_Pancho_ je napisal/-a:že dolgo nič napisal v to temo in zopet je prišel čas, da kaj povemo, ker se je na avtu zgodil manjši upgrade, torej en remap.
Prvi občutki po remapu so nekako takšni, da avto od 3000vrt/min vleče približno z enakim momentom in ni čutit kot, da bi se trudil prilezti do 5000vrt/min, kot je bilo to pred remapom in je značilno za RS-a. Pospeševanje je zdaj nekoliko bolj enakomerno in tudi tistega brezveznega "sunka" pri 5500vrt/min ni toliko občutit. Vse to je zaznavno najbolj v 2.,3. in 4. prestavi.
Toliko zaenkrat, bo pa potrebno zdaj to preizkusiti še na ovinkih, kjer je bil ravno problem v temu, da si moral avto silit v višje vrtljaje a na meji zdrsavanja, kar pa je pomenilo, da se je izgubljalo hitrost na pospeševanju iz zavoja, saj se ni dalo najbolje dozirati plina pri visokih (nad 5500) vrtljajih. V primeru da pa so bili vrtljaji pod 5000, si pa enostavno čakal, da se zbudi pri okrog 5000-5500 in začne pošteno vleči.
Za točne podatke bi pa moral avto na valje pred remapom in po tako, da o pridobljenih Nm in KM tukaj nima smisla razpravljat.
Meni osebno je največ pomenilo, da se popravi ravno ta krivulja navora med 3000 in 5000 vrt/min in kot kaže naj bi to bilo uspešno opravljeno.
kstelc je napisal/-a:evo, da še jaz nekaj povem na to temo...Danes sem pelljal od kolega Cliota R27 in moram reči, da je lega na cesti zares odlična,ceste se zelo zelo dobro drži, volan je super, kljub trdoti gre avto zelo lepo čez luknje vendar pa me je malo zmotila ena sama stvar in to je moč avta....sam imam Audija a3 2.o tdi DSG(170hp) in moram reči, da ta clio ni prav veliko hitrejši tja do enih 100km/h....seveda je hitrejši ampak se mi zdi malo premalo razlike gleda na to, da naj bi bil to skoraj dirkalnik moj pa je malo "močnejši" serijski avto....tudi v en pač določen klanec sem se jaz s svojim peljal recimo 125-130km/h s Cliom pa sem šel 135-140km/h....nevem no pričakoval sem malo več za teh 200 konjičkov...je tudi res, da je moj dizel več navora in pač tudi drugačen občutek ampak se je žće po tem klancu videlo, da GROZNE razlike ni....drugače pa super igračka res prava petarda samo mogooče bi bilo to z turbino malo drugače:Dbrez napadov prosim samo povem kakor se mi pač zdi in kakor je bilo...
kstelc je napisal/-a:nevem no sej pravim, da je vse lepo in prav samo, da sem pač malo več pričakoval od tega avta...
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost