Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Kraj: Chicago, USA

Napisal/-a chgotom So jun 23, 2007 2:15 am

juan86 je napisal/-a:Lepa avtomobila chgotom.

Veš kaj mene zanima, koliko stanejo "mišičnjaki", torej mustangi, camaroti,... Torej tisti ta prvi in ta pravi.

Pa še neki, kaj so (ste) američani res tak, kako bi se izrazil, nerazgledan narod kot kažejo mediji al jih hočejo pokazat takšne.

Ja kateri te pa zanimajo: letnik? Daj ti to poslji private msg pa ti bom dal cene...

Mit o nerazgledanih Americanih je delno resnicen: ce gres na dezelo, srecas taksne zagovedneze, da lahko kar oci zvijas. Predvsem v mestih sem srecal izredno inteligentne, razgledane ljudi, take, ki govorijo tekoce po nekaj svetovnih jezikov in so tudi prepotovali prakticno cel svet. Pa saj je vsepovsod tako, tudi v Sloveniji... Samo, da ima Amerika 250 milijonov prebivalcev in imas najsisri razpon vsega tukaj: tako revnih, kot so tu jih v Sloveniji ni, na drugi strani pa "najbogatejsi" so Slovenci v Sloveniji pravi revezi od revezev v primerjavi s srednje bogatimi Americani...

Se to: Americani niso neka imaginarna bitja z Lune ali pa Marsa temvec so to v glavenem priseljenci, nekateri od vceraj, drugi izpred 10-20 let tretji 2-3 generacije ali pa se vec. Tu imas vse: Irce, Nemce, Italijane, Francoze, pa latino imigrante, Azijce.... da, da TUDI SLOVENCE. Torej, delat se norca iz Americanov je skoraj isto, kot se delat norca iz sebe: tudi Slovenci smo tukaj in smo gradili in se gradimo Ameriko skupaj z drugimi narodi.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Kraj: Prevalje (Brazil)

Napisal/-a simke So jun 23, 2007 7:13 am

Najboljse da ti odpres svojo temo "chgotom-ovo zivljenje v Ameriki"..... :P :P :P
NEVER GO TO WAR WITH A COUNTRY WHOSE NATIONAL HOLIDAY CELEBRATES A DEFEAT IN 1389

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Kraj: Pomurje

Napisal/-a blindek So jun 23, 2007 9:33 am

nebi blo slabo. Mislim da malo kateri od nas lahko sliši z prve roke dejansko stanje v ameriki, ker to kaj nam po medijih govorijo jaz skoraj nič ne verjamem...

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid So jun 23, 2007 3:00 pm

Res dobra tema

Me zanima če greš dol v neki salon avtov naprimer BMW. Zdej, al maš dol večinoma 330i pa m3, al se da vidt tudi 318i ? :)

Pa tam kjer živiš, sem bil kr začuden. Je prov original ameriška ulica lepega življenja :D

Al si se kaj zredil v treh letih?

LP iz Slovenije ;)
Slika Slika

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Napisal/-a blindek So jun 23, 2007 3:07 pm

mogoče si spregledal, ampak je že preseljen 15let

dunker
Stalni uporabnik

Napisal/-a dunker So jun 23, 2007 3:34 pm

Ful dobra tema, pohvale še z moje strani. Blazno zanimivo je tkole dobivat informacije iz prve roke. :D

Bi se ti dalo mogoče še kaj več povedat o življenju v Ameriki? Kako, da si izbral Chicago? Je v navadi, da hišo v taki prijetni okolici kupiš ali so večinoma v najemu? Kakšne so cene nepremičnin v takšnem fletnem predmestju? Se splača iskat neko službo ali je podjetništvo toliko lažje (zakonodaja, miselnost ljudi), da je bolje imeti par svojih biznisov, kot jih imaš ti? Kako gledajo nate tistih prvih nekaj mesecev, ko se ti na naglasu in sproščenosti govora pozna, da nisi "njihov"? In še in še. :D Ti se kar razpiši, če le utegneš. :D

Uporabniški avatar
stomic
Novinec

Kraj: H-town

Napisal/-a stomic So jun 23, 2007 7:14 pm

Jst bi mel pa še fotk ameriških bolidov :D Tiste s sedme strani ne delajo več :P Če se ti bo dalo še kej updejtat, plllllllz.

Uporabniški avatar
ALLi^
Nov uporabnik

Napisal/-a ALLi^ So jun 23, 2007 7:50 pm

Moram povedati, da je tudi meni zelo zanimivo brati tak einformacije iz prve roke. Veliko bolj verodostojno, kot pa razne "bajke" in "miti" v stilu baba čula baba rekla ... :roll:
Napiši še kaj več :oops: :oops: mene tudi zanima Amerika ... Pa dodaj še kaj fotk (lahko tudi nasplošno ZDA) :D

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ So jun 23, 2007 8:14 pm

:yum Jaz sem tud istega mnenja. Pokaži slikice, napiši nam kaj... 8) :D
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom So jun 23, 2007 9:41 pm

Bel-Tirid je napisal/-a:Res dobra tema

Me zanima če greš dol v neki salon avtov naprimer BMW. Zdej, al maš dol večinoma 330i pa m3, al se da vidt tudi 318i ? :)

Pa tam kjer živiš, sem bil kr začuden. Je prov original ameriška ulica lepega življenja :D

Al si se kaj zredil v treh letih?

LP iz Slovenije ;)

Avti so skoraj vsi TOP OF THE LINE tukaj: BMW 330 in M, isto tako serije 5, 7 in 6tka. Pa Mercedes isto. Opreme tako ne mores kaj dosti izbirat, ker ze v osnovi not napakajo MAX OF THE MAX. Teh avtov (mislim novih BMW, Mercedes, Porsche, Audi, Lexus...) tukaj tako in tako nihce na zacetku ne "kupi". Das polog par jurjev in potem mesecno placujes, po 2-3 letih zamenjas in to je to. Po 3 letih dobi avto v roke "druga roka" ki ga ponavadi se vedno ne kupi ampak isto financira naslednje 3-4 leta, no potem pa pride na vrsto sirotinja, ki pol tak avto ze zacne kupovat, ko ima enkrat tam 7-8 al pa se vec let.

3 letih? Sem tu ze 15 let...

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Ne jun 24, 2007 3:07 am

blindek je napisal/-a:nam zaupaš trenutne cene goriva v USA?

slovenci smo trenutno dražji od avstrijcov, kar se še ni zgodilo nikol... :roll:

če maš kaj novih slik ali videjov pa samo daj gor ;)

3$ imamo trenutno za galon v new jersyu :) regular 87
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Ne jun 24, 2007 6:16 am

jay je napisal/-a:
blindek je napisal/-a:nam zaupaš trenutne cene goriva v USA?

slovenci smo trenutno dražji od avstrijcov, kar se še ni zgodilo nikol... :roll:

če maš kaj novih slik ali videjov pa samo daj gor ;)

3$ imamo trenutno za galon v new jersyu :) regular 87

A res? Pol je pa poceni... Tudi blizu NYC je ista cena?

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
gregga
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a gregga Ne jun 24, 2007 1:14 pm

enako se pridrozujem ostalim uporabnikom, tema je super, prvoosebni pogled v življenje in avte, čez lužo :D :D

le se kak update :D :D

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Napisal/-a blindek Ne jun 24, 2007 9:46 pm

saj tu tudi mislim da je malo kateri, ki plača celotno vsoto takoj.

mene bol zanimajo cene novih v USA v primerjavi z evropo

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Ne jun 24, 2007 9:49 pm

Torej audiji se prodajajo v ameriki dobro? pa so navadni A* ali so S*,RS* ? :D

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po jun 25, 2007 12:02 am

H2 je napisal/-a:Torej audiji se prodajajo v ameriki dobro? pa so navadni A* ali so S*,RS* ? :D

Resnici na ljubo se ne... Zacetna nabavna cena je tam nekje v rangu BMW/MB/Lexus potem pa strmo pada, bolj kot pri konkurentih. Vecinoma vidis A4 1.8T in pa A6 povecini quattro. A8 tudi, a se redkeje. S/RS so pa res ze eksoti, pa ne da si ne bi mogli privoscit, samo jih res redko videvas.

VW je moral celo ustavit prodajo PHAETON-a (=Audi A8 pod VW znacko), ki je bil na voljo z 8 in 12-valjnikom in se je zelo, zelo slabo prodajal. Letos ga ni vec v ponudbi VW. Ga pa zato rabljenega dobis tolikanj ugodneje in z relativno nizko miljazo!

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
tuning 4 ever
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a tuning 4 ever Po jun 25, 2007 9:23 am

tema mi je zdelo všeč :D

zanima me pa naslov kkššne internetne strani za pridajo avtomobilov v ameriki?
tako kot je pri nas www.avto.net tnx za odgovor

Lp iz Slovenije :D
Slika

Uporabniški avatar
chgotom
Stalni uporabnik

Napisal/-a chgotom Po jun 25, 2007 9:32 am

tuning 4 ever je napisal/-a:tema mi je zdelo všeč :D

zanima me pa naslov kkššne internetne strani za pridajo avtomobilov v ameriki?
tako kot je pri nas www.avto.net tnx za odgovor

Lp iz Slovenije :D

Recimo:

http://cars.com

http://drivechicago.com

http://autotrader.com

Za ZIP kodo vpisi 60647 kar je downtown Chicago in glej v okolici 100 milj, kar bi nekako pokrilo mesto s predmestji...

Ce te zanimajo druga mesta: LA, NYC, Miami, Vegas.... vpisi ustrezne ZIP kode, najdes jih na netu.

LP iz Chicaga!

Uporabniški avatar
blindek
Stalni uporabnik

Napisal/-a blindek Sr jun 27, 2007 9:52 pm

veš kaj sem še se spomnil. Ko gledamo oz. smo gledali vsi na MTV Pimp My Ride, se ljudje vozijo z takimi avtomobili da misliš kot da bi ga z odpada potegnil. Se res ljudje prek velike luže vozijo z takimi avti? :roll:

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Če jun 28, 2007 5:39 am

Če mene vprašaš je tam 90% zrežiranega.
Slika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov