Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

buhti
Stalni uporabnik

Re: Seat Leon Top sport by Sašo

Napisal/-a buhti Po mar 24, 2014 5:44 pm

sasocar123 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Kdaj bo fešta :yum

:lol: saj nisem prasca povozu haha..
Placas 5e in wala.. avto mas notri ;)

Ku*ac lan je blo 20€ za plačat! :shock:
Slika

sasocar123
Stalni uporabnik

Kraj: Kranj(okolica)

Napisal/-a sasocar123 Če apr 10, 2014 10:13 pm

Evo .. da se malo oglasim, ko mi ravno čas dopušča .. Uglavnem z avtom sem mel zadnje čase veliko zabave(oz jo je imel več on kot jaz). Pa začnimo

Prišla je pomlad in s tem feltne, fedri, bla bla bla, itak sem komaj čakal .. Bil pa je to tudi eden izmed najmanj produktivnih dni v mojem življenju. Zakaj ? Itak delam vse doma pred garažo( ni dvigala, imam pač trage na katere ga zapeljem in se plazim ven in notri). No in ker sem menjal gewinde, sem hotel zamenjati še stabilizator. Pa gremo .. Zaščito dol, volan odšraufat, most snet. Ok, vse gre, kakor gre pač lahko, ko imaš vse obešeno po ramah in glavi, ampak ok .. Zamenjam star stabilizator z novim( kao R32) .. Most nazaj, vse zašraufam .. Nekaj ne paše. Povsod zapenja.. Kako ne paše .. Kličem okrog(@Buhti, @ Robi hvala :lol: ) .. In nič.. se odločim da ga poizkusim še obrnit okrog, mogoče sem ga zasukal .. In s5, most dol, vse odšraufat, obrnem stabilizator, prišraufam vse gor .. In ko mi da kanček upanja, ko je šlo lepo mimo polosevine, grem pogledat še spodaj->krivina čist napačna .. Ah sem rekel, spet si vrgel 100e skozi okno. Ni kaj, most dol, star stabilizator nazaj, ga malo pobrusim(cca 2mm, ravno toliko da ne pajsa po polosevini, pobarvam da ne bo rjavelo in gasa naprej).
Homokinetični zglob je bil zanič(ko se je strgala mašeta ga je posušilo in je pač zaribal) .. Ok, starega dol, pogledam novega- NE paše, premajhen ! Baba mi je dala napačen zglob. Ja fak, kaj zdaj ? Ja nič, kličem v trgovino, a imate mojega na zalogi, imamo. Pošljem očeta dol, pride dol in mu reče da ga nima na zalogi. Ja a je lahko še kaj ?? No potem je bila hvala bogu ura 21.00 da sem zaključil ta obupen dan. Vse kar sem naredil sem v 12h zamenjal gewinde ..
No naslednji dan sem potem dobil zglob, spotoma zamenjal še spodnje končnike(na rokah), zamenjal sem zadnji desni ležaj, nataknil nov splitter in pa na amortizerje spredaj nove udarne gume. Na koncu pa je prišla še optika.
In da vsega še ni bilo dovolj, sem zgleda med delom nekje ranil manšeto, tako da se mi je strgala, da sem moral spet vse podret in zamenjat še enkrat manšeto :lol:
Upam da je šraufanja zdaj za en čas dovolj !!
Avto se sedaj pelje še vedno trdo, ampak odzivnost in požiranje lukenj je pa kot dan in noč.
Sedaj pa samo še varjenje blatnikov in mk5 look ogledala, ki so že pobarvana pa smo zmagali za letos.

Slika

Slika

Slika

Lp,

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy Pe apr 11, 2014 7:51 pm

Kako sem se zdaj prepoznal v tvojem pisanju.. haha :D

Najbolj žalostno je, ko štorijo razlagaš laiku, ki še gume peciklu ne zna nafilat in te na koncu vpraša začudeno: "a sam to si delu cel dan?"

Drugače pa zelo všečen Leon, clean :)

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Pe maj 16, 2014 5:59 pm

No tako, da spet malo updatam temo.
Naredil sem servis-olje + vsi filtri. Kupil sem nove letvice okrog šipe(so bile moje že čisto dotrajane) in pa nova stikala za šipe.. Čakam še 3 zavorno luč in pa sanirat moram pokanje izpod sprednjih koles nekje, ko namestu zavijam oz parkiram .. sem že pregledal tisto kar sem mislil da bi lahko bilo pa nisem uspel nič najdti, bo potrebno zapeljat na dvigalo ;)
V roku dveh tednov gre pa avto na barvanje in varjenje blatnikov, ter menjavo ogledal.. Kasneje pa konkretno poliranje in bo kot iz trgovine :twisted: ..

Pa še malo slik:

Slika

Svinjarija:
Slika

Slika

Slika

Skorajda bi dobil novo lastnico, samo mora še varno vožnjo prvo naredit :DDD :DDD
Slika

Slika

Slika

To je za 1x to.

Lp,

Uporabniški avatar
MaReX93
Novinec

Kraj: Ljutomer

Napisal/-a MaReX93 Ne maj 18, 2014 9:48 am

Lepotec 8)

Uporabniški avatar
Cpinov
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Cpinov Ne maj 18, 2014 10:32 am

Tale avto mije pa čedalje lepši zgleda. Lepo ga rihtaš ;)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne maj 18, 2014 10:51 am

sasocar123 je napisal/-a:Skorajda bi dobil novo lastnico, samo mora še varno vožnjo prvo naredit :DDD :DDD

Da ne bo kmalu tako:
http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=12007

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Slika

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Ne maj 18, 2014 11:17 pm

IcEm4n je napisal/-a:
sasocar123 je napisal/-a:Skorajda bi dobil novo lastnico, samo mora še varno vožnjo prvo naredit :DDD :DDD

Da ne bo kmalu tako:
http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=12007

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:[/quot

:lol: :lol: :lol:
Hvala :pivo

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po maj 19, 2014 9:23 am

vse je to lepo in prav, sam da se tok dnarja vloži v avto po se pa špara na kvaliteti filtrou me je pa zmotilo...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ Po maj 19, 2014 9:08 pm

mi lahko prosim poveš, če se še spomniš, koliko stane cupra R splitter? :)

Prosim, hvala!
When life speeds by... downshift.

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po maj 19, 2014 9:16 pm

36 eur...
Ni vse res kar napišem

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Po maj 19, 2014 9:17 pm

abbe je napisal/-a:vse je to lepo in prav, sam da se tok dnarja vloži v avto po se pa špara na kvaliteti filtrou me je pa zmotilo...

Hmmm .. zakaj se špara na kvaliteti filtrov ? Vedno kupujem dele pri Pintarju v Kranju in mi vedno da "prvo vgradno" robo .. tako da nevem kaj si s tem mislil, zakaj ne kupujem pri pooblaščencu ?

@ Falco, splitter je okrog 35e ;)

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Napisal/-a abbe Po maj 19, 2014 9:26 pm

filtron sigurno ni prvovgradnja....
nisem reku da kupiš pri pooblaščencu sam lahko bi pa kupu neki od mahle-ja ali mann-a.
Ni vse res kar napišem

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 Po maj 19, 2014 9:30 pm

No to pa nisem vedel .. ampak ta Filtron mislim da imam že od samega začetka, pa nisem imel nobenih težav.. Bom malo bolj pozorn v prihodnje, kaj pa je sploh razlika z Mann, kvaliteta materjala ali kaj ?
Aja pa še to .. Nisem čisto prepričan, oz ne spomnim se, da bi na teh KW gewindah opazil tisti črni ležajček na prednjih amortizerjih .. Če jih ni sploh gor, je verjetno velika verjetnost, da mi zaradi teka poka v kolesih, ko parkiravam avto, lahko pa da so gor in so hin ?

Lp,

Uporabniški avatar
Falco_
Uporabnik

Napisal/-a Falco_ Po maj 19, 2014 9:51 pm

hvala obema! :)
When life speeds by... downshift.

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 To jul 22, 2014 2:23 pm

Evo mene da se malo javim. En kup je blo dela in predelav na avtu. Nekaj sem slikal, nekaj žal ne .. Se pravi.. prvo je bilo zamenjano vse tisto, kar sem zgoraj slikal( stikala za šipe, letvice pri šipi, stikalo za luči).
Avto je bil tudi praktično cel na novo barvan: vsa vrata, zadnja hauba, pragovi, blatniki. Odbijača in sprednja hauba pa sta bila nedolgo nazaj.. Sedaj se pa začne zares:
Prvo sem naredil pripravo za valjčkanje blatnikov in jih povaljčkal, nato se je avto razdrl in povarili so se blatniki:
Slika

Slika

Odrezal se je pleh in pripikal:
Slika

Slika
Cin, brener in gasa:
Slika

Slika

Slika
Z notranje strani mi je ličar vse lepo zalil z neko maso, povoskal in čez polakiral. Kupil sem tudi Mk4, Mk5 look ogledala, jih polakiral, potegnil kable v vrata za smernike, ampak sem na koncu ugotovil da sploh ne pašejo na vrata oops

Nato sem nabavil R32 stabilizator( hvala Mitja :pivo ob priliki ), ga zamenjal s starim( da ne bo več problema z drgnjenjem ob polosevino), ob tej priložnosti, ko sem imel ravno vse podrto, pa sem spotoma odrezal še kraka, da je za ziher :lol:

Kuža nadzorjue situacijo, da ne gre kaj narobe..
Slika

Slika

Slika

Slika

Fleksarca..
Slika

Iz cevi odrezal "lunce" in jih privaril na krak:
Slika

Pošfasano:
Slika

Zbrušeno:
Slika

Pokitano:
Slika

Zaščiteno s cink sprejem in pobarvano(tukaj je bilo šele prva plast)
Slika

Ker je na desni strani potrebno odrezati krak ravno tam, kjer je nosilec za cev od intercoolerja, je potrebno narediti nov nosilec in ga prestavit na desno stran .. nekako takole:
Slika

Slika
Na koncu:
Slika

Slika

Slika

Zgornjo vzmet sem vzel ven, da grem lahko nižje in na vrh sem dal nove ležaje, s tem sem tudi rešil problem pokanja na mestu..
Slika

Kupil sem plasti dip od Foliatec, prav za barvanje zavornih čeljusti. Super rečem in grem barvat. Nanesem tako kot piše, vendar po 3 urah na soncu je bila barva še vedno ista kot na začetku. Zato sem znoru, obrisal dol vse z razrečilom in pobarval z visokotemperaturnim sprejem. Plasti dip- nikoli več !
Slika
In lepo pobarvano v črno, zakaj črno ? Ker se mi zdi rdeča enostavno preveč kričeča in nikamor mi ne paše. Sploh pa zato ker nimam kaj pokazat ..
Slika

Nove stopalke in počivalo(spet hvala Mitja :lol: ) ter tipski tepihi..
Slika

Slika

Zamenjal sem tudi zadnjo štop lampo-dobil cel spoiler na odpadu..
Slika

Slika

Pa še par fotk kar tako na brzino .. ni bilo še nekaj preveč časa slika .. navoja imam pa zadaj še 0,4cm in spredaj 3cm, ampak za daily je to to :)
Slika

Slika

Slika

Po dopustu pa me čaka samo še drejanje distančnikov(jih že imam samo so 20 predebeli), čep namesto brisalca in pa enostopenjsko poliranje + zaščita laka.

Lp,

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan To jul 22, 2014 2:34 pm

vse tip top...vse pohvale....sam z barvanjem čeljusti si pa pihnu mimo..... z lopato si barval ali??:):)

sasocar123
Stalni uporabnik

Napisal/-a sasocar123 To jul 22, 2014 2:46 pm

Ja prej sem z dipom saj pravim.. obol. Zdaj pa sem lepo s sprejem in je super;)

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To jul 22, 2014 3:57 pm

Prva liga. Vse pohvale. :DDD :DDD 8)
Slika

sasocar123
Stalni uporabnik