Evo mene da se malo javim. En kup je blo dela in predelav na avtu. Nekaj sem slikal, nekaj žal ne .. Se pravi.. prvo je bilo zamenjano vse tisto, kar sem zgoraj slikal( stikala za šipe, letvice pri šipi, stikalo za luči).
Avto je bil tudi praktično cel na novo barvan: vsa vrata, zadnja hauba, pragovi, blatniki. Odbijača in sprednja hauba pa sta bila nedolgo nazaj.. Sedaj se pa začne zares:
Prvo sem naredil pripravo za valjčkanje blatnikov in jih povaljčkal, nato se je avto razdrl in povarili so se blatniki:

Odrezal se je pleh in pripikal:

Cin, brener in gasa:

Z notranje strani mi je ličar vse lepo zalil z neko maso, povoskal in čez polakiral. Kupil sem tudi Mk4, Mk5 look ogledala, jih polakiral, potegnil kable v vrata za smernike, ampak sem na koncu ugotovil da sploh ne pašejo na vrata
Nato sem nabavil R32 stabilizator( hvala Mitja

ob priliki ), ga zamenjal s starim( da ne bo več problema z drgnjenjem ob polosevino), ob tej priložnosti, ko sem imel ravno vse podrto, pa sem spotoma odrezal še kraka, da je za ziher
Kuža nadzorjue situacijo, da ne gre kaj narobe..

Fleksarca..

Iz cevi odrezal "lunce" in jih privaril na krak:

Pošfasano:

Zbrušeno:

Pokitano:

Zaščiteno s cink sprejem in pobarvano(tukaj je bilo šele prva plast)

Ker je na desni strani potrebno odrezati krak ravno tam, kjer je nosilec za cev od intercoolerja, je potrebno narediti nov nosilec in ga prestavit na desno stran .. nekako takole:

Na koncu:

Zgornjo vzmet sem vzel ven, da grem lahko nižje in na vrh sem dal nove ležaje, s tem sem tudi rešil problem pokanja na mestu..

Kupil sem plasti dip od Foliatec, prav za barvanje zavornih čeljusti. Super rečem in grem barvat. Nanesem tako kot piše, vendar po 3 urah na soncu je bila barva še vedno ista kot na začetku. Zato sem znoru, obrisal dol vse z razrečilom in pobarval z visokotemperaturnim sprejem. Plasti dip- nikoli več !

In lepo pobarvano v črno, zakaj črno ? Ker se mi zdi rdeča enostavno preveč kričeča in nikamor mi ne paše. Sploh pa zato ker nimam kaj pokazat ..

Nove stopalke in počivalo(spet hvala Mitja

) ter tipski tepihi..

Zamenjal sem tudi zadnjo štop lampo-dobil cel spoiler na odpadu..

Pa še par fotk kar tako na brzino .. ni bilo še nekaj preveč časa slika .. navoja imam pa zadaj še 0,4cm in spredaj 3cm, ampak za daily je to to

Po dopustu pa me čaka samo še drejanje distančnikov(jih že imam samo so 20 predebeli), čep namesto brisalca in pa enostopenjsko poliranje + zaščita laka.
Lp,