Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Dawid1
Novinec

Kraj: Štajerska

Re: Renault Laguna Grandtour 2.0 16V Initiale

Napisal/-a Dawid1 Sr jun 26, 2013 9:57 am

Lepa lagunca. Poraba pa je izredno majna za 2.0. Sam imam 1.8 16V, trenutna poraba 7.5, kombinirana vožnja + klima v pogonu nonstop, sem tud kar zadovoljen.

Si že imel kaj težav s prednjimi kuglami, končniki karkoli? Meni je zdaj začelo spredaj nekaj pokat, + tiste gumice na zadnjem mostu... Imam jo od januarja in do sedaj sem naredil 14.000km. Kar se samega avta tiče nimam kaj reči, ima vse kar imajo veliki (oz. novi). Imam pa tud v okvari mehanizem za prednje desno steklo, kolikšen je kaj strošek? Nov mehanizem vem da je obupno drag.

Lp in srečno vožnjo naprej.

Uporabniški avatar
janez80
Nov uporabnik

Kraj: Koroška

Napisal/-a janez80 Sr jun 26, 2013 1:46 pm

Lepa lagunca. Poraba pa je izredno majna za 2.0. Sam imam 1.8 16V, trenutna poraba 7.5, kombinirana vožnja + klima v pogonu nonstop, sem tud kar zadovoljen.

Si že imel kaj težav s prednjimi kuglami, končniki karkoli? Meni je zdaj začelo spredaj nekaj pokat, + tiste gumice na zadnjem mostu... Imam jo od januarja in do sedaj sem naredil 14.000km. Kar se samega avta tiče nimam kaj reči, ima vse kar imajo veliki (oz. novi). Imam pa tud v okvari mehanizem za prednje desno steklo, kolikšen je kaj strošek? Nov mehanizem vem da je obupno drag.

Lp in srečno vožnjo naprej.

Js klimo vkljapljam samo po potrebi,drugače je off.
Z kuglami še ni blo problemov, menjan je pa končnik in stabilizator. Mehanizem je nov cca. 100€ + delo(razen,če se ne lotiš sam).
A voziš karavana? Ročni menjalnik?
lp

Dawid1
Novinec

Napisal/-a Dawid1 Pe jan 17, 2014 12:09 pm

Se opravičujem zamudi, nisem spremljal foruma...
Vozim limuzino, in preteklo je že 1 leto in nekaj dni dokar imam avto...

Pred tehničnims eptembra sem menjal tudi kuglo spredaj cca 30€ če se ne motim... Sedaj pa sem menjal še puše na zadnjem mostu 110€ z delom vred (originalne) in optika... zdaj pa gasa dalje...
Zaenkrat sem zadovoljen, mehanizem desno spredaj še moram menjat, rabljeni se gibljejo okrog 30€... do zdaj pa sem naredil ene 24.000km in brez kakršnih izrednih težav. Poraba pa se pozimi giblje med 7.5 in 7.7, sicer bi se dalo 2-3dcl prišparat ampak tisto je že tak tak...

Razmišljam pa o vgradnji tempomata (konektorje imam pod volanom), je se že kdo lotil tega?

lp,

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko So jan 18, 2014 12:58 am

Dawid1 je napisal/-a:Se opravičujem zamudi, nisem spremljal foruma...

Pred tehničnims eptembra sem menjal tudi kuglo spredaj cca 30€ če se ne motim... Sedaj pa sem menjal še puše na zadnjem mostu 110€ z delom vred (originalne) in optika... zdaj pa gasa dalje...
Zaenkrat sem zadovoljen, mehanizem desno spredaj še moram menjat, rabljeni se gibljejo okrog 30€... do zdaj pa sem naredil ene 24.000km in brez kakršnih izrednih težav. Poraba pa se pozimi giblje med 7.5 in 7.7, sicer bi se dalo 2-3dcl prišparat ampak tisto je že tak tak...

Razmišljam pa o vgradnji tempomata (konektorje imam pod volanom), je se že kdo lotil tega?

lp,

Kak veš da je mehanizem? Kaj se zgodi ko hočeš odpret zapret? Sprašujem zato ker ima sodelavc na meganu težave s sovoznikovo šipo....rešitev....snameš tapeto in pomigaš konektor...2x se mu je že to nardilo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Dawid1
Novinec

Napisal/-a Dawid1 Ne jan 19, 2014 11:20 pm

lisko je napisal/-a:
Dawid1 je napisal/-a:Se opravičujem zamudi, nisem spremljal foruma...

lp,

Kak veš da je mehanizem? Kaj se zgodi ko hočeš odpret zapret? Sprašujem zato ker ima sodelavc na meganu težave s sovoznikovo šipo....rešitev....snameš tapeto in pomigaš konektor...2x se mu je že to nardilo.

saj nevem, sumim - pogosta napaka in sem pomislil na to. Nic se ne zgodi ko hocem odpret/zapret, ne glede na to ce na voznikovih ali na sovoznikovih vratih.

Hvala za nasvet, bom poizkusil najprej to.

lp,

opelcar
Nov uporabnik

Napisal/-a opelcar Po jan 20, 2014 7:14 pm

pri meni je bila težava z zadnjim desnim električnem pomikom stekla, sva z avto električarjem razstavila in sestavila motorček pa zadeva delovala dalje.

Uporabniški avatar
janez80
Nov uporabnik

Napisal/-a janez80 Ne apr 06, 2014 8:40 pm

Živijo!

Da se javim po dolgem času. Stanje na avtu je tako, da mi na računalniku kaže magičnih 1000km do velikega servisa, gori kup lučk, treba menjat puše na zadnjem mostu, kompresor klime se čudno oglaša,... Pač Renault.... anede oops
Za servis sem se menil z 3 popoldanci pa so oboji avto samo pregledali( seveda brezplačno) in ,ko je v igri popravilo so se razbežali...
Današnji komentar bo malo daljši, ker bo padla kaka dobra kritika!
No po razočaranju nad popoldanci sem se odločil za pooblaščen servis, ker mi bo nekako lažje pri srcu, ko bom avto prodal z max. potrjeno servisno knjigo...Izbraj sem sebi najbližje 3 (AS Slovenj Gradec, Avtodom Velenje in RSL Levec).
Nad prvim sem zelo razočaran... Predračun preko 2000€ in na samem pregledu hodijo trije 20 letniki in z majzlom tiste končnike tak rukajo,kot ,da so jih prvič videli, niti ne vedo kje se računalnik priklopi,... Brez besed.
RSL v Levcu je imel predračun v vrednosti 1300-1500€ , tam je en res dober mehanik samo trenutno je na bolniški do junija.V Velenju sem doživel prijazen sprejem, res strokovno podkovanega mehanika... Upamo na najbolje-namreč ta teden gre avto na resen poseg.
Kaj hudo resnega se na avtu ni zgodilo (prevooženih 198000 km), še vedno v vsakdanji uporabi že obut v letne gume 205/55/16 znamke Michelin.
Poraba se je edino zmanjšala na 7.6l/100km (povprečje na prevoženih 1300km).
"Prijazna" gospa pa se mi po računalniku oglaša, da je pokvarjen abgas regler???? Mogoče kdo kaj ve o tem? neki regulator na uplinjaču???
Kaj vse bom in bo ta teden menjano pa sporočim z slikovnim gradivom.
Lep pozdrav

10.4.2014

Slika

Uporabniški avatar
janez80
Nov uporabnik

Napisal/-a janez80 To apr 15, 2014 10:32 am

Vozilo pošlihtano tako kot mora bit, je pa tudi naprodaj...

Uporabniški avatar
janez80
Nov uporabnik

Napisal/-a janez80 So apr 26, 2014 1:48 pm

Takle mamo...

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
janez80
Nov uporabnik

Napisal/-a janez80 Po jul 28, 2014 8:26 am

Stanje števca na današnji dan...
211000 km....
3 meseci =12000 km...
Mašina lavfa kot za šalo, tudi izpihovanje po nemških avtocestah ji je kar prijalo- števec se je ustavil na 225 km/h.
Avto se bo počasi tudi prodajal, če koga zanima mehansko odlična laguna z max. opremo,...

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Po jul 28, 2014 3:47 pm

A so se u velenju popravili kar se servisa tice? ucas so bli ultra salabajzerji, levec bistveno boljsi..Srecno pri prodaji
Slika

Uporabniški avatar
janez80
Nov uporabnik

Napisal/-a janez80 Po jul 28, 2014 3:54 pm

BoneS je napisal/-a:A so se u velenju popravili kar se servisa tice? ucas so bli ultra salabajzerji, levec bistveno boljsi..Srecno pri prodaji

BoneS če prebereš malo višje lahko potrdim korekten in po pogovoru z mehanikom dosti usposobljeni. No vsaj pr meni je bilo tako...
Sicer pa velik servis na pooblaščencu je 100-150€ dražji kot pri popoldancu. Popoldanci so tudi meherji samo nimajo 12 mesečne garancije,... Pač kako naletiš. Stvar dogovora že na samem začetku popravila okoli cene. Ponavadi je karte dobro na mizo ruknit ,da se ve kolko si pripravljen plačat. Vemo pa tako ,da pr 12 let starem avtu odpoveduje vse po spisku
Okol prodaje se ne mudi... Če pride pravi bo dobil mehansko izpraven avto, z potrjeno servisno in spiskom opreme, ki je za ta letnik ugodna :lol: :lol:

Uporabniški avatar
janez80
Nov uporabnik

Uporabniški avatar
janez80
Nov uporabnik

Napisal/-a janez80 Ne jul 19, 2015 11:20 am

še vedno redno vzdrževana laguna se prodaja zaradi nakupa drugega vozila...
če koga zanima avto z vso opremo, z potrjeno servisno knjigo, tehnični pregled velja do 6.6.2016.
zanimajo me menjave za dizla, homologiran atv 4x4.okvirna cena cca. 1700€
lep vroč dan
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov