Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če jul 01, 2010 12:20 pm

Aja ... no potem če je pa budget 17.ooo pa definitivno Megana, ker pomojem se da dobit več opreme ... in pa zdaj ko sem vidu GT paket na coupe-ju vzamem nazaj to da je Golf lepši =P ...
(prej sem vidu gt paket samo na navadnem Meganu).

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jul 01, 2010 12:23 pm

Matey_ je napisal/-a:Aja ... no potem če je pa budget 17.ooo pa definitivno Megana, ker pomojem se da dobit več opreme ... in pa zdaj ko sem vidu GT paket na coupe-ju vzamem nazaj to da je Golf lepši =P ...

LP
Matej

:lol:

danes grem na testno vožnjo z coupejem gt, v soboto pa z golf 6-ko je že vse zmenjeno :twisted:

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Če jul 01, 2010 12:26 pm

adis je napisal/-a:
Matey_ je napisal/-a:Aja ... no potem če je pa budget 17.ooo pa definitivno Megana, ker pomojem se da dobit več opreme ... in pa zdaj ko sem vidu GT paket na coupe-ju vzamem nazaj to da je Golf lepši =P ...

LP
Matej

:lol:

danes grem na testno vožnjo z coupejem gt, v soboto pa z golf 6-ko je že vse zmenjeno :twisted:

Ja le sporoči kako je šlo :D pa kirga boš dam prpelu ;)

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če jul 01, 2010 12:40 pm

adis je napisal/-a:focusa imamo že doma letnik 06/07 bencinarja in mi je preveč "kombijevski"...

Izvirna razlaga! :D Mi je pa jasno o čem govoriš, vozil sem ga sicer le par km, sem pa nekaj ur preživel v njem kot sopotnik.

No nestrpno čakamo "izvide" testnih voženj! ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če jul 01, 2010 12:57 pm

zakaj pa ne vzameš 1.4 T astre? :D

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp Če jul 01, 2010 1:30 pm

Golf je dober, če daš za njega več denarja npr. highline ali trendline s športnim paketom. V tvojem primeru bi raje vzel Megana z malo boljšo opremo npr. xenon in navigacijo, kot Golfa brez teh priboljškov. Vsak Megane GT line ima serijsko parkerne senzorje zadaj.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Če jul 01, 2010 1:32 pm

DaDek je napisal/-a:zakaj pa ne vzameš 1.4 T astre? :D

danes grem na test z meganom toliko da vidim kako gre zadeva, potem z golfom v soboto - upam, nato pa še mogoče astra pa mogoče še kakšen kadidat in bo odločitev padla.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Če jul 01, 2010 1:39 pm

Sem bil na eni testni vožnji z meganom coupejem 1,6 16v. Moram rečt da sem bil na odzivnostjo in pospeški presenečen. Avto kar lepo potegne. Meni se vožnaj ni videla trdna, ker imam sam bolj trd avto, ni pa bila premehka (kar sem se recimo bal). Prav tako sem bil preseneč nad kakovostjo armature (začetna bojazen, da bo preveč plastična je čisto odveč). Sedeži ponujajo kar nekaj bočne opore (kako dobri morajo bit šele tisti v GT line). Nad avto sem bil pozitivno presenečen. Moti me digitalni števec (na srečo ga v GTline ni), pa zadnji odbijač (spet so popravili pri GTline) in pa dejstvo da se neda radija zamenjat.
Na kratko avto deluje mladosten, živ, agresiven, škdoa da ni enega 130/150 konjskega motorja. Z nekaj opreme kot je PDC, ksenon, avto klima, leder volan bi znal bit hud, vendar cena potem tudi naraste na 18k že z 1,6 motorjem.

Golfa 6 sicer vozil nisem sem se pa vozil v njem v highline 1,4ST z DSGjem. Ker je highline je notranjost na nivoju (sedeži so odlični, oblazinjenje tudi). Videz armature je tako kot videz celega avta v primerjavi z meganom na bolj odrasli ravni (resnost napram igrivosti). 1,4 z 122 konji potegne dosti bolje kot megan (že po občutku pri sovozniku).

Odločitev je kar težka, če neveš kaj hočeš, v nasprotnem primeru je enostavna.
Slika

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe jul 02, 2010 6:44 am

Si šel včeraj na test z meganom?

Napiš občutke pluse in minuse... Me zanima

Dej razpiš se :)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe jul 02, 2010 7:31 am

jack86 je napisal/-a:Si šel včeraj na test z meganom?

Napiš občutke pluse in minuse... Me zanima

Dej razpiš se :)

zadeva je padla v vodo zaradi višje sile. takoj ko bo možno bo izveden test, je pa malo težko si poiskati čas ko delaš skoraj "cel dan".

EDIT: čeprav mi turbina ne diši ravno najbolje :evil:

Uporabniški avatar
mbseat
Novinec

Kraj: Gonjače/Goriška brda

Napisal/-a mbseat Pe jul 02, 2010 9:00 am

Pozdravljen!
Sam sem bil na testni vožnji z Golfom VI in sicer zmotorjem 1.2 TSI 122 KM in lahko rečem da kar se motorja tiče je ta različica super.Pa tudi drugače je bila vožnja z Golfom v mejah pričakovanja avto se lepo pelje ima zadosti moči za prehitevanja pa tudi vožnja v klanec ga ne preseneti.Lega na cesti je odlična odzivnost volana je tudi zelo dobra.Sam sem vozil Golfa z opremo Comfortline in moram rečt da ima vse kar rabiš no če nisi prezahteven.Cena pa je bila nekaj čez 17.000 EUR.
Sedel sem tudi v Opel Astri, ki pa žal vsaj mene ni prepričala.
Mogoče tako informativno kaj pa Seat Leon 1.4 TSI 125 KM ?
No upam da izbereš najboljše za najboljši dnar.
Če se odločiš za Golfa vzemi raje ta močnejši motor se pravi 122 KM, ker 105 KM je malo premalo no vsaj tako je moje mnenje.
LP
LP Mitja
www.seat-team.si When emotions come together

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe jul 02, 2010 10:11 am

seat je cenovno kar ok ampak je izgled tisti, ki je .... ampak pustmo to.

me pa nekaj zanima čisto tko informativno:

je mogoče kdo gledal tole hondo v kopru?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3415878&show=1

ali pa če je kdo iz kopra da bi mi avto samo preveril ( stanje vozila, realna ocena itd...) da se nebi vozil iz lj v kp za brezveze...

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp Pe jul 02, 2010 10:23 am

Včeraj sem gledal Meganov konfigurator in glej ga zlomka Megane se je spet podražil oz. vsi Renaulti so se. Megane Dynamique 1.6 16v je sedaj za 16.950 EUR (v zadnjih 4 mesecih se je podražil za skoraj 500 EUR), kar ni več tako ugoden, ker sta se Golf in Astra pocenila.

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Pe jul 02, 2010 10:53 am

Zanimiva tema ni kaj....

osebno nisem vozil nobenega avta navedenega v tej temi, bi pa sigurno bolj razmišljal o VAG koncernu v smislu poprodajne vrednosti, je pa to sicer stvar posameznika, lahko pa dodam, da sem tudi sam slišal za 1.2TSI agregat same pohvale, tako za odzivnost kot samo porabo. Tole bo kar težka odločitev se mi zdi :)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe jul 02, 2010 11:14 am

adis je napisal/-a:seat je cenovno kar ok ampak je izgled tisti, ki je .... ampak pustmo to.

me pa nekaj zanima čisto tko informativno:

je mogoče kdo gledal tole hondo v kopru?
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3415878&show=1

ali pa če je kdo iz kopra da bi mi avto samo preveril ( stanje vozila, realna ocena itd...) da se nebi vozil iz lj v kp za brezveze...

Malo spremljam temo pa sem opazil,da gledaš za avtom ranga 17k in pol me presenetiš z rabljenim Accordom..
Ok do tu vse lepo in prav a v primeru tega Accorda imaš že v štartu 4 leta star avto torej brez garancije in jamstev.Priznam mi je Honda všeč in sem nekako "fan",če se temu lahko tako reče a sem mnenja,da tudi pregovorna zanesljivost ni toliko vredna.Z tem imam v mislih,da bi dal za Megana cca 3-4k več pa imaš nov avto,ki je od te Honda mlajši za cela 4 leta.Ok priznam ne VW ne reno mi ne dišita a vseeno v tem primeru pozabi na Accorda,ker za moje pojme se boš ravno tako ali še bolje peljal z novm ali meganom ali Golfom...
Sicer pa ta accord ni slab avto,da nebo kdo mislu,da hočem to povedat ampak se v tem primeru ne more kosat z novim Golfom VI ali novim Meganom.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Pe jul 02, 2010 11:24 am

@seat: to je bilo zgolj informativno vprašanje... ;)

jah novo je novo in s tem se tudi jaz strinjam grem pa vsekakor še na omenjene test, da vidim kako stvari stojijo.

po drugi strani ko malo pomislim na težave, ki sem jih imel z audijem in ko pomislim, da sem vložil v avto cca. 2.000eur za popravila in avto prodal po vsega 3 letih z dodatno izgubo 3.000 eur me je kap zadela.

torej cca. 5000eur v vsega 3 letih in pol ( nekako tako) :roll:

skratka polom z turbinami. res pa je, da imam do službe 1.5 km in me zato pomalem skrbi turbina.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe jul 02, 2010 11:27 am

Pol pa kup avto brez turbine, recimo stari VW 1.6 motor je praktično nepokvarljiv.

Uporabniški avatar
Daedalus
Poznavalec foruma

Napisal/-a Daedalus Pe jul 02, 2010 11:27 am

stench je napisal/-a:Sem bil na eni testni vožnji z meganom coupejem 1,6 16v. Moram rečt da sem bil na odzivnostjo in pospeški presenečen. Avto kar lepo potegne. Meni se vožnaj ni videla trdna, ker imam sam bolj trd avto, ni pa bila premehka (kar sem se recimo bal). Prav tako sem bil preseneč nad kakovostjo armature (začetna bojazen, da bo preveč plastična je čisto odveč). Sedeži ponujajo kar nekaj bočne opore (kako dobri morajo bit šele tisti v GT line). Nad avto sem bil pozitivno presenečen. Moti me digitalni števec (na srečo ga v GTline ni), pa zadnji odbijač (spet so popravili pri GTline) in pa dejstvo da se neda radija zamenjat.
Na kratko avto deluje mladosten, živ, agresiven, škdoa da ni enega 130/150 konjskega motorja. Z nekaj opreme kot je PDC, ksenon, avto klima, leder volan bi znal bit hud, vendar cena potem tudi naraste na 18k že z 1,6 motorjem.

Golfa 6 sicer vozil nisem sem se pa vozil v njem v highline 1,4ST z DSGjem. Ker je highline je notranjost na nivoju (sedeži so odlični, oblazinjenje tudi). Videz armature je tako kot videz celega avta v primerjavi z meganom na bolj odrasli ravni (resnost napram igrivosti). 1,4 z 122 konji potegne dosti bolje kot megan (že po občutku pri sovozniku).

Odločitev je kar težka, če neveš kaj hočeš, v nasprotnem primeru je enostavna.

Vozil se sicer še nisem z njim, sem pa sedel v njemu, in se lahko podpišem glede občutkov v notranjosti. Pozitivno zelo presenečen, glede na prejšnje armaturke, ki so mi res za bruhat pri Meganu. S TCe motorjem pa je baje sila vredu zadeva za vozit, glede na izkušnje žlahtovca. Edino poraba ni na nivoju TSi-jev. Jaz osebno o 1.6 motorju sploh ne bi razmišljal, ker me lenoba motorja v nižjih obratih spravlja na...obrate. Mene in motor. :lol: Dizli so mi zakon, atmosferski mlinčki pač ne, čeprav ga vozim (in pri tem trpim). :)

EDIT: OK, zdaj mi je jasno zakaj nočeš turbine.
@ban - ja, jaz vozim 1.6 8v predpotopno VW mašino, ki ne ravno lahkega Toledota res težko varčno pelje okoli. Če te poraba ne skrbi, pa ni tko slabo. :)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Pe jul 02, 2010 3:45 pm

No ja sej vem,da si mislil zgolj informativno a kot si reku novo je le novo.Sicer kolikor spremljam forume in te zadeve nekih problemov te accordke ne povzročajo in nasplošno so zanesljivi motorji a ker si reku,da te zanima informativno kaj in kako sem ti pač napisal,da je potem še vedno boljši nakup eden izmed tistih ki si jih omenil.
No načeloma bi se sam še vedno raje ozru k Golfu kot pa Meganu pa mi nista ne reno ne VW lih neki pri srcu pač moje osebno prepričanje.Definitivno bo golf bolj držal ceno kot Megan in definitivno nebo "zastaral",ker je pač malo bolj zadržane oblike.Medtem ko Megan je neki posebnega oz. je malo bolj atraktivne oblike a,če se odločaš zgolj med tema dvemma potem bi jst vzel Golfa.
Si morbit pogledu še kako Škodo...,če se ne motim si omenjal superba al kako.
Kaj pa kakšen japonski konkurent..
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Pe jul 02, 2010 3:53 pm

ban je napisal/-a:Pol pa kup avto brez turbine, recimo stari VW 1.6 motor je praktično nepokvarljiv.

1.6 bencinarja več ni v ponudbi. Edino, v kolikor najde kakšnega iz zaloge.

Mimogrede, jaz glede turbine ne bi skrbel. Jaz imam 8 let star avto, pa je dizel in ima vsega 100.000 kilometrov - realnih, pridelanih v mestu. Dva kilometra vozi, pa ugasi in tako dalje.

Pa ima prvo turbino in tudi ne kaže nobene obrabe.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov