Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Kraj: Okolica MB

Napisal/-a Dejan_S2 Po okt 30, 2006 7:21 pm

croma_man je napisal/-a:
Dejan_S2 je napisal/-a:
Ja alfa bi bla ja, tam do ene 500KM, drugače pa ni ravno tak primerna...

blok pri alfah, integralkah in coupejih je tudi pri 600-700 hp enak kot pri serijskih ;)

Fantje ne me za besedo prijet prosim. Takšne se bile govorice, sem nekje slišal... saj vidiš, recimo @Yoni spet neko tretjo verzijo pravi... tak da tukaj je brezveze razglabljat, najbolje da kdo proba in potem z prakse pove kdaj bo pri alfi al pa integralki blok razgnalo. ;)

Jaz vem da je moj blok litoželezni in zdrži najmanj 900KM, tako da se nimam oz. se naj nebi mel praktično česa bati, ker tako visoko nikoli nebom. :) Mislim s tem avtom seveda. :twisted:

ArminLegenda je napisal/-a:Za 3 mio? Pff svaka cast da si spravu delat to :clapclap

3mio+ je do sedaj, na koncu bo vloženega precej več kot 3mio, brez cene avta seveda. :[] :atensn

Eni si kupijo za ta denar ali pa za "oni končni" nek nov avto, jaz pa sem se odločo nekaj drugega, malo bolj nevsakdanjega nardit. :yum

Jaz rečem, naj vsak razpolaga s svojim denarjem kakor sam hoče in živi svoje sanje. :)

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejan_S2 Po okt 30, 2006 7:44 pm

Eddis je napisal/-a:
Dejan_S2 je napisal/-a:btw. od včeraj od ene 19h nisem mogel na a.com priti ne doma, pa sedaj zjutraj do sedaj na šihtu tud ne. :roll:

Mogoce si pa prevec postou napisu, pa te je blokeral, da nebo stran natrpana sam s tvojimi posti, heheee :lol: (joke)

Morm te res pohvalt, da ns tle dece na forumu, spreminjas v ene mamice k nestrpno cakajo nadeljevanje limonade, in pricakujejo nove dele...tko mi tle hrepenimo po novih slikcah, in opisih projekta...tko da model res svaka ti cas...lohk recem samo RESPECT ;)

...k pa gledam slikce sm pa itak brez besed, zdej ni vec tok slikih pa mam priloznost te mal pohvalt...

LP!

Morem še en post napisat, ker je drugače preveč nepregledno.

LOL :cry - glede tvoje teorije da so me blokiral, sem se nasmejal. :vc

Kot je povedal @Pugi je nekaj bilo narobe na a.com, ker nas je več probalo z različnih pc-jev in ni šlo gor....

Nasmejal sem se tudi teoriji o "mamicah in limonadah" hehe :mrgreen:

Za razliko od tistih limonad, se tale moja dejansko dogaja. :con :EE

Pa hvala ti za pohvale!

@Pugi: Ja glede ojničnih ležajev pa morem še nekoga vprašat, ki bo ziher vedel, veš da nisem še sploh prav pomislil na njih, trenutno sem osredotočen bolj na večje kose hardware. :P Počasi, saj veš... :D

@bass: ja tale graf je res opasen! 8) Tukaj doseže 608KM in skoraj 750Nm navora! In to v zelo kratkem času, se pravi more biti tole pravi plaz moči! :twisted:

Zdaj jaz nevem kako bo kaj moj graf zgledal, sem pa nekje prepričan da bo tista njegova točka ca. 3500rpm pri meni premaknjena na nekje blizu 5000rpm. :P

Uporabniški avatar
PozerQ
Nov uporabnik

Kraj: Borovnica

Napisal/-a PozerQ Po okt 30, 2006 9:52 pm

kokr sm jest seznanjen so z 2.2t motorjem pršli na severu že čez 1000hp.

ne me pa zdej čist za besedo prjet.

Dejan keep up the good work :P
Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To okt 31, 2006 12:45 am

Če bi hotel Dejan iti v tej smeri bi moral obstoječemu polžu narediti družbo :P (twinturbo.press :) ).
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To okt 31, 2006 1:12 am

Spyker je napisal/-a:Če bi hotel Dejan iti v tej smeri bi moral obstoječemu polžu narediti družbo :P (twinturbo.press :) ).

Žal tako stvari ne grejo.

BTW
Tisti 1000 konjski motorji majo mislm da samo blok enak.
Slika

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejan_S2 To okt 31, 2006 1:21 am

Biturbo študije so že poskušali pa se baje niso najbolje obnesle. Problem je ker je tole 5cyl, razen če bi jih dal zaporedno :?: Pojma nimam.

ČE bi mi bil tale enkrat slučajno premalo in bi me res prijelo, bi ziher delal na en turbo spet, samo da bi šel na meh. sistem dročnikov in ga vrtel na ene 9000rpm, pol bi si lahko oz. lažje privoščo večji lag z večjo turbino, magari pri 6000rpm komaj, saj bi mel tistih 3000rpm powerbanda... Ampak to je teorija... :P

btw. za neke 1000KM se je slišalo nekaj, ampak dolker ne vidim tega vsaj na filmčku če že ne v živo je malo težje verjet. Za blok pa nevem, verjetno je isti ja...zdaj če se res vozi okoli kateri s tolko KM. :lol:
Audi 5-pot power
By SKN Slovenija

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To okt 31, 2006 1:24 am

Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejan_S2 To okt 31, 2006 1:41 am

Hehe, nikjer nisem rekel da ne gre in da še noben ni nardil ;)

Le vprašanje je v denarju, koliko je recimo tale projekt v temle golfu stal. :shock:

Je pa tole prava zverina, mam par filmčkov od njega in trga do onemoglosti! Pa še IV je meni itak najlepši golf ever, pa še črn je. 8)
Audi 5-pot power
By SKN Slovenija

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To okt 31, 2006 9:54 am

Ta golf je eden najbl legendarnih avtov vseh časov če mene prašaš. In tisti posnetki iz dirkališča so res hudi, pa recimo tist k ga od spredej kaže, pa stoji na mestu pol se pa počas začne premikat, pa vidiš da se vsa 4 kolesa vrtijo... Res izjemen projekt.

Dejan, kokrkol bo, če boš skup sestavu boš mel vsak dan solzice v očeh.
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To okt 31, 2006 12:17 pm

Hud projekt dejan :) Sm mislu da sam nabijas tm v uni temi, sam zdj vidm da si se resno lotu zadeve :) Zakon.

Js se bom tut lotu, sam js hocem supercharger na vsak nacin :D
in to enga tazgale:
Slika

btw: zakaj se nisi odlocil za megasquirt elektroniko?

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejan_S2 To okt 31, 2006 12:51 pm

Včasih sem verjetno malo nabijal, sploh na suxu "se šalil", ampak drugače pa se je in se skriva za mojimi posti kar nekaj da rečem "realnih" stvari. Najslajše bi mi seveda bilo počakat z vso to zadevo in kao naprej "nabijat", potem pa ko bi bil projekt končan pa pokazat "kak sem nabijal". :D :P

Lepo da se boš tui ti lotil zadeve! Na kateri avto pa misliš to gor dati, seveda če ni skrivnost? :)

btw. Megasqurt elektronika je bila tudi opcija ja, ampak sem poslušal ljudi ki jim zelo zaupam glede tega mojega motorja in sem se tako tudi odločil za Autronic. Cena je lepa, ampak ko vidim kak zadeva lepo deluje že tudi pri enem našem SLO avtu mi ni prav nič žal. ;)

@Pugi: Ja solzice v očeh :P in nasmešek do ušes! :EE
Ja tale Dahlback Golf je res zakon! Recimo filmček iz notranjosti http://www.youtube.com/watch?v=9jUyuUik2fY pove vse! :shock:

Želja pa mi je tudi, da se bi/bom tudi z mojim kdaj podal na kako progo ala MK! :D
Zadnjič spremenil Dejan_S2, dne To okt 31, 2006 12:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Audi 5-pot power
By SKN Slovenija

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN To okt 31, 2006 12:51 pm

Dejan_S2 je napisal/-a:Jaz vem da je moj blok litoželezni in zdrži najmanj 900KM, tako da se nimam oz. se naj nebi mel praktično česa bati, ker tako visoko nikoli nebom. :) Mislim s tem avtom seveda. :twisted:

Nagradno vprasnje-koliko konjev je imel urquatrro pikes peak in kaksen blok je mel?

@Pugi: Ti pa lahko dejana_s2 spoznas s "palčkom" iz Gorič :D

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To okt 31, 2006 12:54 pm

AXioN je napisal/-a:Nagradno vprasnje-koliko konjev je imel urquatrro pikes peak in kaksen blok je mel?

The Pikes Peak Quattro uses a twin-turbocharged V8 engine. The Pikes Peak Quattro
can have up to about 500 horsepower and the torque of the vehicle can go up to
464 1/2 pound-feet. The Pikes Peak Quattro can go up to 0-60 mph in about a
little over 4 1/2 seconds. The top speed of this vehicle is about 155.4 mph (250 km/h).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To okt 31, 2006 12:58 pm

se pravi da bo ta dejanov hujša zverina kokr pikes peak :shock:

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN To okt 31, 2006 1:01 pm

Dobr pa pustmo konje, s katerega materiala je blok?

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejan_S2 To okt 31, 2006 1:05 pm

AXioN je napisal/-a:

Nič mi ni jasno! :shock: :?:
Audi 5-pot power
By SKN Slovenija

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To okt 31, 2006 1:13 pm

Dejan_S2 je napisal/-a:Lepo da se boš tui ti lotil zadeve! Na kateri avto pa misliš to gor dati, seveda če ni skrivnost? :)
btw. Megasqurt elektronika je bila tudi opcija ja, ampak sem poslušal ljudi ki jim zelo zaupam glede tega mojega motorja in sem se tako tudi odločil za Autronic. Cena je lepa, ampak ko vidim kak zadeva lepo deluje že tudi pri enem našem SLO avtu mi ni prav nič žal. ;)

Želja pa mi je tudi, da se bi/bom tudi z mojim kdaj podal na kako progo ala MK! :D

to mislm narest na porscheju 944S, tko da bom mel pol 2 na zunaj prakticno identicna avta, s tem da bo en popolnoma stock oldtimer, drugi pa nebo lih stock, se manj oldtimer, sam bo pa pravtako bele barve :lol:

Noja tak je plan zaenkrat, kako bo sla realizacija bomo pa se vidl...

A ma kdo ebay account mogoce? men ga je en d**** zablokiral tko da nemorm nc :(
sm pa najdu neki zlo lepga tko da ce ma kdo pa ce je prpravljen mi zrihtat en email naslov od enga prodajalca dam za pivo ali vec njih :)

drgac pa dejan_S2 mas slike obeh mojih avtkov tle v galeriji nek, S je na zacetku teme, ta tadrug je pa na koncu :)

Uporabniški avatar
PozerQ
Nov uporabnik

Kraj: Borovnica

Napisal/-a PozerQ To okt 31, 2006 2:04 pm

MacTron je napisal/-a:
AXioN je napisal/-a:Nagradno vprasnje-koliko konjev je imel urquatrro pikes peak in kaksen blok je mel?

The Pikes Peak Quattro uses a twin-turbocharged V8 engine. The Pikes Peak Quattro
can have up to about 500 horsepower and the torque of the vehicle can go up to
464 1/2 pound-feet. The Pikes Peak Quattro can go up to 0-60 mph in about a
little over 4 1/2 seconds. The top speed of this vehicle is about 155.4 mph (250 km/h).

mactron kle si pa mal u temo brcnu ;)

http://www.audistory.24max.de/old1/epphc.htm
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi To okt 31, 2006 2:36 pm

Dejan_S2 je napisal/-a:
AXioN je napisal/-a:

Nič mi ni jasno! :shock: :?:

Dejan to je en model k audije šraufa in se dec kr spozna. Zadnje čase je čist zginu iz scene, sam žilco pa dvomim da je zgubu. Mislm da boš ti tole kr sam lepo poštimal pa bo čist ql.
Slika

Uporabniški avatar
wolf66
Nov uporabnik

Napisal/-a wolf66 To okt 31, 2006 7:13 pm

Yoni je napisal/-a:jaz sem na GHD Petrol Ferrari 2006 od Franza Nowak-a oz. enega njegovih mehanikov, dobil podatek da je 600KM res, ampak res MAX....

http://www.redline.lt/magazine/featured ... icle/10/1/
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov