Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Po mar 01, 2010 7:09 pm

kolektor sem nasel na enem ang forumu...dela pa jih tip, ki je prej delal pri courtney sport...znana firma za predelavo Opel masin, oz. celotnih avtov v angliji...

sam je sov privat, in zacel z temi izpusnimi kolektorji, povedal da se se uci, da sam testira (temu primerna cena), tudi povedal kako se po domace "nategne" drugo lambdo (odvijes, zmeris koliko moras podlozit lambdo da je njeno zaznavno grlo v visini notranjega fija cevi da plini padejo mimo in to je to, vsebnost o2 mora biti na 0)...da nerabis vmesnega katalizatorja...uporablja pa dobre materila, vsak koliko sem ssam videl...zvari, notranji prehodi so gladki...za 1x mi je ok...ce pa pogledam ceno samo za lexmaul...ker ima x18xe1 ter z18xe isto glavo...razlika je samo v elektroniki, ter to da je z18xe euro 4 norm motor ne odtehta teg da prideta izpusna kolektorja, eden 5xx€ drugo za z18xe z vgrajenim sport katom pa okroglih 900€ z tem da so samo pritozbe cez njega...ker je kat keramicen, se veliko seseda, vklaplja se kontrolna lucka, kolektorji se nenormalno grejejo...v glavem...200€ proti 900€...razumna cena, ce vzamem v zakup da dela to nekdo, ki pozna zadeve...in naredi to tudi kvalitetno...

lp, dominic...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
jesenik
Novinec

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a jesenik To mar 16, 2010 1:02 am

kaki pa imaš premer izpušnih cevi? (prednji lonec-zadnji lonec-ostale cevi)

Glede zvoka pa pribižno vem kaki je =) Sam imam od katalizatorja do konca inox z luknjo fi45 in se mi zdi da je premajhna. (taki honda zvok pride iz zadnjega lonca) tuhtam da bi naredil še en izpuh z luknjo 50 ali več. Bi bil takrat bolj močan in ne tako zelo "hreščeč" zvok?

LP, Dejn

Uporabniški avatar
rover416
Poznavalec foruma

Kraj: žužemberk

Napisal/-a rover416 To mar 16, 2010 8:49 am

jesenik je napisal/-a:kaki pa imaš premer izpušnih cevi? (prednji lonec-zadnji lonec-ostale cevi)

Glede zvoka pa pribižno vem kaki je =) Sam imam od katalizatorja do konca inox z luknjo fi45 in se mi zdi da je premajhna. (taki honda zvok pride iz zadnjega lonca) tuhtam da bi naredil še en izpuh z luknjo 50 ali več. Bi bil takrat bolj močan in ne tako zelo "hreščeč" zvok?

LP, Dejn

da mi je slisat ta tvoj honda zvok :shock: :shock: :shock: :shock:

Uporabniški avatar
jesenik
Novinec

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a jesenik To mar 16, 2010 6:27 pm

rover416 je napisal/-a:
jesenik je napisal/-a:kaki pa imaš premer izpušnih cevi? (prednji lonec-zadnji lonec-ostale cevi)

LP, Dejn

???

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic To mar 16, 2010 9:22 pm

jesenik je napisal/-a:
rover416 je napisal/-a:

LP, Dejn

???

Dejan, pri meni je tako, da je od i. kolektorja naprej za 1x fi 50, pa do zadnjega lonca (remus) zvok je globji, samo pri meni se dela sesalni kolektor, ki naredi tudi malo drugacen zvok, ceprav v visjih obratih se tako zadere tako kot vsak visoko gnan atmosferc (pride gr.a ...remus65)...vmes ni nic =)...pride pa nazaj noter 200 celicni sport cat, ze narocen (magnaflow)...

in v cemu je zdaj tukaj stos ?? slisat honda rezkajoc zvok...za vsakim ekom je en mulc z sljivikom, ter fi 200mm zadnji lonec...samo da se dere...gre tako ne nikamor... =)

aja, pozabo, opel ni avto =) hehehe...

lp, dominic

p.s. menda pa smo ja odrasli ljudje...

.GT.
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a .GT. Sr mar 17, 2010 4:50 pm

včeri sma se srečala na sidru še nimaš poletne obutve :evil:
sdted

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Sr mar 17, 2010 5:23 pm

ma ne...ves kako je se blo v lovrencu...pa zjutraj ko se gre na delo je cesta mokra hladna, letna guma pa lih nea sede na taksno podlago...se ne reaskiram, bom pa ta vikend menjal...vidim da se vreme izboljsuje...

p.s. drugace pa prodam celoten motor... =) info na pm...

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Kraj: Vuzenica/MariboR

Napisal/-a acid To maj 11, 2010 9:51 pm

dominic kolk sem jo na hitro uspel videt na krožnem lepa astrica, gre tud zelo lepo ;) si pa mislo pri fontani ta fake golf pa me že nebo zajebaval ne :twisted: Sem pa skor sigurn da si bil ti, ker dvomim da ma še kdo tak lepo astro v lovrencu ;) pa še za lovrenc si zavil pol, sem ti dal vse 4. 8)
*** VOLKSWAGEN GOLF MKV TSI GT 170PS ***

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic To maj 11, 2010 10:03 pm

hehehehehhe, je slo kar lepo, sicer sem mislo da te nebom vec uvidel...hja, se kr no, ves kak je, kavalov nikol ni premalo =), drugace pa ti kar lepo cukne tale 5, samo pol ti sfali =)...

sem videl ja, saj sem ti blendno...samo mogoce nisi opazo...

p.s. naredi nekaj glede podvozja, ker pri stuku je blo ze malo cudno videt... =)

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Napisal/-a acid Sr maj 12, 2010 5:19 pm

dominic je napisal/-a:hehehehehhe, je slo kar lepo, sicer sem mislo da te nebom vec uvidel...hja, se kr no, ves kak je, kavalov nikol ni premalo =), drugace pa ti kar lepo cukne tale 5, samo pol ti sfali =)...

sem videl ja, saj sem ti blendno...samo mogoce nisi opazo...

p.s. naredi nekaj glede podvozja, ker pri stuku je blo ze malo cudno videt... =)

Je šlo ja, si pa skoz rino pol na levi pas :twisted: a si vedo da sm jas? Tam bi lahko šov kamot za mano mimo šlepara ;) Ja sej od selnice naprej sem se normalno pelal zato si me dohitel ;) ja za stock gre lepo ja sem zadovoln 8) sej sn vido da si blendal mi, zato sem ti pa dal vse 4 :-P me morš enkrat pelat z astrico pa da malo vidim to lahko mi daš št. na PM. Glede podvozja pa nevem ka bi naredo saj je stock podvozje odličn, vsaj meni, pa še povsod se lahk pelam.

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Sr maj 12, 2010 10:14 pm

mel telefon, pa nikam se mi ni mudilo ...hja, levi pas...moral, ker sem ti bil par x preblizu, pa nisem 100% vedel kaj bos naredo... =)...

Uporabniški avatar
acid
Poznavalec foruma

Napisal/-a acid Če maj 13, 2010 8:57 pm

dominic je napisal/-a:mel telefon, pa nikam se mi ni mudilo ...hja, levi pas...moral, ker sem ti bil par x preblizu, pa nisem 100% vedel kaj bos naredo... =)...

Ja ja izgovori :-P :lol: pa sej se men tud ni sam tak redko se zgodi, da mi sploh keri sledi je blo malo bolj zanimivo :twisted: ja skor si mi šoštango pojedo oops

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic To jul 20, 2010 5:33 pm

tak, nekaj se je delalo na zadnjem delu...zdaj je avto ze koncan...slike so se stare, ko se je vse skupaj nastavljalo na zadnji odbijac...dodam nove, kojci kak operem avto, ter nardim en shooting =)...

no takole je zgledalo v pred pripravi =)

Slika Slika Slika Slika

takole nekak je zunanjost zakljucena...mogoce kaksni mini detajli...zadaj se mrezica, isto spredaj, letvice v barvo avta...spremenb pa nebo vec...

lp, dominic...

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To jul 20, 2010 5:55 pm

zgleda zelo dobr! 8)
Slika

Uporabniški avatar
Vasc0
Novinec

Kraj: ok. mb

Napisal/-a Vasc0 To jul 20, 2010 8:42 pm

v živo zgleda še lepše ;) :) samo sprednji podalšek še v barvo avta pa je to to :)
No Engine, Like Turbo Engine ;)
Slika
Slika

Uporabniški avatar
sky88
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a sky88 To jul 20, 2010 11:52 pm

Zelo lepa astra, vendar se mi zdi, da bi veliko lepše zgledala z malo manjšim rorom, nekaj v stilu bmw(če veš kako mislim) veliko bolj kulturno bi zgledla. Drugače pa delaš v pravi smeri 8)

Lp
1996 Honda Civic EJ9...bivša
1996 Honda Civic EK4...bivša
1999 Honda Civic EJ9...bivša
2003 Audi A4 B6 Avant...daily driven
1997 Honda Civic EK4...track driven

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Sr jul 21, 2010 11:45 am

izpuh pride drugi, tale remus pa se prav dobro sluzi =)...

lp, dominic...

p.s. pride pa raven, malce bolj uglajen premer... =)

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Ne sep 12, 2010 10:21 am

takole, narocen remus65...samo cakamo se da prispe...

zadnji lonec je taksen...

Slika

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Ne sep 12, 2010 11:39 am

Vsekakor dobra naložba. Sam sem zelo zadovoljen z remusom. ;)
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
MaLiNoVc
Novinec

Napisal/-a MaLiNoVc Ne sep 12, 2010 3:57 pm

Pametna naložba :):lol:
Si komplet naročil ? al sam zadnji lonec ?
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov