Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
MatejW
Uporabnik

Kraj: Maribor

Re: Najprej laguna, sedaj Cee'd

Napisal/-a MatejW To feb 15, 2011 5:16 pm

Lep. Upam da ti bo tak dolgo sluzil kot laguna,...
Ko sem kupil avto sem mel isti problem glede vlage v zarometih.
Po petih dneh se je stvar "posusila" in od takrat, po dobrih dveh letih, vlage vec ni.

Drugace pa nena prevec beri zgodbic iz a.com :)
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx To feb 15, 2011 5:47 pm

Vlago sem imel jaz tudi na polotu ko sem ga kupil, par dni pa je blo ok, tako da ne skrbi.

Zgodbicam pa res ne verjemi vsem, je pa res da določene težave so bile.

to s kazalcem je pa imel megane in clio 1 tud, dobra ideja skratka.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Če feb 17, 2011 8:31 pm

Kegl je napisal/-a:BTW...nice car! 8)

Hvala :)

dobek je napisal/-a:vsaj bela ni :lol: =P :lol:

no, ampak zares...kul avtek ;) naj ti dobro sluzi

Ja sej so mi jo ponujal pa sm reku da ne :ne :EE Pa hvala - upam, da bo res služl teh 80 in neki kilavih wattov - pa enako tebi (še enkrat)! ;)

nejc1 je napisal/-a:Srečno in varno vožnjo! :)

Upam, da res!

MatejW je napisal/-a:Lep. Upam da ti bo tak dolgo sluzil kot laguna,...
Ko sem kupil avto sem mel isti problem glede vlage v zarometih.
Po petih dneh se je stvar "posusila" in od takrat, po dobrih dveh letih, vlage vec ni.

Drugace pa nena prevec beri zgodbic iz a.com :)

speedfreak je napisal/-a:Vlago sem imel jaz tudi na polotu ko sem ga kupil, par dni pa je blo ok, tako da ne skrbi.

Zgodbicam pa res ne verjemi vsem, je pa res da določene težave so bile.

to s kazalcem je pa imel megane in clio 1 tud, dobra ideja skratka.

Ja sj pol sm šu brat pa clo v navodilih piše, da to ni nč hujšiga ... Je pa res, da je avto zihr kako leto stal (MY2010), tko da upam da se v kakem mesecu to reši samo od sebe :) Jst pa upam, da bom kej prej menjavu avto tokrat (pa da bo dolgo služu naslednjemu lastniku še pol :D) Zgodbice pa po naravi že preslišim ;)

Drugače pa danes sem drugič tankal in imam že podatek o prvi porabi!!! :D Po BC je bla 6,1l, realna pa je 6,5. Sem kar zadovoljen - prčakujem, da se bo avto še malo uteku pa še te dni sem se vozil povsod in je čist razf*** cikel k nima veze z mojo običajno vožnjo, ki v 80 procentih samo avtoceste vidi ... :)

Sem pa zadnjič z zanimanjem prebral priporočila o utekanju motorja ipd. Imam tudi v (obupno prevedenem) priročniku z navodili precej koristnih nasvetov, nisem pa vedel, da tempomat škoduje motorju (tok) :o Sem ga mel zdej parkat na tempomatu, pa bom mal se vseen probu zadržat (itak me pa zanima, če kej manj kuri brez njega ;)). Drugače pa sem priden, vozim nekje do 2.700 dlje časa (avtoceste pri 140 po števcu) in pridno čakam, da bom lahk mal več iztisnu iz tega mini mlinčka :)

Eno slabost tega avta sem pa že odkril ... Aerodinamika ga jaha ... Namreč zadaj je itak kratek ergo osran takoj k je kje mal mokro in brisalc zadn le majhen del šipe obriše (pa to ni tak problem, je bolj problem kako se ne umazat ko kej iz prtljažnika jemlješ), ampak čudi me, kako hitro se umažejo stranska ogledala. Če precej dežuje so takoj zarošena in ni vedno lahko videt kej nazaj ... Pa še šipe so polne kapljic skos - mislm, da si bo zlo kmal zaslužu avto en temeljit premaz stekel proti zadrževanju vode!

Lp, D.

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če feb 17, 2011 8:51 pm

Kaj pa tempomat škodi motorju?

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So feb 19, 2011 7:22 am

:ue

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. So feb 19, 2011 1:33 pm

Sej jst tud še nism najdu kakih konkretnih informacij. Sam men tud v navodilih piše, da naj se prvih 2000 km al neki izogibam daljšim vožnjam s konstantno hitrostjo ... Pač pri utekanju ne, pol pa močno dvomim da bi melo na dolgi rok to kake posledice glede na dejstvo, da ma vsak avto zdej že tempomat :) Če mi bo pa kdo povedu kaj je fora, bom pa (tud jst) vesel ;)

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Po mar 28, 2011 6:43 pm

Evo en mali update na mojem cee'du: so mi namontirali originalni zadnji spojler in letvice ...

Fotomaterial:

Slika

Slika

In še kot celota :D

Slika

Drugače pa je trajalo cele dva tedna do prve praske - en z nosom do tal očitno mi je veselo s ključem poribsu zadnja leva vrata. So mi s čopičem potegnili na servisu spotoma ko so dali gor letvice pa spojler, po sanaciji je zadeve še vedno vidna (je globok), tko da bom zdej probu še kako uno pasto čez če bo kej boljš ... Zgleda pa tkole:

Slika

Trenutno mam tudi še mal frk z letnimi feltnami ... Sem hotu dat gor Alutecov model Toxic:

http://www.autosezon.com.ua/img_waterma ... iccopy.jpg

Ampak bi nažalost preveč vn izpod blatnikov gledale za homolomo - original 17ke so 7x17 ET56, te so pa 8X17 ET35 in je no go :( Mam pa že druge ogledane, k pašejo k ata na mamo in jutr zvem kako je z dobavljivostjo pa tko - upam, da se izide :) Gume bojo pa (če bodo le 17ke ratale! ;)) Goodyearove Eagle F1 Asymmetric 2 225/45 17.

Več pa ko bojo novi čeveljci gor :twisted:

Pa lp vsem,

D.

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. So apr 16, 2011 10:25 pm

Končno sem dočakal letni komplet! Odloču sm se za platišča Rial Murago Graphit 7,5JX17 ET47, gume so pa Goodyear Eagle F1 Asymmetric 2 225/45 R17 91Y. Namontiral so mi še krajše ventilčke (od Suzukija GSX 1100 al neki :D ) in pa varnostne matice. Morm sam še drug ključ kupit k so tud matice druge (z manjšo glavo). Bi že homologiral feltne pa kaj klinc k povsod delajo neki do 3h - drug tedn grem enkat zjutri to uredit, drgač očitno ne bo šlo :evil: Bom pa mogu dobit še izjavo od Kie za spojler, ker ne pridejo z nobenimi papirji te originalne stvari :(

Še mal fotomateriala ...

Feltne:

Slika

Razlika v kolotekih je približno 4 cm (2 cm bolj ven so kolesa):

Slika

Slika

Še ena s strani:

Slika

Pa še utrinek s čiščenja zimskih (ne vem kok cajta porabu za spravljanje kamenčkov in kamnov iz profila :D ) ...

Slika

... in spravljene do jeseni:

Slika

Mal razmišljam, da bi kupu nalepke za center feltn (te od Riala se mi ne dopadejo ravn), na primer take s Transformers znakom :D

Slika

Dopadejo se mi tud originalni nadomestki od Wolfrace-a (k prodaja iste feltne ko Rial):

Slika

Mal še razmišljam, da bi kupu shark fin anteno, ker tale je za pogledat res nikakva. Sem hotu kupit tako, da se nalima direkt čez original osnovo, sam kaj k je ta osnova tok velka, da bi verjetn rabu ogromnga šarkija za čez. Tko da bom še razmislu kako pa kaj :)

Čaka me še nakup tekstilnih tepihov, se še odločam med originalnim in po naročilu iz Konstilla (orig. 50 eur, Konstill 70 z logom od avta).

Aja, verjamem, da se velik ljudem zdi avto obupno previsok (pa da bi lahk kupu vsaj 18ke). No, men se zdi zdej na meji sprejemljivega, kar se tiče trdote, in se res ne bi rad izživljal z raznimi -40 kiti ipd. Meni avto ustreza, ga mam kot potovalnega in nism nek divji voznik - če bi hotu več dinamike, bi kupu kej druzga ;)

Pa še to: poraba! Jst po pravic povedan ne vem, kje vi z dizli nabirate take nizke cifre (tud s ceedi pod 5l). Men je minimalno z zadnjim tankom še na zimskih porabu v povprečju 5,6 (5,5 po BC tko da ni dost razlike na srečo glede na dejansko stanje), drugače je kuru redno okol 6. Sem velik na avtocestah, vozim med 120 in 130, več kt 140 grem pa zlo redko. Bom vidu, kako bo kej s porabo na letnih, upam da ne bo 7 litrov ;)

Lp, D.

Uporabniški avatar
tiguan
aka Sonček

Re: Najprej laguna, sedaj Cee'd. Update str. 2: 17ke!

Napisal/-a tiguan So apr 16, 2011 11:55 pm

Je tastara laguna kazala trenutno porabo, ker nekaj vidim.
Men je pri avtih s prikazom o porabi zanimivo, ker lahko točno veš, kje pri določenih obratih je vozt optimalno, navsezadnje pa še veš za koliko kilometrov imaš goriva, pri starih avtih pa traja in traja na koncu pa ne ugotoviš, kje pri določenih obratih je optimalno vozt avto pe še števc za bencin kaže naenkrat 0 bencina, pa sam gledaš debelo, kdaj bo crknil avto, kasneje pa ko natočiš pa vidiš, da bi lahko še skoraj 100km prevozil. To ma brat sedaj na ibizi, navzdol mu kaže 0, v klanec pa celo 20, sem vseskozi bulil tja v števc....pa tud pospeške pri 1.9 tdi so super v primerjavi z mojimi 60 km.

Zato pa lahko večina dela vragolije po cesti, ker misleč mislijo, da vozjo novo vesoljsko ladjo.
Član od leta 2004

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne apr 17, 2011 2:12 am

tiguan je napisal/-a:Je tastara laguna kazala trenutno porabo, ker nekaj vidim.
Men je pri avtih s prikazom o porabi zanimivo, ker lahko točno veš, kje pri določenih obratih je vozt optimalno, navsezadnje pa še veš za koliko kilometrov imaš goriva, pri starih avtih pa traja in traja na koncu pa ne ugotoviš, kje pri določenih obratih je optimalno vozt avto pe še števc za bencin kaže naenkrat 0 bencina, pa sam gledaš debelo, kdaj bo crknil avto, kasneje pa ko natočiš pa vidiš, da bi lahko še skoraj 100km prevozil. To ma brat sedaj na ibizi, navzdol mu kaže 0, v klanec pa celo 20, sem vseskozi bulil tja v števc....pa tud pospeške pri 1.9 tdi so super v primerjavi z mojimi 60 km.

Zato pa lahko večina dela vragolije po cesti, ker misleč mislijo, da vozjo novo vesoljsko ladjo.

in kaj je point tega posta ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Ne apr 17, 2011 7:46 am

Pohvale za lep avto 8) Srecno voznjo! Poskodbo pa poskus s poliranjem ven spravit.
Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov