Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: Mercedes Vito

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 05, 2013 12:33 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Tommy sem že klical enega za cel motor, z turbotom pa šobami pa pumpo,vglaunem komplet, pa mi je 2000€ zaenkrat preveč. drugače bi že včeri šel po drug motor, bmk :D pol pa bi dele dol jemal, recimo turbo pa to, ko tale več nebo šel. mogoče bi se res za to varianto odločil če nebi sedaj te ugodne ponudbe za šobe dobil.

Uf, za 2 jurja kompletnega se pa splača vzet! :shock: Jaz sem iskal za službenega Sprinterja, pa pri nas ni bilo šans kaj dobit, tako da sem polj v A poiskal in je obnovljen z letom garancije (brez "pritiklin") stal 3.500 €, vse skupaj z delom, obnovo obeh turbin, novo kuplungo (bila že bolj švoh), velikom servisom, vleko ipd. je prišlo dobrih 6 tisočakov. Je bil pa problem, da se je mudilo, ker je predelan kombi in ga ni s čim nadomestit, pa tudi preventivno so se menjale "sumljive" stvari, ko je bil že motor zunaj, da ne bi v bližnji prihodnosti spet ostal na cesti.

Drugače vozijo se super ti novi Mercedesovi kombiji, ampak z motorji je enostavno preveč težav, starejši so prej pregnili, preden si moral kaj motor odpirat. :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe dec 13, 2013 5:11 pm

Volvej zato ker je bil transporter starejšega eltnika iz uvozoa z 260 000km na števcu za 1200€ dražji (eden izmed cenejših).

~toMmy~ ma bom dize samo zrihtal pa je, motor pa kdaj drugič :lol: --> upam da nikdar :mrgreen:

Vito se kar dobro drži, kljub zanič šobami še kar zanesljivo leti vsak dan naložen. V torek dobi odzadi komplet nove zavore pa desni nov stabilizabor.

zato ker je ozvočenje res izredno slabo, sem si tole umislo:

Slika

:mrgreen: :mrgreen:

montiram ta vikend :lol: :mrgreen:

imels em že tudi od mercedes E klase 16" original platišča v matt črni barvi, plačana, pa sem jih v roku pol ure nazaj dal, ker že pri prvi gumi je celi rob se odkrušo ker je blo za k*urac pobarvano. škoda .
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne dec 22, 2013 5:11 pm

muzika že treska v kombiju :mrgreen:

Slika

nabavo danes felne :D :D seveda kot zmeraj svinjsko umazane :roll: :roll: :roll:

Slika

Slika

spucano,navoskano in pripravljeno za montažo :

Slika

Slika

7,5J et38 iz mercedesa E 16" 8)

če kdo rabi gume iz feln (jaz rabim drugo dimenzijo), kumho, nekaj profila še, na prvi pogled 4mm, za 30€ vse štiri, dot 06. 225/55 r16

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po dec 23, 2013 9:18 pm

gum več ni, že zamenjane za premontažo in centriranje :mrgreen: felne so že na avtu, lepo poravnane z blatnikom . tak kot mora bit :mrgreen:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Pe dec 27, 2013 5:44 pm

Nič kaj ekstra novega. Pretežno se avto samo servisira. Menjano olje, desni stabilizator, nameščene zavesice (orig. mercedes celo) itd. Zakaj zavesice? Ker so felne toliko ven, da mi vse meče po celi stranici, tako da za čez zimo bodo idealna stvar, ko bodo začeli ceste peskat.

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

ker mi je vulkanizer celotni prag zvil pri dvigovanju avta (dvigno direkt na prag namesto na čep ki je pod pragom za dvig), sem bil prisiljen pragove pobarvat na črno (rob praga), ker ko mi je zvil, mi je vsa barva na tistem delu popokala in se odluščla. To bom rešo spomladi, azenkrat pa je važno da je prag poravnan pa začasno zaščiten , ker čene bo še tukaj avto rja žrla. :roll: :)

2. januarja gre avto na menjavo diz, končno, potem pa samo gasa dalje :)
Zadnjič spremenil Patrik_A3, dne Pe dec 27, 2013 5:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe dec 27, 2013 5:48 pm

Še ene 10cm u keudr :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Po dec 30, 2013 9:12 pm

Danes sem te vido tam okoli pol 6 mimo bolnice, s temnimi šipami zgleda mafijawagen, feltne mu pa pašejo ko ata na mamo. slike mu delajo krivico, fajn strojčnina na prvi pogled

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos To dec 31, 2013 9:43 am

Zelo lep, kot vsak tvoj avtomobil.

Me pa zanima, malo n00b vprašanje verjetno, kaj je ta turbina in cevi na steni na levi strani?

Slika
Slika

Uporabniški avatar
no-body
Novinec

Napisal/-a no-body To dec 31, 2013 10:23 am

turbina? :lol: ventilator :!:

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos To dec 31, 2013 10:41 am

no-body je napisal/-a:turbina? :lol: ventilator :!:

Sej, ''Turbina'' :lol:
Ventilator ja...
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr jan 01, 2014 5:39 pm

Kalos to je za ventilacijo zadnjega dela kombija :D ko vklopim na armaturki gumb za hlajenje (klima) zagnjega dela, se vklopi ta ventilator ;) :)

ChuckNorris ja, sem se res tam peljal v smeri centra na kuhano :mrgreen: kaj si bil z avtom ali peš? Ker drugič potrobi če si z avtom pa gremo na pir ;) :)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jan 02, 2014 7:48 pm

da več nebo pranje tak j*ebeno ( z gobo je j*eba pozimi tak veliki avto prat) - sploh streha, sem si danes nabavo krtačo - celo z mehkejšimi ščetinami in za vredu ceno, pa še kvaliteta bi morala biti, saj je od Gardene

Slika

Avto je že tudi pri mehaniku, razdrt, da se zrihtajo šobe. zdaj pa vse odvisno od računa ali se bo leto 2014 začelo lepo ali slabo :lol: :mrgreen:

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris Pe jan 03, 2014 9:23 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Kalos to je za ventilacijo zadnjega dela kombija :D ko vklopim na armaturki gumb za hlajenje (klima) zagnjega dela, se vklopi ta ventilator ;) :)

ChuckNorris ja, sem se res tam peljal v smeri centra na kuhano :mrgreen: kaj si bil z avtom ali peš? Ker drugič potrobi če si z avtom pa gremo na pir ;) :)

Kangoo dostavni, sigurno ;)

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr jan 08, 2014 7:29 pm

evo, kombija že nazaj na cesti =I =I ko sem vštarto pa se odpelo sem imel taki nasmešek da adijo ne, zakon avto je tole, kljubtemu da pogrešam picassoja, ampak ok :) Mi niti malo ni žal da nisem vzel traffica ali pa vivarota ker ni primerjave v vožnji pa samem občutku ko se voziš, tale je res kot avto :)

Dize so ble slabše, ampak ne tako slabe da se jih nebi dalo obnovit, tako da so obnovljene. obnova ene dize me je stala 100€,tako da sem plačal 400€ za obnovo vseh štirih. drug serviser mi je hotel podturit nove nahbau za 360€kom oz.1440€. Zmaga na moji strani, tako da , leto se je začelo kar se tiče večjih stroškov obetavno in pozivno =I =I =I

torej:

obnova šob 400€
vijaki+podložke ki se menja na dizah pri obnovi 20€
filter goriva 23€
polnjenje klime z barvilom 60€
tester 30€
delo 4,5 ure 135€
pa še pri polosi mi je nekaj odstrano ker mi je neki pleh čohal

668€

mislim da poštena cena

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jun 05, 2014 11:51 pm

Nič kaj pretirano novega, kombi je nonstop mobilni. uporabljam ga tudi za vikend izlete na morje, je idealna varianta za spanje

Slika

Jutri bo spet mobilni proti hrvaški obali, tako da, ga bom spet izkoristo kot mini avtodom :D

edino kar je novo je to, da se je uničil - skuro original zvočnik ter vdal se je avtoradio, reveža nista dohajal feršterkarije iz gepeka in sta se vdala. :D ampak sedaj ko kombija uporabljam za izlete, sem zvočnik in ojačevalec ven vrgel, jeseni pa dam nazaj not ,kupim nov avtoradio ter menjava original zvočnikov, da si bom spet lahko dal duška ob uživanju z glasno glasbo na poti

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po jun 09, 2014 1:33 pm

vito se je spet izkazal za več kot odličnega spremljevalca na vikend potepanju.

medtem ko je enim blo vroče, smo se drugi hladili ob hladnem pivu pa hladni morski vodi :mrgreen:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

za vikend potep odlična zadeva. prostora kot na postelji, ker se stranska zadnja stekla dajo odpret se avto tudi fajn ohladi za čez noč, plus fajn je ker je bla senca od 17 ure naprej po celem avtu

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jun 09, 2014 11:31 pm

Vse super, ampak Pan pa ni ravno nek presežek od pive... :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To jun 10, 2014 3:27 pm

jaz sem ga prejšnjič prvič probal na krku, pa mi je bil všeč okus :mrgreen:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če avg 14, 2014 8:57 pm

Zdravo,

prosim za nasvet pri nakupu gum. Razmišljam o resni menjavi oz. nabavi platišč za naslednjo sezono, da bi imel letni set in zimski, zamenjal bi 16" za 17 ali 18 col. Sedaj pa ne vem, katero dimenzijo moram gledat/nabavit?

Sedaj imam 205/65 R16. Za 17 col je potem 215/60 r 17? kako pa je za 18" ?

hvala!

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Če avg 14, 2014 10:52 pm

Bolj točno po premeru oz. obsegu bi bilo 215/55-17, za 18 col pa potem 215/50-18 :) Homologirano je samo za 16 col?
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov