Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Re: chrysler crossfire

Napisal/-a CockroaC Po feb 13, 2012 11:01 am

Njegov oče je izkušen voznik, nea mu govori zaj ti nekaj tu ..
Slika

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Po feb 13, 2012 11:32 am

Sem precej nor na Chryslerje, vendar me Crossfire ni nikoli preveč navdušil. Predvsem zato, ker se mi zdijo majhni dvosedi precej neuporabni avtomobili. Pa podobno mislim tudi o Corvette, Cobri ipd. Si jih pa rad pogledam in verjamem, da so lahko precej zabavni. Škoda tudi ker ima preveč mercedesove tehnike.

Glede pogona pa... Sem precej neizkušen voznik in živim 300 metrov nad Ljubljano. In razen v takih dneh kot so sedaj(ceste pokrite s snegom) nimam nobenih težav. Mislim pa, da ga sedaj ne spravim dlje kot iz garaže čez dvorišče do ceste.
Ubistvu bi zelo rad probal kakšne so zmoglivosti na snegu, pa trenutno enostavno ne gre...

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Po feb 13, 2012 2:23 pm

vendar verjamem nasvetu očeta, ki ima za sabo kar par milijonov kilometrov

In da to ''znanje'' očetovo ne ostane prezrto, ti širiš njegove izkušnje po forumih.

Dej zrasti mal, pa si kupi avto smrkavec.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Po feb 13, 2012 2:32 pm

Bago je napisal/-a:
Že res, da nimam ravno veliko vozniških izkušenj (skoraj nobenih), vendar verjamem nasvetu očeta, ki ima za sabo kar par milijonov kilometrov, in je seveda pogon na 4 kolesa VELIKO varnejši.

Se opravičujem če se je tema sprevrgla iz oglaševanja avtomobila na primerjavo med Crossfire-jem in TT-jem.

Mislim, da si s tem vse povedal.
Osebno veliko vozim avto na zadnji pogon (GrandVitara), ki priznam ni noben dirkalnik ampak je ob zadnjem pogonu in kratki medosni razdalji vseeno živahen avto na mokrih in zasneženih cestah. In lahko ti sam povem, da ne govori o stvareh, ki jih ne poznaš. V tem primeri se strinjam z Cruiser1-jem ... zadnji pogon zahteva spretnega in odgovornega voznika in v takem primeru ni nič manj varen kot avto na sprednji pogon. Res pa je, da zna bit na zasneženi cesti včasih problem, ampak jaz sem vseeno po 12% nespluženem klancu prilezerl z samo zadnjim pogonom in lej ga zlomka ... še sem živ ...

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
bozind
Novinec

Napisal/-a bozind Po feb 13, 2012 2:43 pm

new
Zadnjič spremenil bozind, dne Sr jun 11, 2014 5:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
too

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po feb 13, 2012 2:48 pm

bozind je napisal/-a:samodejni 5-stopenjski menjalnik in senkvenčni (Sekvenčni menjalnik, je ročni menjalnik z možnostjo prestavljanja brez sklopke (vse naredi računalnik, stisne sklopko, prestavi in spusti sklopko))

Slika

o cem ti to?
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
bozind
Novinec

Napisal/-a bozind Po feb 13, 2012 5:02 pm

ne ve
Zadnjič spremenil bozind, dne Sr jun 11, 2014 5:26 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
too

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Po feb 13, 2012 5:44 pm

Matey_ je napisal/-a:
Bago je napisal/-a:
Že res, da nimam ravno veliko vozniških izkušenj (skoraj nobenih), vendar verjamem nasvetu očeta, ki ima za sabo kar par milijonov kilometrov, in je seveda pogon na 4 kolesa VELIKO varnejši.

Se opravičujem če se je tema sprevrgla iz oglaševanja avtomobila na primerjavo med Crossfire-jem in TT-jem.

Mislim, da si s tem vse povedal.
Osebno veliko vozim avto na zadnji pogon (GrandVitara), ki priznam ni noben dirkalnik ampak je ob zadnjem pogonu in kratki medosni razdalji vseeno živahen avto na mokrih in zasneženih cestah. In lahko ti sam povem, da ne govori o stvareh, ki jih ne poznaš. V tem primeri se strinjam z Cruiser1-jem ... zadnji pogon zahteva spretnega in odgovornega voznika in v takem primeru ni nič manj varen kot avto na sprednji pogon. Res pa je, da zna bit na zasneženi cesti včasih problem, ampak jaz sem vseeno po 12% nespluženem klancu prilezerl z samo zadnjim pogonom in lej ga zlomka ... še sem živ ...

LP
Matej

In kje je tukaj problem? On pač sam še ne vozi in je poslušal nasvete očeta, ki vozi že vrsto let in ima že izkušnje. On govori na splošno, da je 4 kolesni pogon varnejši od zadnjega, kar se strinjam in verjetno še kdo. So izjeme v avtomobilih, ampak na splošno to velja.

Uporabniški avatar
bozind
Novinec

Napisal/-a bozind Po feb 13, 2012 5:57 pm

prav
too

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po feb 13, 2012 6:01 pm

No vidim, da je avto prilično simpatičen kar nekaj uporabnikom a ne zameri. Meni je ta avto pogreb. Zakaj? Plastik fantastik, ki je za povrhu vsega sestavljen iz dveh, če ne iz treh avtov. Naj ti služi. ;)

lp

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po feb 13, 2012 6:02 pm

DragonForce je napisal/-a:In kje je tukaj problem? On pač sam še ne vozi in je poslušal nasvete očeta, ki vozi že vrsto let in ima že izkušnje. On govori na splošno, da je 4 kolesni pogon varnejši od zadnjega, kar se strinjam in verjetno še kdo. So izjeme v avtomobilih, ampak na splošno to velja.

Ni čisto tako in očitno je, da nekateri stvari precej čudno dojemate. Štirikolesni pogon ni kar tako varnejši je pa bolj "trotl ziher" in nikakor ni vsemogočen na koncu je pa še vedno vse odvisno od človeka za volanom. In še enkrat, kot že mnogokrat, avto je varen toliko kolikor je varen in odgovoren voznik. Zanašanje in prepričanje v varnost nekega sistema je najbolj nevarno.

Pa še moje osebno prepričanje. Športni avtomobili z AWD so smeh in jih ne jemljem resno. Športni z FWD pa sploh ne obstajajo ;)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po feb 13, 2012 6:09 pm

cruiser1 je napisal/-a:avto je varen toliko kolikor je varen in odgovoren voznik. Zanašanje in prepričanje v varnost nekega sistema je najbolj nevarno.

Se strinjam. ;)

Pa še moje osebno prepričanje. Športni avtomobili z AWD so smeh in jih ne jemljem resno. Športni z FWD pa sploh ne obstajajo ;)

Tu pa se ne strinjam. ;)

Uporabniški avatar
bozind
Novinec

Napisal/-a bozind Po feb 13, 2012 6:13 pm

kot sem
too

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po feb 13, 2012 6:15 pm

Ta crossfire mi je od začetka bil res hudo lep avto, pa še sedaj mi zgleda zanimivo. Mogoče je razlog tudi zato, ker jih ni po cesti kot listja. Ampak notranjost pa mi zgleda bolj tak-tak. Se mi pa dopade to, da ima že serijsko zadaj večja kolesa kot spredaj :) Upam, da bo ostal serijski.

DragonForce je napisal/-a:In kje je tukaj problem? On pač sam še ne vozi in je poslušal nasvete očeta, ki vozi že vrsto let in ima že izkušnje. On govori na splošno, da je 4 kolesni pogon varnejši od zadnjega, kar se strinjam in verjetno še kdo. So izjeme v avtomobilih, ampak na splošno to velja.
vbistvu je 4x4 nevarnejši pogon, če nimaš vse razčiščeno v glavi, ker ti da občutek da je dosti več oprijema, kot ga v resnici je. Pri zaviranju pa se ne ustavi nič hitreje kot avto s sprednjim ali zadnjim pogonom.

Glede tistih par miljonov km, si pa js niti za svojega fotra ne upam rečti in ma za sabo 20 let špedicije večinoma na tovornjakih brez vsake elektronike. Pa odkar vozi avto na zadnji pogon, noče več druga. Zgleda zadnji pogon le ni tak nevarna zadeva :mrgreen:
LP Rok

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Po feb 13, 2012 6:22 pm

bozind je napisal/-a:nazadnje ko sem bil v službi nisem bil avtomehanik, tako da ne vem če bom znal strokovno razložiti in če sem sam sebi tudi prav razložil
razlike med avtomatskimi menjalniki(tiptronic,dsg,sekvenčni)
http://www.drivingfast.net/technology/g ... z1mJ6UyjFY

kakšen ima chrysler - autostick
http://en.wikipedia.org/wiki/Autostick

System advantages

Ability to manually select gears
Ability to start from 2nd or 3rd in inclement weather to improve traction
Allows downshifting while coming down steep inclines to maintain speed
Improved performance with quicker, more firm shifts

System components and operation

Components of the Autostick system in the first Chrysler vehicles to have the design included a different TCM (Transmission Control Module), shift assembly, and gauge cluster. The gauge cluster includes a read-out to let the driver know which gear is selected.

The system works by dropping the shifter down into a gated area on the shift assembly which allows the shifter to be pushed to the right (up-shift) or to the left (down-shift). When the driver pushes the shifter in either of these directions the assembly sends a signal to the TCM to shift up, or down depending on the driver's actions. Dropping the shifter into the Autostick gate while the vehicle is moving will simply keep the vehicle in the current gear selected

System failsafes

If the user does not shift while driving in the Autostick mode, the transmission will automatically up-shift at redline (the exception being the Plymouth/Chrysler Prowler which will not shift automatically at redline when in AutoStick mode) to prevent engine/transmission damage, and will not downshift into redline. When coming to a complete stop, the system will automatically return to first gear. According to the owner's manual in the event of a critical failure the system will revert to a full automatic mode.

menjalnik je klasicen 5st. avtomat in nima nobene veze s sekvencnim
konec koncev tudi "rocni modus" ni druga, kot malo bolj elegantna izvedba stare kulise s programi (4,3,2,1), s katero se je dalo "blokirati" do katere prestave sam salta - torej s pretikanjem v +/- ne dela nic druga, kot izbira najvisjo prestavo in ne direktno prestave same
(sem sam imel isto kombinacijo, le da v CLKju)
ah, ja..priznam, nisem pogledal, koliko bi naj imel km prevozenih, pa kljub temu, daj ga cimprej mehaniku preverit okrog menjalnika, ti so se zelo radi pregraveli (ponavadi kriv hladilnik olja, pregrevanje je cutit tudi na kovinskem delu rocke)

drugace pa zelo simpaticen, redek avto, z bulletproof motorjem...le notranjost mi osebno ne sede prevec, mi srebrna plsatika precej ceneno deluje na konzoli
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
tabletten
Novinec

Napisal/-a tabletten Po feb 13, 2012 6:25 pm

Bago pišeš neumnosti. Več kot očitno je da sploh še nisi vozil awd avta, ker potem bi vedel da ko te z njim odnese si po domače povedano v 3,14zdi. Sploh pa voznik kot si ti, brez izkušenj pa 280km v avtu za tajnice in fotrom ki je šumaherja učil vozit. Sploh te ne želim srečati na cesti.

Uporabniški avatar
bozind
Novinec

Napisal/-a bozind Po feb 13, 2012 6:27 pm

hvala za nasvet
Zadnjič spremenil bozind, dne Sr jun 11, 2014 5:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
too

Uporabniški avatar
mrtwelvetrees
Mojster foruma

Napisal/-a mrtwelvetrees Po feb 13, 2012 6:37 pm

kok pa pride registracija + zavarovanje za tole ?
Si vedel, da so semaforje Iznašli pri naftnih podjetjih za zapravljanje goriva in večanje dobičkov?

Uporabniški avatar
bozind
Novinec

Napisal/-a bozind Po feb 13, 2012 6:47 pm

velik
Zadnjič spremenil bozind, dne Sr jun 11, 2014 5:27 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
too

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po feb 13, 2012 7:11 pm

Bago je napisal/-a:Za Chryslerje ne vem, ampak ESP zna stvari poslabšati na snegu pri nekaterih znamkav.

Noben ESP ne poslabša stvari na snegu kar se varnosti tiče. Najprej si preberi kaj je to ESP in potem kaj je to ASR, mogoče boš potem vedel zakaj ima ASR smiselno na snegu tudi kdaj izklopit.

Še vedno mi je pa smešno, da na eni strani opozarjaš na (ne)varnost ker ima Chrysler RWD, a hkrati si (bodoči?) voznik (in velik zagovornik) prve generacije TT-ja. To je enako kot ko ti kadilec s čikom v roki soli pamet kako nezdravo je kadit.

Sicer pa ima vsak pogon svoje prednosti in slabosti. Seveda ne boš kupoval RWD avta če živiš v pogosto zasneženih hribih, in pravtako ne boš kupoval AWD avta, če se voziš samo po mestu in/ali avtocestah. Tudi s TT-jem ne prideš po zasneženem hribu, ker je prenizek - torej boš zdaj trdil da je nesmiseln avto in da so terenci boljši, ker 2x ne leto v SLo zapade sneg? Ali kako ta tvoja selektivna in zameglena logika točno deluje?
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov