vendar verjamem nasvetu očeta, ki ima za sabo kar par milijonov kilometrov
Bago je napisal/-a:
Že res, da nimam ravno veliko vozniških izkušenj (skoraj nobenih), vendar verjamem nasvetu očeta, ki ima za sabo kar par milijonov kilometrov, in je seveda pogon na 4 kolesa VELIKO varnejši.
Se opravičujem če se je tema sprevrgla iz oglaševanja avtomobila na primerjavo med Crossfire-jem in TT-jem.
bozind je napisal/-a:samodejni 5-stopenjski menjalnik in senkvenčni (Sekvenčni menjalnik, je ročni menjalnik z možnostjo prestavljanja brez sklopke (vse naredi računalnik, stisne sklopko, prestavi in spusti sklopko))
Matey_ je napisal/-a:Bago je napisal/-a:
Že res, da nimam ravno veliko vozniških izkušenj (skoraj nobenih), vendar verjamem nasvetu očeta, ki ima za sabo kar par milijonov kilometrov, in je seveda pogon na 4 kolesa VELIKO varnejši.
Se opravičujem če se je tema sprevrgla iz oglaševanja avtomobila na primerjavo med Crossfire-jem in TT-jem.
Mislim, da si s tem vse povedal.
Osebno veliko vozim avto na zadnji pogon (GrandVitara), ki priznam ni noben dirkalnik ampak je ob zadnjem pogonu in kratki medosni razdalji vseeno živahen avto na mokrih in zasneženih cestah. In lahko ti sam povem, da ne govori o stvareh, ki jih ne poznaš. V tem primeri se strinjam z Cruiser1-jem ... zadnji pogon zahteva spretnega in odgovornega voznika in v takem primeru ni nič manj varen kot avto na sprednji pogon. Res pa je, da zna bit na zasneženi cesti včasih problem, ampak jaz sem vseeno po 12% nespluženem klancu prilezerl z samo zadnjim pogonom in lej ga zlomka ... še sem živ ...
LP
Matej
DragonForce je napisal/-a:In kje je tukaj problem? On pač sam še ne vozi in je poslušal nasvete očeta, ki vozi že vrsto let in ima že izkušnje. On govori na splošno, da je 4 kolesni pogon varnejši od zadnjega, kar se strinjam in verjetno še kdo. So izjeme v avtomobilih, ampak na splošno to velja.
cruiser1 je napisal/-a:avto je varen toliko kolikor je varen in odgovoren voznik. Zanašanje in prepričanje v varnost nekega sistema je najbolj nevarno.
Se strinjam.![]()
Pa še moje osebno prepričanje. Športni avtomobili z AWD so smeh in jih ne jemljem resno. Športni z FWD pa sploh ne obstajajo
Tu pa se ne strinjam.![]()
vbistvu je 4x4 nevarnejši pogon, če nimaš vse razčiščeno v glavi, ker ti da občutek da je dosti več oprijema, kot ga v resnici je. Pri zaviranju pa se ne ustavi nič hitreje kot avto s sprednjim ali zadnjim pogonom.DragonForce je napisal/-a:In kje je tukaj problem? On pač sam še ne vozi in je poslušal nasvete očeta, ki vozi že vrsto let in ima že izkušnje. On govori na splošno, da je 4 kolesni pogon varnejši od zadnjega, kar se strinjam in verjetno še kdo. So izjeme v avtomobilih, ampak na splošno to velja.
bozind je napisal/-a:nazadnje ko sem bil v službi nisem bil avtomehanik, tako da ne vem če bom znal strokovno razložiti in če sem sam sebi tudi prav razložil
razlike med avtomatskimi menjalniki(tiptronic,dsg,sekvenčni)
http://www.drivingfast.net/technology/g ... z1mJ6UyjFY
kakšen ima chrysler - autostick
http://en.wikipedia.org/wiki/Autostick
System advantages
Ability to manually select gears
Ability to start from 2nd or 3rd in inclement weather to improve traction
Allows downshifting while coming down steep inclines to maintain speed
Improved performance with quicker, more firm shifts
System components and operation
Components of the Autostick system in the first Chrysler vehicles to have the design included a different TCM (Transmission Control Module), shift assembly, and gauge cluster. The gauge cluster includes a read-out to let the driver know which gear is selected.
The system works by dropping the shifter down into a gated area on the shift assembly which allows the shifter to be pushed to the right (up-shift) or to the left (down-shift). When the driver pushes the shifter in either of these directions the assembly sends a signal to the TCM to shift up, or down depending on the driver's actions. Dropping the shifter into the Autostick gate while the vehicle is moving will simply keep the vehicle in the current gear selected
System failsafes
If the user does not shift while driving in the Autostick mode, the transmission will automatically up-shift at redline (the exception being the Plymouth/Chrysler Prowler which will not shift automatically at redline when in AutoStick mode) to prevent engine/transmission damage, and will not downshift into redline. When coming to a complete stop, the system will automatically return to first gear. According to the owner's manual in the event of a critical failure the system will revert to a full automatic mode.
Bago je napisal/-a:Za Chryslerje ne vem, ampak ESP zna stvari poslabšati na snegu pri nekaterih znamkav.
Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov