Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Re: Nova Igračka S3

Napisal/-a T1cK0 To sep 04, 2012 5:23 pm

Lep avto, lepo ohranjen za svoja leta in prevelik woofer :D 8)
Slika

Uporabniški avatar
fricko1
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a fricko1 To sep 04, 2012 8:00 pm

Brain Damage je napisal/-a:Nekaterih stvari pa res ne razumem: Zakaj kupit avto, ki je namenjen užitkov v vožnji in potem stlačit v prtljažnik subvufer in podobno kramo. Zakaj?
Dva odgovora imam na dlani:

a) Sem skorajda gluh in serisko ozvočenje je preslabo oz. prešvoh

b) Rad se vozim po mestu, z odprtimi šipami in nabijam muziko v upanju, da me dečve iz obale pogledajo in tako nahranjujem svoj ego.

Vedno ko zagledam kaj takega se spomnim na to:

http://www.youtube.com/watch?v=PaYW1mUE8RI

(prve dve minuti)

Avto je pa lep - za kar je poskrbel prejšnji lastnik.

a) Glede muzike, sem pač tak tip ki uživa v muziki, pa ne mislim na neko nabijanje v tri dni po mestu z odprtimi šipami ter z roko zunaj, mislim da ciljaš čisto mimo, to se je mogoče dogajalo 10 in več let nazaj ko smo bili mulci zdej pa,.... glede wuferja res je velik ampak tega imam že par let pa nemislim kupovat kaj drugega. Pa tudi z dvem tremi wuferji lahko čisto normalno poslušaš glasbo. Če pa slučajno kdaj rabim prostor ga enostavno vzamem ven, par sekund in je zunaj, nevidim kje je tukaj problem.
Kar se pa tiče zbranosti v prometu sploh ne bom komentirau, kako pa si lahko zbran če se pogovarjaš po gsm-u med vožno, kar verjetno tudi ti to počneš?

b) Že na začetku teme napisal da avto mislim ohranjat v originalnem stanju in biti vzor prejšnjemu lastniku in ne mislim niti podrazno nekaj brezveze metat na njega. Glede alu platišč Abt pa bi bila samo začasna montaža dokler si ne nabavim druga platišča in bi nanj dal zimske gume, ker bom z nakupom platišč počakal do drugega leta, platišča pa sem dobesedno dobil zastonj jih nisem kupoval zato nisem mogel izbirat modela platišč, bom pa še premislil če jih bom namontrial kajti kot sem napisal so mi bolj všeč ta ki so zdaj gor. Prejšnji lastnik pa mi ima še za dostavit original platišča,...

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Sr sep 05, 2012 2:44 pm

V redu, se opravičujem, sem bil pod afektom in napisal mnenje na preveč grob način. Dogajalo se je 10 let nazaj a iste pojavne oblike se pojavljajo še danes. Bi bilo res škoda takšen bombonček od avtomobila zapravit za šminkeraj in nažiganje po mestu. :)

Nisem brez greha ali prekšrka v cestnem prometu, vendar klepetanja po telefonu med vožnjo se pa raje izogibam - če pa že, vključim zvočnik in telefon na noge.

Zdej bom pa zaključil, ker sem ti že preveč temo zamastil. ;)

Srečno z novo igračko.

Uporabniški avatar
fricko1
Novinec

Napisal/-a fricko1 Sr sep 26, 2012 12:49 pm

Od samega začetka sem opazil da ne dela alarm in odpiranje-zapiranje šip preko daljinca, prikplopil sem ga na tester pa je ispisalo en kup napak glede alarma, po malo bolj detaljnem pregledu sem ugotovil da ni pravi modul centralnega zaklepanja.

Slika
Slika

oznaka modula ki je bil vgrajen je 8D0 862 257 B in sicer je to modul z ugrajenim daljinskim sprejemnikom brez alarma, zato tudi ne deluje, prečekiral sem po šasiji mojo kataloško in ugotovil da rabim oznako 8D0 862 257 brez črke.
Ker takega modula za boga nisem našel sem vzel 8L0 862 257 G modul od S3-ja vendar starejši letnik in stvar deluje kot mora delovat.

Slika

Tukaj je link ki sem ga našel kaj pomenijo vse te oznake oz. kakšna raznika je med njimi, če bo imel še kdo take probleme
http://www.digakom.com/katalog.php?TYP_SORT=A

Nato sem v gradil modul, ter sprogramiral še daljince,...

Slika

Slika

Ko sem šel po modul centralnega zaklepanja, sem izkoristil priliko in vzel še zimske gume :)

Slika

Za konec pa se novost tega tedna, in sicer tipski zandji izpušni lonec znamke InoxCar 2x fi 80 x-race

Slika

Slika

Slika

se nadaljuje,...

Lp

Uporabniški avatar
fricko1
Novinec

Napisal/-a fricko1 Ne jan 06, 2013 7:58 pm

Ta vikend je bilo tapravo vreme za porihtat avto in sva se z kolegom odločila, da ga tudi bomo....
Prvo stvar sva se lotila desne manšete na homokinetičnem zglobu, opazil sem pred kakim mescem da je počena pri objemki
Slika
nabavli smo novo ni kupljena na servisu ampak v evrotonu mislim pa da je originalna samo da je brez znaka cena 17,30 €
Slika
Slika
sledilo je razstavljenje
Slika
Slika
Slika
evo nova že gor
Slika

Pred kakimi tremi tedni pa je mi je prižgala lučka napaka motorja, priključim ga na tester, napaka fuel trim, malo prečekiram vakum cevke ter odduške in najdem tole...
počena oz prežrta cev vztopnega zraka pri oljnem oddušku ni bilo nobene varjante glede krajšanja ker je bila kot plastelin enostavno je razpadala
Slika
ni bilo druge kot po novo na porsche Koper cena 130€, 22€ pa cevka odduška
Slika
sledila je menjava
Slika
ta cev pa nam je delala največje probleme, nikakor ne prideš zraven, ni moči za jo zvleč ven ker jo nimaš kje primit...po nekaj urah pa nam je končno uspelo
Slika
nova že na svojem mestu
Slika
Nekatere vakum cevke so bile totalno razpokane vzrok temu je bil tudi pedal zavore kakšen krat bolj trd
Slika
Slika
Slika
seveda je sledila tudi sanacija teh ter menjava z dugimi
Slika

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Napisal/-a sasocar123 Ne jan 06, 2013 8:24 pm

Odlično ! To pa so zlatarji s temi cevmi, ne moreš vrjet kako je to drago :roll:

Uporabniški avatar
fricko1
Novinec

Napisal/-a fricko1 Ne jan 06, 2013 8:42 pm

Ja ful so drage,konkurenca pa jih nima, jih je pa kot en kup samo prepletajo se med sabo...

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jan 06, 2013 8:48 pm

Čudi me, da pedantni Andrej ni pregledal teh cevk (pri teh 1.8T je to specifika - "kilometer" jih je) ..........drugače pa avto še vedno prva liga in kar se plehovja tiče. seveda če ga ne "kreširaš" bo še 10 let kot nov....

Uporabniški avatar
fricko1
Novinec

Napisal/-a fricko1 Pe jan 25, 2013 4:54 pm

Še ena zimska da smo končno sprobali quattro pogon :) :lol: To je pri nas redkost in ko zapada smo kot otroci :)

Slika

moram pa rečt da avto gre kamor hočeš, prav presenetil me je...

Še ena slikca z zimskimi gumami in original feltnami in seveda z distančniki :)

Slika

...

Uporabniški avatar
Volvej
Novinec

Napisal/-a Volvej Pe jan 25, 2013 6:03 pm

Previdevam da ima tole haldex ne torsen? Drugače pa lep.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Pe jan 25, 2013 7:36 pm

Dobr rihtas, vse pohvale
Slika

Uporabniški avatar
primozek68
Poznavalec foruma

Napisal/-a primozek68 Pe jan 25, 2013 7:41 pm

Kaj, a na suhem pa ne upate sprobat pogona??

Drugače pa lep Audi, pravilno, da si dal original cev in da je ostal OEM. J_ebeš tiste silikonske pisanice.
Sex turns gay people into Mexicans.

Uporabniški avatar
fricko1
Novinec

Napisal/-a fricko1 So jan 26, 2013 6:30 pm

Volvej je napisal/-a:Previdevam da ima tole haldex ne torsen? Drugače pa lep.

Haldex je ja :)

Bago je napisal/-a:Ni kaj, dobra mašin'ca, ampak škoda glede cevi, ker če si že bil pri tem, da jo moraš menjati, bi jo lahko vsaj nadgradil z silikonsko z večjo prostornino in pridobil na konjenici, še posebej izrazito pri čipiranju...

Evo no še ena lovska, kakor pri športnem filtru ki poveča moč za 10KM :D :D torej če menjam original cevi z silikonskimi pridobim 10-15KM?
Konec koncev mislim da jih ima kar dovolj za enkrat pa še čipan je.... :D
Na silikonsko cev pa sem čisto pozabil da jo bi naročil namesto originalne, pa še bolj poceni je :?
BoneS je napisal/-a:Dobr rihtas, vse pohvale

Hvala, skušam ga ohranjat in negovat kot ga je prejšni lastnik...:)

primozek68 je napisal/-a:Kaj, a na suhem pa ne upate sprobat pogona??

Drugače pa lep Audi, pravilno, da si dal original cev in da je ostal OEM. J_ebeš tiste silikonske pisanice.

Škoda mi je avta da bi še na suhem eksperimentiral quattro :), drugače je avto res bomba :DDD

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So jan 26, 2013 6:45 pm

fricko1 je napisal/-a:Škoda mi je avta da bi še na suhem eksperimentiral quattro

Pa saj namen 4x4 ni, da delaš krogce na parkingu, za to obstajajo BMW-ji :lol:

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Ne jan 27, 2013 2:34 am

peroRS je napisal/-a:
fricko1 je napisal/-a:Škoda mi je avta da bi še na suhem eksperimentiral quattro

Pa saj namen 4x4 ni, da delaš krogce na parkingu, za to obstajajo BMW-ji :lol:

In Honde v vzvratni prestavi :twisted:
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
divjak888
Novinec

Napisal/-a divjak888 Ne jan 27, 2013 12:12 pm

na parkirišču ja.

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m Ne jan 27, 2013 9:41 pm

Bago je napisal/-a:
fricko1 je napisal/-a:
Bago je napisal/-a:Ni kaj, dobra mašin'ca, ampak škoda glede cevi, ker če si že bil pri tem, da jo moraš menjati, bi jo lahko vsaj nadgradil z silikonsko z večjo prostornino in pridobil na konjenici, še posebej izrazito pri čipiranju...

Evo no še ena lovska, kakor pri športnem filtru ki poveča moč za 10KM :D :D torej če menjam original cevi z silikonskimi pridobim 10-15KM?
Konec koncev mislim da jih ima kar dovolj za enkrat pa še čipan je.... :D
Na silikonsko cev pa sem čisto pozabil da jo bi naročil namesto originalne, pa še bolj poceni je :?

10KM ravno ne...
Če se ne motim, je motor isti, kot pri TT-ju, torej 225KM? No, z obd2 bluetooth adapterjem sem na original avtu odčital max 172g/s pretoka zraka (ogret, v 3. prestavi na avtocesti). Ko sem dodal nekaj "modifikacij" (športni filter, zluknjano dno ohišja filtra za večji pretok) je ta številka poskočila na 178g/s. Sedaj to številko deli z 0.8 in dobiš konje... original 215 (tovarniško bi moralo biti 225), kasneje dobrih 222. Verjamem, da bi prišel čez 226-7 če bi imel širše silikonske cevi za pretok zraka. Seveda so te številke zelo nizke, a gre za to, da so ponavadi sorazmerne z št. pridobljenega navora v ft/lb. Torej 10ft/lb je slabih 14nm, kar pomeni z tovarniških 280nm na skoraj 300, kar pa že nekaj šteje (toliko bolj pri čipiranem vozilu).

FACEFUCKING DESK
Slika

Ti se pri tako minimalističnih razlikah v meritvi zanašaš na BLUETOOTH (nedovršen transferni protokol) obd2 konektor za 20€ in iOS/Android aplikacijo za 3€, ki je sinhronizirana preko bluetooth transferja in ne preko notranje ure... Se zavedaš kakšno je tukaj tolerančno območje?
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Po jan 28, 2013 10:36 am

tale OBD2 so buče... to je vbistvu špileraj :lol: :lol:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 28, 2013 3:16 pm

.com je napisal/-a:tale OBD2 so buče... to je vbistvu špileraj :lol: :lol:

x2
Kar že vsak, ki ima doma kabel in prenosnik misli, da je velemojster elektronike in tuner :roll:

Sorry avtorju za off-topic.

Uporabniški avatar
weasel
Stalni uporabnik

Napisal/-a weasel Po jan 28, 2013 3:32 pm

Sicer ga nimam, ampak sta napisala, kot da je greh, če ga maš. Zakaj pa ne, če te zanima in se hočeš malo naučit sam od sebe. :)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov