Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr jun 24, 2009 5:23 pm

Pa so končno prišli distančniki

Slika

Slika

Slika

Slika

Šraufe mam že nekaj časa

Slika
Slika

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan Sr jun 24, 2009 5:37 pm

stench je napisal/-a:@_YUGO-GVX_: smo šli ravno v piccolo na pijačo, v nedeljo pa sem šel iz vaje godbe.

Sem pa ravno pripeljal avto od Kavčiča, kjer so naredili redni servis na 180.000 km. Poleg rednega dela (olje, vsi filtri). Je bilo treba zamenjat:
- pokrovček hladilne tekočine (ker je poknil) sploh ni tak poceni
- zobati jermen (je bil sicer zamenjan na 120k, samo ga je preveč pobralo)
- natični ležaj jermena
- jermen alternatorja in jemen klime (nista bila zamenjana na 120k)
- pečko (grelc) ker e puščala in posledično je voda kapala po računalniku za airbag, ki je tudi crknil
- zobnik ( nevem zakaj, ni glih poceni)

Na koncu je zneslo 511€ (sem skoraj na rit padel). Je pa avto zdej porihtan v nulo.

Sem pa izračuznal koliko me avto stane na mesec. Z vsemi stroški vzdrževanja (rednimi in izrednimi, zavarovanjem (obvezno in polni kasko s kombinacijami), vsemi gumami in feltnami BREZ muzike, me je stane dborih 130€ na mesec.

Pozdravljen,
zanima me tam k si napisu da je jermen preveč pobiralo. kako si to opazil? js sm pogledu jermen na bravotu pa je takšen kot nov..torej kako si to ocenil?
hvala,lp.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Napisal/-a stench Sr jun 24, 2009 11:51 pm

Nisem jaz ocenil, avto je laufal normalno po moji oceni.
Imel sem redni servis na 180k in je mehanik pogledal zobati jermen, ker je vedel, da ima moj model bravota še ta stare zobnike (s konstrukcijsko napako pravim jaz) in videl da ga je počasi pobiralo.

Zgleda, da pri enih pobira pri drugih ne, če imajo še stari zobnik, zgleda imaš srečo, lahko ga pa preventivno zamenjaš.

Na sliki se lepo vidi venec pri novih zobnikih (slikce niso od mojega avta, mi jih je poslal mehanik za eno temo na fiat forumu).
Slika
Slika

Upam, da sem pomagal
Slika

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan So jun 27, 2009 12:34 pm

Hvala za odgovor,
vendar me še nekaj zanima.
Na pooblaščenem servisu sem naročil komplet garnituro za menjavo zob. jermena in je notri samo troje: zobati jermen, zapenjalec in ena rolca? a je to vse kar rabiš za menjavo?
in pa še nekaj.. na servisu mi hoče prodat še zraven mikro jermen itd. samo ga ne bom menjal, če ne more poškodovati mašine ali jo lahko?

lp

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Napisal/-a MaTe0 So jun 27, 2009 12:42 pm

Mikro jermen nima nič tu veze z zobatim. Tisti ti žene samo klimo pa servo.

Pri servisu se menja zobati jermen, vodno pumpo, napenjalec oz. rolce ki so okoli jermena oz. v notranjosti. Čist odvisno od avta. Tiste rolce zunaj pa ni potrebno menjati ker se menja ko crkne in nima nič veze pri zobatem jermenu.

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan So jun 27, 2009 7:46 pm

MaTe0 je napisal/-a:Mikro jermen nima nič tu veze z zobatim. Tisti ti žene samo klimo pa servo.

Pri servisu se menja zobati jermen, vodno pumpo, napenjalec oz. rolce ki so okoli jermena oz. v notranjosti. Čist odvisno od avta. Tiste rolce zunaj pa ni potrebno menjati ker se menja ko crkne in nima nič veze pri zobatem jermenu.

ja men je reku da je sam jermen, en napenjalec in rolca v kompletu. zdi se mi da je premal samo te tri stvari, zato vas sprašujem.

hvala,
lp

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Napisal/-a stench So jun 27, 2009 8:34 pm

fiatfan to ti jaz nebom vedel povedat, vem samo da se pri bravotu 1,6 poleg zobatega jermena vodna pumpa ne rabi menjat, tako kot pri večini avtov.

Če si kje iz okolice Ljubljane pelje avto h Kavčiču na Ižansko cesto, je dober in pošten mehanik. Jaz sem ga pri njemu že trikrat servisiral.
Slika

Fiatfan
Stalni uporabnik

Napisal/-a Fiatfan So jun 27, 2009 8:42 pm

glede na to da mi je kavčič povedu takšno ceno proti drugim me je kar minil.
na pooblaščenem servisu sem uprašal koliko pride komplet pa pravi da 87eur, kavčič mi je rekel z delom okoli 220eur. mislim da toliko pa ni vredno tisto delo.
hvala za odgovore in lep pozdrav.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Napisal/-a stench Sr jul 01, 2009 8:59 pm

Silom razmer je prišlo do tega, da sem moral nabavit to škatlo. :D

Slika

V njej je pa tole, samo da so amortizerji modri.
Slika
Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Napisal/-a stench Pe jul 03, 2009 10:07 am

Danes sem dal montirat nove amortizerje.
Slika

Avto se vozi čisto drugač. Tudi dvignil se ni, spredaj se mi vidi da čisto malo, zadaj mi zgleda še nižji.
Slika

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe avg 21, 2009 8:11 pm

dans sva se vidla v NM :) Takoj sem videl da je 'uni s foruma' :) dejansko zgleda avto nižji.. edino teh nalepk na vratih prej nisem videl in nisem bil ziher ali si ti al ne.. Zelo lepo zgleda v živo..
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Napisal/-a stench So avg 22, 2009 2:08 pm

Res? Kje sva se pa vidla? S katerim avtom si bil.

Sej se je avto zdej zadaj lepo spustil s komplet športnim podvozjem, tak da sem zadovoljen.
Hvala za pohvalo.
Slika

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Po avg 24, 2009 7:59 am

na železniških tirih si čakal in zavijal levo proti bolnici.. jaz sem prišel iz smeri bolnice in zavijal desno čez tire. Bil sem v sivi mazdi 6, GO tablice.. :D
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Napisal/-a stench Po avg 24, 2009 5:59 pm

Ja mislim da se spomnem, sem bolj na hitro videl avto, ker sem gledal če kdo od zgoraj prihaja.
Slika

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Če avg 27, 2009 5:26 pm

@Stench, a se tebi zdi tale Bravo varen?
Ker razmišljam o novem rabljenem avtomobilu in sem videl, da so te Bravoti dokaj poceni. Vem, da ima Brava 2 zvezdice, ampak, kako se tebi zdi? Mogoče malo čudno vprašanje, ampak vseeno.

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Če avg 27, 2009 6:11 pm

Zdravo!

Nisem prebiral celotne tvoje teme, pa me zanima koliko se giblje poraba takšnega avtomobila z 1.6 16v motorjem.Drugače je lepo poštiman avto nimam kej rečt pa srečno še naprej,

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Napisal/-a stench Če avg 27, 2009 10:36 pm

@dragonForce: uh varen, varen v smislu zmečkljilvih con, veliko zračnih blazin itd niti ni, tukaj se mu leta zelo poznajo. Je pa po mojem mnenju varen z vidika lege na cesti. Jaz se v vožnji počutim varnega in ziher. Nevem kako ti bi drugač odgovoril.

@Sendx: poraba imam jaz čez poletje ko je klima večino časa 9 litrov. Zadnjič sem šel iz Ljubljane v Graz in nazaj (350 kilometrov in še malo) in po avtocesti 140kmh +/- , po mestu se niti nisem toliko vozil, in je imel porabo 9l. Če ga jaz spravim na 8litrov sem že vesel, sem jo imel pa tudi že 10l. Se mu pa klima na moči zelo pozna.
Brat je po drugi strani spravil porabo enega tanka na 7,5 in z drugim na 7 litrov.
Tako kot je rekel lenivec, če hočeš da avto vsaj kolkor toliko gre konjem primerno bo žrl več, ker pod 3500 oziroma 4k obrati se ne dogaja nič.
Slika

Uporabniški avatar
Technologic
Uporabnik

Napisal/-a Technologic Če avg 27, 2009 11:06 pm

je pa požrešn ne. 1.4 pije še pa več če se hočeš normalno premikat-ma kolegica pa tankamo pa tankamo ko gremo kam. Več spije ko js.

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Pe avg 28, 2009 11:00 pm

Ma vem da so problemi nasplošno pri 1.6 16v motorjih huda poraba zato te pa tudi sprašujem. Doma imamo 1.6 16v Gradn Vitaro pa pije konkratno čez 10l ziher pa še če klimo upališ še tuk več, tok da niso neki šparovčki tele avtomobili. :)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov