Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Re: Nova igračka R26

Napisal/-a Locher Pe avg 08, 2014 4:03 pm

CupraR je napisal/-a:Zgolj sm omenil, da ne bo pametovanja da si zmišljujem. Res ne vem od kje vam enim stroški. Mal se zamislte.

Govorimo o avtu. ranga cca30k e, kar roko na srce še enga mal bolj opremljenega A4 ne dobiš.

Gume so top 400-440e, bp nardiš 40k km, če mal voziš menjaš zarad emša. Tut če si hitr še ne rab material trpet.
Zavarovanje, da imaš kaj bonusa, govorimo o 600e letno. Osnovni kasko, pa kak dodaten paket zraven. Puna kapa za 99% folka.
Redni servis? Rang 120e pooblaščen servis, z svojim oljem, do 200e. Isti k kot 1.4.

In smo kje mesečno, če delaš do 15k km na leto. Na rangu enga Cliota 1.2 in en petek ko greš ven pa 100e zabiješ.

Pa opravičilo avtorju za smetenje, ker res pol k. nima veze kaj dela in kolk ga kaj stane. Dejte bit mal objektivni..

In zakaj potem sploh ljudje kupujejo Renault Clio 1.2, če si lahko vsaka mam'ca privošči hot hatch razred z 250+ konji?
Pa menda tudi A8 ni problem vzdrževati, kot razumem. Ah ja. :huh:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe avg 08, 2014 4:16 pm

CupraR je napisal/-a:Zgolj sm omenil, da ne bo pametovanja da si zmišljujem. Res ne vem od kje vam enim stroški. Mal se zamislte.

Govorimo o avtu. ranga cca30k e, kar roko na srce še enga mal bolj opremljenega A4 ne dobiš.

Gume so top 400-440e, bp nardiš 40k km, če mal voziš menjaš zarad emša. Tut če si hitr še ne rab material trpet.
Zavarovanje, da imaš kaj bonusa, govorimo o 600e letno. Osnovni kasko, pa kak dodaten paket zraven. Puna kapa za 99% folka.
Redni servis? Rang 120e pooblaščen servis, z svojim oljem, do 200e. Isti k kot 1.4.

In smo kje mesečno, če delaš do 15k km na leto. Na rangu enga Cliota 1.2 in en petek ko greš ven pa 100e zabiješ.

Pa opravičilo avtorju za smetenje, ker res pol k. nima veze kaj dela in kolk ga kaj stane. Dejte bit mal objektivni..

tudi opravičilo z moje strani avtorju.

no vidiš...to da sem malo "pojačal" stroške ni nič narobe kar pomeni, da lahko z takšnim avto z lahko shajaš čez mesec tudi če imaš priliv v višini 1.000 eur napram tistim, ki govorijo da rabiš vsaj 2.000 eur.

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Pe avg 08, 2014 5:10 pm

nisem hotel provocirati nikogar, samo nisem niti vedel koliko stane tak avtomobil. Sem pa na avtu.net videl da so novi megani 3 rs z 265 konji z veliko opreme za okoli 25.000eur. Meni se zdi to zelo poceni. Koliko je pa vreden ta megane, ki ga ima damjan?

Uporabniški avatar
skopusnik
Stalni uporabnik

Napisal/-a skopusnik Pe avg 08, 2014 5:17 pm

8-12k€ bi rekel, odvisno od letnika, prevoženih km, ohranjenosti itd...
www.mihafabijan.si
Renault Sport

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Pe avg 08, 2014 5:27 pm

Kupiti avto je še vedno najbolj enostavno

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a CupraR Pe avg 08, 2014 6:34 pm

Locher je napisal/-a:

In zakaj potem sploh ljudje kupujejo Renault Clio 1.2, če si lahko vsaka mam'ca privošči hot hatch razred z 250+ konji?
Pa menda tudi A8 ni problem vzdrževati, kot razumem. Ah ja. :huh:

Zakaj? zato ker je enim 1.2 Clio dost. Pač nimajo potrebe. Enim je avto nujno zlo, drugim hobi oz užitek. En ma MP3 play, drug pa akustiko za oh in sploh..

Gdo piše o A8? tukaj ni debata o vzdrževanju avta ki je nov 100k eur..

No uglavnm, poštimaj stroj, vzem si cajt pa dobr naštudiraj, da bo v nulo narjen 8)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe avg 08, 2014 6:42 pm

No,zdej ko se bo začelo avto skup sestavljat lahko le upamo, da bo bolje skupaj sestavljen, kot pa takrat, ko ga je un dubofčan imel...
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe avg 08, 2014 7:44 pm

adis je napisal/-a:
Suicidal je napisal/-a:
primozek68 je napisal/-a:
predlagam, da se prijaviš kot predvoznik za GHD Ilirska Bistrica, ki bo še ta mesec, seveda če bo avto že sestavljen. Mislim, da bi bil to dober preizkus. ;)

Ja sevede, avto rabi utekanje, ti bi pa kar iz prve do blokade, a ne? Mlečnozobi kolesarji...

@damjan: nekam živčen mi deluješ...

Hotel sem dodati, da če bi v štartu kupil Audi S3, bi dobil waaay boljši avto, prav tako s turbino, 4 kolesnim pogonom in neprimerno boljšimi voznimi lastnostmi. Samo čipneš ga in si okoli 300konjev, oz. res varnih konjev, za šalo. Ampak neee, je treba še enkrat generalko delat, 3-jič že (baje!).

In predvsem....vozil bi se z usti do ušes, ne pa s kombinezonom do komolcev... To je seveda samo moje osebno mnenje, želim ti, da ti gre tole dobro skupaj...

Živčen je lahko le zaradi takih težakov kakor si ti. Ponavadi, če maš tako mnenje zadržiš zase in ne pametuješ pol. Pač se je odloču kakor se je, sam bi tudi raje vzel megana, sploh pa ni nujno, da bi z S3 dobil boljši avto ;) To je seveda samo moje osebno mnenje :lol:

še dobro, da ni kdo omenil Ford Focusa ST-ja =P

kaj je pa z ST jem narobe btw :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

čare
Mojster foruma

Napisal/-a čare Pe avg 08, 2014 9:39 pm

bucko_99 je napisal/-a:nisem hotel provocirati nikogar, samo nisem niti vedel koliko stane tak avtomobil. Sem pa na avtu.net videl da so novi megani 3 rs z 265 konji z veliko opreme za okoli 25.000eur. Meni se zdi to zelo poceni. Koliko je pa vreden ta megane, ki ga ima damjan?

Pa ja 25 jurjev skoro pa đabe.

Damjan a se že peljemo??

bucko_99
Novinec

Napisal/-a bucko_99 Pe avg 08, 2014 9:54 pm

@čare: ne vem al me hecaš al resno misliš.
Gleda na renome, ki ga ima renault sport v avtomoto svetu, posebej pa glede na performance, ki ga opisujejo avtonovinarji in pa na število konjičev pod pokrovom se mi zdi da je ta avtomobil najcenejši od vseh konkurentov(25.500eur, nov megane 3 rs).

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla Pe avg 08, 2014 10:07 pm

Ljudje se kregajo v stroških, pa vsaka nova Octavia na cesti na dobo 10let proizvede več stroškov, kot ta megane. Tudi A8 ni nič kaj posebnega za vzdrževat, če sam delaš servise. Pač najbol te še ubriše cestnina (če greš nad 4.0), vse ostalo pa ni kaj večjega. Čisto v vsaki temi, kjer se pojavi avto, ki ni dizel in ima porabo nad 5l se zganja foušija.

Tukaj se lepo vidi, da mu je avto hobi in da v tem uživa. Pustite človeka, da uživa in objalva slike, ki so vsaj malo zanimive, proti ostalim bednim temam na forumu(kolk ta pije, kako bi znižal porabo, kupujem nov zanseljiv avto z malo kilometri nič ne pije in nevem kaj bi rad, sem brezposelna oseba z otrokom in smo si zaželeli novega enoprostorca ker rabimo prevažati slone).

Upam da moderatorji mal pobrišejo tole vse skupi, skupaj z mojim izgredom.

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Ne avg 10, 2014 12:10 pm

Bat_zajla je napisal/-a:Ljudje se kregajo v stroških, pa vsaka nova Octavia na cesti na dobo 10let proizvede več stroškov, kot ta megane. Tudi A8 ni nič kaj posebnega za vzdrževat, če sam delaš servise. Pač najbol te še ubriše cestnina (če greš nad 4.0), vse ostalo pa ni kaj večjega. Čisto v vsaki temi, kjer se pojavi avto, ki ni dizel in ima porabo nad 5l se zganja foušija.

Tukaj se lepo vidi, da mu je avto hobi in da v tem uživa. Pustite človeka, da uživa in objalva slike, ki so vsaj malo zanimive, proti ostalim bednim temam na forumu(kolk ta pije, kako bi znižal porabo, kupujem nov zanseljiv avto z malo kilometri nič ne pije in nevem kaj bi rad, sem brezposelna oseba z otrokom in smo si zaželeli novega enoprostorca ker rabimo prevažati slone).

Podpis.
Slika

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a BS-speed Po avg 11, 2014 9:09 pm

Ste mogoče prišli do ugotovitev zakaj je že tolikokrat motor zdrubilo? Načeloma tej motorji naj nebi bili problematični.
Lp, Boštjan

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist To avg 12, 2014 8:18 am

Bat_zajla je napisal/-a:Ljudje se kregajo v stroških, pa vsaka nova Octavia na cesti na dobo 10let proizvede več stroškov, kot ta megane. Tudi A8 ni nič kaj posebnega za vzdrževat, če sam delaš servise. Pač najbol te še ubriše cestnina (če greš nad 4.0), vse ostalo pa ni kaj večjega. Čisto v vsaki temi, kjer se pojavi avto, ki ni dizel in ima porabo nad 5l se zganja foušija.

Amen!
No escape from the mass mind rape...

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan To avg 12, 2014 12:25 pm

Problem je bil po vsej verjetnosti v serijskih ojnicah in batih...predvsem ojnice so tiste katere sumim da so krive...
Druge variante skoraj da ni...
Ker ojnica je dobesedno pocila na pol in pogledala skozi blok motorja...
Je pa to kot sem ze rekel loterija,ker poznam primere z istim setupom s celo 320-330hp pa zadeva se vedno dela... So pa primeri katerim je naredilo enako kot meni.... Tako da....

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 To avg 12, 2014 12:43 pm

:lol: ... v garaži boš rihtal vzmetenje in vso silno elektroniko kot jo ima A8... A8 je predrag avto za imeti.. in ni mi treba razlagat kaj tam vse lahko crkne.. in kakšne so cene novih delov... na koncu pa minimalna registracija in cestnina 1300€ da stoji na dvorišču...

se pa 100% strinjam da naj dela Damjana kar želi. To je njegov avto in on naj uživa v njem... men bi se že skisal in bi ga v graben zapelju...

Nikola_Tesla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Nikola_Tesla To avg 12, 2014 1:40 pm

BS-speed je napisal/-a:Ste mogoče prišli do ugotovitev zakaj je že tolikokrat motor zdrubilo? Načeloma tej motorji naj nebi bili problematični.

Vzrok za predčasne odpovedi motorjev je v navijanju tlaka turbine ---> ... večji tlaki, večje sile... večje spremembe temperature (pojav samovžigov goriva ---> pokvarjena temperaturna slika izgorevanja) ?

Kadar je kompresijsko razmerje previsoko (ali če turbina polni s povečanim tlakom), se lahko v valjih bencinskega motorja zgodi samovžig oziroma eksplozija mešanice goriva in zraka. V takem primeru se čelo plamena širi neenakomerno, deli zmesi se vžgejo sami od sebe in zgorijo eksplozivno, kar slišimo kot tako imenovano klenkanje. Motor začne izgubljati moč, se pregreva, posledice so hujše poškodbe materiala.

LP.
Zadnjič spremenil Nikola_Tesla, dne Sr avg 13, 2014 6:34 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan To avg 12, 2014 2:25 pm

Mater bomo doktoriral iz motorznanstva....
A je sploh pomembno kaj je blo al bomo odkril toplo vodo??
Če se jst ne sekiram nevem zakaj bi se mogl vi...

Kdo omenja vecanje tlaka turbine?? A misliš da to kar tko na potenciometer odpiramo tlak?
Turbo je montiran vecji... In tlak je povecan minimalno....
Pol bi vsak čipan dizl mogu it u franže....

Prosim zaključmo ugibanja o tem...
Ker se mi res neda ukvarjat z nekimi novinci s foruma k še žarnce neznajo sami zamenjat... Razumem da je forum javen... Pa da so mnenja taksna in drugacna.... Sam... A se vam da tolk ukvarjat s tem?
Projekt je v fazi koncevanja in avto bo predvidoma konec mesca na cesti....

Da pa ne pride do klenkanja se zadeva resi z nastavitvijo elektronike, vžiga in ostalih stvari.... Veliko pa pripomore tudi AFR senzor in nadzor le tega med samo voznjo.... Upam da ves kaj je AFR.... Brez googla...

Uporabniški avatar
Bat_zajla
Stalni uporabnik

Napisal/-a Bat_zajla To avg 12, 2014 2:37 pm

mito155 je napisal/-a::lol: ... v garaži boš rihtal vzmetenje in vso silno elektroniko kot jo ima A8... A8 je predrag avto za imeti.. in ni mi treba razlagat kaj tam vse lahko crkne.. in kakšne so cene novih delov... na koncu pa minimalna registracija in cestnina 1300€ da stoji na dvorišču...

se pa 100% strinjam da naj dela Damjana kar želi. To je njegov avto in on naj uživa v njem... men bi se že skisal in bi ga v graben zapelju...

Mam to srečo da mamo dvigalo in osnovno orodje. Znanja imamo toliko kot ga premore internet. Menjali smo vse roke spredaj, vse diske in ploščice (tudi zadaj, ki če gledaš po interentu ni izvedljivo brez račulanika, zaradi el. ročne). Menjan in štrihan komplet odbijač in zadnja hauba. Menjava xeona in vsi osnovni servisi. Mogoče sem kaj pozabu. Cestnina je tista pod 4.0 in te pride 452€. Zavarovanje se pa pač urediš sam da te najcene pride. In ja pod 1000€ če se znajdeš. Rezervni dele se da tudi poceni dobit, sploh te roke pa končniki pa to ni nič kaj dražje kot pri ostalih znamkah. Moramo kupit taprav kabel da se bo še servisni interval resetiru in da se avto malo dvigne, ker je v vseh programih spuščen za 2 cm.

Sedaj pa računaš. Koliko bi moral dati za nov avto s tako opremo, porabo (od 8-10l) in da bi se vsaj približno tako pelov. Edini avto, ki pride blizu so še vedno samo nove A8, 7ica in S klasa. Katerikoli drug avto se ne more primerjat s tem 12 let starim A8. Z razliko v ceni, lahko kupiš 10 takih avtov, pa ti bo še vedno ostal dost denarja za servise. Edina slaba lastnost pa je da nimaš novega avta.

Ne rečem, da se da vse doma narest, ampak večina stvari se pa da. Z malo iznajdlivosti se da tudi cenovno lepo skoz pridt. Nemore pa to vsak delat. Tudi lastnik tega megana sam rihta avto in že iz tega vidika veliko prišpara.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan To avg 12, 2014 3:07 pm

Bat_zajla je napisal/-a:
mito155 je napisal/-a::lol: ... v garaži boš rihtal vzmetenje in vso silno elektroniko kot jo ima A8... A8 je predrag avto za imeti.. in ni mi treba razlagat kaj tam vse lahko crkne.. in kakšne so cene novih delov... na koncu pa minimalna registracija in cestnina 1300€ da stoji na dvorišču...

Mam to srečo da mamo dvigalo in osnovno orodje. Znanja imamo toliko kot ga premore internet. Menjali smo vse roke spredaj, vse diske in ploščice (tudi zadaj, ki če gledaš po interentu ni izvedljivo brez račulanika, zaradi el. ročne). Menjan in štrihan komplet odbijač in zadnja hauba. Menjava xeona in vsi osnovni servisi. Mogoče sem kaj pozabu. Cestnina je tista pod 4.0 in te pride 452€. Zavarovanje se pa pač urediš sam da te najcene pride. In ja pod 1000€ če se znajdeš. Rezervni dele se da tudi poceni dobit, sploh te roke pa končniki pa to ni nič kaj dražje kot pri ostalih znamkah. Moramo kupit taprav kabel da se bo še servisni interval resetiru in da se avto malo dvigne, ker je v vseh programih spuščen za 2 cm.

Sedaj pa računaš. Koliko bi moral dati za nov avto s tako opremo, porabo (od 8-10l) in da bi se vsaj približno tako pelov. Edini avto, ki pride blizu so še vedno samo nove A8, 7ica in S klasa. Katerikoli drug avto se ne more primerjat s tem 12 let starim A8. Z razliko v ceni, lahko kupiš 10 takih avtov, pa ti bo še vedno ostal dost denarja za servise. Edina slaba lastnost pa je da nimaš novega avta.

Ne rečem, da se da vse doma narest, ampak večina stvari se pa da. Z malo iznajdlivosti se da tudi cenovno lepo skoz pridt. Nemore pa to vsak delat. Tudi lastnik tega megana sam rihta avto in že iz tega vidika veliko prišpara.

Aleluja :)
Pa nisem avtomehanik.... Delam v cisto drugi branži...Me pa to zelo veseli... in ja vse se da... Sam volja more bit... Ce kaj nevem pa vprasam...pogooglam...
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov