Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Re: My new Clio RS SPORT

Napisal/-a damjan Sr sep 28, 2011 6:11 pm

dominic je napisal/-a:a se sploh splaca bilo kam vlagat...pol bi moral jaz sam sebe vprasat po zdravju, ker sem toliko spokal v masino, pa v samo podvozje, gume itd...je pol na cesti vecje veselje, je pa res, da vsi ti avti imajo ze odlicno osnovo, napram mojemu...vlagat ali ne, ce ni kaksnih drugih problemov, in avto sluzi namenu, zakaj pa ne...sedezi pa se mi dopadejo, v barvo avta...bi se lepo skladalo, in unikatno =)

hvala Dominic da si odgovoril namesto mene...Vlagati v karkoli kar je na 4 ali 2 kolesih je itak nesmotrno oziroma jama brez dna...
avto je bil nabavljen z namenom,z neko željo....in ker mi pač finance to dopuščajo....zakaj pa ne....enkrat se živi...kar še kako drži še posebej po osebni moji izkušnji ki se vleče že četrto leto.
Symon ti pa pocukaj za rokav 22.10 če boš dol,bova kakšno rekla in se magari tud zapeljala:):)

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr sep 28, 2011 6:42 pm

peroRS je napisal/-a:Tole ne oporekam, pravim samo da bi bilo za razmislit. :)

Realno? če mene vprašaš. V osnovi je Clio cenejši. Imašpač denar za Clia naprimer. Potem je vzdrževanje Clia cenejše (poraba, gume, najbrž tudi kakšni deli, kasko je gotovo dražji). In ko imaš 100, 500 ali 1000€ "viška" pač ne boš prodal Clia in študiral, če bi kupil Megana ampak pač vržeš za lastno veselje v Clia. Tako je pri meni in verjamem, da pri večini.

Damjan, če bom te bom poiskal. 8)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Sr sep 28, 2011 6:48 pm

Symon je napisal/-a:

Realno? če mene vprašaš. V osnovi je Clio cenejši. Imašpač denar za Clia naprimer. Potem je vzdrževanje Clia cenejše (poraba, gume, najbrž tudi kakšni deli, kasko je gotovo dražji). In ko imaš 100, 500 ali 1000€ "viška" pač ne boš prodal Clia in študiral, če bi kupil Megana ampak pač vržeš za lastno veselje v Clia. Tako je pri meni in verjamem, da pri večini.

Točno tako kot praviš...
Megane RS je bil tudi v ožjem izboru...ampak se nekako nisem odločil potem zanj....pač...ogromno razlogov....
če bo,ko bo...bo RS spet...sam ne renault:)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr sep 28, 2011 7:14 pm

Berem in berem pa si mislim svoje. ;) Glede na to, da te ne poznam ( razen virtualno ) in glede na to, da sem o tebi veliko prebral ti povem samo, da uživaj vsak trenutek svoje t.i. druge priložnosti, ker nikoli ne veš kako bo s tretjo. ;) ;)

Drugače pa super avto, super prispevki in odlični plani. Le realiziraj jih in uživaj v vsakem kilometru, ki mine za volanom cliača. ;) ;) Se pa kdaj priporočam za kak krog ( seveda kot sovoznik ). ;)

lp

p.s. veliko varnih kilometrov- :D

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr sep 28, 2011 7:52 pm

damjan je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:

Točno tako kot praviš...
Megane RS je bil tudi v ožjem izboru...ampak se nekako nisem odločil potem zanj....pač...ogromno razlogov....

Pač sem razmišljal na glas (sorry za off-topic). Hotel sem samo povedat, da bi z Meganom RS Cup (seveda rabljenim) že serijsko dobil vse to kar planiraš vložit.
Na koncu je itak važno, da ti uživaš v avtu, ne glede na to kateri je. ;)

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Sr sep 28, 2011 9:18 pm

peroRS je napisal/-a:
damjan je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:

Točno tako kot praviš...

Pač sem razmišljal na glas (sorry za off-topic). Hotel sem samo povedat, da bi z Meganom RS Cup (seveda rabljenim) že serijsko dobil vse to kar planiraš vložit.
Na koncu je itak važno, da ti uživaš v avtu, ne glede na to kateri je. ;)

eh ne sej nisem sovražno nastrojen zdj zaradi pisanja....:)
Kakorkoli obrnem od vsega kar planiram vgraditi na avto ima Megane RS "le" špero....to je pa tudi vse...ok pustimo to da je zadeva podprta s turbino....pravtako bi tam "moral" vgraditi gewinde,Akrapoviča ki sploh ne obstaja za Megana....vglavnem spet luknja brez dna....
trenutno sem super zadovoljen z avtom in probal bom realizirat vse zastavljene plane ki jih imam v mislih...
In še nekaj ...Megane se mi osebno ne dopade najbolj....nevem...oblikovno ...nevem...nekaj mi ne diši...
King1 je napisal/-a:Berem in berem pa si mislim svoje. ;) Glede na to, da te ne poznam ( razen virtualno ) in glede na to, da sem o tebi veliko prebral ti povem samo, da uživaj vsak trenutek svoje t.i. druge priložnosti, ker nikoli ne veš kako bo s tretjo. ;) ;)

Drugače pa super avto, super prispevki in odlični plani. Le realiziraj jih in uživaj v vsakem kilometru, ki mine za volanom cliača. ;) ;) Se pa kdaj priporočam za kak krog ( seveda kot sovoznik ). ;)

lp

p.s. veliko varnih kilometrov- :D

hvala ti King1 za vzpodbudne besede...za krog pa sploh ni problema.rade volje:)

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Ne okt 02, 2011 10:05 pm

Paket presenečenja....jutri bo že pestro:):)

Slika

Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne okt 02, 2011 10:20 pm

ma brezveze ker boš s tem zjebal nastavitve podvozja in vozno dinamiko. pričakuj vsaj 5s slabši čas na grobniku :roll:

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Ne okt 02, 2011 10:28 pm

Slicker je napisal/-a:ma brezveze ker boš s tem zjebal nastavitve podvozja in vozno dinamiko. pričakuj vsaj 5s slabši čas na grobniku :roll:

Za grobnik zna bit to boljše. Ampak ker nisi vsak dan na grobniku je cup podvozje odličen kompromis med udobjem in športnostjo z poudarkom na športnosti.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Ne okt 02, 2011 10:37 pm

danes vozil Clia s tem podvozjem na relaciji Rjeka-Učko....
in bil zelo zelo pozitivno presenečen....dotični Avto je 3 cm nižji kot Cup v originalu...a jebemo vraga luknje in neravnine po občutku požira bolj zvezno...bolj na mehko...brez nabijanja....
Trdota je nastavljiva in lahko rečem da po današnjem preizkusu,je KW nastavljen na najbolj mehko....identično mehek kot serijski CUP...

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Ne okt 02, 2011 10:37 pm

Slicker je napisal/-a:ma brezveze ker boš s tem zjebal nastavitve podvozja in vozno dinamiko. pričakuj vsaj 5s slabši čas na grobniku :roll:

Zakaj nimamo tipke VŠEČ MI JE?

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ Po okt 03, 2011 6:39 am

damjan je napisal/-a:danes vozil Clia s tem podvozjem na relaciji Rjeka-Učko....
in bil zelo zelo pozitivno presenečen....dotični Avto je 3 cm nižji kot Cup v originalu...a jebemo vraga luknje in neravnine po občutku požira bolj zvezno...bolj na mehko...brez nabijanja....
Trdota je nastavljiva in lahko rečem da po današnjem preizkusu,je KW nastavljen na najbolj mehko....identično mehek kot serijski CUP...

To vse po občutku?

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Po okt 03, 2011 6:49 am

Ja po obcutku :roll: :roll:

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ Po okt 03, 2011 9:10 am

damjan je napisal/-a:Ja po obcutku :roll: :roll:

Zakaj zdaj užaljeno? :? Saj sem samo vprašal.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan Po okt 03, 2011 9:42 am

ne Ozy sej nisem užaljen....sam po 3 mesecih uporabe mojega RSa in prevoženih 9.000km približno vem kako se obnaša podvozje...kako se pelje čez luknje...avtocesta....
in včeraj identičen Clio z KW-i...je čisto drugi svet...po občutku..tako na volanu kot v sami legi...

brez zamere

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Napisal/-a _Ozi_ Po okt 03, 2011 10:04 am

Eh, od kje bi zameril saj se samo meniva/mo :) koliko km si pa naredil z temu Cliu z KW? Drugače je v osnovi bil isti kot tvoj ali je imel še kakšno predelavo?

Uporabniški avatar
CockroaC
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a CockroaC Po okt 03, 2011 10:45 am

Kaj se "kako se pelje čez luknje" da zmerit kak drugače ko po občutku?
Slika

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Po okt 03, 2011 11:01 am

Ne gre se samo za udobje ampak tud za bumpsteer in manj dinamičnega naklona koles zaradi spremenjenega "roll centra". Majo pa v tujini naprave za dinamično optiko kjer so kolesa v gibanu in se naredi meritev ;)

@damjan nimam nič proti temu da dajaš gewinde na avto. Ampak moraš vedet da to ni Renault 19 da bo karkoli boš gor vrgo boljše od prej. Če že dajaš gewinde gor ti priporočam da najprej daš avto na vago da se zmeri teža na vsakem kolesu (baje ima nekdo v ljubljani to). Potem zmontiraš in z zmontiranimi gewindami pelješ nazaj da ti nastavijo teže na posameznem kolesu na čimbolj podobne vrednosti kot so bile prej. S tem ne boš porušil ravnovesja v katerem je sedaj avto. Ker sedaj je avto nastavljen da je ravno prav hitra rit in ravno dovolj podkrmarjenja. Za par milimetrov zgrešene nastavitve pa bojo to ravnovesje porušile.

Seveda se bojo pa zdaj oglasli uporabniki ki so imeli in imajo gewinde in bojo rekli da oni niso nič dajal na vago in da se je super peljalo. Ja verjamem. Ampak ta avto je tovarniško v nulo nastavljen in če hočeš to izboljšat moraš res vedet kaj delaš ;)

Aja pa to ni kritika na to kar delaš z avtom ampak sam nasvet ;) Jaz sem zato da se avti predelujejo, tudi takšni kot je tvoj....ampak je treba vedet kaj delaš da bojo dejansko kakšni rezultati od tega ;)

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po okt 03, 2011 11:13 am

airmike je napisal/-a:Seveda se bojo pa zdaj oglasli uporabniki ki so imeli in imajo gewinde in bojo rekli da oni niso nič dajal na vago in da se je super peljalo. Ja verjamem. Ampak ta avto je tovarniško v nulo nastavljen in če hočeš to izboljšat moraš res vedet kaj delaš ;)

Seveda, ker možje na KWju nimajo pojma kaj delajo in si bodo uničevali ime.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Po okt 03, 2011 11:17 am

Doche je napisal/-a:
airmike je napisal/-a:Seveda se bojo pa zdaj oglasli uporabniki ki so imeli in imajo gewinde in bojo rekli da oni niso nič dajal na vago in da se je super peljalo. Ja verjamem. Ampak ta avto je tovarniško v nulo nastavljen in če hočeš to izboljšat moraš res vedet kaj delaš ;)

Seveda, ker možje na KWju nimajo pojma kaj delajo in si bodo uničevali ime.

heheh sej eibach in H&r tud delata vzmeti za cliote pa so mehkejše od orginal cup vzmeti....dokler bo narod kupoval bojo delal ;)

Drgač si pa to poglej pa beri kaj piše zraven:

http://www.youtube.com/watch?v=e2D0BHUm2BI
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov