Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Re: VW Sharan TDI BlueMotion 170 DSG "SLIKE"

Napisal/-a TomyBoy2 Pe jan 07, 2011 12:34 pm

Tako je.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Re: VW Sharan TDI BlueMotion 170 DSG (slike str.1)

Napisal/-a BoneS Pe jan 07, 2011 3:07 pm

odlicne fotke. kot zmerej
Slika

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Pe jan 07, 2011 3:22 pm

Si danes šel parkirat v cela park okrog pol 11? Barva in avto nasploh je prav lep v živo.

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Pe jan 07, 2011 3:25 pm

koda barve, ime, karkoli?
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe jan 07, 2011 3:31 pm

croma_man je napisal/-a:koda barve, ime, karkoli?

Se obeta nova barva za felne? :mrgreen:

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Pe jan 07, 2011 4:50 pm

croma_man je napisal/-a:koda barve, ime, karkoli?

Mi boš povedal točno kje pogledam v servisni, ker je polno kod in nisem tega faha, da bi ti pravo povedal. oops :lol:
Drugače pa obdelava slik dela svoje. V živo, mi barva žal ni ravno nabolj všeč. Ne vem ali je oblika avtomobila takšna, da ne sede ali pa sem navajen bolj športnih živih barv ?
Pa ET bi lahko naročil bistveno večji ne po TUV-. So kolesa kar precej na noter... Pismo bi ga moral tebi BoneS dat v roke, da bi ga popedenal malo zunaj, sem očitno čisto ven padu, oziroma sploh nisem bil not.... :D :lol:

Kukec je napisal/-a:Si danes šel parkirat v cela park okrog pol 11? Barva in avto nasploh je prav lep v živo.

Pa še res je, čisto do vrha je bilo treb it.
Samo še fajn, sem lahko sprobal kako deluje park assist med stebri brez avtomobilov.
Ne moreš verjet, zadeva deluje. Takoj za stebrom ti da znak, ga namota na 10cm blizu, popravi in si not.
Edino, ko je že naravnan in 1 m preden je parkiran, začne popravljat, ker očitno išče oviro levo ali desno za orentacijo. Samo, ga pred tem lahko izklopiš.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Pe jan 07, 2011 10:52 pm

TomyBoy2 je napisal/-a:Pa ET bi lahko naročil bistveno večji ne po TUV-. So kolesa kar precej na noter... Pismo bi ga moral tebi BoneS dat v roke, da bi ga popedenal malo zunaj, sem očitno čisto ven padu, oziroma sploh nisem bil not.... :D :lol:

manjši, če hočeš, da bo kolo bolj ven; ampak za zimske so te Denzetke in ta ET kr o.k. - vsaj po plehu/pragih ne bodo kamenčki tolkli....

številka (koda) barve je tudi v prometni; na "rojsnem listu" avta (nalepki) je pa tista, ki je napisana z malo bolj velikimi črkami/številkami.....

TomyBoy2 je napisal/-a: Kaj bo šele delal z RSR-jevimi 195 KM 430 Nm. :)
Glede slik, pa moram najti primerno lokacijo, da bodo slike na nekem nivoju.

kateri DSG prenese tak navor :?:

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Pe jan 07, 2011 11:32 pm

Ja sej manjši ET, sem pozabil popravit. Bom pogledal za barvo, če bo rabil.
Drugače pa tale 6 stopenjski DSG ima kar veliko tolerance, kar se tiče navora. 380 Nm je bila recimo pred šestimi leti že rizična meja, vsaj tako se je mislilo. :)
Sedaj, kot sem zasledil na različnih VW forumih, čipajo GTI-je V-ke tudi na 480nm z stock DSG-jem.
Ne vem, pomoje je ta, ki je v Sharanu z 380Nm kaj drugače naret, modificiran za več navora ali pač ne ?
Problematičen je 7 stopenjski, tam pa je že 300 Nm kriza... Čeprav, ko se enkrat navadiš, pa res malo pogrešaš tisto sedmo brzino, sploh na avtocesti.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe jan 07, 2011 11:49 pm

TomyBoy2 je napisal/-a:Čeprav, ko se enkrat navadiš, pa res malo pogrešaš tisto sedmo brzino, sploh na avtocesti.

Jaz niti ne. Tale 170 CR je itak tako tih, da se ti pri 200 zdi, da greš 90 =P
Pa še večji užitek je pri DSG-ju, ko se ti približa kakšen BMW in blenda, pa samo dvakrat klikneš "minus" prestavno ročico na volanu, gasa in BMW-ja ni več :mrgreen:

Že serijsko je povsem dovolj močan, se pa ne bi branil čipanega :D
Kolikor mi je bilo rečeno, se pri RSR-u CR 170 dizla čipa na 210KM in 430Nm, medtem ko se je starega PD na "samo" 195 in enako 430Nm navora.
Bi pa blo za še enkrat vprašat, da bo info 100%. ;)

Veliko dizelskih užitkov :twisted:
lp

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 So jan 08, 2011 7:36 pm

peroRS je napisal/-a:
Pa še večji užitek je pri DSG-ju, ko se ti približa kakšen BMW in blenda, pa samo dvakrat klikneš "minus" prestavno ročico na volanu, gasa in BMW-ja ni več :mrgreen:

Podpis :D
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jan 08, 2011 7:45 pm

Pazi, da se ne zafrkneš in bo zadaj 335d oz. 335i.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK So jan 08, 2011 7:47 pm

GrEgEcN95 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Pol pa se on pohodi, ti pa zavijes na odstavni pas in razmisljas, kako mas majhnega 8) 8)
:)

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl So jan 08, 2011 7:52 pm

FLINK je napisal/-a:
GrEgEcN95 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Pol pa se on pohodi, ti pa zavijes na odstavni pas in razmisljas, kako mas majhnega 8) 8)

:lol:

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom So jan 08, 2011 8:09 pm

kodo barve boš našel na tipski nalepki v servisni knjigi na prvi strani ali v prtljažniku kjer je tista velika nalepka s številko šasije. začne se pa npr. LA7W (ta je srebrna) drugače pa srečno vožnjo!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 08, 2011 8:19 pm

FLINK je napisal/-a:
GrEgEcN95 je napisal/-a:
peroRS je napisal/-a:

Čez par kilometrov ga pa vidiš na črpalki, ko tanka gorivo, pa se samo nasmeješ in odpelješ naprej :D
Jah z velikimi ku***, ki vozijo bemfle se pa res ne obremenjujem. Sem povsem zadovoljen s svojim....avtom, da ne bo pomote :lol: :twisted:

Sicer pa velja:
Za povečanje penisa si preprosto kupite BMW in problem je rešen.Pred uporabo se posvetujte s forumskim pametnjakovičem ali pri uporabniku.

simply je napisal/-a:Pazi, da se ne zafrkneš in bo zadaj 335d oz. 335i.

Details, details =P

ON: @TomyBoy2: a ste vzeli 7 sedežev? Sem probal pri novi Alhambri in se mi zelo dopade, kako se enostavno pospravijo in imaš ravno dno prtljažnika, ki je super za prevoz večjih stvari :)

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Ne jan 09, 2011 3:01 am

Pusti malenkosti (bencin) če se kurčiš, da si boljši (hitrejši) od njega :) (pa tudi če je bmw) 8)
:)

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO Ne jan 09, 2011 5:12 am

TomyBoy2 je napisal/-a:Ja sej manjši ET, sem pozabil popravit. Bom pogledal za barvo, če bo rabil.
Drugače pa tale 6 stopenjski DSG ima kar veliko tolerance, kar se tiče navora. 380 Nm je bila recimo pred šestimi leti že rizična meja, vsaj tako se je mislilo. :)
Sedaj, kot sem zasledil na različnih VW forumih, čipajo GTI-je V-ke tudi na 480nm z stock DSG-jem.

da te popravim z samim čipom to NI MOGOČE :)
seveda se da vozit DSG na 500hp oziroma slabih 600nM, celo dirkajo z tem menjalnikom, samo orginalna sklopka nezdrži tega navora, še ED30 čipan na 320hp oz tam okoli 420navora nezdrži prav dolgo... za tako željo je treba menjat ene ojačene obročke oz prestave v DSG menjalniku, če se že to dela je fajn tudi zaporo vstavit in si že na skromnih 7000€ :)

drugače pa lep sharan zanimiva barva ;)

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Ne jan 09, 2011 9:08 am

HaMzO je napisal/-a:
TomyBoy2 je napisal/-a:Ja sej manjši ET, sem pozabil popravit. Bom pogledal za barvo, če bo rabil.

da te popravim z samim čipom to NI MOGOČE :)
seveda se da vozit DSG na 500hp oziroma slabih 600nM, celo dirkajo z tem menjalnikom, samo orginalna sklopka nezdrži tega navora, še ED30 čipan na 320hp oz tam okoli 420navora nezdrži prav dolgo... za tako željo je treba menjat ene ojačene obročke oz prestave v DSG menjalniku, če se že to dela je fajn tudi zaporo vstavit in si že na skromnih 7000€ :)

drugače pa lep sharan zanimiva barva ;)

Misliš da ni blo še nobene revizije od V-ke?
RiDe hArD

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Ne jan 09, 2011 9:49 am

Platisca pusti vsaj v zimskem casu taksna, kot so (mislim na ET). Komot lah das gor vecje platisce z manjism ET-jem. Ampak pozimi bos preklinjal vse bogove (kot jaz), ker mi zarad platisc z manjism ET-jem od "tovarniskega" peska cel zadnji konec vozila :roll:
Slika

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Ne jan 09, 2011 10:16 am

peroRS je napisal/-a:ON: @TomyBoy2: a ste vzeli 7 sedežev? Sem probal pri novi Alhambri in se mi zelo dopade, kako se enostavno pospravijo in imaš ravno dno prtljažnika, ki je super za prevoz večjih stvari :)

Kar klasično 5 sedežev. Moti me edino, da zadaj ni naslonjala za roke. Ali pa, da bi se vsaj sredinski sedež podrl tako, da bi bilo višje, kot pri starem sharanu, da se lahko nasloniš.
Ne vem kako niso to nekak poštudiral... :roll:

BoneS je napisal/-a:Platisca pusti vsaj v zimskem casu taksna, kot so (mislim na ET). Komot lah das gor vecje platisce z manjism ET-jem. Ampak pozimi bos preklinjal vse bogove (kot jaz), ker mi zarad platisc z manjism ET-jem od "tovarniskega" peska cel zadnji konec vozila :roll:

Samo sej veš moti malo. Posebaj ko si navajen malo bolj športnega izgleda, da so kolesa malo bolj navzven, da ko avto pogledaš od zadaj, po domače lepo sedi.
Drugače se pa tak ni za sekirat, so že te felge za zimo vrhunske. Škoda samo, da ni homologirane opcije pri dodatni opremi za 18 col.

HaMzO sej to sem tudi zasledil, da so mnogi tudi modificiral DSG, kar je logično. Samo povej mi nekaj, ker imaš to naštudirano.
Je ta menjalnik kaj drugačen od recimo klasišnega GTI-ja ?
Ker ima avto recimo tovarniško že v štartu 70Nm več navora, enako kot recimo Golf R ?
ALi je identičen manjalnik in je pač tukaj ta toleranca ?
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov