Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
cvito19
Novinec

Kraj: Novo mesto

Re: VW Polo 6N by cvito19

Napisal/-a cvito19 To dec 21, 2010 2:11 pm

BBS je napisal/-a:Lahko vprašam, kaj imaš to za en fotoaparat? ;)

Pentax K20D z 18-55 objektivom
Slika

Uporabniški avatar
cvito19
Novinec

Napisal/-a cvito19 Sr dec 22, 2010 4:29 pm

Ravnokar sem prispel iz Litije, domov sem prinesel eno škatlo, v njej pa je bilo tole:
Slika
zadnje luči od modela 6n2, že pobrušene, tako da pašejo 100% na 6N, vse kar me čaka drug teden je malo igranja z elektriko, treba pravilno povezati žice, da bo pravilno svetilo :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a dgreso Sr dec 22, 2010 5:25 pm

sej ni neka umetnost to zvezat boš videl ;) meni je to poštimal stric, ker je pač štromar. drugače jih moreš pa malo predelat da lepo sedejo not in da štimajo linije. pa ne pozabit zadihtat dol, ker če ne ti začne hitro zamakat avto ;) se mi je zgodlo to, na koncu mi je pa centralno šlo po gobe

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Sr dec 22, 2010 7:48 pm

uf lepo lepo :D rdeč polo + 6n2 lučke = :bow :bow
VW golf IV

Uporabniški avatar
cvito19
Novinec

Napisal/-a cvito19 Sr dec 22, 2010 7:55 pm

uglavnem, nisem imel miru, zato so luči že zmontirane :mrgreen: nobenih komplikacij, svetijo kot novoletna jelka :lol: sedaj mi izgleda avto preveč rdeče zadaj...
@dgreso: pri čem moram bit pozoren? kaj original dihtung ni vredu :? bom drug teden spet razdrl zadevo pa izrezal kos iz 2mm gume in ga podložil...

naj nadaljujem svojo zgodbo... po 2 mescih garanja na gradbišču, sem si privoščil "nove čevljčke" za pola... žal sem razmišljal napačno ter najprej naročil gume Star Performer 195/45 R15... pa ni čungalunga proizvajalec problem temveč dimenzija :roll:
Slika
šele ko sem imel gume sem šel izbirat feltne... in ugante, kje sem jih nabavil :mrgreen: seveda, pri cromi 8) slike felten najdete v njegovi temi. takole pa je zadeva zgledala tisti večer doma:
Slika
seveda mi je bilo kmalu žal, da nisem izbral gum 165/50, saj je ta feltna preoska za gumo 195... kakorkoli že, feltne so malo zamujale, v tem času pa so iz avstrije prispele gewinde... zrihtal jih je dgreso, so pa znamke JOM
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Napisal/-a Tomas666 Sr dec 22, 2010 8:07 pm

B|ind je napisal/-a:Živjo Marko iz Novega mesta :D
Lušnega Polota maš.. daj še slike s feltnami.
Pa se voziš kaj po NM ? Te nikjer ne srečam..

2x

Pa naj ti čim dlje služi :))

LP!
Slika

Uporabniški avatar
cvito19
Novinec

Napisal/-a cvito19 Če dec 23, 2010 1:38 am

pozdravljen tudi ti Tomas666 :mrgreen: sem pregledal celotno temo o tvojmu leonu, izjemno lep avto! zanimivo, da ga nisem še nikjer videl, ker tvoj avto ni težko opaziti zaradi GO tablic ;) kot sem napisal, bo treba spomladi kakšno srečanje organizirat... 8)

bom pa predstavitev malo pospešil... naslednje jutro so me prebudili močni sončni žarki, seveda sem takoj skočil iz postelje in izkoristil sonce za slikanje feltne... barva na soncu je nora :!: :!: nadenite si očala 8) :lol:
Slika
takole pa je izgledalo zvečer, slikano s flashom
Slika
ker sem na feltne čakal kar nekaj časa, sem vmest opravil nekaj "lepotnih operacij"... najprej je sledilo odstranjevanje napisa zadaj, nato odstranjevanje letvic na koncu pa še okvirjev. odvečne plastike je bilo kar nekaj, najbolj pa sem se namučil z odstranitvijo starega lepila, ki je ostalo po odstranitvi letvic :bonk
Slika
zalepljene tablice s tessa dvostranskim montažnim trakom
Slika
Slika
sem porabil kar cel trak (1,5m) za obe tablici, vem, namučil se bom ko jih bom odstranjeval :twisted: malo me je zafrknilo to, ker sem sprednjo tablico premalo zvil in sta se levi in desni konec odlimala, ampak ni panike, sredina drži kot nora :twisted: vizualni problem zadaj pa mi predstavlja tista "SLO" nalepka, ki ni po mojem okusu, ampak jo nujno potrebujem, saj redno potujem preko meje... ena opcija so nove evropske tablice, vendar mi je teh žal zaradi številke 007 (priznam, sem james bond fan :lol:) druga opcija je pa magnetna nalepka, katero bi uporabljal po potrebi. kakorkoli, o tem bom še premislil.
ker me maska brez znaka ravno ne privlači, sem se odločil da sprednji znak prebarvam v črno. pri barvanju nisem imel srečne roke, saj sem znak pobarval katastrofalno grdo :mrgreen: ampak se ne sikiram, saj po novem letu dobim celotno novo masko s črnim znakom... kljub temu bom svojo skušal malo popaviti drug teden ;)
prej
Slika
potem
Slika
zadeva na avtu zgleda za moj okus bombastično, napaka v barvanju se sploh ne opazi :-P kar se zunanjega izgleda tiče, je potrebno prebarvati samo še zadnji znak, in sem s tem končal :twisted:
še vedno pa razmišljam, da bi dal streho, ogledala ter b stebričke v mat črno folijo :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Napisal/-a dgreso Če dec 23, 2010 9:31 am

lepo! prodaj gume, pa nabavi 165/50/15. verjemi da ti nebo žal! pač preboliš tistih par € ko jih boš zgubo na prodaji. itak so pa une dost poceni

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Če dec 23, 2010 10:45 am

Res se svetijo feltne 8) Tablice pa le pogumno zamenjaj, lahko obdržiš trenutno kombinacijo :) Sem sam enako pred časom naredil, naročiš nove EU z obstoječo kombinacijo, nato jim ob prevzemu novih, stare vrneš.

lp

Uporabniški avatar
cvito19
Novinec

Napisal/-a cvito19 Če dec 23, 2010 11:03 am

2Fast&2Furious je napisal/-a:Res se svetijo feltne 8) Tablice pa le pogumno zamenjaj, lahko obdržiš trenutno kombinacijo :) Sem sam enako pred časom naredil, naročiš nove EU z obstoječo kombinacijo, nato jim ob prevzemu novih, stare vrneš.

lp

a potem plačam tablice kot custom ali po "navadni tarifi" (okoli 26EUR)? nekaj sem bral o tem samo mi ni nič jasno... :huh:
v vsakem primeru bi rad obdržal obstoječo kombinacijo, ne bi pa rad imel visokega stroška :-P
Slika

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Napisal/-a MyWay! Če dec 23, 2010 12:20 pm

Lepo rihtaš!

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Če dec 23, 2010 12:56 pm

Nekje okoli 25€ plačaš. Samo poveš, da bi naroči nove tablice z obstoječo kombinacijo in to je to.

Uporabniški avatar
cvito19
Novinec

Napisal/-a cvito19 Če dec 23, 2010 3:48 pm

najlepša hvala za to informacijo :pivo takoj jutri grem naročit tablice, čeprav so mi te brez modre oznake izjemno lepe...

kot sem napisal, zadnje luči sem namontiral takoj včeraj, 5min posla :mrgreen: in avto ni umazan, to se vam samo zdi :twisted:
Slika

da se vrnem kakšen mesec nazaj... doma sem imel en renaultov znak viška, zato sem razmišljal, kaj storiti z njim... prevrtal sem ga in si naredil provokativen obesek :twisted:
Slika
in ravno v tistem času sem ostal brez antene, poleg mene iz istega parkinga še 3 vozila :evil: in potem mi je pomagal uporabnik _furby_, ki ne da mi je poklonil anteno zastonj, tudi poštnino je plačal zame :bow moram človeku plačat pivo, meni ta majhna usluga veliko pomeni :pivo
Slika

ker sem imel doma vso robo sem poklical mehanika in se dogovoril za montažo :twisted: v 3 urah nama je ratalo namontirat gewinde ter natakniti gume na feltne... :bow
prve slike
Slika
Slika
Slika
Slika
in še ena, med čakanjem na optiko... rezultati optike so pokazali, da je sprednji desni kolo nagnjen -3,5° levi pa -2°. Čeprav je izgledalo noro, pa seveda s takimi rezultati ne bi mogel opraviti homolohacije...
Slika
4 dni sem čakal na papirje, na žalost je bil vikend vmest, če ne verjamem da bi bili prej... renojev znak sem med časom pobral dol, saj mi je tolkel po odbijaču...
Slika

Uporabniški avatar
207sport
Stalni uporabnik

Napisal/-a 207sport Če dec 23, 2010 3:54 pm

cvito19 je napisal/-a:
B|ind je napisal/-a:Pa se voziš kaj po NM ? Te nikjer ne srečam..

Haha, nismo vsi zaposleni v krki

hehe sej v krki ne delamo oz. predelujemo bencina :lol: :lol:

lep avtoček le merkej ga se naprej! tale renojev znak si pa zadel! res vrhunsko :twisted:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če dec 23, 2010 5:31 pm

vidim da te tale renault znak pošteno rajca. le zakaj :EE
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če dec 23, 2010 5:56 pm

ker znak na nekaj spominja (Team že ve) :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
cvito19
Novinec

Napisal/-a cvito19 Pe dec 24, 2010 7:08 am

207sport je napisal/-a:hehe sej v krki ne delamo oz. predelujemo bencina :lol: :lol:

kaj še nisi slišal za omv krkabenz??? :mrgreen: :mrgreen: ok, šalo na stran, da še malo razložim zadevo okoli znaka ;)
inspiracijo sem dobil na lanskoletnem driftu v krškem... 90% avtomobilov je bilo BMWjev in čeprav obožujem BMW, je tam bila ena cool toyota... in kaj je bilo posebnega na toyoti? ravno na mestu, kjer sem jaz imel renojev znak, je ona imela obešen BMW znak :mrgreen: in tako sem dobil idejo, da jaz obesim renoja :twisted: prvotni namen je bil, da bi znak drajsal po tleh, vendar ker je avto še vedno svinjsko visok je samo visel :-P

ko je bil avto "predelan", sem se odločil da ga operem... vzel sem si čas, ga opral, prebrisal z suho krpo, ga pripeljal domov na parking... In med čakanjem na fotoshooting, ki sem ga planiral za soboto, je čez 2 dni v petek zapadel prvi "letošnji" sneg :bonk seveda se nisem želel igrati z letnimi gumami po snegu in riskirat, da mi feltne napade sol... zato sem se zapeljal zamenjati gume :cry: torej, avantura na 15" je trajala vsega 9dni :mrgreen: na žalost so to edine slike, ki jih imam na 15" feltnah, več bote morali počakat do pomladi :(
Slika
Slika
in pa po menjavi gum, "trenutno" stanje avtomobila (pač predvčerajšnjem sem zamenjal luči, slike pa so nastale 8.12. ;))
Slika
Slika
Slika
ker sem zadnji konec spustil za dodatnih 5mm in ker imajo te gume približno 5mm manjši obseg, je optika ponovno v pi*** (najbolj se opazi pri zadnjem levem kolesu, kot je vidno na 2. (oz. 4.) sliki, kako je kolo postrani) oops bom to porihtal na dopustu v bosni, bom zagotovo prišel ceneje skozi kot pri nas ;) res pa je, da bi na avto sedli približno 20-25mm distančniki, vendar pa je za naslednjo zimo v planu 7Jx13 :twisted: drugače pa počitim se neugodno zaradi višine avtomobila, saj zgleda, kot da je spuščen samo z vzmetmi :mrgreen: komaj čakam pomlad, da gewinde odšraufam, torej še 2cm dol oops
Slika

Uporabniški avatar
dgreso
Uporabnik

Napisal/-a dgreso Pe dec 24, 2010 10:48 am

cvito, čimprej ožje gume gor, ker 195 guma pokvari felgo! moje mnenje

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Pe dec 24, 2010 11:09 am

ja cvito, moje delo daješ v nič :mrgreen:
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
cvito19
Novinec

Napisal/-a cvito19 Ne jan 02, 2011 6:16 pm

no, pa sem nazaj z dopusta... včeraj sem našel nekaj časa za pranje, vendar je danes avto tak, kot da ni bil opran že 2 meseca :|
Slika
Slika
Slika
Slika

ker je bil dan sam po sebi dolgočasen, sem se zvečer odločil, da prebarvam še zadnji znak...
Slika
ratalo je, hja no, kar všečno... :mrgreen:

na sprednjem levem smerniku se mi je tista oranžna folija obrabila (notri je najveretneje še vedno original žarnica), zato mi sedaj sveti belo svetlobo... iz istega razloga sem pred leti zamenjal desnega... sedaj pa me zanima, ali je dovoljeno imeti bele smernike, ali morajo biti oranžni?
ker lažje mi je iz desnega zdrgnit tisti oranžni sloj kot pa kupit novo oranžno žarnico, pa že lepše zgleda :twisted:
Slika

zanima me še, ali se dela optika tudi na zadnjih kolesih??? kajti v bosni sem peljal avto mehaniku ki dela optiko, res da je popravil volan in nagib prednjih koles, vendar zadnjih se ni niti dotaknil... ko sem ga vprašal, zakaj ni še zadnja kolesa naravnal, je dejal, da se tega ne dela :!: ne vem no, meni se to zdi čudno...

in pa še nekaj me zanima... kako se reče tisti loputi/ventilu, ki pride pod zračnim filtrom? z ene strani se mi zdi da prihaja cev iz motorja, iz ene strani prihaja zrak iz filtra, zadeva ima neko loputo ki se odpira in zapira, priklopljen je nek konektor za elektriko... ker mi je avto danes spuščal zelo čudne, na trenutek grozne zvoke (!!!), sumim v ta del (avto je bil priklopljen na tester pred enim mesecom in javilo je napako na tem delu... mehanik ga je vzel dol in opral, saj je bil malo zapacan. takrat je rekel, da bi ga bilo najbolje zamenjat čim prej)... rabim "strokovno" ali domače ime, da bom lažje iskal rezervni del :?:
uglavnem, trenutno je cel kup težav okrog motorja zaradi tega zvoka, upam seveda da je bilo tisto le začasna napaka... drugače pa pred 10 dnevi sem razmišljal, da bi menjal kar cel motor in sicer 1,4 16V... sicer sem najprej posumil, da mogoče feltna kje drajsa ob zavore, fedre ali kaj podobnega, vendar ni bilo videti... diski oz. zavorne ploščice se mi zdi da ne bi smele bit problem, saj je avto normalno zaviral... auspuh ni odpadel niti nič nisem vlekel za sabo... kasneje se je za zvok "cvlijenja železa" spremenil, in sicer bilo je podobno kot da bi naprimer en list zašel v ventilacijo, in je cvililo... nisem mogel nikakor ugotovit, iz kje prihaja zvok, saj je avto na mestu bil tiho... bom peljal avto nekam na dvigalo, da se pregleda podvozje :huh: če kdo ve ali je imel podoben problem, naj mi napiše... saj ne mislim vlagat nekaj hudo veliko denarja v ta avto, če se mi mogoče bolje splača zamenjat za nekaj drugega :o bojim sem se, da bi lahko bile tudi gewinde, saj so bile te dni kar dosti obremenjene oz. da imam več kot samo 1 težavo na avtu :bonk

PS: greso in croma, feltne in gume bom najveretneje prodal :twisted: vse je odvisno kakšna bo finančna situacija spomladi ;)
Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov