Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Ziga.
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Ziga. Sr sep 29, 2010 7:26 pm

Bom jutri dal slike. Žalil se pa ne bomo.... "egoističen bebec ".
[img]http://www.shrani.si/f/2x/Cj/3lMqWA7V/marcasautomovil006.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 Sr sep 29, 2010 7:29 pm

Resnica žal boli, glavni na vasi.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr sep 29, 2010 7:43 pm

lizard je napisal/-a:Glej, fizika je fizika, pa lahko ti govoriš karkoli. Da je snop odrezan rabiš leče, avti, ki pa so imeli xenon brez leč pa so imeli za to posebej oblikovane parabole, ki niso enake tistim iz halogenskih luči, in xenon žarnice z oznako R. Namreč xenonska žarnica in halgoenska delujeta na povsem drugačen princip, zato tale tvoja 147-ica blešči ne glede na vse, razen če ima luči usmerjene direkt v tla (če je sploh možno), ampak potem spet ti ne vidiš nič.

Kaj misliš, da še nismo v prometu srečali 147-ice s xenon kitom? Sajpa nisi edini egoističen bebec s xenon kitom v Sloveniji.

Kakrokoli že, postavi avto ene 5 metrov stran od zidu, vklopi luči in poslikaj zid, bo takoj jasno kam svetijo.

Bravo, tak se napise post, jaz pa ponavadi vse to stisnem v en lep "ti si mutec" post, zato pa dobivam kartone :) Se strinjam z vsem napisanim!

In se enkrat, BLESCIS ljudem, ker je to premocna svetloba za doticne zaromete.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Ziga.
Novinec

Napisal/-a Ziga. Sr sep 29, 2010 8:51 pm

Kaj ste vsi tako NESRAMNO pametni, ko pa še noben videl v živo ni, prvo pogledajte, pa pol pljuvajte !

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Sr sep 29, 2010 8:54 pm

Ziga. je napisal/-a:Kaj ste vsi tako NESRAMNO pametni, ko pa še noben videl v živo ni, prvo pogledajte, pa pol pljuvajte !

Ljudje vejo kaj govorijo, na tvojo žalost ;)

Samo da ne boš kot večina ostalih lastnikov takšnega ksenona, ko mu poblendaš, on pa še dolge prižge. Ker takšni ponavadi tudi imajo fake ksenon...

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Sr sep 29, 2010 9:05 pm

Ziga. je napisal/-a:Takole vam bom povedu, lahko se mi pripelje kdorkoli nasproti in verjemite, nobenega ne bo zmotil :)

Sicer pa blendajte kolko hočete, nobenega ne moti, čisto lepo svetijo, bom vam danes ornk slikal, ker izgleda da blešči kao, je zato, ker je slikano v garaži + 2.0mp nokia ;)

Drugače pa, je 4300K xenon, ki ne sveti modro, na swiftu prejšnjem sem imel BIXENON 6000K ki je svetil modro, pa mi v 4ih mesecih ni nobenden niti enkrat poblendal, ker sem parabole imel lepo nastavljene, koker morajo bit, tudi tukaj so.

Konckoncev, kakšen komentar na nastavek ?

Pa ne pozabi meglenk vklopit, ko bo ponoči mokro cestišče! :roll:

Pa, da smo si na jasnem, nisi prvi kekec, ki bi rinil xenon kit v avto z navadno parabolo in takih pilotov srečaš na žalost vedno več v prometu...

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Če sep 30, 2010 1:04 am

pri 147ki žal nemormo faulerat z meglenkami, ker so not v žarometu :evil:

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Če sep 30, 2010 1:30 pm

Ziga. je napisal/-a:Kaj ste vsi tako NESRAMNO pametni, ko pa še noben videl v živo ni, prvo pogledajte, pa pol pljuvajte !

Vido sem skoraj vsak avto s xenon kitom, in niti EN se ni sel mimo mene neopazen, ker me res prav oci zabolijo ko vidim take letalce.

DOkler je v avtu leca, nimam nic proti kitom, ko pa vidim xenon kit v takih lampah pa mi gre na kozlanje.

In nihce ni nesramen, je pa res da s temi kiti dodobra preizkusate zivce ljudi na cesti.
Slika

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 Če sep 30, 2010 3:07 pm

iste sem imev jaz na berlingotu bi-ksenon 4300k in so svetle belo modro pa nisem mev drugih težav z njimi kot to da svetle povsot ni tistega usmerjenga snopa na cest :D :D bog nedaj ko se pa nasproti pripelješ pa še en čas ne vidiš:) lp
P.S.tako da verjem ljudje ne pišejo tumarij :D :D (določeni) :D
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če sep 30, 2010 3:14 pm

Jaka156 nisi tudi ti imel na 156ki xenon kit?
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Če sep 30, 2010 3:18 pm

izpuh zgleda zlo lepo pa zlo "orginal".
sam xenon pa kr stran dj.ma kle pr ns en na 147 xenon in je obup ti povem.
to da ne swiftu ni nben blendal je pa zato k je bla parabola ze napol prezgana pa ni vec tok odbijal svetlobe pa tut steklo ni blo "clear" tko k je pr alfi.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Napisal/-a Courage™ Če sep 30, 2010 3:34 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Jaka156 nisi tudi ti imel na 156ki xenon kit?

Kolko vem je on imel aftermarket luci z leco.
Slika

Uporabniški avatar
Ziga.
Novinec

Napisal/-a Ziga. Če sep 30, 2010 9:23 pm

No, za vse pametne na tem forumu. Ta xenon kit je xenon kit za luči z parabolo in ne za lečo, preberite si ka je D2R žarnica ki je za parabolo in ne D2S za lečo!

Tastare lagune, original xenon nimajo leč, ampak D2R z parabolo, no to imam jaz !

Zdaj pa si razlagajte kolko hočete, pa malo googlajte. :roll: :roll:

Še slika za vse pametne, res je da je slaba, samo, da bote vidli.
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če sep 30, 2010 10:32 pm

Avti, ki nimajo leče in imajo xenon imajo parabolo, ki je posebej oblikovana za xenon žarnice, ko so označee s črko R. Namreč halogenska in xenon žarnica oddajata svetlobo na povsem drugačen način, zato morajo tudi parabole biti različne. Če pogledaš staro Laguno s xenonon in brez boš namreč opazil, da sta paraboli različni.

Preden boš naslednjič nas pošiljal brat o določeni stvari, je dobro, da se tudi sam bolje informiraš.

Sicer drži, da R žarnica manj blešči, ampak še vedno moteče za ostale udeležence v prometu, sploh na deževen dan.

P.S. Ta slika je brezveze, slikaj tako da svetijo luči v zid.

Uporabniški avatar
Ziga.
Novinec

Napisal/-a Ziga. Če sep 30, 2010 10:53 pm

Naj še povem, da sem se prej pozanimal, preden sem sploh kaj noter deval, meni je to montiral, kolega ki je zastopnik za enga z ksenon kiti, in tudi tako rekoč se spozna na te zadeve, še kako pre dobro ! Je moj dober kolega in mi je tudi sam svetoval naj si dam notr ksenon, sicer pa, blendajte kolikor vam paše, jaz se ne bom sekiral, povem pa še zadnjič da ne BLEŠČIJO IN NE MOTIJO OSTALIH UDELEŽENCEV V PROMETU.

Pa lahko noč.

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Če sep 30, 2010 11:25 pm

Mene pa zanima kako bi izgledalo, če bi posvetil v zid.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če sep 30, 2010 11:26 pm

boš se sekiru, ko ti bo policaj (oz. oseba na tehničnem) pod pokrov pogledu in ti napisu položnco s 3 mestno cifro ;)
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če sep 30, 2010 11:30 pm

Vsak zastopnik za xenon kite ti bo predlagal xenon kit. Adijo pamet :).

domen_ je napisal/-a:Mene pa zanima kako bi izgledalo, če bi posvetil v zid.

To sem mu že 2x napisal.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Če sep 30, 2010 11:41 pm

Ziga. je napisal/-a:Naj še povem, da sem se prej pozanimal, preden sem sploh kaj noter deval, meni je to montiral, kolega ki je zastopnik za enga z ksenon kiti, in tudi tako rekoč se spozna na te zadeve, še kako pre dobro ! Je moj dober kolega in mi je tudi sam svetoval naj si dam notr ksenon, sicer pa, blendajte kolikor vam paše, jaz se ne bom sekiral, povem pa še zadnjič da ne BLEŠČIJO IN NE MOTIJO OSTALIH UDELEŽENCEV V PROMETU.

Pa lahko noč.

Torej je profi fušar in ne navadni fušar :)

In kot ti je ZELO LEPO napisal in razložil lizard, ta slika je brezpredmetna. Avto postavi 3 do 5 metrov od svetle stene in prosim slikaj snop svetlobe in boš takoj videl kje je zgornji rob.

In ne ti, da nobenemu nič blešči, ker to kaj ti vidiš ven iz kabine je popolnoma drugače, kot to kam dejansko grejo oz. se pršijo svetlobni žarki. Mogoče se lahko frajerišiš pred svojimi kolegi oz. tem zastopnikom, ki ti je to valda priporočal, če to prodaja, daj razmišlaj malo... Ljudje tukaj, vključno z mano se jezijo samo iz enega utemljenega razloga. Zato, ker se je že čisto vsakemu nasproti pripeljal isti pacient in ko so mu stisnili dolge, jih je ta še po vsem vrhu dal nazaj in mu ni blo jasno zakaj mu ljudje blendajo... Ti pa še po vsem tem misliš, da imaš prav. Pa prvič, ko te srečam na cesti te prijavim sam na policijo ali pa že zdaj...

Pa ne pozabi še nabavit xenon kita za meglenke pa pozicijo, pa še kako špic lampo spredaj. Pa v rikverc luč tudi lahko daš xenonko...

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 Pe okt 01, 2010 6:16 am

Patrik_A3 je napisal/-a:Jaka156 nisi tudi ti imel na 156ki xenon kit?

Res je, ampak mislim da sem imel en mesec notri. Na koncu sem SAM predelal luči:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... &start=160
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov