Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To sep 12, 2006 11:55 am

Evo, zdejle sm prebral nekje, da je na bazi mineralnih olj, za vse vrste motorjev, je pa neumna oznaka, isto GTX kot polovica njihove ponudbe.
Tako, da ni panike.

Poročaj!
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar To sep 12, 2006 12:30 pm

bass si biv pa hitr, hvala!

Potem je to res mineralno, ker če je mineralno z dodatki ( pol je to že polsintetično) ne pride v poštev. Hmm jst sm dele mal brsku po netu za tem oljem (gtx protect+) in nism nikjer najdu da bi za to olje pisal da je mineralno, povsot piše da je za vse vrste motorjev bal bal bal....

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar To sep 12, 2006 3:06 pm

Jebeš olje, gremo na neki lepšga...

Treba ga je še mal popucat, ker je polhen radovednih prstov, samo za predstavo bo.

Slika

Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To sep 12, 2006 3:10 pm

:wiihuu :pop: :pray: :noro :DDD :DDD :DDD

Če boš še nadaljeval s takimi, si bom omislil kako giulietto in ti jo pripeljal, da mi jo zrihtaš :D
Človek lahko rečem samo BRAVISSIMO!
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar To sep 12, 2006 7:47 pm

bass je napisal/-a::wiihuu :pop: :pray: :noro :DDD :DDD :DDD

Če boš še nadaljeval s takimi, si bom omislil kako giulietto in ti jo pripeljal, da mi jo zrihtaš :D
Človek lahko rečem samo BRAVISSIMO!

Hehe rade volje, sam modro kuverto pa avto mi prnes pa greva v akcijo :P

xaerox
Nov uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a xaerox To sep 12, 2006 9:15 pm

in kok te je pribl. do zej prsl ush stroskou ce smem vedt?
2.0ide
3.0 v6
3.5 v6

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar To sep 12, 2006 9:48 pm

xaerox je napisal/-a:in kok te je pribl. do zej prsl ush stroskou ce smem vedt?

Tolk da mi eni pravjo da nism gladek in bi si lahko za ta denar kupu luštn avto :oops: sam jst se nedam :twisted:

xaerox
Nov uporabnik

Napisal/-a xaerox Sr sep 13, 2006 1:41 pm

hehehe sej poštenoo! 8)
2.0ide
3.0 v6
3.5 v6

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Sr sep 13, 2006 2:45 pm

xaerox je napisal/-a:hehehe sej poštenoo! 8)
:tomidelej:

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Sr sep 13, 2006 2:51 pm

En3r6Y je napisal/-a:
xaerox je napisal/-a:in kok te je pribl. do zej prsl ush stroskou ce smem vedt?

Tolk da mi eni pravjo da nism gladek in bi si lahko za ta denar kupu luštn avto :oops: sam jst se nedam :twisted:

pa saj ti imaš LUŠTEN avto! :twisted:

vsa čast!
Slika

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Sr sep 13, 2006 9:47 pm

Evo pa sm končno dočaku.... :vrum

Danes sem namestu krom pokrov motorja, svečke (mal je blo treba prilagodit napeljavo, ker so zdj tanove), napeljavo za nafto iz bosch pumpe, hladilno tekočino in olje. Pol sm še mal počekeri če je vse tko kot more bit, prklopu akumulator se vsedu za volan in se tresu :oops: Obrnem ključ in :D U prvo!!!

Zakon!

Lepo se mjte, pa da se zdj kdaj končno na cesti srečamo:P

xaerox
Nov uporabnik

Napisal/-a xaerox Sr sep 13, 2006 9:58 pm

hehe upam upam tut js ;) pa fukn se ksno fotko od mašince da vidm kko lepa je :P
2.0ide
3.0 v6
3.5 v6

Uporabniški avatar
vorteks
Novinec

Kraj: lublana

Napisal/-a vorteks Sr sep 13, 2006 10:26 pm

Tolk da mi eni pravjo da nism gladek in bi si lahko za ta denar kupu luštn avto sam jst se nedam

lep projekt. spoštujem ljudi, ki se takole lotijo restavriranja. je pa rezultat tok bl "rewarding", če je tok odrekanja.

nice job...

LP
SlikaSlika
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr sep 13, 2006 11:16 pm

fenomenalno. cist impresivn projekt in zlo velik vlozene volje. pohvalno, to mors enkat v zivo pokazat. :D

js mam tut v planu zdele cez zimo neki podobnga.. bomo vidl kako bo slo :)

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Če sep 14, 2006 8:24 am

lenivec je napisal/-a:evo da nebojo samo pohvale :)
mam vprašanje, kak dolgo bo zaj pleh v takem stanju? ko je vse skupaj ntak način popravleno avto kot nov, al boljši kot nov?

lenivec, tko je prov!

Lj avto je biv popravljen na vseh mestih kjer je bla rja, veliko teh delov smo kr zamenjal, da ni lihk use švasan pa kitan. Zato ker je treba vedt, da ko se švasajo stavri se pleh pregreje in je veliko bolj očutljiv na teto rjo. Tko da tuki kjer je blo menjano (blatniki, pragovi...) kjer je blo sedaj najbolj rjavo NE BO gnilo kar nekaj časa, bo prej pregnilo vse drugo. Verjetno bo začelo tam kjer sedaj ni blo rjavo čisto nič (stebrički, streha...), v teh delih kjer sedaj nismo prišli zraven. Zaščiten je pa po podvozju verjetno bolje kot kakšen nov avto. Zaščiten je tudi po vseh notranjih delih z voskom, tko da se voda (vlaga) ne zadržuje na plehu temveč zdrsi dol. To je moj prvi oldtimer in tudi moj prvi avto nasploh:oops:, tko da pri nekateris stvareh sem se še mal učil in biv zelen in neizkušen. Avto je star, tko da vem da bo treba kdaj pa kdaj kj popravt kje, to je realnost, si ne zatiskam oči. Avto se bo vozil in nebo stal v garaži v sterilnih pogojih, če bi, bi verjetno zdrža veliko dlje časa in ostal tak kot je. Če je pa na cesti, pa veste kako je.

Šeenkrat hvala za vse pohvale in če se kje srečamo skočimo na :pivo

leoCar
Poznavalec foruma

Kraj: prekmurje

Napisal/-a leoCar Če sep 14, 2006 8:26 am

Vse pohvale z moje strani, ti kar obrži legendo pri življenju, kako napreduje kaj generalna na motorju?
Lahko ti povem da mam pri meni v bližini tudi parkirano tako meco, samo je avtomatik in v dokaj slabem stanju, ko bom imel priložnost ga poslikamn, da boš lahko primerjal svoj napredek.
LP
LeoCar
BMW E46

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Če sep 14, 2006 8:29 am

leoCar je napisal/-a:Vse pohvale z moje strani, ti kar obrži legendo pri življenju, kako napreduje kaj generalna na motorju?
Lahko ti povem da mam pri meni v bližini tudi parkirano tako meco, samo je avtomatik in v dokaj slabem stanju, ko bom imel priložnost ga poslikamn, da boš lahko primerjal svoj napredek.
LP
LeoCar

Generalka je končana in sem 100% super zadovljen :woohoo

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Pe sep 15, 2006 6:09 pm

Še malo E.P.P.-ja :P

Prodam zadevco ki iz odduška izloči olje, tako da lahko potem zopet speljemo oddušek nazaj v sesalno koleno.

Ima dva vhoda in en izhod. Notri je alu. mrežica, ki iz oljne pare izloči olje, ki se potem nabere v dnu posode in ga enostavno izpustimo čez luknjo spodaj. Po sredini je prekat, tako da para ne uhaja direkt čez izhod.

Sedaj je ne potrebujem več, ker sem generalno obnovil motor. Meni je stvar zelo dobro funkcionirala!

Slika

Slika

Slika

Cena po dogovoru!

Več info na pm ali ali.g@email.si.

LP

Uporabniški avatar
mlacar
Novinec

Napisal/-a mlacar Po sep 18, 2006 10:37 am

Učeraj prva mal daljša vožnja, spodobi se jit na Bled na kremšnito, če bi biv še sonce bi blo odlično. Drugač motor dela odlično!

LP
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov