Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
miha taufer
Novinec

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a miha taufer Ne sep 12, 2010 9:24 am

lep avtomobil

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii Ne sep 12, 2010 9:24 am

Še nekaj malega....me pa zanima če mislijo naredit kakšne temne zadnje luči.. za vse avte je ogromno materiala za Bravota še nisem zasledil nič.

Lp,Denis
Priponke
120920101181.jpg
120920101179.jpg
120920101177.jpg
120920101176.jpg

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne sep 12, 2010 9:27 am

Ful je lep avto s to sport opremo. Edino škoda, ker nimaš xenonk.
Kako je pa s tem ''karbon'' look armaturno. Nekaj sem bral, da si hitro znuca pa nevem kaj še vse.
Kako je pa prostornostjo odspredaj in zadaj, predvsem zadaj me zanima, ko imaš zic v enem srednje oddaljenem položaju? Se da zadnja klop kaj pomaknit naprej/nazaj kot v novi Delti?

Glede temnih luči pa jih lahko sam zatemniš, samo da ne boš preveč.
Se kupi namenski sprej.
Zadnjič spremenil nevermind, dne Ne sep 12, 2010 9:31 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne sep 12, 2010 9:30 am

Lepa barva in zgleda fenomenalno ohranjen.
Tudi notranjost je videti res lepo ohranjena.Ko sem kupoval prvega Civic-a sem gledal tudi Bravo-ta,ki je takrat šele prišel k nam in je bil neki posebnega.
Kako se ti obnese tisti gumb "sport" to pomeni samo bolj živ motor ali se podvozje tudi spremeni.Nikoli nisem toliko spremljal kako ma to rešeno Fiat.
drugače pa lep voz samo pazi ga in to je to.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii Ne sep 12, 2010 9:34 am

nevermind je napisal/-a:Ful je lep avto s to sport opremo. Edino škoda, ker nimaš xenonk.
Kako je pa s tem ''karbon'' look armaturno. Nekaj sem bral, da si hitro znuca pa nevem kaj še vse.
Kako je pa prostornostjo odspredaj in zadaj, predvsem zadaj me zanima, ko imaš zic v enem srednje oddaljenem položaju?

Spredj prostora dovolj, za zadaj pa se tudi še noben od potnikov ni pritoževal tako da sklepam da je prostora dovolj.Če pa slučajno zmanjka prostora zadaj pa se lahko eden pelje tudi v prtljažniku(hec ) saj je zelo velik 400litrov.

seat je napisal/-a:Lepa barva in zgleda fenomenalno ohranjen.
Tudi notranjost je videti res lepo ohranjena.Ko sem kupoval prvega Civic-a sem gledal tudi Bravo-ta,ki je takrat šele prišel k nam in je bil neki posebnega.
Kako se ti obnese tisti gumb "sport" to pomeni samo bolj živ motor ali se podvozje tudi spremeni.Nikoli nisem toliko spremljal kako ma to rešeno Fiat.
drugače pa lep voz samo pazi ga in to je to.

Podvozje ostane isto( je nastavljeno kar na trdo,tako da se kakšni ležeči policaji ali kakšna luknja zelo dobro čuti. :D ).Volan postane bolj trd in spremeni pa se tudi delovanje elektronike in turbine,s tem naj bi navor narasel iz 206Nm na 230Nm kar pomen da se pospešek zboljša iz 8.5s na 8.2s do 100 km/h

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne sep 12, 2010 9:48 am

Kaj 150 konjski dizel ima tudi to tipko sport ali samo bencinar?
Oz. kaj tipko sport imajo samo Bravoti s SPORT opremo?

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii Ne sep 12, 2010 9:52 am

nevermind: Glede premikanja zadnje klopi ne vem ali se da ali ne,saj nikoli nisem imel potrebe po tem tako da pojma nimam, bom pa danes preveril zadevo in ti sporočil.
Glede temnenja zadnjih luči s tistim sprejem, vem da obstaja ta zadeva ampak kako je glede tehničnega? Mislim da bi kar znali kompplicirati, kje je tista meja do koder lahko zatemniš? Bi mogoče naredil to kdo od vas? Za kako pivo ali dve oops

nevermind je napisal/-a:Kaj 150 konjski dizel ima tudi to tipko sport ali samo bencinar?
Oz. kaj tipko sport imajo samo Bravoti s SPORT opremo?

Milsim da imajo to samo bencinski motorji 150 konjski in seveda mora biti oprema sport. Če ni oprema sport je namesto te tipke tipka za city volan, ki pa je za moje pojme nepotrebna saj je volan že sedaj otročje lahek. Skoraj prelahkoten.

nevermind: glede imitacije karbona je takole, res je zelo zahteven material.Naprimer ce potegnes z nohtom ali kaj podobnega se pozna malo sivo( so povedali na servisu) .Je pa res da je videz fenomenalen in tudi na otip prijeten ( rahlo mehak ) Drugače sam po sebi se ne nuca. Moj je se kot nov.

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne sep 12, 2010 10:06 am

alfa 159 2.4jtdm,avtomatik ma tud omenjeno tipko sport,sam neke extra razlike js osebno nism opazu :? ..predvidem da je z bencinarjem drgač :D

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii Ne sep 12, 2010 10:10 am

mr.ramo je napisal/-a:alfa 159 2.4jtdm,avtomatik ma tud omenjeno tipko sport,sam neke extra razlike js osebno nism opazu :? ..predvidem da je z bencinarjem drgač :D

Saj tudi ni bistvene razlike kot sem omenil volan postane bolj trd morda se motor malce hitreje zvrti ali pa je to samo prepričanje ker si pritisnil tipko sport :) sicer pa tiste 0.3 sekunde do 100 ko je hitrejši tudi ne moreš opazit nvm kaj, kako pa je z vklopljeno tipko pri višjih hirtostih 130 in naprej pa ne vem .

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 Ne sep 12, 2010 10:14 am

Kafiii je napisal/-a:
mr.ramo je napisal/-a:alfa 159 2.4jtdm,avtomatik ma tud omenjeno tipko sport,sam neke extra razlike js osebno nism opazu :? ..predvidem da je z bencinarjem drgač :D

Saj tudi ni bistvene razlike kot sem omenil volan postane bolj trd morda se motor malce hitreje zvrti ali pa je to samo prepričanje ker si pritisnil tipko sport :) sicer pa tiste 0.3 sekunde do 100 ko je hitrejši tudi ne moreš opazit nvm kaj, kako pa je z vklopljeno tipko pri višjih hirtostih 130 in naprej pa ne vem .

No imaš pa ostro postavljeno mejo 130KM/h. Hec ;)

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii Ne sep 12, 2010 10:17 am

scirocco12 je napisal/-a:
Kafiii je napisal/-a:

No imaš pa ostro postavljeno mejo 130KM/h. Hec ;)

Mislim da se nisva razumela, pri višjih hitrostih ne vem kako je s to tipko saj sej jo imel pritisnjeno samo 2 krat in še to pri nižjih hitrostih recimo od 40 do 100 ko sem probaval kako se kaj obnese. Mala razlika je ampak vseeno je prevelika razlika v porabi glede na razliko ki jo prinese v vožnji tako da mi je boljša vožnja brez pa ne zaradi porabe, ampak načina vožnje. Brez tipke sport avto vleče od 2000 vrtljajev pa do konca s tipko sport se mi zdi da ima zmanjšano območje kjer dobro vlece ampak v tistem obmocju ko vleče pa vleče bolj kot brez sport tipke.

Še ena slika iz včerajšnjega pranja, avto je drugače opran ter spucan od znotraj enkrat tedensko ponavadi ob sobotah :lol:
Priponke
15082010984 - Kopija.jpg

Uporabniški avatar
montezemolo
Novinec

Kraj: Lj

Napisal/-a montezemolo Ne sep 12, 2010 10:24 am

super avto! sam imam enakega le da ni sport oprema :( porabo imam nekje 7,5-8,5 l, če ga res nič ne šparam pa tudi 9l. edina stvar, ki me mogoče malo moti je podvozje, ki je premehko. no ti imaš sport opremo (kar pomeni da je 1 cm nižji) tko, da si mal na boljšem. če boš pa slučajno nižal kdaj (to mam jaz recimo v mislih sedaj) pa obvezno manjaj tudi blažilnike in ne samo fedrov!!

mam ga pa 2 leti in v tem času mi je crknila 1 žarnica. to je pa to! vse dela super, motor fantastičen, menjalnik kar vredu.

glede servisa pa bi ti močno priporočal servis kavčič na ižanski. pooblaščen servis, originalni deli in v povprečju 20% ceneje kot pri veitu ali AC. sicer tak manjši servis, bolj domač, se pa res posveti avtomobilu, lahko ga še karkoli vprašaš glede avta, še kaj dodatno preveri - tudi zastonj... skratka moj drugega servisa kot kavčič ne bo videl sicer pa upam da čim manjkrat :)

lp

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii Ne sep 12, 2010 10:41 am

montezemolo je napisal/-a:super avto! sam imam enakega le da ni sport oprema :( porabo imam nekje 7,5-8,5 l, če ga res nič ne šparam pa tudi 9l. edina stvar, ki me mogoče malo moti je podvozje, ki je premehko. no ti imaš sport opremo (kar pomeni da je 1 cm nižji) tko, da si mal na boljšem. če boš pa slučajno nižal kdaj (to mam jaz recimo v mislih sedaj) pa obvezno manjaj tudi blažilnike in ne samo fedrov!!

mam ga pa 2 leti in v tem času mi je crknila 1 žarnica. to je pa to! vse dela super, motor fantastičen, menjalnik kar vredu.

glede servisa pa bi ti močno priporočal servis kavčič na ižanski. pooblaščen servis, originalni deli in v povprečju 20% ceneje kot pri veitu ali AC. sicer tak manjši servis, bolj domač, se pa res posveti avtomobilu, lahko ga še karkoli vprašaš glede avta, še kaj dodatno preveri - tudi zastonj... skratka moj drugega servisa kot kavčič ne bo videl sicer pa upam da čim manjkrat :)

lp

Ne boš vrjel ampak tudi pri mojemu vse kar je bilo je crknila 1 žarnica :)..ja glede nižanja sem skoaj prepričan da za kake 30 ga bom spustil kaj več pa pomoje da ne. Nekje meja je 800 € sem si omejil bi pa kot si omenil menjal komplet ne samo fedre.

scirocco12
Stalni uporabnik

Napisal/-a scirocco12 Ne sep 12, 2010 10:58 am

Kafiii je napisal/-a:No da povem še eno zanimivost ta teden sem dal ogledala in streho polepit v carbon look folijo.Možakar ki se s tem ukvarja je zelo znan vendar je stvar naredil porazno. Kot prvo je omenil da guma na robovih na strehi je zalimana kar mu je bilo čudno saj pravi da je pri drugih avtih ''zataknjena'' zto si možakar ni upal dat gume dol in je folijo odrezal pri gumi sepravini folije zavihal za rob. Tako da se je pri kraju strehe poznalo malo rdeče barve. Kot drugo ni upal odstraniti antene da bi lahklo lepo nalimal folijo ker pravi da je potebno odstraniti komplet strop in vso plastiko pri stebričkih in pravi da tega ne bo šel delat ker noče dobit airbag-a v glavo ( airbag v stebričku ) z zadnje strani ( iz prtlažnika ) se pa baje ne da pridt do antene pravi mojster. Na koncu je folijo nalimal nekako tako da je tam ko je antena dal gor fliko okoli antene ne znam niti sam razloziti kako je naredil to vglavnem obupno. Ko sem to videl me je skoraj kap no na koncu je mojster bil toliko pošten da je folijo odlimal iz strehe in ogledal dol in mi ni računal nič čeprav je zapravil za 3 strehe materiala ker je 3 krat zamočil. Ker sva zadevo lepo rešila bo firma ostala anonimna. Povedal sem samo kot zanimivost.

A se nisi preje pozanimal pri tem "kao mojstru" kako bo zadevo naredil?

Jaki mojster, škoda da ima firmo, če se tako loti dela in tako šalabajzarsko opravi delo. :roll:

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii Ne sep 12, 2010 11:11 am

Kafiii je napisal/-a:No da povem še eno zanimivost ta teden sem dal ogledala in streho polepit v carbon look folijo.Možakar ki se s tem ukvarja je zelo znan vendar je stvar naredil porazno. Kot prvo je omenil da guma na robovih na strehi je zalimana kar mu je bilo čudno saj pravi da je pri drugih avtih ''zataknjena'' zto si možakar ni upal dat gume dol in je folijo odrezal pri gumi sepravini folije zavihal za rob. Tako da se je pri kraju strehe poznalo malo rdeče barve. Kot drugo ni upal odstraniti antene da bi lahklo lepo nalimal folijo ker pravi da je potebno odstraniti komplet strop in vso plastiko pri stebričkih in pravi da tega ne bo šel delat ker noče dobit airbag-a v glavo ( airbag v stebričku ) z zadnje strani ( iz prtlažnika ) se pa baje ne da pridt do antene pravi mojster. Na koncu je folijo nalimal nekako tako da je tam ko je antena dal gor fliko okoli antene ne znam niti sam razloziti kako je naredil to vglavnem obupno. Ko sem to videl me je skoraj kap no na koncu je mojster bil toliko pošten da je folijo odlimal iz strehe in ogledal dol in mi ni računal nič čeprav je zapravil za 3 strehe materiala ker je 3 krat zamočil. Ker sva zadevo lepo rešila bo firma ostala anonimna. Povedal sem samo kot zanimivost.

Jaki mojster, škoda da ima firmo, če se tako loti dela in tako šalabajzarsko opravi delo. :roll:

Z mojstrom sva se zmenila takole: najprej sem prišel do njega in ga uprašal če je možno da mi naredi to. Vprašal je ker avto,nato sva stopila iz delavnice in je samo pogledal avto in je rekel ni problema. Čez 14 dni sem imel datum da pridem na vrsto. Z mano je prišel kolega da sva umes šla z njegovim avtom na pijačo.Avto sem oddal ob 9h , mojster je reklel da bo avto fertik ob 12h.Sepravi 3 ure za zatemnitev zadnjih 3 stekel polepitev strehe v carbon folijo in polepitev ogledal v carbon folijo.Dal sem mu telefonsko da me pokliče ko bo konec. Okoli pol 11 ure sva s kolegom prišla malo pogledat kako napreduje delo. Vendar sem doživel ''slab sprejem'' rekel mi je da naj grem stran ker je ziučn pred kaj dobim v glavo. Rekel sem mu vredu grem če vas motim samo da bo uredu narejeno . No s kolegom sva odšla še malo naokoli in ura je bila 12 klica ni bilo.. ura pol 1 še vedno nič... ob 1h ne duha ne sluha .. ob pol 2 možakar pokliče da lahko pridem po avto.. no in kaj me je čakalo si pa že prebral :evil: Kot zanimivost naj povem še to da ko sem avto pripeljal je dejal kako je lep in use naj naj o avtu .. ko mi je avto oddal je rekel nej si kupim avto ne pa Fiat k še antene ne moreš zamenjat ... Malo je manjkalo da mu nisem kakšne rekel nazaj.

scirocco12
Stalni uporabnik

Napisal/-a scirocco12 Ne sep 12, 2010 11:28 am

Kafiii je napisal/-a:

Z mojstrom sva se zmenila takole: najprej sem prišel do njega in ga uprašal če je možno da mi naredi to. Vprašal je ker avto,nato sva stopila iz delavnice in je samo pogledal avto in je rekel ni problema. Čez 14 dni sem imel datum da pridem na vrsto. Z mano je prišel kolega da sva umes šla z njegovim avtom na pijačo.Avto sem oddal ob 9h , mojster je reklel da bo avto fertik ob 12h.Sepravi 3 ure za zatemnitev zadnjih 3 stekel polepitev strehe v carbon folijo in polepitev ogledal v carbon folijo.Dal sem mu telefonsko da me pokliče ko bo konec. Okoli pol 11 ure sva s kolegom prišla malo pogledat kako napreduje delo. Vendar sem doživel ''slab sprejem'' rekel mi je da naj grem stran ker je ziučn pred kaj dobim v glavo. Rekel sem mu vredu grem če vas motim samo da bo uredu narejeno . No s kolegom sva odšla še malo naokoli in ura je bila 12 klica ni bilo.. ura pol 1 še vedno nič... ob 1h ne duha ne sluha .. ob pol 2 možakar pokliče da lahko pridem po avto.. no in kaj me je čakalo si pa že prebral :evil: Kot zanimivost naj povem še to da ko sem avto pripeljal je dejal kako je lep in use naj naj o avtu .. ko mi je avto oddal je rekel nej si kupim avto ne pa Fiat k še antene ne moreš zamenjat ... Malo je manjkalo da mu nisem kakšne rekel nazaj.

Ne morem verjeti, da je to res. Napisal si da je znan mojster, me prav zanima po čem je znan, ker če takole dela s strankami, potem mi je vse jasno. :twisted: Ne vem pa kako bi jest reagiral, če bi se vse tole dogodilo meni. Lahko samo rečem šalabajzar na kubik.

Lp

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Ne sep 12, 2010 11:33 am

Šipe je pa zatemnil brez problemov?

Kafiii
Nov uporabnik

Napisal/-a Kafiii Ne sep 12, 2010 11:42 am

BBS je napisal/-a:Šipe je pa zatemnil brez problemov?

Res je šipe je zatemnil kot se šika. Ima pa na spletni strani polno avtov s carbon folijo, imel je tudi svoj ''razstavni prostor'' na avto motor showu na gospodarcu letos tako da fant je znan.. pravi brez problema katerikoli avto, je pa rekel da bravota je sedaj prvič delal in da od sedaj naprej ne uzame več nobenega. No hitro se je popravil in rekel: ga uzamem ampak če mi stranka odstrani anteno in gumo na strehi.
Je pa bil fant na koncu pošten in vrnil denar ker je tudi njega bilo sram oddati tak avto.

scirocco12
Stalni uporabnik

Napisal/-a scirocco12 Ne sep 12, 2010 11:58 am

Ja očitno možak nima še dovolj kilometrine za sabo. Ko je delal ogled vozila s tabo bi moral oceniti ali je sposoben to narediti ali ne, in ti že takrat omeniti potencialne probleme in končen rezultat njegovega dela, ne pa ko je avto bil že " poliman".
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 35 gostov