Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To okt 12, 2010 6:40 pm

fabia rs(rsr čip tuning okoli 170bhp)

Misliš dizelska fabia RS?

Čudno.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To okt 12, 2010 6:48 pm

Lepa, samo zelo močno dvomim da si fabio rs dizel z čipom prehitel, prav tako da si dobil okrog 15km z ispuhom in filtrom, globji zvok je lahko zelo varljiv

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike To okt 12, 2010 6:58 pm

pskoda je napisal/-a:Lepa, samo zelo močno dvomim da si fabio rs dizel z čipom prehitel, prav tako da si dobil okrog 15km z ispuhom in filtrom, globji zvok je lahko zelo varljiv

!0 konjev filter+flexi pipe:

http://www.pumaspeed.co.uk/showdetails. ... ductID=211

170+Hp=manifold+catback+zgoraj našteto:

http://www.pumaspeed.co.uk/showdetails. ... ductID=222

To je vse brez remapa.

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage To okt 12, 2010 7:24 pm

R 34 GT-R; takega premera je le končnik. Celotna cev je ožjega premera. :)

simply, pskoda; Nimam dokaza, vendar ni razloga, da bi lagal. :) Kolega je vozil Fabio, jst mojo, tretji kolega pa zadi z alfo 156SW. Res ni laž :) No, šlo je od 50km/h dokler je blo smiselno.

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 To okt 12, 2010 8:33 pm

pskoda je napisal/-a:Lepa, samo zelo močno dvomim da si fabio rs dizel z čipom prehitel, prav tako da si dobil okrog 15km z ispuhom in filtrom, globji zvok je lahko zelo varljiv

Moraš vedet da ima focus st prejšnje generacije z 2.0 motorjem 170hp, tako da se da tudi fiesto hitro spravit tja, pa še višje.

Pa še kolkr vem je takale fiesta precej lahka.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Če okt 14, 2010 9:57 am

z pravimi komponentami se vse da...je pa tudi res, kolko je sposoben motor, kaksen je, je delan na kaksni dobri osnovi, ki je ze bila vgrajena kam v kaksen podoben avtek (ford mi je tolko poznan kot tirolska salama, pa nea msilim nic slabega)...samo z optimizacijo, dvomim da bi dobil kar tako 15ps zraven, ce ze, pol bi zgubil na navori (eno ali drugo)...izpuh pa bi znal dat zraven+filter...recimo moj primer, osnova 125ps..sesalni, odmicne,izpusni ter zaprti filter sistem...so mi dali zraven 45ps...pri NA tuningu...s tem da je bil ECU samo poslan na remap, in so ga nastavli od oke, edino kaj se fali je gr.a izpuh...pri meni, 2.5-65mm...po besedah erca, bi se slo malo visje, nekje malo pod 180ps, ce bi se avto nastavo na valjih...ker do 7500 mi raste oboje moc, navor pa ostaja nekje konstante, mogoce mali procent v +...tako da tole bi moralo it z pravimi stvarmi tja do 200ps...je pa to drag sport... =) hahah...

pohvale na avto...lep, z pravo merico okusa obdelan =)

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če okt 14, 2010 11:32 am

Zelo dvomim, da bo motor zdržal iz 125 na 180km, brez da bi motor predelal oz zamenjal (ojnice, bati,..) pri lepi vožnji ne rečem, samo pri preganjanju pa res močno dvomim.

Glede fokusa 2.0 170km in fieste 150km dvomim da je samo elektronika, avspuh in mogoče še kaj malega, more biti tudi kaj drugega v samem motorju, ampak to govorim vse na blef, ker ne poznam toliko v detajle te motorje

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Če okt 14, 2010 11:46 am

Lej ojnice, bati, glava...vse zdrzi, saj pa avti niso delani na tocno dolocene konje, pol pa je vse oskubljeno v nulo...turbo paket ti pri tej masini proizvede 235ps...edini sibki clen je menjalnik...s tem da ti da proizvajalec garancijo na vse...

oboje pa se po rempau vrti do 7500rpm...tole ze mam v avtu skoraj da 2 leti, in do zdaj se ni blo problema, pa ga tudi priganjam...drugace pa ni panike, je se en masin doma...ko gre v prafaktorje, vse se da, pravim, ob pravi uporabi komponent...

sorry za off...

p.s. te masine vzdrzijo kar visoke konje...tako pri navadnem atmosferskem delovanju, kot pri prisilnem polnjenju...govorim za mojo masino...

se en primer, stara kovacija c20xe...vec kot 350k km preozenih, homemade trobentice, v osnovi ima masinca 150ps...iz nje je ded stisno 194ps...zopet 44ps priraskta, ne da bi menjal kaksen del v samem bloku motorja...motor se sploh ni bil generalno obnovljen...pa se gre...in to odlicno...no, glava je bila, ker so druge odmicne...ostali deli so se taksni kot so bli...navajam primere, da se da...tako da tudi pri tem fordovem motorju nebi smel biti problem, je pa tukaj vprasanje €, ker atmosfeski tuning je drag ko pes...

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

nopower
Nov uporabnik

Napisal/-a nopower Če okt 14, 2010 2:17 pm

atmosferski tuning je pocen

v vakumskem tuningu (vesolskem) se pa pozna vsak kg :)
exvitermini all the time

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Če okt 14, 2010 4:10 pm

pskoda; Focus ST170 je mehansko kar zanimiv model in tudi za tisti čas zelo dovršen. Kljub temu, da mu piše Duratec ST je motor pravzaprav Zetec(torej stara generacija motorjev) 2.0 z serijskim 4-2-1 kolektotorjem, VVT-jem(podobna zadeva kot V-tec pri hondi) in po nekih podatkih celo cosworth podovzje. Menjalnik je pa identični kot ga ima Cooper S(prejšnja generacija kakopak). Rezultati na valjah serijskega ST-ja se pa gibljejo od 160 pa do 175bhp.

Mislim, da sem v štirih letih prebral malo morje literature o Duratec motorjih in njigovih potencialih. NA tuning je drag, presneto drag pravzaprav in za Duratec motorje je materjala res veliko. Od odmičnih gredi, sesalnih kolektorjev, izpušnih kolektorjev, Dreamscience(plug and play), trobentic,... Lahko greš pa v smeri turbo in celo SC. Tu se pa cene gibljejo med 2k-3k funtov. (torej v eurih še malenkost več). Poleg tega to potegne za sabo še ogromno drugih zadev. Najprej podovzje, špera, anti-rollbari, sklopka, zavore... Ga ni dna.

Najbrž bom sam kupil le še od milteka 4-2-1 kolektor saj se ga da dobit za normaln denar. Sesalni kolektor so pa cifre od 700€ naprej + obvezna optimizacija. Že tako je blo danega kar nekaj denarja v avto, kjub temu, da se ne vidi. Po drugi strani mi je tud nesmiselno v prvi avto vlagat preveč denarja. Raje grem malo potovat ;)

Uporabniški avatar
Martiny
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Martiny Pe okt 15, 2010 9:32 am

Ej, kaj si bil mogoče včeraj okoli 17h v Kopru (mimo Mercatorja)? :)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe okt 15, 2010 11:09 am

ce se jaz ne motim je v kopru en zelo podoben temu (nekajkrat sem ga videl), ampak se mi zdi da nima felten pobarvanih ;)

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Pe okt 15, 2010 11:31 pm

Ne, že cel tedn je parkirana v Ljubljani ;)

Uporabniški avatar
Martiny
Nov uporabnik

Kraj: Koper

Napisal/-a Martiny So okt 16, 2010 6:08 am

_furby_ je napisal/-a:ce se jaz ne motim je v kopru en zelo podoben temu (nekajkrat sem ga videl), ampak se mi zdi da nima felten pobarvanih ;)

nevem, tisti ki sem ga jst vidla dva dni nazaj, je imel isto bele feltne ... :) zato sem vprašala če je bil on, ker imam tudi jst nekako v spominu, da tisti iz KP nima pobarvanih felten ...

Uporabniški avatar
AVX
Poznavalec foruma

Kraj: V Avtu

Napisal/-a AVX So okt 16, 2010 12:01 pm

No tut jz sm zadnjič videl enega identičnega. Bele felgice, bel in dve modri črti. Ampak razlika med tvojim in njem je bil to da je stal bo cesti in zadnji konec sesut, brez odbijača. Sicer ne prehudo.
Ford Mondeo ST TDCI,... soon on show =)

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Re: Ford Fiesta ST ''Rally art''

Napisal/-a Brain Damage Po jan 17, 2011 9:01 pm

Po dolgem času sem spet na ta forum pokukal in se odločil, da le mal update-am :) Žal nič slikc.

17" platišča so prodana. Zimska, torej OZ record 16" bodo v naslednjih mesecih prebarvana v belo z nekaj dodatki, nova obutev bo Yohokama parada spec2, volan bom preoblekel iz alkantare v perforirano usnje z modrimi šivi in sprednje diske zamenjal. Pa iz anglije pride Focus RS front splitter, da lepo zaključi spodnji del avtomobila. Pa po 15kkm je potrebna servisa, tako da bo to urejeno v petek. Olje tokrat Motul.

To je pa za zdaj to :)

lp

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Po jan 17, 2011 9:14 pm

Brain Damage je napisal/-a: volan bom preoblekel iz alkantare v perforirano usnje z modrimi šivi

lp

bi te prosil če lahko po opravljenem delu prilepiš sliko kako izgleda. ker jaz razmišljam o enaki varjanti, sam se ne morem odločit al gladko al perforirano usnje.

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Po jan 17, 2011 9:15 pm

Bom :)

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To jan 18, 2011 7:15 am

Torej neboš prodajal?