Vectra.
Ampak zame in za sopotnike je placa več kot dovolj in se do zdaj še nobeden ni pritoževal glede tega.

Oblika je pa itak stvar osebnega okusa.

Uporabniški avatar
MacAudio
Uporabnik

Napisal/-a MacAudio Pe mar 05, 2010 6:50 pm

Lep avto! Drugače pa nevem zaka šimfate neki 1.9 dizl. Zgleda da se niste vsi s 150 konjsko pelali. Napram 120 konjeske je razlika ogromna.
TSI+DSG = T.N.T.!! ;-))

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne mar 21, 2010 8:01 pm

Ena novost na avtomobilu (končno).

Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne mar 21, 2010 8:24 pm

kire continentalke mas gor? tip pa dimenzija me zanima...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne mar 21, 2010 8:33 pm

Kolikor jaz vidim so sport contact 3, dimenzije nisem sigurna mogoče 215/50 R17
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost