dr.sah je napisal/-a:na to pa sploh nisem pomislil.
načeloma je tako, da bi se jaz držal max sasmo čip. Kar je več, je strošek, hitro so kaka dodatna popravila, in kar je najvažnejše: nikoli ni zadosti konjev, vložek pa čedalje večji.
Postavi si neko realno mejo. Pa tudi vprašanje kako je z lego pri takem avtu, ki ima ogromno konjev?

...kar sem hotel povedati je, da so dejanske omejitve drugje, ne v motorju samem.
Pa tule ne gre ravno za neke "konje". Realno jih je na kolesih okrog 145, moj cilj pa je predvsem več uporabne moči razporejene čez čimvečji režim delovanja. Z drugo mapo (tale je narejena bolj na pamet se mi zdi), večjim hladilnikom olja in drugim BO ventilom mislim, da me nima kaj skrbet. So pa peljali takele projekte sosedje zahodno ze tudi cez 240 KM, seveda z drugimi turbinami, injektorji...
Podvozje je po mojem mnenju še kos zmogljivostim vozila, je pa v planu (in predvsem po izteku garancijskega roka) tudi malenkost bolj trda nastavitev docim si vseeno zelim imet relativno uporaben avto. Zavore so dobre (Brembo, dvojni prisilno hlajeni diski premera 305 mm spredaj), kolesa dovolj velika...Tudi šasija je ok za tisto, čemur je avto namenjen = zaprte, ovinkaste ceste...in tu se obnese odlično, je zelo igrivega karakterja. Če pa že bo potreba bom dodal kak kaksno ojacitev (en predlog za SB je za linkal pskoda).
Če povzamem torej, cilj je okrog dobrih 180 konjev (od tega čimveč "uporabnih"

, malenkost trše podvozje (...pa vendar je čez neravnine že zdaj precej trdo) in to bi bilo to
Konjev pa itak nikdar ni dovolj. Ampak, Ko se naveličaš ene kočije greš pač na drugo, če ne gre drugače.
Btw, kako tvoj RS? Še zadovoljen?
LpF