Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Re: Opel Corsa OPC by B|ind

Napisal/-a gaši Po sep 10, 2012 4:53 pm

nočem ti smetit teme, morem ti prilepit, ker to je to :-P ..seveda je poudarek na sprednjih lučeh in rotiformih :)

Slika
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po sep 10, 2012 4:55 pm

pišuka pa ta detsche style na vsak avto pa ogabne rumene meglenke...eh kr neki...
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po sep 10, 2012 6:35 pm

Luči so v planu take..samo nevem še ali s srebrnim ozadjem ali črnim. Kaj švabi nimajo obveznega pranja žarometov če imaš ksenon ?
pa tudi sprednji splitter je predviden in bo vrjetno v roku enega meseca na avtu. Te rumene meglenke pa tudi meni ne potegnejo..pa feltne so mimo, čisto prevelike. Še svoje bi najraje menjal za 17'' :roll: :)

kaj so pa rotiforme ? :lol:

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po sep 10, 2012 6:40 pm

Rotiform so felne :mrgreen:

Uporabniški avatar
gaši
Poznavalec foruma

Kraj: Šentilj

Napisal/-a gaši Po sep 10, 2012 6:45 pm

ja pač odvisno od okusa, eni gledajo bolj na performance, drugi gledajo da imajo čimvečje felne ..

blind, sem mislim da so original 17", so pa 18" ..mislim da bi ble 17" dovolj :)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Po sep 10, 2012 7:11 pm

Se strinjam, vsak ima svoj okus :)
Saj v originalu so 17'' feltne. Take 18' ki jih imam jaz so pa dodatna oprema (doplačilo okol jurčka se mi zdI).
Meni to ni show off car zato se mi zdi nesmiselno neke fensi feltne gor tiščat. Saj pravim, jaz jih nikoli nebi doplačeval, bi raje za ta denar vzel AFL luči. Ampak ker so pač prišle na avtu sem jih obdržal. :)
Je čisto možno da za drugo leto menjam za 17ke če mi bo uspelo prodat 18'' :)

Sem pa navdušen nad zmogljivostjo in lego avtomobila. Sem se ta vikend dvakrat peljal skozi Gorjance in je res užitek. Motor se lepo zavrti in iz razgretega auspuha dobivaš vse informacije..brez da bi pogledoval na obratomer :D
Do zdaj sem tudi že praktično čisto ugotovil kako pospeševati iz ovinkov da se kolesa več ne vrtijo v prazno..manjka špera. Bi blo za razmislit..samo ne upam vprašat kolk to vse stane :lol:
Avto se res zanimivo obnaša, prvi konec ob kontroliranem pritiskanju na gas ne leze iz linije, zadnji pa sploh ne. Če pa malo pretiravaš pa cel avto zadrsi kar pa se da takoj skontrolirat s pritiskom na gas. Je tale opcjka en konkretno fun car :D
Malo manj je užitek se peljat 400km po avtocesti ampak ok, glede na to da je to parkrat letno se da preživet :mrgreen:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po sep 10, 2012 7:41 pm

maniaxxx je napisal/-a:pišuka pa ta detsche style na vsak avto pa ogabne rumene meglenke...eh kr neki...

x2 :roll:

Taka kot je v originalu zgleda bolje. Še če bo xenon prišel gor 8)

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po sep 10, 2012 7:42 pm

B|ind je napisal/-a:Je čisto možno da za drugo leto menjam za 17ke če mi bo uspelo prodat 18'' :)

:hi
turbo inside

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Napisal/-a MyWay! Po sep 10, 2012 10:27 pm

OK, mislim, da sva se zadnje čase že nekajkrat srečala po NM.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To sep 11, 2012 5:31 am

Aja ? Nevem, nič te ne vidim z RSom v mestu ?

Kani11
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Kani11 To sep 11, 2012 1:28 pm

Lepa corsa! Karbonska folija ji čista ne paše, drugače pa lepa. Kok ma pa to kej porabe?

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To sep 11, 2012 3:24 pm

_furby_ je napisal/-a:
B|ind je napisal/-a:Je čisto možno da za drugo leto menjam za 17ke če mi bo uspelo prodat 18'' :)

:hi

Mogoče pa s Furbyjem kar zamenjata. 17-ke od GSi prav lepo sedejo na corso (penta), ker 17-ke od OPC-jke so istega dizajna kot 18 pa meni osebno nekako ne izpadejo najboljše...čeprav je tole v 18 čisto optimalno za moje pojme :idea:

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind To sep 11, 2012 8:12 pm

Kani11 je napisal/-a:Lepa corsa! Karbonska folija ji čista ne paše, drugače pa lepa. Kok ma pa to kej porabe?

Folija je črna in bo odstranjena ker tudi meni ni všeč. Samo vrjetno da bo ostala preko zime zaradi zaščite pred kamenčki. Potem pa konec zime barvanje odbijača in kompletna zaščita prvega konca v zaščitno prozorno folijo.
Poraba (pri meni) od 8,5l do 10,5l.

Nevem, bova se s furbyem menla preko zime če bova kaj feltne menjala :D
Čeprav mislim da bi raje vzel kake OZjke ali nekaj v tej smeri.

Kani11
Nov uporabnik

Napisal/-a Kani11 To sep 11, 2012 11:32 pm

Turbina naredi svoje, verjetno če bi jo še mal stisnu si brez problema čez 11l.

Kani11
Nov uporabnik

Napisal/-a Kani11 To sep 11, 2012 11:32 pm

Turbina naredi svoje, verjetno če bi jo še mal stisnu si brez problema čez 11l.

FLINK
Uporabnik

Napisal/-a FLINK Sr sep 12, 2012 5:11 am

En nasvet:

raje vse 3X premisli, kaj na avtu bos delal. Avto si itaq kar dobro placal, potem imel ful sranja z njim, potrosu kup denarja se za nekaj stvari...sedaj pa se vse to (filter, auspuh, folija, luci,...)...iz lastnih izkusenj ti povem, da ti avto kmalu ne bo dost oziroma se bos tako v njem pocutu, kot v prejsnjem, ceprou je bil lahko polz proti temu. Verjetno ga tudi ne bos imel delo obdobje mladosti, zato je to pomoje le stran vrzen denar.

Ce si avto sedaj porihtal, da je brez napak, kupu vse gume ga furej kot se gre in je to to. ko se ga bos navelical oziroma bos potreboval vecji oziroma za familijo bolj prakticen avto, ga prodas brez skrbi in tuhtanja, koliko si izgubu oziroma pri prodaji upal, da bos zaradi nekaterih stvari dobil vec...in se potem tolkel po glavi.

To je le moje mnenje....!
:)

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Sr sep 12, 2012 7:17 am

heh al pa če nebi nekaj na pamet tukaj modroval ti.
Avto sem kupil za dokaj realno ceno. Z vsemi napaki sem imel toliko stroska da sem plačal servis (15eur + 50eur plin in barva za klimo)
da so se napake diagnostiricale in bencin do MB. Odpravil jih je prejšnji lastnik oz. kar ni odpravil mi je namesto tega ponudil
drugačno nadomestilo. Tako da s tem jaz nimam stroškov,edino malo slabe volje je bilo zaradi tega.
Ampak avto zdaj deluje bp,samo še menjava hladilnika ga čaka.
Filter stane morda par 10eur, auspuh je že itak odpadel kar sem tudi napisal že.
Edini večji strošek bojo luči,ampak si take pač želim. Folija ni nek strošek sploh pa njena funkcija opraviči stroške.

To so zanemarljivi stroški..drugo bi bilo če bi imel namen res menjati izpuh in tunati motor, potem si hitro na par tisočakih.
Predelave pa potem ko avto prodajaš niso vredne praktično nič.
Feltne bom pa tudi menjal le v primeru da svoje proda in za isti denar dobim druge ali jih menjam.
Tukaj spet ni stroška..razen gume ki pa jih nemoreš štet v neke stroške,to je potrošni material.
Sicer pa hvala za tvoj nasvet :D

Kani11 je napisal/-a:Turbina naredi svoje, verjetno če bi jo še mal stisnu si brez problema čez 11l.

Dvomim..preko porabe 10,7l nisem prišel, pa je bilo stiskanja mnogo. Poraba 11l in več je možna samo na pisti ker na cesti v prometu pač nemoraš neprestano pritiskat na gas.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Napisal/-a B|ind Pe sep 21, 2012 2:22 pm

Eno par urno čiščenje notranjosti in zunanjosti danes, drugi teden pa še kemično čiščenje Recarotov 8)
Slika

Slika

Folija mora dol, nujno.
Malo me skrbi da nebi barve potegnila za sabo. Načeloma se to nebi smelo zgodit in naj bi ostalo samo lepilo..ampak nihče ne upa garantirati. :roll:

Sicer pa kmji se vrtijo, sem prišel preko 60 000, torej sem jih naredil cca 5000, več kot sem pričakoval :mrgreen: Se je pač fajn voziti :vrum

Uporabniški avatar
dbsquared
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dbsquared Pe sep 21, 2012 2:36 pm

Še enkrat, imaš eno pravo lepo žepno raketo. :DDD
Zadnjič spremenil dbsquared, dne So nov 24, 2012 11:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Ni važno kaj voziš, važno je kako voziš.

Slika

Uporabniški avatar
Brain Damage
Novinec

Napisal/-a Brain Damage Pe sep 21, 2012 5:18 pm

Nc bat. Sem imel 6 let črte na avtu in ko smo jo mesec nazaj spolirali so fantje dal tudi črte dol. Ostalo je lepilo, ki so ga nekaj časa sicer odstranjevali. Lak je bil pod črtami svetlejši kot ostali deli avtomobila ampak nič barve ni odstopilo.

Črna folja obvezno dol - tud jst tko mislim. Pa zadnji diffuzor pihni v črno, če imaš že sprednje maske v črno prebarvane.

lp
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov