Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
tuning 4 ever
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a tuning 4 ever So maj 29, 2010 3:29 pm

ta avto rabi 20" da bo zgedal nekak :shock:
Slika

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Kraj: Ljubljana&Dolina ljubavi

Napisal/-a scisco1 Sr jun 02, 2010 4:39 pm

Kljub izpitnemu obdobju sem našel čas za avto...

Najprej ga je blo treba dvignit:)
Slika

počen kolektor
Slika
in
Slika

zašvasan kolektor
Slika
in
novo tesnilo
Slika

Ker mi radio ni lovil sem preveril še anteno. Ko sem prijel šarkija, ki sploh ni bil povezan z radijem mi je razpadel v roki.
Slika

Na novo sem ga spravil skupaj, zalotal modro žičko, ter ga na novo montiral in priklopil na radio in pokazalo se je...
Slika

Namestil sem še aero brisalce, ki zgledajo in brišejo 360stopinj boljše :)

V petek grem še po paprije, ter na homologacijo.

Lp

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr jun 02, 2010 4:44 pm

Kaj pa tiste distančnike si potem nabavih... ena huda širina, če se spomnim :)

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Napisal/-a scisco1 Sr jun 02, 2010 4:48 pm

nevermind je napisal/-a:Kaj pa tiste distančnike si potem nabavih... ena huda širina, če se spomnim :)

Zaenkrat so gor 5 cm. Bojo pa enkrat po poletju 7 cm z tuv-om, pa če vrjameš ali ne :D

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr jun 02, 2010 4:57 pm

Se pravi to kar je na prvi sliki, so 5 cm? Uf še kakšna dodatna 2 cm res potrebuje.

Lp.

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Napisal/-a scisco1 Sr jun 02, 2010 5:00 pm

nevermind je napisal/-a:Se pravi to kar je na prvi sliki, so 5 cm? Uf še kakšna dodatna 2 cm res potrebuje.

Lp.

To kar je na prvi sliki zadej je 5 cm, spredaj brez.
U planu je 7 cm zadej in 2 cm spredaj (že doma).

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Sr jun 02, 2010 11:13 pm

Zadaj mi je pa malo sfaljen. Mislim res je čist v podnu, pa še na tvojem mestu bi vsaj zapolnil še levo luknjo z izpuhom. Bi lepše prišlo če je že tako ekstremen obdijač.

LP

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jun 02, 2010 11:21 pm

7cm distance in s tem se bos ti vozil? Vse bolse firme negrejo nad 3 cm. No sej ni cudn, da so take komplikacije na homologacijah :roll:

kaj ce bi mu raj ene lepe feltne z primernim ET privoscil? bi bilo veliko bolj pametno in tudi varno zate in druge udeleznce v prometu.
Slika

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Sr jun 02, 2010 11:40 pm

kolk ma kaj kil toti avto stock pa z tolk plastike ?
Relax take it easY
Slika

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Če jun 03, 2010 12:42 am

_B3yBo_ je napisal/-a:7cm distance in s tem se bos ti vozil? Vse bolse firme negrejo nad 3 cm. No sej ni cudn, da so take komplikacije na homologacijah :roll:

kaj ce bi mu raj ene lepe feltne z primernim ET privoscil? bi bilo veliko bolj pametno in tudi varno zate in druge udeleznce v prometu.

Brez zamere lastniku teme....ampak 7Cm je res nevarna zadeva. Ponavadi je max priporočljivo 2cm pa še to je za moje pojme extrem. 7Cm si pa sploh ne morem predstavlat kaka sila je to na distančnike in na ostale dele podvozja...upam, da se boš dobro posvetoval.

Drugače pa zelo všečna barva avtomobila. Body kit je extreme ampak mi je všeč, da si se držal extrem linij skozi celoten avto.

Veliko varnih KM

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če jun 03, 2010 9:17 am

BraaZ je napisal/-a:
_B3yBo_ je napisal/-a:7cm distance in s tem se bos ti vozil? Vse bolse firme negrejo nad 3 cm. No sej ni cudn, da so take komplikacije na homologacijah :roll:

Brez zamere lastniku teme....ampak 7Cm je res nevarna zadeva. Ponavadi je max priporočljivo 2cm pa še to je za moje pojme extrem. 7Cm si pa sploh ne morem predstavlat kaka sila je to na distančnike in na ostale dele podvozja...upam, da se boš dobro posvetoval.

Drugače pa zelo všečna barva avtomobila. Body kit je extreme ampak mi je všeč, da si se držal extrem linij skozi celoten avto.

Veliko varnih KM

tu se strinjam..7cm je prevec! bols ene feltne s primernejsim et-jem, kot pa, da ti pr 7cm kj odleti in gres v maloro
Slika

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Če jun 03, 2010 10:11 am

Namestil sem še aero brisalce, ki zgledajo in brišejo 360stopinj boljše :)

V petek grem še po paprije, ter na homologacijo.

Lp[/quote]

:tomidelej:
Lp by Mare

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Če jun 03, 2010 11:24 am

chop shop varjanta kot je bla na discoveriju sam da so bli 10 cm distančniki gor če ne ni blo vredu :lol:
VW golf IV

Uporabniški avatar
dejcc
Uporabnik

Napisal/-a dejcc Če jun 03, 2010 11:25 am

lahko pa feltne okol obrneš nerabiš distančnikov ;)
Relax take it easY
Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če jun 03, 2010 11:36 am

dejcc je napisal/-a:lahko pa feltne okol obrneš nerabiš distančnikov ;)

:lol: :lol: :lol: :lol:

s temle si mi pa polepsu dan 8) :D :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jun 03, 2010 2:14 pm

Okoli distancnikov ti lahko croma_man kaj vec pove.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Če jun 03, 2010 2:55 pm

Glede kolesnih ležajev, ti lahko iz izkušenj povem, da jih boš menjal precej pogosto, ker so indentični tistim od starega accenta in so poravzaprav ena od glavnih slabosti tega avtomobila. Z distančniki pa jih boš tudi hudičevo obremenil.
Pazi tudi na kolektor - rad poka in tole švasanje ti je le začasna rešitev; kupi raje novega iz ebay ki nima cat gor, pa el. uštimaj za ustrezno delovanje - če bo dobro narejeno na ekotestu sploh ne bo problemov.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
scisco1
Novinec

Napisal/-a scisco1 Če jun 03, 2010 3:33 pm

INFINITI je napisal/-a:Glede kolesnih ležajev, ti lahko iz izkušenj povem, da jih boš menjal precej pogosto, ker so indentični tistim od starega accenta in so poravzaprav ena od glavnih slabosti tega avtomobila. Z distančniki pa jih boš tudi hudičevo obremenil.
Pazi tudi na kolektor - rad poka in tole švasanje ti je le začasna rešitev; kupi raje novega iz ebay ki nima cat gor, pa el. uštimaj za ustrezno delovanje - če bo dobro narejeno na ekotestu sploh ne bo problemov.

Živjo. Podoben kolesni ležaj sem menjal zadaj --> http://www.herkules.si/index.php?productID=19078 s to razliko, da je bil cca 115 €. Kakor se spomnem mehanika mi je govoril, da če bi mel mal starejši avto bi bil ležaj okoli 40 €, kupil sem pa fag(številke ne vem).

Naj si bomo na jasnem, da z avtom ne norim in ga ne gonim čez ovinke, ker mi ga je škoda+ razumem, da sile drugače delujejo na podvozje z distančniki saj je ročica toliko daljša.

So pa pri predelavi tega avta naredili eno napako in sicer, da so reže v havbi postavljene tako, da voda z ene odteka direktno na kolektor.
Sicer so to takrat rešili tako, da so v reže vgradili pleksi steklo, ker sem dva kosa našel v avtu, kar pa je bila bolj kot ne še večja neumnost, saj se je voda nabirala v režah in počasi začela najedat havbo... ampak to je že druga zgodba.

Kolektor bo ostal, dokler bo držal, nato se moram pa še pozanimat, če bi tole šlo gor: http://www.summitracing.com/parts/RNB-674-551/
150$ za kolektor (upam, da tudi katalizator) je hec v primerjavi s ceno na slovenskem hyundai servisu 1000 € pa čakat ne vem kulk časa da jim dostavijo.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če jun 03, 2010 4:22 pm

scisco1 je napisal/-a: slovenskem hyundai servisu 1000 € pa čakat ne vem kulk časa da jim dostavijo.

Ja tole je težava pri starejših modelih Hyundaiev ker je original mogoče dobit izpušni sistem samo v CELOTI in ne po delih. Je pa situacija vedno boljša, se že za večino da dobit tudi homologirane neoriginalne po kosih. Za lantro po letniku 95 se je dalo dobit že veliko neoriginalnih nadomestnih delov, ki so bili veliko veliko cenejši. Je pa res da morem pohvalit tukaj svojega sicer pooblaščenega serviserja, ki je bil pripravljen poiskat in ponudit tudi neoriginalne dele...

Drugače pa VSE pohvale za vložen trud in sredstva!!! :tomidelej:
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Če jun 03, 2010 8:13 pm

aja mors noret da sila deluje na distancik... zanimivo

kaj pa lukne
Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost