Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Če avg 31, 2006 7:39 am

Tole so pa tolk mjčkeni da se ga skor vidl nebi... Bi blo treba mal večje kolo dobit :P

http://us.st11.yimg.com/us.st.yimg.com/I/truckstuffusa_1912_51241217

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če avg 31, 2006 1:28 pm

Ne te grdobe gor tlačit, pol mej raje original.
Obvezno temen les v kombinaciji z aluminijem/jeklom/kromom.
Pa teli ameriški volani po moje niso tok mejhni, če pašejo v njihove ladje...razmisli.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Če avg 31, 2006 2:39 pm

bass je napisal/-a:Ne te grdobe gor tlačit, pol mej raje original.
Obvezno temen les v kombinaciji z aluminijem/jeklom/kromom.
Pa teli ameriški volani po moje niso tok mejhni, če pašejo v njihove ladje...razmisli.

Hehe... volan mi je kr ušeč, velik pa mehak, nebom nč menu še.

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Če avg 31, 2006 3:07 pm

Lušn oldi ni kaj.
Slika

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Pe sep 01, 2006 12:37 pm

Evo danes biv malo v šopingu....

-Cev gotiva fi 3,2mm
-Zračni filter
-Oljni filter
-Faftni filter
-Puše 4x
-Batni obročki 4x
-Drsni ležaj 1
-Drsni ležaj 2
-Grelne svečke 4x
-Tesnilo za karter
-Semering
-Tesnilo glave
-Napenjalec verige
-Drsniki za verigo

Skupaj = Glavobol :oops: :oops: :oops: Ostalo sem moral iskat na AC, že v naprej sem vedel da se tam nebo dobro končalo...

Manjka mi še ketna - veriga, cena AC je 40.000 sit + ddv :bonk, drugje ni za dobit
1x bat na AC je 53.000 sit + ddv :bonk :bonk :bonk

Blok motorja je na avtoobnovi za AC-om, kje mi bodo sprešal nove puše, in obnovil in zbusl še neki stvari....

Uglavn bolečina kakor kolk pridm...

:D

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe sep 01, 2006 4:11 pm

Nimaš kej, tko je nateg pač. Se pa dobi za vse stare MB dele, kar je redkost.

Na Discovery-ju, ko sta tipa v oddaji "Wheeler Dealers" restavrirala enega 123 sta dele dobila iz enega velikega skladišča v UK, cena pa je mislim da 1/4 tiste na servisu.
Pozanimaj se malo, mislim, da se ti splača naročiti iz UK, ne glede na poštnino, pa še VSE imajo vedno na zalogi. Takih skladišč je pa tam bojda že ogromno, taka scena kot Motomat v šiški, če poznaš, samo v velikosti hale A btc. :D
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Pe sep 01, 2006 10:10 pm

To je res, dobi se še kr nekaj stvari. Sem naročal od gospoda iz nemčije, ki ima skladišče in je pokupil stare dele iz tovarne, zdj pa prodaja prek interneta... Cene se pa izredno zasoljene, res pa da so nekatere stvari prvovgradne ampaka vseen. Bom mal pokombineru... Imaš mogoče kakšen link od take trgovine v UK?

LP

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Po sep 04, 2006 9:50 am

Vsi deli že skoraj pripravljeni na vgradnjo, manjka samo še veriga :oops: Kdo ve za kakšno novo oz. malo rabljeno oz. kje bi jo imel?

Zdj pride pa še lepši del generalke, ni lešega kot imeti na kupu vse nove in obnovljene dele (ki zgledajo kot novi) in lepo sestavljat mlinček8)

LP

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Po sep 04, 2006 10:03 am

bass je napisal/-a:Nimaš kej, tko je nateg pač. Se pa dobi za vse stare MB dele, kar je redkost.

Na Discovery-ju, ko sta tipa v oddaji "Wheeler Dealers" restavrirala enega 123 sta dele dobila iz enega velikega skladišča v UK, cena pa je mislim da 1/4 tiste na servisu.
Pozanimaj se malo, mislim, da se ti splača naročiti iz UK, ne glede na poštnino, pa še VSE imajo vedno na zalogi. Takih skladišč je pa tam bojda že ogromno, taka scena kot Motomat v šiški, če poznaš, samo v velikosti hale A btc. :D

No, no, ne verjemi vsega, kar vidiš na televiziji. ;) Tile Wheelers Dealers so tolk real kot Skrivnostni otok... (v smislu "slučajno" sem najdu dele, v smislu za koliko so ga prodali "neznancu"...)

Tole temo spremljam že od samega začetka in kaj naj rečem avtorju drugega kot :bow

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po sep 04, 2006 11:16 am

jorgeus je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Nimaš kej, tko je nateg pač. Se pa dobi za vse stare MB dele, kar je redkost.

No, no, ne verjemi vsega, kar vidiš na televiziji. ;) Tile Wheelers Dealers so tolk real kot Skrivnostni otok... (v smislu "slučajno" sem najdu dele, v smislu za koliko so ga prodali "neznancu"...)

Tole temo spremljam že od samega začetka in kaj naj rečem avtorju drugega kot :bow

se čist strinjam: tale viler diler je ena popolna nategancija. tip kup avto (ponavadi za pol realne cene), ga da mehaniku rihtat (ta mu dela ne računa :shock: ), ker sam nima pojma o mehaniki, potrošnega materiala tut ne omenja... pol pa proda avto za parkrat več kokr je vanj vložu...
v glavnem krneki, za glupe mestne angleže.... :x
Slika

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Po sep 04, 2006 11:56 am

Joj, ne zdej smetit teme! Se opravičujem avtorju, ker sem nekako začela tale OT. Za Wheelrje pa novo temo pa je, če je še potreba po tej debati.

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po sep 04, 2006 3:12 pm

se opravičujem za O.T.! :oops:
jaz bi pustil originalen volan, ker če avta ne boš pimpal zunaj, ga tut notri pust takega kot je... da ne bo zgledal kot albanski vojz.
Slika

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Po sep 04, 2006 3:58 pm

Za ot ni panike, vi kr, sam date za eno pjačo ko se srečamo :EE

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Po sep 04, 2006 4:33 pm

zupi13 je napisal/-a:se opravičujem za O.T.! :oops:
jaz bi pustil originalen volan, ker če avta ne boš pimpal zunaj, ga tut notri pust takega kot je... da ne bo zgledal kot albanski vojz.

Ne ne volan ostane kr ta, mi je supr, nč bat!

LP

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Po sep 11, 2006 11:11 pm

Motor je sestavljen, že na svojem delavnem mestu. Vse je potekalo bp (vsaj enkrat :-P )

Jutri nalijemo olje v motor, zamenjamo olje v menjalniku, hladilno tekočino in pršraufam pokrov motorja. Spotoma bom zamenju še oba klinasta jermena (en je za alternator, drugi ša za pumpo). Pol pa :vrum

Slika

Pa še mal slikc, mogoče je kakšna že bla :oops: (slike so mal velike, sam tazga avta se ne da (ne sme) pomajšat):P

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To sep 12, 2006 2:54 am

Lejga carja - odbije premoženje za tako čudovito barvo, pol mi pa meče ČB slike - sam si en patron :D

Ma nimam nobenga linka za te zadeve, a skladišče na posnetku je OGROMNO v pravem pomenu besede. Poskusi preko discoveryja s kakim mailom kaj izvedeti. Ta model je sicer tudi vodil Fifth Gear (konkurenca Top Gearu), če ti to kaj pomaga, načeloma se angleži radi odzovejo na pošto in ti ne bo problem dobiti kake informacije, le bontona ne pozabi, pošlji par slik pa ti bodo šli na roko.

Samo nekaj me malce bega - kako bo tale dizelček prebavljal sintetično olje?
Po mojem mnenju bi bilo mineralno bolj primerno, ali pač?
Daj še kakšno sliko, se ne morem nagledat, pa naj bo barvna. ;)
Pa za vsako spremembo foto update! :D

Recimo temu off (sorry če tako mislite):
Oddaja se mi zdi zelo relavantna temi, glede na to, da so restavrirali enak avto.
Kar se tiče avtentičnosti : poglejte si malo cene zavarovanj v UK (lahko tudi presežejo vrednost povprečnega avta, računajo pa se glede na starost, lifestyle, poklic..zavrovanca), pa potem razmislite koliko bi vi osebno odšteli za avto - zase vem, da nebi vozil alfe 2002 ampak neko 15 let staro kripo (verjetno 33ko).
Mehanik v oddaji pa domnevam, da mu plača tv-hiša, saj je so-voditelj.
Ne vidim pa zakaj bi lagali glede cen materiala, ni povsod nategovalski balkan kot pri nas, ljudje nekje celo znajo poslovati, zato pa lahko imajo hale polne avtodelov, ker se ljudje k njim dejansko vračajo.

Sigurno pa nisem napisal ideje, da bi človeku škodil, temveč da mu vsaj malo olajšam iskanje, razširim opcije, ker mi je avto všeč in spoštujem česa se je lotil.
Vaši komentarji pa so tipično vseslovenceljski: to je nateg to je drek blablabla, če se niste vi spomnili ni dobro...
Koliko vas je že bilo v UK???

Za zaključek še vašim pripombam primeren citat glasbenika po imenu Nasir Jones a.k.a. NaS:
" People fear what they don't understand / hate what they can't conquer / guess It's just a theory of men / became a monster..."

Pa lep pozdrav

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar To sep 12, 2006 8:23 am

bass je napisal/-a:Lejga carja - odbije premoženje za tako čudovito barvo, pol mi pa meče ČB slike - sam si en patron :D

Samo nekaj me malce bega - kako bo tale dizelček prebavljal sintetično olje?
Po mojem mnenju bi bilo mineralno bolj primerno, ali pač?
Daj še kakšno sliko, se ne morem nagledat, pa naj bo barvna. Wink
Pa za vsako spremembo foto update! Very Happy

Pa lep pozdrav

Hehe mal sm se mogu poigrat z protoshopom, pa sm reku da vidm kakšen bi zgledu v času ČB fotografij :) Se bom v bodoče bolj potrudu :P

Glede olja ja pa tko, zahtevu sem dobro MINERALNO olje, ker vsi vemo da je to za niskoturažne mašine zakon, bolj maže bolj je :) Jst sm gledu gtx disel, ta je pa še v prejšni pakungi (vsaj tako me je seznanu prodajalec). Priznam pa da nisem bil preveč pozoren kaj mi je dal... Gtx protection+ je al ni mineralno? Ker če ni ga hit letim menjat, preden ga vlijem v mašinco. Nekaj sem slišal da se mineralna olja počasi izmikajo iz proizvodnje, je to res?

bass hvala ker si uč vrgel na olje in opozoril!

LP

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass To sep 12, 2006 11:52 am

Ni kej, več glav več ve.
Ampak jst mislm da je to vsaj polsintetika, prjatu. Castrol je nasploh znan po sintetiki.
Ti lepo zamenjaj za mineralca, čene ti ga bo žrlo, pa dimila bo mašinca.

Kolega je mel v golfu 2 diesel sintetko, pa mu je goutu olje, dimiu k lokomotiva, mu povem zakaj mu dela to - je šu nabavt mineralca iz LeClerk-a, tanajcenejšga, eko nalepka gor, 5l za 2500sit, mašina prede in gre k nora. Prej je pa skoz neki smrdel po olju. Tko da je to kr pomembno.

http://www.castrol.com/castrol/multiple ... Id=7007905
Mislim, da tvoj ni ravno "modern diesel" :D

Nasploh je castrol dober marketing, nič posebnega. Pojdi v motomat malo vprašat, če držijo kakega valvoline-a mineralnega, drugače pa na kaki pumpi poglej, raje cenejši mineralec kot popolnoma neprimerna sintetika.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov