Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Juss11
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Re: Ford Thunderbird Town Landau

Napisal/-a Juss11 Ne jun 12, 2011 12:04 pm

Točno tako punto l.:03 ni tako lux kot ta rajš mam tega montiraš plin in to je to poraba takoj na pol manj :D :D
Razbijem vse kar je na kolesih.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Ne jun 12, 2011 12:08 pm

Juss11 je napisal/-a:Točno tako punto l.:03 ni tako lux kot ta rajš mam tega montiraš plin in to je to poraba takoj na pol manj :D :D

Poraba ne, cena goriva pa ja, dokler ne dvignejo trošarin za plin.
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 Ne jun 12, 2011 12:10 pm

ma kaki puntoti 1.2, sam nehejte neumnosti trosit na pamet! avto ima 278 nm navora na 1600 obratih! sepravi odlično opravlja nalogo, ki je udobno kruzanje in nizke emisije. za hi performance imajo američani druge motorje, od majhnih screamerjev (289ford, 302chevy) ki se vrtijo tudi do 8000+obratov pa do bigblockov, kjer je navora na pretek.

ta avto je super,udoben cruiser kompaktne velikosti. opreme ima veliko, ohranjen je kot da bi bil star 2 leti. motorizacija sicer ni preveč po mojem okusu, vem pa da je zate to optimalen motor in to je važno! želim ti veliko varnih kilometrov, ob prvi priliki se pa priporočam za en krog. greš na trash&burn?
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Ne jun 12, 2011 1:30 pm

Juss11 je napisal/-a:Je pa videt da je amerikanec z tako kubikažo in konji :D

Matjazy je napisal/-a:
Škoda le, ker so ti motorji tako švoh.. tole ima kljub V8 zmoglkjivosti nekje na ravni punta 1.2, če se ne motim?

Fordov motor 4.2l V8 je bil narejen 1980 leta izključno z namenom, da zmanjšajo izpuste emisij. Seveda je šlo vse na račun konjev. Izdelovali so ga samo 2 leti. Kdor si je takrat želel avto z bolj zmogljivo konjenico si je pač kupil kaj drugega. Zato je brezvezno posploševanje, da je to tipičen ameriški avto z veliko kubikaže in malo konji, ker to preprosto ni res. Pa primerjava s puntom 1.2l je tudi bebava! No me prav zanima kdo se bo peljal udobneje in hitreje s štirimi potniki in na ful prižgano klimo? Lastnik punta ali thunderbirda? :EE

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Ne jun 12, 2011 1:53 pm

A joj kam gre spet ta tema.

@criuser: se sekiraj se :mrgreen: :mrgreen: Glede na to, da živiš in delaš tam kot jaz, me lahko vsaj kdaj pozdraviš. Res je, da imam samo pet metrov dolg avto ampak, da ni koli ne opaziš mojega pozdrava je pa tudi čudno =P =P

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jun 12, 2011 1:55 pm

S kje pa si, glede na to da maš ribnško tablco.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Ne jun 12, 2011 1:57 pm

mihaing je napisal/-a:
Glede na to, da živiš in delaš tam kot jaz, me lahko vsaj kdaj pozdraviš. Res je, da imam samo pet metrov dolg avto ampak, da ni koli ne opaziš mojega pozdrava je pa tudi čudno =P =P

Kje se pa vidiva? :shock: Kaj imaš zaen avto?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Ne jun 12, 2011 1:58 pm

AgitatoR je napisal/-a:S kje pa si, glede na to da maš ribnško tablco.

:D He, he! To smo enkrat že razčisitili na tem forumu. Tudi jaz imam na chevyju Rib'nško tablico.

Uporabniški avatar
Juss11
Novinec

Kraj: Ajdovščina

Napisal/-a Juss11 Ne jun 12, 2011 2:09 pm

cruiser1 je napisal/-a:
Juss11 je napisal/-a:Je pa videt da je amerikanec z tako kubikažo in konji :D

Matjazy je napisal/-a:
Škoda le, ker so ti motorji tako švoh.. tole ima kljub V8 zmoglkjivosti nekje na ravni punta 1.2, če se ne motim?

Fordov motor 4.2l V8 je bil narejen 1980 leta izključno z namenom, da zmanjšajo izpuste emisij. Seveda je šlo vse na račun konjev. Izdelovali so ga samo 2 leti. Kdor si je takrat želel avto z bolj zmogljivo konjenico si je pač kupil kaj drugega. Zato je brezvezno posploševanje, da je to tipičen ameriški avto z veliko kubikaže in malo konji, ker to preprosto ni res. Pa primerjava s puntom 1.2l je tudi bebava! No me prav zanima kdo se bo peljal udobneje in hitreje s štirimi potniki in na ful prižgano klimo? Lastnik punta ali thunderbirda? :EE

Ja to je amerika zato so ameriški avti pač tako tehnično izdelani, pa tudi bencin majo bolj poceni kot evropejci, sej nimam nič proti rajš imam ameriški avto kot puntota, k itak da je bolj lux. :D
V bistvu avto je kot celota ameriška bomba in bo ostal bomba pač za svojo letnico je še preveč lux. :D
Razbijem vse kar je na kolesih.

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Ne jun 12, 2011 3:34 pm

Kar se opreme tiče je takole: Base, Town Landau(to je moj) in Heritage.
Heritage je bil top of the line. Town Landau je nekaj srednjega, vendar moj nima vse opreme katera je bila možna za Town Landau. Če pa koga bolj natančno zanima, pa lahko prilepim seznam opreme iz brošure.

Glede zmoglivosti: končna hitrost 159km/h
pospešek do 100 km/h je 13 sekund
1/4 milje prevozi v 19 sekundah, z največjo hitrostjo 116 km/h

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jun 12, 2011 9:54 pm

Hahaha sem točno vedel, da se bo en oglasil z konji in prostornino. Samo še manka poraba in vozne lasnosti.
Prebrerite še enkrat. Avto ima pri 1600 RPM 278 Nm navora!
Primerjava s Puntotom 1.2 je tudi ''bosa'' :lol: Poglejte si opremo in letnik :EE

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne jun 12, 2011 10:05 pm

Daj neki video blinkerov posnemi, to mi je fuuul vsec na amerikanosih...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Ne jun 12, 2011 10:51 pm

Juss11 je napisal/-a:Točno tako punto l.:03 ni tako lux kot ta rajš mam tega montiraš plin in to je to poraba takoj na pol manj :D :D

Glej tak avto kupiš zavestno, da pa mu plin vgradiš pa mu vzameš dušo! To je tak ko da imaš doma miss sveta pa ima luliko dol zašito.... ;)

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jun 13, 2011 8:15 am

Courage™ je napisal/-a:Daj neki video blinkerov posnemi, to mi je fuuul vsec na amerikanosih...

http://www.youtube.com/user/TransAMGTA1 ... tSCL1vkxyo

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To jun 14, 2011 9:02 am

nevermind je napisal/-a:
Courage™ je napisal/-a:Daj neki video blinkerov posnemi, to mi je fuuul vsec na amerikanosih...

Ta video sem vido, hvala, ampak mene vseeno zanimajo blinkeri ko blonkajo...Zadaj seveda... :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

abajc3
Novinec

Napisal/-a abajc3 To jun 14, 2011 12:59 pm

Courage™ je napisal/-a:
nevermind je napisal/-a:

Ta video sem vido, hvala, ampak mene vseeno zanimajo blinkeri ko blonkajo...Zadaj seveda... :)

kot da bi žlajfou u presledkih:) bi pa tudi jst rad vidu kako to zgleda s tistmi ogromnimi lučmi:)
2 litres is a drink size, not an engine!!!

77 chevy malibu classic 305 v8

Uporabniški avatar
Matjazy
Uporabnik

Napisal/-a Matjazy To jun 14, 2011 1:14 pm

nevermind je napisal/-a:Hahaha sem točno vedel, da se bo en oglasil z konji in prostornino. Samo še manka poraba in vozne lasnosti.
Prebrerite še enkrat. Avto ima pri 1600 RPM 278 Nm navora!
Primerjava s Puntotom 1.2 je tudi ''bosa'' :lol: Poglejte si opremo in letnik :EE

Bosa primerjava gor al pa dol. Ko s tem kruzaš z max speed 159km/h gre punto 1.2 pač mimo, pa do 100 kljub V8 mašini tut prej prileze. Tudi navora ni tako ogromno.. če že primerjamo punta, ga ima lahko punto z dizelskim motorjem več.

Seveda je ta avto bolj udoben in bistveo bolj karizmatičen in tudi men je všeč za dol past, ko pa pogledam performanse se pa skoraj zjokam, žal.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 To jun 14, 2011 2:38 pm

Matjazy je napisal/-a:Bosa primerjava gor al pa dol. Ko s tem kruzaš z max speed 159km/h gre punto 1.2 pač mimo, pa do 100 kljub V8 mašini tut prej prileze. Tudi navora ni tako ogromno.. če že primerjamo punta, ga ima lahko punto z dizelskim motorjem več.

Seveda je ta avto bolj udoben in bistveo bolj karizmatičen in tudi men je všeč za dol past, ko pa pogledam performanse se pa skoraj zjokam, žal.

Mah! Ti kar jokaj! Lastnik thunderbirda se pa vozi z veeeelikim nasmeškov pa tudi, če ti ga uspe s puntotom in ves objokan prehiteti :lol:

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper To jun 14, 2011 2:54 pm

Z veseljem bi posnel in sestavil skupaj en predstavitveni video o T-birdu, vendar nimam nobene naprave katera bi snemala video z zvokom. Na zadnjih fotkah se vidi(4. in 5. fotografija) kako izgleda avto ko mu zasvetijo žmigovci. Čeprav bi na videu in v temi bolje izpadlo....

Kar se pa zmoglivosti tiče, meni načeloma niso pomembne. Ne pri Baronu in tudi pri T-birdu me ne moti pospešek do 100 km/h, še manj pa končna hitrost. Po avtocesti tako ali tako vozim s tempomatom po omejitvah. Priznam, včasih bi si res zaželel eno raketo od avta ... da pospeši kot kakšen bad ass muscle car. Konec koncev mi je pa vseeno bolj do umirjene, udobne vožnje.
Kljub svojim letom, nisem nek tipičen mulc, kateri rad divja okrog z avtomobilom.

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san To jun 14, 2011 2:54 pm

NIti mi ni všeč, niti ni funkcionalen za po mestu npr., vrjamem, da je udoben ampak...... not like it !

Yagi-san
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov