Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne jan 20, 2008 2:43 pm

Paris je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:ziher je kje obrazložitev zakaj so ravno tourege izbrali, poiščite

Ker jim je cena padla, ker se je Toše z njim fental in so jih dobili ugodno! Moje mnenje. :[] :vrum

ja seveda,to bo razlog,zarad Tošeta...
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne jan 20, 2008 3:01 pm

ponoči so prišli pred diskač čekirat in sta šla ven iz avta in se naslonila na predn desni blatnik. pa sem šel mimo pa sem jima rekel. A to mata pa tamočnega a ne? pa sem se režal. pa itak nista vedla najbrž kaj sploh mislim.

v glavnem da vsak 1.4 tdi 5x lepše ropota kot pa ta r5 :)

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne jan 20, 2008 4:32 pm

Ne razumem zakaj vam grejo v nos Touaregi, saj so bistveno cenejši od prejšnjih G-klas. Sploh veste za kakšnega terenca cenejšega od Touarega, iste velikosti? Se mi zdi da je v svojem razredu najcenejši terenec, vsi ostali so dražji. Dokler ne bo Škoda dala na trg svojega, bo VW najcenejši.

Nisanov imajo dosti, ampak so manjši od Touregov, pa tudi na cesti so slabši in grši na pogled.

VW je le VW, ljudski avto za nek še normalen denar. Cena enega avta pa tudi ni bila dosti preko 40.000€ in kolikor je pač bilo potrebno vložiti v preobrazbo. In za 40.000€ je težko kupiti kaj pametnega takšne velikosti, skoraj nemogoče. Cena za fizično je 45.000€ + mogoče še kak popust.

Gre za golega 2.5TDI z ročnim menjalnikom.

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento Ne jan 20, 2008 5:12 pm

Če so mislili, da bodo terenske Puche zamenjali za SUV Tuarege, potem se resno lahko vprašamo o profesionalnosti naše policije ?!? :roll:
Tuareg sploh ni slab, samo v primerjavi z terenskimi sposobnostmi starih Puchov, pa je en nivo nižje. Verjetno imajo vsi tudi cestne gume. To je sigurno tudi en izmed razlogov, da je pogrnil že na prvi preizkušnji, pa tudi vozniki jih še verjetno niso navajeni.
Me pa resno zanima ali imajo v planu kupiti tudi Kie Sorento, ali ga bodo meli samo na preizkušnji ?

Uporabniški avatar
SAVINJCAN
Mojster foruma

Napisal/-a SAVINJCAN Ne jan 20, 2008 5:22 pm

slovenska policija ne rabi takšnih dobrih vozil, to je samo razmetavanje denarja, itak pa jih sploh neznajo uporabit, no uporabit jih znajo za " frajerišenje".

denar naj gre raje v kakšno pediatrično kliniko kjer mlade mamice plačujejo, da so lahko zraven svojih otrok, seveda če je sploh plac za njih.

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Ne jan 20, 2008 6:14 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:slovenska policija ne rabi takšnih dobrih vozil, to je samo razmetavanje denarja, itak pa jih sploh neznajo uporabit, no uporabit jih znajo za " frajerišenje".

denar naj gre raje v kakšno pediatrično kliniko kjer mlade mamice plačujejo, da so lahko zraven svojih otrok, seveda če je sploh plac za njih.

word

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne jan 20, 2008 6:35 pm

kok provid je prou pobarvanih v barve policijskih avtov pri nas? ta ford pa kok se?

Uporabniški avatar
Master7
Novinec

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a Master7 Ne jan 20, 2008 7:40 pm

Pa vse nove Škode SuperB.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne jan 20, 2008 7:45 pm

SAVINJCAN je napisal/-a:slovenska policija ne rabi takšnih dobrih vozil, to je samo razmetavanje denarja, itak pa jih sploh neznajo uporabit, no uporabit jih znajo za " frajerišenje".

Ja imamo ene medicince na forumu pa bi bilo fino če bi se oglasili pa povedal kaj bi lahko s tem denarjem nabavil za bolnice.

lp

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jan 22, 2008 12:05 am

usaj novo fasado ce ze nc druzga.

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon To jan 22, 2008 12:25 am

Točno tako! Vse je bolje kot nakup terencev za moje pojme. Pri nas jih rabimo tako malo da dvomim da bodo vsi ti terenci kdaj (upravičeno) zapeljali v kake rovte kamor z kakim osebnim avtom ne bi prišli... :roll:

Nisanov imajo dosti, ampak so manjši od Touregov, pa tudi na cesti so slabši in grši na pogled.

Itak, lepota je merilo za avto. :lol: :lol: Kolikor mi je znano imajo kar dobre terenske lastnosti ampak OK, pač niso ljudski. In ja, sem pristranski ampak nekaterih dejstev ne moreš spregledati. ;)

Sicer z nakupom Škod so kar zadeli žebljico, so dobili dovolj za svoj denar, tile Tuaregi so pa bolj tako tako. Kot je nekdo napisal, me zanima kako jih bodo navdušile Kie...
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
elantra
Nov uporabnik

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a elantra To jan 22, 2008 12:29 am

glede naših capljev bi rad povedal da sem sam bil na avtocesti tedn nazaj pa sta se prov nasprot nam po našem pasu prpelala dva škifa pa mela luči vžgane pol sta pa šla na prvem odcepu dol pa spet nasprot drugim..kaka idiota..prov ne vejo kaj delat..in to kar so nardil je blo res najbolj nepametn kar bi sploh lahk..
glede avtov: sploh si nič ne zaslužjo,nej se pa s svojimi avti furajo ne pa na državne stroške oz naš gnar živet pa še molzt pol..
brezveze besed.. :x :x :x
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jan 22, 2008 11:59 am

a te more provida nujno prehitet al ne? pa a dobis ksn listek ko te ustavjo al ne?

bibek
Novinec

Napisal/-a bibek To jan 22, 2008 12:03 pm

JP prehitet te mora-da ti potem pokaže posnetek s prekrski-ja tisti listek je pa kazen heh

Voith je napisal/-a:a te more provida nujno prehitet al ne? pa a dobis ksn listek ko te ustavjo al ne?
Slika

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To jan 22, 2008 12:18 pm

Kolikor sem zasledil tu na forumu, moraš provido prehitet da te lahko sploh začne meriti. Za ustavljanje pa nisem siguren, mislim da te lahko ustavi zadaj z vklopljeno sireno. To bi matevzs najbolj vedel povedat kako je stem sledenjem in ustavljanjem.

lp

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jan 22, 2008 12:19 pm

mene ni niti prehitu niti mi ni dal nobenga listka. mislm pa da je bla ena izmed teh garjavih novih skod superb..

sam reku je da me sodnik caka in da sm si zasluzu tromestno stevilo evrov :>

a je al ni to praviln postopek?

Sm4jli
Novinec

Napisal/-a Sm4jli To jan 22, 2008 12:27 pm

NE rabi te prehiteti, za listek pa ne vem kako je

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 To jan 22, 2008 12:31 pm

Kaj pa posnetek, pa hitrost pa obvestilo kršitelju.. Lahko da nimajo nič, niso izpolnili katerega pogoja merjenja in ti je samo zagrozil. To so le nove škode, ki jih še morajo naštudirat.

lp

11. člen

Pri merjenju hitrosti s sledenjem je izmerjena hitrost aritmetična srednja vrednost hitrosti vožnje na celotnem območju merjenja.

Pri merjenju hitrosti s sledenjem je treba upoštevati naslednje zahteve:

- merilno vozilo v času meritve ne sme prehiteti kontroliranega vozila;

- na koncu merjenja mora biti razdalja med merilnim vozilom in kontroliranim vozilom enaka ali večja kot na začetku merjenja;

- merjenje je treba izvajati na naslednjih najmanjših odsekih:

a) 200 m na odsekih z največjo dovoljeno hitrostjo do vključno 90 km/h;

b) 500 m na odsekih z največjo dovoljeno hitrostjo nad 90 km/h;

- če se pri merjenju hitrosti s sledenjem uporabljajo naprave za slikovno dokumentiranje z zoomom (objektivom s spremenljivo goriščno razdaljo), mora biti nastavitev zooma vidna na posnetku in se med merjenjem ne sme spreminjati;

- na zahtevo voznika kontroliranega vozila mu mora biti omogočen takojšen ogled zabeleženega poteka merjenja;

- pri izmerjenem rezultatu se pri merjenjih hitrosti upoštevajo varnostne razlike, ki so določene v tabeli 1 iz prejšnjega člena;

- pri izdelavi slikovne dokumentacije je treba izdelati najmanj tri posnetke, in sicer ob začetku merjenja, ob koncu merjenja in zunaj merilnega območja.

Pri merjenju hitrosti s sledenjem in z uporabo tahografa, računalnika in registratorja vožnje je za evidentiranje poteka meritve treba izdelati slikovno dokumentacijo in zapis, na katerem so zabeleženi čas začetka meritve, čas konca meritve, prevožena pot v času meritve, nastavitev zooma ter izmerjena vrednost hitrosti v merilnem odseku.

Pri merjenju hitrosti s sledenjem in z uporabo tahografa, računalnika in video sistema:

- mora kontrolirano vozilo med merjenjem stalno snemati kamera;

- se za evidentiranje poteka meritve izdela slikovno gradivo, na katerem je razviden potek celotne meritve. Na slikovnem gradivu morajo biti evidentirani čas, prevožena pot, trenutna hitrost merilnega vozila, števec okvirjev slik, nastavitev zooma in izmerjena vrednost hitrosti v merilnem odseku.

krypton
Novinec

Napisal/-a krypton To jan 22, 2008 1:46 pm

Malo prebiram te vaše globokoumne članke, pa si ne morem, da ne bi nekaj naspisal.

A se vam zdi razmetavanje državnega denarja, če so na službenem vozilu pnevmatike M+S znamke Trayal (made in Serbia), od katerih so cenejše še samo ling-long, pnevmatike kitajskega proizvajalca. Da ne govorim o sposobnostih takih pnevmatik.

Velikokrat je treba (posebej ponoči) priti do kakšne oddaljene, hiše in do katere pelje cesta, ki ni posuta, ali splužena. Če kdo kliče policijo ponoči ob 2. ali 3. uri verjemite, da ne kliče zato, ker mu je dolgčas. Prideš pa z enourno zamudo, zato ker se z vozilom nisi mogel prebiti do kraja.

Nekdo, je zapisal, da se naj policisti vozijo s svojimi vozili. To je sigurno izjava enega normelnega trezno razmišljajočega človeka, ki ima družino in tri otroke, ali se mogoče motim??????????? :bonk

Intervencijska vozila MB-Vito, so večinoma v klubu 300 000 in več km, o smotrnosti vzdrževanja takih vozil tudi nebi razpravljal.

O tem kakšna vozila dobi policija pa ne odločajo policisti. Zato ne metat tašnih pubertetniških izjav.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jan 22, 2008 2:45 pm

RENO911 je napisal/-a:Ne razumem zakaj vam grejo v nos Touaregi, saj so bistveno cenejši od prejšnjih G-klas.

Primerjava terenca s suvom. Pa naj ti bo.
So cenejši, vendar po terenu ne gredo, po cesti se pa lahko vozijo z osebnimi vozili. Tudi vojski so večino puchov ali G jev oduzeli in jim dali kangooje in megane, ker so cenejši za vzrževanje in cenejši po porabi, pa cenejši pri ceni.

RENO911 je napisal/-a:Sploh veste za kakšnega terenca cenejšega od Touarega, iste velikosti? Se mi zdi da je v svojem razredu najcenejši terenec, vsi ostali so dražji. Dokler ne bo Škoda dala na trg svojega, bo VW najcenejši.

Kia sorento. Za ceno dveh tuaregov dobiš 3 kie. Je pa zelo kvaliteten avto, pa še po terenu gre bolje kot tuareg.

RENO911 je napisal/-a:Nisanov imajo dosti, ampak so manjši od Touregov, pa tudi na cesti so slabši in grši na pogled.

Spet primerjaš terenca s SUV-om. Gre za namembnost avtomobila. Nissane imajo predvsem na meji, kjer se lahko vozijo tudi po terenu (nadzor meje), tuaregi bodo pa na avtocestah. Za vožnjo po cestah sem pa že prej napisal.

RENO911 je napisal/-a:VW je le VW, ljudski avto za nek še normalen denar. Cena enega avta pa tudi ni bila dosti preko 40.000€ in kolikor je pač bilo potrebno vložiti v preobrazbo. In za 40.000€ je težko kupiti kaj pametnega takšne velikosti, skoraj nemogoče. Cena za fizično je 45.000€ + mogoče še kak popust.

Če je to poceni, potem pa ne vem. Za ta denar dobijo po 2 osebna avta, ki bosta ravno tako vozila po cestah. Lahko pa vzamejo 2 subaru foresterja - tudi tadva bosta vozila po cestah enako udobno kot tuareg, po terenu pa mnogo bolje.

RENO911 je napisal/-a:Gre za golega 2.5TDI z ročnim menjalnikom.

Saj ravno to je sramota. Večina dobrih terencev in suvov ima večjo mašino z manjšo porabo in več opreme za isto ceno ali pa še manjšo.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov