Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

VWBora
Nov uporabnik

Re: AR 159 - 1.9 JTDm ; 150hp ( dodane slike notranjosti )

Napisal/-a VWBora Po apr 18, 2011 4:36 pm

Tomas666 je napisal/-a:zgleda sva istočasno gledala ,ti mojo jst tvojo temo :D k vidm da si komentiral mojo škodo ta čas :D

tud tvoja alfica je lepa,sicer morm priznat notranjost mi ni bla nikol pri alfah všeč ,sam tale z dvodinskim radiem je pa dost lepš :tomidelej:

hvala za pohvale. čim več sreče v iskanju felten,pa srečno na cesti ;)

lp!

ja zgleda da res :mrgreen: ja men tud tisti navadni niso pri srcu, tko mi auto zgleda "luksuz" kao :D hehe ..

hvala, če se srečamo pa le poblendi al pa gremo na kkšno :pij:
Alfa Romeo 159 - 2007 ; 1.9 jtdm

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po apr 18, 2011 5:07 pm

Sorry ampak slikanje ti pa ni domače kaj ? :)

Za feltne pa spremljal internet, ebay ipd.
s TI feltnami nimaš kaj zgrešit.. ;)
http://www.autoklub.hr/WebResources/Ima ... 24x768.jpg

VWBora
Nov uporabnik

Napisal/-a VWBora Po apr 18, 2011 5:21 pm

B|ind je napisal/-a:Sorry ampak slikanje ti pa ni domače kaj ? :)

Za feltne pa spremljal internet, ebay ipd.
s TI feltnami nimaš kaj zgrešit.. ;)
http://www.autoklub.hr/WebResources/Ima ... 24x768.jpg

haha, točno to! slikanje je zame španska vas oops bom si pogledu temo kako slikat :)

točno take so mi ušeč :) ebay? tega nemaram .. keš v roke pa mir :D edin če se najde ker k bi naroču na ebayu jst jih pa pridm iskat, keš na roke pa še zravn za gajbo :) stvar rešena :mrgreen:

drgač pa, k maš že lih alfo, pa opažam da niso tok poredke, kkšn meet bi pa lahk organiziral, prou na alfa forumu bl ne uspeva use skp :D

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Po apr 18, 2011 7:09 pm

Heh nisem ravno človek ki bi nekaj organiziral. Sploh pa nimam nekaj dosti časa veliko hodit po takih srečanjih.

Bo pa v bližnji prihodnosti in sicer 21.5. tradicionalen Alfa Rally pa 'Alfa fešta' na Gorjanskem 29.5.. tak da dogaja se če se želiš kaj udeleževat.
Kak je pa s takimi bolj lokalnimi srečanjimi pa nevem.
A.com jih ima, so vedno cool :D

Težko boš dobil TI feltne če jih neboš vstrajno iskal. Edino če kupiš nove :vc

Uporabniški avatar
deejc
Nov uporabnik

Re: AR 159 - 1.9 JTDm ; 150hp

Napisal/-a deejc Po apr 18, 2011 7:10 pm

Glede okvar pa hja, sj veš, Alfa :mrgreen:[/quote]

Me zanima,zakaj si sploh kupil alfo,če pa imaš toliko preko ALF...Pa če že zdaj govoriš kak ti se bo kvarla,pol pa res nvm...

Je pa lepa,barva notranjost in vse!

VWBora
Nov uporabnik

Re: AR 159 - 1.9 JTDm ; 150hp

Napisal/-a VWBora Po apr 18, 2011 7:14 pm

deejc je napisal/-a: Me zanima,zakaj si sploh kupil alfo,če pa imaš toliko preko ALF...Pa če že zdaj govoriš kak ti se bo kvarla,pol pa res nvm...

Je pa lepa,barva notranjost in vse!

Če bi meu tok preko Alfe kokr ti pravš da mam je nebi kupu sploh? Povem sam kar je res, Alfe so nepredvidljive, skoz je na njih neki za delat ;) AMPAK men je ušeč, jo hočm met, jo mam, plačam kar kol bo treba sam da bo lepo delala pa se kazala po cestah, ker si to zasluž :vrum

B|ind je napisal/-a:Heh nisem ravno človek ki bi nekaj organiziral. Sploh pa nimam nekaj dosti časa veliko hodit po takih srečanjih.

Bo pa v bližnji prihodnosti in sicer 21.5. tradicionalen Alfa Rally pa 'Alfa fešta' na Gorjanskem 29.5.. tak da dogaja se če se želiš kaj udeleževat.
Kak je pa s takimi bolj lokalnimi srečanjimi pa nevem.
A.com jih ima, so vedno cool :D

Težko boš dobil TI feltne če jih neboš vstrajno iskal. Edino če kupiš nove :vc

Hm, ja bo treba sčekirat :)

Ja nameravam se udeležit meeta ki ga organizira mihaing, torej možno da se tm srečamo :mrgreen:
Hm, ja na ebay.de sm dons najdu ene sam so 800€ brez pnevmatik pa osebno jih morš it iskat, torej odpade, nove so pa še ene gor ampak so 1150€ :shock:

Pomoje bo treba počakat do usaj konca poletja :)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To apr 19, 2011 7:12 am

Kar glej še ebay, se najde dobra in pocen roba. Sem dobil original alfa 18'' gor, so se zlicitirale za mal pod 600€ z gumami in prevozom.
TI pa ja...cena kr precej naraste ponavad pri koncu licitacije, pa še ne morš jih homologirat na svojo 159...boš moral za homologacijo kake druge 19'' dobit.

Slika sredinske konzole pa kot bi svojo Alfico gledou...jst mam tut vedno te čigumije na sredini :)
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To apr 19, 2011 7:35 am

Glede okvar je pac tako, da ni nujno, da se kvarijo samo alfe. In ze dolgo ni vec alfa "kraljica odstavnih pasov", kot je to nekoc res veljalo.
Se dosti vozim po AC, pa vidim vse vec parkiranih VAG-ov. Zal je tako, da so novejsi avti narejeni tako, da se "prezivijo" servisi.
Nekoc sem vozil renaulta-tam sem menjal vse vzigalne tuljave po 3x, use kolesne lezaje vsaj po 2x, jermenica mi je razpadla pri 112000km. Kokr sem prisel na servis, so mi rekli, da je to normalno. Nisem vec hotel slisat za renaulta. Pa sem kupil VW. Menju na motorju use zivo. Pa pazim na avte..Tako da opazam, da je res tako, da ce imas nov ali rabljen avto brez vecjih okvar (ki ga redno servisiras), je obcutek podoben glavnemu dobitku na loteriji. :D
Se opravicujem za off. ;)
Slika

VWBora
Nov uporabnik

Napisal/-a VWBora To apr 19, 2011 8:14 am

gecco je napisal/-a:Kar glej še ebay, se najde dobra in pocen roba. Sem dobil original alfa 18'' gor, so se zlicitirale za mal pod 600€ z gumami in prevozom.
TI pa ja...cena kr precej naraste ponavad pri koncu licitacije, pa še ne morš jih homologirat na svojo 159...boš moral za homologacijo kake druge 19'' dobit.

Slika sredinske konzole pa kot bi svojo Alfico gledou...jst mam tut vedno te čigumije na sredini :)

Hm, zkaj pa nemorm TI feltn homologirat na svojo? ni mi jasn lihk :] glede na to da jih proizvaja AR pa jih hočm dt na AR auto .. :mrgreen:
Neki glede tega, prejšn tedn sm pa v zagrebu vidu 159ko k je mela zadi na prtlažniku Ti oznako, Ti feltne itd notr z usnjm z dvojnim izpuhom kokr ga ma recimo 2.4jtdm, pa brembo? zavorami, se mi zdi da majo te zavore Alfe katere majo mau več pod pokrovom, sam srčk je biu pa dizl? niso Ti samo bencinarji al je to kokr pri bmwju m - optic? :idea: :mrgreen:

Haha, ja treba met čigumije skoz v autu! =P

BoneS je napisal/-a:Glede okvar je pac tako, da ni nujno, da se kvarijo samo alfe. In ze dolgo ni vec alfa "kraljica odstavnih pasov", kot je to nekoc res veljalo.
Se dosti vozim po AC, pa vidim vse vec parkiranih VAG-ov. Zal je tako, da so novejsi avti narejeni tako, da se "prezivijo" servisi.
Nekoc sem vozil renaulta-tam sem menjal vse vzigalne tuljave po 3x, use kolesne lezaje vsaj po 2x, jermenica mi je razpadla pri 112000km. Kokr sem prisel na servis, so mi rekli, da je to normalno. Nisem vec hotel slisat za renaulta. Pa sem kupil VW. Menju na motorju use zivo. Pa pazim na avte..Tako da opazam, da je res tako, da ce imas nov ali rabljen avto brez vecjih okvar (ki ga redno servisiras), je obcutek podoben glavnemu dobitku na loteriji. :D
Se opravicujem za off. ;)

Ah nerabš se opravičevt za off, itk si povedu neki konstruktivnga ;) Hja, jst sam nism neki značkar, je pa točn to kar si reku, če maš auto brez večjih okvar samo redni servisi maš občutk da si zadeu loto =I

Ja kolega je meu tud 730d - 06 letnik pa mu je šla v enmu letu 2x turbina ( nova, z original servisa ) pa ni nek racer, pač badluck :]

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To apr 19, 2011 8:29 am

VWBora je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:Kar glej še ebay, se najde dobra in pocen roba. Sem dobil original alfa 18'' gor, so se zlicitirale za mal pod 600€ z gumami in prevozom.

Hm, zkaj pa nemorm TI feltn homologirat na svojo? ni mi jasn lihk :] glede na to da jih proizvaja AR pa jih hočm dt na AR auto .. :mrgreen:

Haha, ja treba met čigumije skoz v autu! =P

Pač, moja izkušnja je bila taka, želel sem dati TI feltne gor in na AvtoKrki so mi rekli, da prinesem papir od zastopnika, kjer piše katere dimenzije so predpisane za ta model avta. Sem si mislil itak se gre za original AR feltne, ne bo problema. Potem pri zastopniku pa vidiš da imajo vsi modeli 159 največjo vpisano dimenzijo 235/45/18. TI feltne so pa dimenzije 235/40/19 in ta dimenzija je vpisana samo za model TI. Ko sem to zvedu se mi je tut zdelo da bolj neumne stvari še nisem slišal. Pač, potem sem ostal na 18'' colah...pa tudi to je čisto dovolj :)
Šlo bi edino, da najdeš ena druga platišča v 19'' ki pašejo na AR in imajo TUV. Potem ko bi bila pa to homologirana pa premontiraš na TI feltne.

Pa TI imaš vse motorje, dizel (1.9 in 2.4) in bencin. Večje zavore pa vem da imajo dizli in močnejši bencinarji, brembo je pa na TI opremi.
Slika

VWBora
Nov uporabnik

Napisal/-a VWBora To apr 19, 2011 8:43 am

gecco je napisal/-a:Pač, moja izkušnja je bila taka, želel sem dati TI feltne gor in na AvtoKrki so mi rekli, da prinesem papir od zastopnika, kjer piše katere dimenzije so predpisane za ta model avta. Sem si mislil itak se gre za original AR feltne, ne bo problema. Potem pri zastopniku pa vidiš da imajo vsi modeli 159 največjo vpisano dimenzijo 235/45/18. TI feltne so pa dimenzije 235/40/19 in ta dimenzija je vpisana samo za model TI. Ko sem to zvedu se mi je tut zdelo da bolj neumne stvari še nisem slišal. Pač, potem sem ostal na 18'' colah...pa tudi to je čisto dovolj :)
Šlo bi edino, da najdeš ena druga platišča v 19'' ki pašejo na AR in imajo TUV. Potem ko bi bila pa to homologirana pa premontiraš na TI feltne.

Pa TI imaš vse motorje, dizel (1.9 in 2.4) in bencin. Večje zavore pa vem da imajo dizli in močnejši bencinarji, brembo je pa na TI opremi.

Glede na to da paše na auto kokr ata na mamo pa komplicerajo? Nism vedu da so tok smotani :noro

No trenutno itk ostane na 16 kasnej bom pa neki probu premaknt v smeri 18col, že to bo čist dovolj. Sam da najdm neki konkretnega, se ne mislm zaletavat z glavo u zid :D Drgač berm po forumu pa vidm da croma_man ma velik z litkami čez, se mi splača njega kej uprašat? :mrgreen:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To apr 19, 2011 8:54 am

Glede na to da paše na auto kokr ata na mamo pa komplicerajo?

isto sem jaz rekel in na AvtoKrki in zastopniku :D

Itak da se ti splača :mrgreen: ...samo original AR feltne ponavadi nimajo roba (kar pa kot vidiš je croma-man_ova specialiteta :twisted: )
Moje priporočilo za 159 so tele...
Slika
Slika
Slika

VWBora
Nov uporabnik

Napisal/-a VWBora To apr 19, 2011 9:12 am

gecco je napisal/-a:

Itak da se ti splača :mrgreen: ...samo original AR feltne ponavadi nimajo roba (kar pa kot vidiš je croma-man_ova specialiteta :twisted: )

Lepe! Neki tazga bi pa šlo :D Sam mislš da jih pustit v originalu je bolš al pa nekak začint? Glede na to da mam črn auto, bi šou v smeri črno prebarvanih po tistmu lipu kjer pa je "rob" litke bi pa dou rdeč obroč ( veš kako mislm? ) pa zavorne čeljusti pobarvat v tisto rdečo kokr bi biu obroč na litki .. al bi to blo že mau preveč? to idejo mam v glavi sam nvm kko bi se obnesl :eyes :)

Če bi se komu dal fotoshop uporabt?

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To apr 19, 2011 9:16 am

VWBora je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:

Lepe! Neki tazga bi pa šlo :D Sam mislš da jih pustit v originalu je bolš al pa nekak začint? Glede na to da mam črn auto, bi šou v smeri črno prebarvanih po tistmu lipu kjer pa je "rob" litke bi pa dou rdeč obroč ( veš kako mislm? ) pa zavorne čeljusti pobarvat v tisto rdečo kokr bi biu obroč na litki .. al bi to blo že mau preveč? to idejo mam v glavi sam nvm kko bi se obnesl :eyes :)

Če bi se komu dal fotoshop uporabt?

Črn avto z črnimi feltnami... :shock: :roll: jst osebno tega ne bi delal. Vem kaj hočeš narediti z rdečim robom, ampak po moje bi to bolj pasalo potem na rdeč avto. Na črn avto daj srebrne feltne, začini jih z kako lepo svetlečo (velik metalnih delcev) srebno barvo, čeljusti pa lahko na rdeče. Jaz sem tele feltne ki so na sliki dal v kvazi ''temni krom'' in na soncu res lepo zgleda...sam drgnt je treba skos da se svet :)
Slika
Slika

VWBora
Nov uporabnik

Napisal/-a VWBora To apr 19, 2011 9:21 am

gecco je napisal/-a:Črn avto z črnimi feltnami... :shock: :roll: jst osebno tega ne bi delal. Vem kaj hočeš narediti z rdečim robom, ampak po moje bi to bolj pasalo potem na rdeč avto. Na črn avto daj srebrne feltne, začini jih z kako lepo svetlečo (velik metalnih delcev) srebno barvo, čeljusti pa lahko na rdeče. Jaz sem tele feltne ki so na sliki dal v kvazi ''temni krom'' in na soncu res lepo zgleda...sam drgnt je treba skos da se svet :)

Hehe, pol pa raj ne črnih :P No k najdm neki kar bi biu potencialn nakup objavm, za barvanje bom pa croma_man-a kontaktiru pa se pustu presenett, k pomoje ma on tiste izkušnje k bi vedu kakšn odtenk srebrne bi pasala gor :) Hja, mam srečo da lahk pošljm auto usak tedn na zunanjo in notranje pranje zastonj in nbom jst nč drgnu :mrgreen:

Litke -> :shock: 8)

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 To apr 19, 2011 1:38 pm

Zelo lep. Sicer so mi lepši karavani ampak tvoj je tudi zelo lep. Imajo pa te alfe zame eno izmed najlepših notranjosti. Tvoja je popolna. Pasale bi tudi kakšne lite od brere :) 18 lepo pa je to to
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Yagi-san To apr 19, 2011 6:46 pm

gecco je napisal/-a:[
Črn avto z črnimi feltnami... :shock: :roll: jst osebno tega ne bi delal.

Zakaj pa ne ? Meni osebno prav dobro izgleda in na moji Alfi kljub temu, da sta različna odtenka črne, ni slabo......

Yagi-san

VWBora
Nov uporabnik

Napisal/-a VWBora To apr 19, 2011 8:19 pm

GrEgEcN95 je napisal/-a:Zelo lep. Sicer so mi lepši karavani ampak tvoj je tudi zelo lep. Imajo pa te alfe zame eno izmed najlepših notranjosti. Tvoja je popolna. Pasale bi tudi kakšne lite od brere :) 18 lepo pa je to to

Hvala! :)

Yagi-san je napisal/-a:Zakaj pa ne ? Meni osebno prav dobro izgleda in na moji Alfi kljub temu, da sta različna odtenka črne, ni slabo......

Yagi-san

Bi se ti dal slikat? Če že nimaš pa tuki objavt da vidm kako zgleda? :DDD

Uporabniški avatar
deejc
Nov uporabnik

Napisal/-a deejc To apr 19, 2011 10:18 pm

zanima me,za koga ti delaš avto...Po svojem okusu al okusu drugih...Ker za vse tukaj vprašaš za mnenje ( kar NI narobe),ko pa ti kdo poda negativno mnenje,pa kr rečeš da tega neboš delal...Naredi to,kar je TEBI všeč in NE DRUGIM!

Felne pa je res da te,kaj ti jih je pokazal gecco pa v coli 18',da bo še vožnja normalna.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike To apr 19, 2011 11:07 pm

deejc je napisal/-a:zanima me,za koga ti delaš avto...Po svojem okusu al okusu drugih...Ker za vse tukaj vprašaš za mnenje ( kar NI narobe),ko pa ti kdo poda negativno mnenje,pa kr rečeš da tega neboš delal...Naredi to,kar je TEBI všeč in NE DRUGIM!

Felne pa je res da te,kaj ti jih je pokazal gecco pa v coli 18',da bo še vožnja normalna.

Zato pa so vse 156ke na alfa forumu nižane z eibach pro kit-om, gor so 17ke od GTA pa sportpack pragovi. Čreda pač....
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov