Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
tigrica
Uporabnik

Kraj: krško

Napisal/-a tigrica Sr jan 07, 2004 5:47 pm

ja dober avtoček sem te že nekakrat opazla nazadnje soboto v brežicah
lp tigrica

Uporabniški avatar
KMX
Poznavalec foruma

Kraj: Kranj

Napisal/-a KMX Sr jan 07, 2004 10:10 pm

lep avto
Styling is not a hobby, it's a lifestyle!
Slika

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Clio el futura:)

Napisal/-a darkdog24 Sr jan 07, 2004 10:17 pm

Nebivedu js se ne strinjam s tem da ni luknje v haubi.Js mam Cliotovo haubo na svojem RT-ju in ima luknjo čez+lovilec vode spodaj pod luknjo.Luknja je bila namenjena za hlajenje kolektorjev ker so žareli.drugače pa bula na haubi ni nikakor prilepljena ali pokitana.Je iz enega dela kar se lahko tusi spodaj lepo vidi.razlika pa je tudi v tem da so eni Clioti meli tisto malo režo iz plastike eni pa iz kovine narejeno.Js sam imam to iz kovine narejeno.
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky Če jan 08, 2004 8:46 am

1.) Original ni bil brez luknje, ker je bila to ukrivljena havba in ne "nalepljena" bula?!

2.) Delali so Baccara, ki ni imela havber kot 16V, ker je notri bil navaden 1.8 iz Lagune brez 16V!!

3.)Osebno poznam, vsaj 5 ljudi, ki so imeli ali imajo 16V NOBEN ni imel "nalepljene" ali kako drugače nareje havbe. Bila je tako ukrivljena imela je luknjo in pod luknjo kovinski lovilec za vodo. Poleg tega sem imel original 1.8 16V in vem kaj govorim!

4.) Renault nikoli dobaljal brez original ukrivljene havbe in luknje, če ne verjameš klici Revoz v Novo mesto. Sploh pa ne "nalepljeno"!!

5.) Tista luknja ni brez veze tam!

6.)Nekdo je na forumu prodajal havbo od Clio-ta, pojdi si jo pogledat.

7.) Lahko pa dava to debato na kakšen bolj pravi del foruma pa bomo videli kdo ma prav.
NO GO!

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Če jan 08, 2004 8:58 am

Nebivedu, ne zaletavaj se z glavo v zid. Vsi 1.8 16V so imeli v originalu luknjo od prve serije. Res, da sprva ni bila nacrtovana a so kasneje po predserijski proizvodnji za Cliota ugotovili, da je problem s temperaturo kolektorja in je bilo ceneje narest luknjo v havbo kot predelati kolektor. Bom probal dobit clanek, ki je sicer v francoscini izsel pa je mislim, da v tovarniskem biltenu tovarne Renault.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jan 08, 2004 11:24 am

Vem kaj sem videl, zato se ne zaletavam z glavo v zid od petih cliotov, kokr smo jih imel v družbi, so imel trije plastično bulo nalimano na havbo!!

Originalna je kovinska - A noben ne vidi poante: prodaš avto v franciji, ga mulc razbije, ga za najmanjše stroške popraviš in pošlješ v drugo državo prodajat kot novga - to so delal s clioti , petkami, in z vsemi športnimi 16V in turbo modeli avta. Zato pa vedno trdim, da renojevega športnika ni celega v sloveniji, vsi so bili že prej razbiti in tovarniško obnovljeni na najcenejši način.

Cena havbe za navadnega cliota 30k, cena za 16V pa 130k - s tem, da ti nalimajo na havbo za 30k bulo in jo pobarvajo - strošek 60k - prišparaš 70k, ki jih lahko spraviš v žep.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Če jan 08, 2004 11:57 am

ma ne bom komentiral. Ja, tko je, maš prov.

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky Če jan 08, 2004 2:45 pm

to je pa druga stvar če so popravljali havbe, original so mel tiste havbe za 130K SIT!
Poleg tega jih je bilo nekaj novi kupljenih pri nas.

Samo če nisi mel luknje in se kolektor ni hladil , je zlo hitro počil.
Poznam enega, ki ga je mel za rally. kolektor je po koncu brzinca žarel belo-rumeno, tko da se je zadeva grela u iber.

Williamso so jih pa mel iz rostfraja.
NO GO!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Če jan 08, 2004 3:29 pm

Rjuhar - ti ljudje so 93 leta kupili nove cliote 1.8 16V jaz pa R19 16V, ki je potem hitro šla v francijo na predelave in je bila predelana - mašina je bila zamenjana za 2.0 16V in še mal natunana, da je imel avto 179KM.

Vseh pet je kupilo NOVE avtomobile in trije so imeli plastiko na havbi, dva pa sta imela originalno havbo in luknjo not, zato ti pravim, kaj sem videl. Posledično sem pa napisal, kaj se je lahko zgodilo s temi avtomobili, ker vem, da je kolega dobil BMW-ja in je po 2h letih zvedel za ta svoj avto, da je bil tovarniško obnovljen po nesreči in prodan v Slovenijo kot nov avto - kupil ga je v tehnounionu kot novo vozilo.

LP
Nebivedu

Uporabniški avatar
jky
Novinec

Napisal/-a jky Če jan 08, 2004 3:38 pm

Pol pa tist k ga je kupu se je zajebal.
Jaz sem do sedaj videl vse z original havbo in nekega 1.4 RT, k je mel neki "naleplen" gor.
Drugače pa same original havbe.
NO GO!

Uporabniški avatar
darkdog24
Poznavalec foruma

Kraj: Velenje

Clio el futura:)

Napisal/-a darkdog24 Če jan 08, 2004 5:00 pm

Moj Rt ma orgina 16Vl haubo gor,da nebo kake pomote :D
UPOKOJENI STYLER (8 pokalov)Slika

Uporabniški avatar
B-Stard
Nov uporabnik

Napisal/-a B-Stard Če jan 08, 2004 5:14 pm

@nebivedu: LOL kakšen n00b si, rofl rofl, sramota da voziš Renault avto res, glede na to kar pišeš rečem edino lahko da si navaden tepec. RESNO :lol:

Zgodba je taka da imam Cliota 16v,ter poznam avto v 0. Ko sem tole začel brat mi je šlo tako na smeh da se nisem mogel upreti da napišem reply. Res lol še zdej se smejem k pišem :-P No v glavnem zadeva je taka, da mi je smešno kako je folk neizobražen o stvareh o katerih piše.LOL? Recimo že reply v tej temi kjer fant niti ni vedel ko je kupil avto kakšen naj bi bil v prvotnem stanju. Ko je nekdo omenil havbo je samo pogledal :shock: in sploh ni vedel kakšen ja avto v originalu. Nebivedu tebi bi tako rekoč lahko prodal Cliota 1.4 z nalimano hauba pa willams nalepke bi dal gor pa bi mel ti williamsa.ROFL Žalostno toda resnično. No da dokončam, kakor zgleda je kle gor ene par ljudi,ki ve za kaj se gre in kakšen je avto v resnici. Moja hauba je čist lepo z BULO iz enega kosa in ni iz plastike. Na haubi nad kolektorjem pride še luknja za zajem zraka ki piha na kolektor. Verjemi mi da tam ni za brezveze,ko avto pritisneš po avtocesti se kar lepo segreje. :wink: Nisem pa še NIKOLI videl 16v ali willyja da bi imel plastično FAKE režo. Mogoče na par "CHAPAC" tuning cliotih drugje pa ne. Ampak kakor sem že omenil @nebived :? :lol:

LOL LOL LOL LOL Polepšal si mi dan res imaš smisel za humor. Smejem se še kar,napišem še kak reply ko se neham smejat :D

lp

Uporabniški avatar
B-Stard
Nov uporabnik

Napisal/-a B-Stard Če jan 08, 2004 5:17 pm

nebivedu je napisal/-a:Tist luknja je za okras, tako kot je tista bula na cliotu 1.8 16V. Mogoče malo mrzlega zraka not spusti - drgač pa daje sikajoč glas pri velikih hitrostih, ker se zrak lovi vanjo. Nekatere devetnajstke imajo luknje nekatere pa ne. Razlike v avtomobilih pa ni - mislim, da je bila razlika samo v tem, da tisti s klimo nimajo luknje tisti brez klime jo pa imajo. Večinoma so pa brez teh lukenj.
Cliotova 1.8 16V havba je tudi čisto navadna, pa ima tisto bulo prilepljeno na havbo, skozi sploh ni luknje.

LP
Nebivedu

Mislim a si ti normalen? Jao človek pa ti voziš Renaulta,sram me je zate :!:

Uporabniški avatar
Privatnik
Novinec

Napisal/-a Privatnik Če jan 08, 2004 8:27 pm

Torej bula na clio-vi haubi je narjena zato, da zrak piha na kolektor, ker se kolektor zelo greje in kljub tisti lukni žari, ce avto teras po avtocesti. Sprobano, kolega mel Clia 16V l. 91. Hauba je bla cela iz pleha in ni blo nic nalimanega - plastičnega gor. Ko je avto rihtu (celega je dal barvat) je kupil tudi novo haubo na Renault servisu, ker je bila stara zrustana po robovih. Za haubo je dal okoli 40.000 SIT, sm bil z njim, ko jo je sel iskat in ko jo je placal, videl racun in vse. Hauba je bla seveda z bulo in z tistim zracnikom za kolektor. Edino tiste okrasne mrezice in tistega odtocnika za vodo ni dobil zraven. To z moje strani glede haube.

Drugace pa zlo lepo ohranjena 19-tka, mi je zlo vsec.

LP

Uporabniški avatar
+Gambit+
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a +Gambit+ Če jan 08, 2004 10:26 pm

B-Stard je napisal/-a:@nebivedu: LOL kakšen n00b si, rofl rofl, sramota da voziš Renault avto res, glede na to kar pišeš rečem edino lahko da si navaden tepec. RESNO :lol:

Zgodba je taka da imam Cliota 16v,ter poznam avto v 0. Ko sem tole začel brat mi je šlo tako na smeh da se nisem mogel upreti da napišem reply. Res lol še zdej se smejem k pišem :-P No v glavnem zadeva je taka, da mi je smešno kako je folk neizobražen o stvareh o katerih piše.LOL? Recimo že reply v tej temi kjer fant niti ni vedel ko je kupil avto kakšen naj bi bil v prvotnem stanju. Ko je nekdo omenil havbo je samo pogledal :shock: in sploh ni vedel kakšen ja avto v originalu. Nebivedu tebi bi tako rekoč lahko prodal Cliota 1.4 z nalimano hauba pa willams nalepke bi dal gor pa bi mel ti williamsa.ROFL Žalostno toda resnično. No da dokončam, kakor zgleda je kle gor ene par ljudi,ki ve za kaj se gre in kakšen je avto v resnici. Moja hauba je čist lepo z BULO iz enega kosa in ni iz plastike. Na haubi nad kolektorjem pride še luknja za zajem zraka ki piha na kolektor. Verjemi mi da tam ni za brezveze,ko avto pritisneš po avtocesti se kar lepo segreje. :wink: Nisem pa še NIKOLI videl 16v ali willyja da bi imel plastično FAKE režo. Mogoče na par "CHAPAC" tuning cliotih drugje pa ne. Ampak kakor sem že omenil @nebived :? :lol:

LOL LOL LOL LOL Polepšal si mi dan res imaš smisel za humor. Smejem se še kar,napišem še kak reply ko se neham smejat :D

lp

Vse lepo in prav, ne vem kdo se kle moti, samo neki ti pa povem : nebivedu je ze marsikomu (tut men) pomagu in marsikej povedu, in tut v razlicnih debatah pokazu da dost ve, zato se mi zdi idiotsko iz tvoje strani da tkole pljuvas po nekomu, ki je ze velik dobrega naredu tule...mal pazi na jezik, sicer ne vem, kdo ma v tem primeru prav, ker se na Renaulte ne spoznam toliko, samo pac opozarjam te, da se da na lepsi nacin neki povedat...
Slika
02' TOUGE GHOST

Uporabniški avatar
B-Stard
Nov uporabnik

Napisal/-a B-Stard Če jan 08, 2004 10:49 pm

Akira je napisal/-a:
B-Stard je napisal/-a:@nebivedu: LOL kakšen n00b si, rofl rofl, sramota da voziš Renault avto res, glede na to kar pišeš rečem edino lahko da si navaden tepec. RESNO :lol:

lp

Vse lepo in prav, ne vem kdo se kle moti, samo neki ti pa povem : nebivedu je ze marsikomu (tut men) pomagu in marsikej povedu, in tut v razlicnih debatah pokazu da dost ve, zato se mi zdi idiotsko iz tvoje strani da tkole pljuvas po nekomu, ki je ze velik dobrega naredu tule...mal pazi na jezik, sicer ne vem, kdo ma v tem primeru prav, ker se na Renaulte ne spoznam toliko, samo pac opozarjam te, da se da na lepsi nacin neki povedat...

Če govori take stvari ima res dobesedn pravi nick nebivedu :roll:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jan 09, 2004 8:44 am

B-stard - ti kr žali. Jst sm samo povedal, kake cliote so 93-tega prodajal po sloveniji, drgač pa ne bit sam preveč pameten, ker imaš pač srečo, da te niso nategnl, k si avto kupoval. Sigurno sem prevozil in prešraufal več renojev, kokr si ti lahko samo zamisliš, če računaš, da sem nekaj let delal na enem renojevem servisu kot mehanik in vem kaj so tudi v trgovini zraven prodajali.
Ko je avto prišel v trgovino, so mu dal navadno havbo gor pa prlepl bulo ter prodal - mulc je itak avto razsu v parih tednih in je nazaj pršu, pa so mu zaračunal novo havbo - prodal so mu pa njegovo, k so mu jo dol spizdl. Al pa se je vrnu k so mu kolektorji popokal, pa so mu jih moral u enem letu na njegove stroške zamenjat, ker jih je sam uničil. Za 16V devetnajstke so pa na tem dotičnem servisu isto delal. Tko da žalitev iz tvoje strani je enostranska in se ti bo sama po sebi vrnila.

Devetnajstk sem prešraufal celo morje, saj smo jih junija in julija 1994, ko so se zaradi zakona 19-ke s katalizatorjem prodaljale za 10 do 20% ceneje in smo jih prodali kar okoli 300 na mesec - pa so ble vse uglavnem tok nahitr in zanič narjene, da so se v parih mescih vse oglasile na servis. Od teh skoraj 600(589) se jih je prodalo vsaj 15 komadov 16V in od teh 15ih so bile tudi take, ki niso imele luknje v havbi. Hčerka o šefa je imela prvo cliota z nalepljeno bulo, ki ga je dobila novega direktno iz francije z plastično nalimano bulo, ko ga je po parih tednih razsula, ji je pa očka kupu williamsa. Sinko se je vozil z nevem kakimi stroji okol pa jih z veseljem razbijal.

Goljufalo se je povsod tudi pri delih - dajali so rabljene, namesto novih. V Italijo po odpadih se je enkrat tedensko hodilo po mašine in pleh, ki so potem pleh na novo štrihnl, pa prodal kot novo, za cliote 16V se je dajal navadne havbe gor pa limal bulo, v mašine se je dajal stare dele not, da so stranke bl pogosto na servis hodile, da so več zaslužili.Tut sam sem šel zaradi goljufij stran - plačo smo dobival tedensko, s tem, da hje samo za prvi teden odvajal davek, ostalo nam je pa na roke plačeval, tut kredita nisi mogel vzet, tok je bila mala plača.

LP
Nebivedu

P.S. Si cer nisem hotel povedat, da sem na takem servisu delal, ker me je sram - pač rabil sem denar - službe pa ni bilo za dobit, pa sem bil prisiljen nekje delat. In me je še vedno sram priznat, da sem moral tudi sam tako delat, ker drugače bi pa službo zgubu, zato sem takoj, ko se je ponudila priložnost šel stran iz tega servisa.

19-ko pa sem si s svojim denarjem kupu, ki sem ga prišparal, ko sem mal na črno šraufal doma u garaži, in to strankam, ki sem jih na servisu spoznal in jim pač razložil, da naj za pol cene raje popoldne do mene pripeljejo, pa še nove dele jim bom dal v avto. Verjemi, da je vsak raje dal 10k več, kot bi dal na servisu, samo da ni imel več problemov, ki pa so bili stalni - ker je pač vozil na ta servis.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Pe jan 09, 2004 8:50 am

Evo od kje jst poznam to, kar sem ti opisal - ni mi vseeno, če so ljudje ogoljufani, zato sem šel iz take službe.

LP
Nebivedu

VIA
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a VIA Po jan 12, 2004 4:06 pm

res lepi avtek ja!Samo ene hude felne ti manjkajo pa kaki dober intake na haubi :wink:
Slika

Uporabniški avatar
shusuglao
Novinec

Napisal/-a shusuglao Sr jan 14, 2004 1:54 am

VIA je napisal/-a:res lepi avtek ja!Samo ene hude felne ti manjkajo pa kaki dober intake na haubi :wink:
kaj pa je narobe z oriđinal feltnami? meni se zdi da prav lepo pašejo na tak avto
Slika
Clan Renault kluba Slovenija
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov