zgoraj levo lahko zamenjas valuto v evre! pred kratkim sem narocil avto za 10€ in z postnino me je prislo 17€ in mislim da kaj vec nebi vec smel placat ker ddv-ja in carine ni!..
Po dolgem času mi je ratalo narest plexi šipo,pa še prebarval sem ga v bolj originalne barve pravemu da je bolj "scale"
Zdaj mi manjkajo samo še napisi ter registracija na bokih in pa motorizacija,ki jo sicer imam že pripravljeno na vgradnjo.
Notri bo šel vodno hlajen elekrto motor speed 600 7,2V ter 7celic 8,4V ,avtomobilski regulator(naprej /nazaj) ter z Graupnerjevim propom K29
Ko bo čas za krstno vožnjo pa dam še tiste slike,tolk zaenkrat
Pred cca.14 dnevi sem se lotil home made izdelave Piprja iz stiroporja.
Pri kolegu ki ima žico za rezanje stiroporja sva iz plate odrezala krila ter trup,nato pa sem sestavil oz.zlimal skupaj in polepil z belim in rdečim selotejpom.
Nekaj delov sem uporabil iz ta-skrešanega Piperja EPja(rumeni),kot so ...motorizacija-motor 370 D z reduktorjem,regler SUN1002+,akuji so sicer močnejši VTEC1400Mah,slowfly elisa,potrebujem pa samo še 9g servote.
Pravtako sem uporabil iz poštarja podvozje,nosilno steno motorja ter kaputaž.
Zaenkrat imam toliko dokončanega,bom pa moral na novo narediti komplet rep ker sem naredil premajhnega Tukaj pa še par slik gradnje,do sedaj dokončanega:
zajc je napisal/-a:kere trgovine so vam najljubše, torej imajo kar nekaj izbire in normalne cene..
na kratko . kje kopujete use to ?
Trgovin je polno, jaz osebno sem kupoval te makete v Baby Centru v LJ pri Hali A, pa potem v drogeriji Müller pa tudi v kakšnem večjem Tušu se da marsikaj dobit. Drugače maš pa ogromno in tudi poceni teh maket v Shopping Centru Seisberg v Grazu v eni izmed trgovin z igračami.
Kar se tiče mojih maket jih ne kupujem ...naredim vse sam,material se pa kupi v raznih trgovinah s gradbenim materialom.
Tako me pride model ali maketa največ 500-1000 sit namesto 23000-40000 sit če bi ga kupil v štacuni,pa še bolj fino je od nule sestaviti model kot kupiti že ARF(Almost Ready to Fly) in samo nametati motorizacijo not pa vozit.
Čar modelarstva je da čim več ustvariš sam
Model sem zrihtal do konca in danes dopoldan je tudi že prvič (krstno) poletel.
Leti zelo mirno in ne preveč hitro,se pa tudi zelo lepo pelje na polovičnem gasu.
Celo malce pojadra,pristane pa kar sam Uglavnem,z njim sem zelo zadovoljen.
Prišel me je pa vsega skupaj 2400 sit...material + 2 mikro servo motorja,ostalo sem pa imel doma na "lagerju"
Dokončal sem pa tudi jadralni model Pingo (načrt iz TIM-a) s pomožnim motorjem ,vendar na vgradnjo motorizacije še čaka,poletel bo pa enkrat po novem letu
Pred časom sem si pa iz stiropora izdelal tudi tole polmaketo italjanskega športnega letala "Candiana GV1"
Seveda je model že uspešno prestal tudi krstni let,oz. letim z njim že kakšen teden
Slik letenja zaenkrat še nimam,ker (še) ne znam hkrati leteti in slikati