Mitja F je napisal/-a:In kako si zadovoljen sedaj, ko je pol leta minilo.A si imel kake probleme, je avto tako varčen kot pravijo?
Zanime me, ker si ogledujem enega l2005 baje ima samo 77000km za 5800eur.
A je "utrudljiv" na dalše vožnje cca 200km?Na koliko obratih dela pri 130km/h.Je kaj na kar naj bom pozoren?
Meni je tudi na daljše vožnje v redu, čeprav mi za to manjka tempomat (se ga da vgradit naknadno). Računaj pa na to, da ima avto relativno kratko medosno razdaljo in da je relativno ozek, kar pomeni, da se neravnine čutijo. Torej to ni enaka vožnja kot recimo v avtu ranga Passat.
Vsekakor pred nakupom preizkusi avto na relaciji kot jo ti voziš. Če se misliš vozit zgolj na dolge vožnje potem glej za kakšnega dizla (ti so res šparovčki). Tudi bencinar 1.4 ni požrešen, recimo da je na rangu trenutnih sodobnih malčkov. Poraba tam okrog 6 litrov, relacija (okrog 100 km/h) okrog 5 litrov, samo kratka mestna vožnja 6,5 do 7 litrov. Tako da avto ni požrešen. Pa tudi tih je (za ta razred) tudi če ga tiščiš.
Kar se tiče napak in težav pa se registriraj tukaj in si lahko vse prebereš:
http://www.a2oc.net/forum/forum.phpČe boš rabil pomoč pri nakupu PM, pa se dogovoriva da grem zraven, ker je kar nekaj specifik

. Je pa precej stvari za pogledat. Sicer je avto glede na leta zelo neproblematičen. Žena ga ne zamenja za nobenega novejšega, kar pove dovolj. Kantica je izredno pregledna in živahna, kljub nikakršnim konjem.
Od nakupa smo imeli cca. 450 EUR stroškov (nič, da bi pustil na cesti ali kaj takega) večinoma za zadeve, katere sem hotel, da so poštimane (malenkosti, od tega je šlo 250 EUR za nove amortizerje Sach, ker so se na originalu že rahlo čutila leta (bi pa še bili za nekaj časa)). Potem servis klime (menjava olja in plina; klima je delala popolnoma brezhibno, tudi plina je bilo po tehničnih specifikacijah notri), pa menjava zavorne tekočine in mali servis s ta boljšim oljem. Recimo 2 sredinska pokrovčka za platišča sta bila cca. 40 EUR, pa bi se lahko tudi brez tega vozila okrog. Pač sva oba malo picajzlasta. Če ne bi bila tako picajzlasta, bi zgolj zamenjal olje in filtre, pa bi bilo tudi ok. Vendar misli bit avto še kar precej časa pri hiši, tako da raje poservisiram vse na začetku.
Nekateri 1.4 16v motorji sicer popijejo kaj olja. Sam sem enkrat dolil malenkost tik pred menjavo olja. Po menjavi olja nisem več dolival.
Za 5.800 misliš tistega iz KP? Cena je sicer relativno visoka, čeprav če je res tak kot piše, potem morda ni slab nakup. Sam bi sicer verjetno spet šel raje čez mejo ne toliko zaradi cene kot zaradi opreme. Je vseeno malo drugačen avtiček, če je fully loaded

.
Še to: 1.6FSI se raje izogibaj: precej visoki potencialni stroški popravila pri sistemu direktnega dovoda goriva.