Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne maj 03, 2009 2:42 pm

majhen avto in veliiiiiiiiiiike slike :lol: drugače pa men je zelo všeč ;)
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas Po maj 04, 2009 9:50 am

mislim da ni nič nižji ampak celo višji kot original, mogoče zato ker vidim vsak dna teakega RS samo da je F1 in je že serijsko nižji

Uporabniški avatar
colecutter
Nov uporabnik

Napisal/-a colecutter Po maj 04, 2009 12:52 pm

pinjas je napisal/-a:mislim da ni nič nižji ampak celo višji kot original, mogoče zato ker vidim vsak dna teakega RS samo da je F1 in je že serijsko nižji

Kolikor se mi zdi je serijsko R27 nižji le za 7 mm od 197RS, medtem ko je Pancho sigurno spustil svoj avto vsaj za 20mm, odvisno katere vzmeti je vzel, tako, da ta trditev sigurno ne drži.

Uporabniški avatar
Marks
Novinec

Kraj: Ilirska Bistrica

...

Napisal/-a Marks Po maj 04, 2009 3:12 pm

Tole pa super zgleda...mogoče še ena malenkost mu manjka - Strešni spojler...drugače pa noro lep RS!

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Sr maj 06, 2009 1:05 am

Super barva. Lepo sedi na eibach-ih :)

Pogrešam pa Recarote ;)

Veliko srečnih km!

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Sr maj 06, 2009 9:09 am

colecutter je napisal/-a:
pinjas je napisal/-a:mislim da ni nič nižji ampak celo višji kot original, mogoče zato ker vidim vsak dna teakega RS samo da je F1 in je že serijsko nižji

Kolikor se mi zdi je serijsko R27 nižji le za 7 mm od 197RS, medtem ko je Pancho sigurno spustil svoj avto vsaj za 20mm, odvisno katere vzmeti je vzel, tako, da ta trditev sigurno ne drži.

Jp R je nižji za 7mm, so pa fedri precej trši, kar se še podvozja tiče sta stabilizatorja za 10% močnejša.

Uporabniški avatar
skyliner
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a skyliner Sr maj 06, 2009 9:57 am

Mogoče samo še en detajl spremenit... krajšo črno antenco :D
Lep pozdrav!

Uporabniški avatar
colecutter
Nov uporabnik

Napisal/-a colecutter To maj 19, 2009 5:34 pm

Upam, da nisem še prezgoden z zanimanjem po kakšnem bolj izčrpnem opisu o legi RS-a s temi fedri? Katero varianto si izbral? Pa glede na to, da imaš lažje feltne kot original, je bilo opaziti kakšno razliko v vožnji s temi platišči proti originalu? In še eno vprašanje...na slikah nisem opazil, pa me zanima, če imaš nameščene tudi kakšne distančnike?

LP.

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 So maj 23, 2009 10:08 pm

Lepe slike, zdaj zgleda noro! Kje se pozna pravis! Pri majnsih hitrostih se ne , kje pa je meja, v kaksnih ovinkih se pozna pri kaksni hitrosti!

Drugace ti lahko jaz za gume povem, če se nisi kupo! Jaz sem nabavo michelin pilot sport 2 in sem do sedaj prevozo nekje 300 počanih km, danes pa sem malo sprobal in moram rečt da so zelo dobre! Vozil sem se ze po mokrem in drzijo zelo dobro, na suhem pa je tako kot da bi se peljal po tračnicah!

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ So maj 23, 2009 10:40 pm

Mah, gume je prekleto težko dobiti zaradi dimenzije, je zelo ozek izbor. Zdaj bom poizkusil dobiti Hankook R-S2. Takoj lahko dobim samo Dunlop sport maxxTT, Goodyear asymetric F1 in Conti SC3. Moram pa menjat čimprej saj so te totalno na koncu oz. neuporabne za način vožnje kot ga imam jaz.

Kar se fedrov tiče v bistvu nič posebnega, še največ pridobiš na izgledu. Važno pa je, da se lega ne poslabša. Višje hitrosti - dajmo rečt nad 80 km/h se malenkost pozna, ampak res malenkost, mogoče samo nekoliko več zaupanja vlije minimalno nižje težišče in manj sunkovito je prenašanje teže, zaradi manj nagibanja.

@colecutter - distančnikov nimam, ker je ET drugačen od originala 68. Kot je bilo omenjeno so po naročilu pri MAK pobrali z njihovih 48 še 3 mm (kar je bilo po njihovih izračunih max dopustno in garantirano), na ET 51.
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

dragon22
Novinec

Napisal/-a dragon22 Če maj 28, 2009 8:27 pm

Zdravo, mene samo zanima kakšna je še razlika na zunaj (karoserijski deli) med navadnim cliotom 3 in RSom razen obeh odbijačev, spr blatnikov in pragov? Ker sem opazil da ima navadni clio ovalen pokrovček za tank, RS pa ima okroglega, ali so tudi zadnji boki kaj širši pri RSu??

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP Če maj 28, 2009 10:17 pm

dragon22 je napisal/-a:Zdravo, mene samo zanima kakšna je še razlika na zunaj (karoserijski deli) med navadnim cliotom 3 in RSom razen obeh odbijačev, spr blatnikov in pragov? Ker sem opazil da ima navadni clio ovalen pokrovček za tank, RS pa ima okroglega, ali so tudi zadnji boki kaj širši pri RSu??

Tudi zadnji boki so sirsi pri RS-u
Sirini:
clio 3-1707mm
clio RS-1768mm

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Pe maj 29, 2009 1:06 pm

hjoj so tile pocket rocketi lepi, res lep. Pa po pameti :lol:

Upam da ti čez čas eibach vzmeti ne bodo "dopizdle", ker meni so že :lol:
1) Do it right first time.

2) Buy cheap, buy twice.

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Napisal/-a _Pancho_ Pe maj 29, 2009 3:23 pm

ezzy je napisal/-a:Upam da ti čez čas eibach vzmeti ne bodo "dopizdle", ker meni so že :lol:

Zakaj, ker začnejo cvilit gumijaste cevi v katere je oblečena vzmet na spodnjem delu? Enostavno rešljiva zadeva. Prerežeš cev po dolžini, razmastiš, uporabiš kvalitetno lepilo in natakneš nazaj na vzmet; tako imajo narejeno orig. vzmeti. Meni se je zaenkrat oglašala samo ena zadaj - uporabil malo masti; zaenkrat je ok.

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Napisal/-a _Pancho_ Če jul 09, 2009 9:06 pm

Evo gume že zdavnaj zmontirane.
Slika

No, po vožnji v dežju, sem se odločil, da napišem stavek ali dva o gumah.

Najprej, gume v dežju na ravnem delu cestišča čisto lepo opravljajo svoje delo - pospeševanje brez odvečnega zdrsavanja, zaviranje na polno normalno predvidljivo. Ocena OK.
Zdaj pa pridemo do minusa teh gum. V dežju in zavojih zelo hitro zdrsne, čeprav je veliko časa na meji med oprijemljivostjo in zdrsom, ampak za moj stil vožnje, zdrsne prej kot Continentalka. Sicer sem to vedel, moti me pa malenkostno, saj se niti v dežju ne znam peljat počasi. Ob samem zdrsu je še nekoliko vodljiva in se pri nepretiravani hitrosti še vedno hitro pridobi oprijem - skozi ovinek drsi proti zunanjemu delu, ampak hkrati pelje skozi ovinek; čuden neprijeten občutek. Verjetno zelo podobno obnašanju slick gumam v mokrem? Vsaj občutek imam takšen.

V suhem je pa zgodba takšna kot sem pričakoval, a kot kaže je fizikalno nemogoče dobiti več oprijema v ovinku, da bi lahko rekel, da je boljša od Continentalke. Čeprav mi pa vliva upanje, da ima potencial za nekaj več. Guma se ogreje zelo hitro in drži fantastično, ob drsenju skozi ovinek se mi pa zdi, da popušča počasneje kot je Continentalka.
Preizkusit jo moram samo še v enem zavoju, kjer je hitrost okrog 1**km/h, vendar postopoma in brez prometa.

Uporabniški avatar
__bambi__
Novinec

Napisal/-a __bambi__ Če jul 09, 2009 9:57 pm

lepo.čeprov nism reno fan mi j tale kr ušeč :D :D felge so zakon :D pazi ga

Uporabniški avatar
colecutter
Nov uporabnik

Napisal/-a colecutter Po jul 20, 2009 8:54 pm

Bilo bi fino, če bi objavil kakšno sliko, kako gume izgledajo na avtu. Drugače pa za to ceno odličen nakup.

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Po jul 20, 2009 9:19 pm

stari...tale avto zgleda surovo...mislim da je moj naslednik, in ima en velik plus...je sauger =)...ker pa mi najbolj sede =)

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To jul 21, 2009 11:42 am

Tudi sam gledal po tejle Hankook gumi, pa so me podatki na mokrem močno odvrnili od nakupa. Kot sem zgoraj prebral mogoče to celo drži. Jaz hočem pa ravno v mokrem oprijem. Malo si oglej tole beštjo. Firestone Firehawh SZ90"micro"

Slika

Dosedaj bil fasciniran nad demonstracijo, tako da je naročena za mojo škatlo. Zadaj mam še nekaj profila od prejšnih ( Michelin Pilot Exalto PE2 ), tako da bo zanimivo videt kaj bo naredilo z avtomobilom. Dimenzija 195/50/15

Ker si z obale bi rabil podatek kako se ti Hankook obnese v suhem na relaciji Izola - Šared, če je že tolk ekstremna v suhem :D
SlikaSlika
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov