Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: BMW e30 318 - vikend avto PROJEKT

Napisal/-a cruiser1 Sr avg 28, 2013 10:12 pm

Na tem formu se pa res lahko nasmejim :lol:

@.com kako to, da zdaj kar naenkrat manjši motor ni dovolj?

in

@Patrik_A3
kako to, da ti je kar naenkrat motor na nivoju puntota povsem dovolj in si prepričan, da bo povsem zadovoljil tvoje želje?

Jaz res mnoge na tem forumu čisto nič ne razumem kaj hočejo in kaj razmišlajo, če sploh.

Na nobeno vprašanje ni potrebno odgovoriti, ker sem si že sam odgovoril in sem s tem zadovoljen.

Sicer pa čestitke za nakup te starine. Čeprav mi je avto čist zgrešen, no zunanjost je še kar ampak prostora v njem je pa, kot v činkvečentu. Vseeno pa cenim vse stare avtomobile in ljudi, ki jih rihtajo in vozijo. Je pa vsaj RWD! 8) Le glej, da ga ne boš stolkel.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr avg 28, 2013 10:53 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Igor, ta gajba ima razmak 4x100. ti pa mi kažeš razmake od nove trojke :mrgreen: ampak felne so zadnja skrb, čisto na koncu se bom odločal med enimi in drugimi, ampak dvomim da bom menjal, ker so mi te tak všeč. bodo pa obnovljene - moram pogledat če so potrebne ravnanja ter speskat in pobarvat v metalik srebrno + nove gume.

ce ne, pa mas pri cromi cel kup bbs in podobnih, v stilu e30ke... ( http://looniticz.com/ )
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a en3rgie Če avg 29, 2013 11:39 am

Patrik_A3 Cestitke za nakup ..
Js bi se na tvojem mestu podal v kaj takega .. http://palgume.pl/img/949/bmw-e30-german-style/

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com Če avg 29, 2013 11:48 am

Patrik_A3 je napisal/-a:Odgovor .com prosim še 1x preberi moj prvi post, ko pa ga prebereš pa napiši kaj pametnega.

sem prebral, oprosti, samo ne jokat...
površno sem preletel in mi je v spominu stalo, da si iskal nekaj za na pisto... in močne motorje...
naj kaj pametnega napišem? no evo: dobr ga rihtej, v smernicah, katere ti je podal energie
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Če avg 29, 2013 12:37 pm

en3rgie je napisal/-a:Patrik_A3 Cestitke za nakup ..
Js bi se na tvojem mestu podal v kaj takega .. http://palgume.pl/img/949/bmw-e30-german-style/

Prva liga! 8)
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če avg 29, 2013 2:40 pm

Všečen avto, pa še iz naših koncev, se ga spomnim (čeprav ne poznam lasntika)! :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Če avg 29, 2013 3:31 pm

Ah no eno razbito nagnito jajco tok hvalte no :lol: Saj, ko bo, ČE bo bo spet normaln za vozit :D

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če avg 29, 2013 8:04 pm

cruiser1 sej za vsak dan imam 1.6 hdi family car. tak da mi je 1.8 za moje namene vožnje s tem avtom povsem dovolj močan :)

en3rgie hvala!prvo ga moram zrihtat mehansko pa kleparsko in ličarsko. potem pa šminka. vendar je predviden ostat v original stanju, le še za felne nevem če bodooriginal ali pa te.

~toMmy~ ja, vrjetno se ga spomniš v kakšnem grabnu, ali pa na kakšnem travniku spolamanega ali pa kaj podobnega. ker lastnik glede na stanje avta je bil malo bolj tak tak...

Ivan36 seveda bo normalno vozen pa normalnega izgleda. ko bo spomladi fertik bo bil kot na novo prerojen.

Do pomladi je mi cilj dati temu revežu še eno šanso, da bo bil takšen da samo stoj in glej.Če ga nebi jaz dobil sem skoraj 100%, da bi čez leto ali pa dve pristal na odpadu pri meni pa dobi novo "življenje" 8)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
RS172
Nov uporabnik

Napisal/-a RS172 Če avg 29, 2013 8:37 pm

Lepa E30-ka :evil: p.s. jaz bi samo feltne takoj zamenjal, ker avto skazijo totalno. Ene BBS-ke takoj gor :EE
Drugač pa lepe vikende želim :D

Lp.
I hooked up my accelerator pedal in my car to my brake lights. I hit the gas, people behind me stop, and I'm gone.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So avg 31, 2013 9:15 pm

Zdravo,

Pa nadaljujmo z projektom. Mislim da kar dobro napredujem. Avto je že pri mehaniku, jaz pa zbiram doma dele in jih "obnavljam" oz. pripravljam za novo podobo avta ko bo končan.

Razdiralo se je bmw-ja e30 320 v avstriji na odpadu. Nabral sem si naslednje dele:

Slika

Slika

Zadeve so bila umazane in potrebne čiščenja ter tu pa tam popravila, ampak 100000x boljše od mojih stvari.

Začnimo:

pred:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Armaturko sem fajn očistil s FAB in namazal za plastiko.

opazi kdo raziko?

Po "obnovi": 8)

Slika

Slika

Slika

gremo dalje... ostali notranji deli - iz moje svetle barve grem na notranjost sivo-modre ki je miljonkrat bolj ohranjena in lepa

najprej kuferam (moja podnica je prepiknjena in popolnoma posedena in "zmantrana", nova izgleda takole:

iz tega:
Slika

Slika

v tole:

Slika

Slika

Slika

tudi tapete so šle v obdelavo:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

zrihtano:

Slika

Slika

Prvotni nosilec ki drži haubo je pri meni zanič ker hauba miga sem in tja,ko je odprta. nabavo sem tudi to in celotno obnovil. zbruso - razmastil - primer - matt črna barva

Slika

finiš:

Slika

Celo leto sem razmišljal kakšen hobi naj si najdem da preganjam dolgčas med vikendi ko nisem v službi, nekaj kar me bo ful veselilo pa zanimalo. mislim da sem ga našel. To delam z takim veseljem da je nevrjetno.

Čimveč delov bom probal obnovit 8)

Zdaj še grem v nabavo desnega koloteka, ker levega sem dobil, desni pa še mi manjka. Rabim še tudi novo haubo, ker te nebom obnavljal ker je špic ful zakitan in iz notranje strani cveti, ker pa je dvojni pleh je pa tole brezveze nekajpopravljat. če nebom našel solidne rabljene grem nabavit novo. Itak pa če pride rabljena bo tudi v nulo obnovljena, le v dobrem stanju jo moram dobit :)

Lp,Patrik
Zadnjič spremenil Patrik_A3, dne So avg 31, 2013 9:37 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So avg 31, 2013 9:19 pm

:shock: :shock: cool rihtaš
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare So avg 31, 2013 9:22 pm

In kok (čisto informativno) pride pol BMW-ja na avstrijskem odpadu glede na to da so taki kosi ki jih noben ne potrebuje in odpadarju delajo gužvo (plastika pa to) glede barvanja razno raznih kosov pa ja saj je fajn če sam kaj narediš ampak tale bartvanja z sprayi so bolj za en drek (pretanek sloj) in daj rajši prašno barvat...

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ So avg 31, 2013 9:28 pm

Lepo! :tomidelej:

p.s. mi lahko prosim poveš, na kateri avtoodpad si šel? bi za svojega tud rabil par zadev... :) (p.s.2: je sploh kaj e36k tam? če si se morda zavzel :))
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So avg 31, 2013 9:40 pm

proti cenam na bolhi pri nas, ko hočejo imeti eni zlatarske cene za dele je blo poceni.

Falco, takoj čez mejo po stari cesti na levi strani ( mejni prehod šentilj), veliki odpad. ja bil je en compact polek tega pa en limuzina. oba še skor v celem stanju. compact je imel edino streho zmučkano ko so ga dvignili na odpadu. :)

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ So avg 31, 2013 9:49 pm

super, hvala ti! :)
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So avg 31, 2013 10:08 pm

Balkanci spet hodijo v AT po rabljene dele :shock: Prokleta zgodovina :lol: Samo res, če malo pomislimo bomo čisto vse bencinska vozila iztrebili tok smo butnejni :huh:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne sep 01, 2013 2:43 am

Patrik_A3 je napisal/-a:~toMmy~ ja, vrjetno se ga spomniš v kakšnem grabnu, ali pa na kakšnem travniku spolamanega ali pa kaj podobnega. ker lastnik glede na stanje avta je bil malo bolj tak tak...

Res nimam pojma, kdo je bil lastnik in kaj se je dogajalo z njim, samo po feltnah sem si ga zapomnil. :)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Ne sep 01, 2013 10:04 am

Dobro napredujes. Pohvalno
Slika

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Ne sep 01, 2013 12:34 pm

Lep update, tole bo zanimivo spremljati :DDD

čare je napisal/-a:In kok (čisto informativno) pride pol BMW-ja na avstrijskem odpadu glede na to da so taki kosi ki jih noben ne potrebuje in odpadarju delajo gužvo (plastika pa to) glede barvanja razno raznih kosov pa ja saj je fajn če sam kaj narediš ampak tale bartvanja z sprayi so bolj za en drek (pretanek sloj) in daj rajši prašno barvat...

In zakaj mora bit debel sloj?
Slika

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Ne sep 01, 2013 12:56 pm

Ne debel ampak normalen.Najbrž še nisi doživel da zadeva u nulo spucana in pofarbana s sprayem zarjavi...
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov