Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: Speedfreakov novi Polo 1.2 TSI Higline

Napisal/-a maniaxxx Pe dec 24, 2010 6:54 pm

evo avto ima že krepkih 2500 kilometrov, in danes je imel prvo mal bol dinamično vožnjo po AC, in je poraba pri 150kmh celih 10litrov...ne vem kje je tista kao super TSI varčnost..js sm z avtom nasplošno zelo nezadovoljen....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe dec 24, 2010 7:14 pm

speedfreak je napisal/-a:evo avto ima že krepkih 2500 kilometrov, in danes je imel prvo mal bol dinamično vožnjo po AC, in je poraba pri 150kmh celih 10litrov...ne vem kje je tista kao super TSI varčnost..js sm z avtom nasplošno zelo nezadovoljen....

To je zato ker maš zimske gume gor, z letnimi bi bil na 7 litrih :DDD

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe dec 24, 2010 7:17 pm

ban je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:evo avto ima že krepkih 2500 kilometrov, in danes je imel prvo mal bol dinamično vožnjo po AC, in je poraba pri 150kmh celih 10litrov...ne vem kje je tista kao super TSI varčnost..js sm z avtom nasplošno zelo nezadovoljen....

To je zato ker maš zimske gume gor, z letnimi bi bil na 7 litrih :DDD

185 60 15 PROTI 215 40 17..bo prej še kak liter zraven....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe dec 24, 2010 8:19 pm

Kera jetra :mrgreen:

Včeraj sem šel iz Ljubljane domov z 9 let staro Fabio 1.4 16V 74kW (isto 185 gume), pa sem imel par kilometrov do avtoceste porabo 9,
potem pa ca. 140/150kmh (obrati preko 4000 :twisted: ) po avtocesti (tudi v Vrhniški klanec), pa se je do Unca povprečna poraba spustila na 8 :DDD

Pa taka varčnost TSI-ja :lol:

Uporabniški avatar
mito155
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a mito155 Pe dec 24, 2010 8:28 pm

naš testni golf z 1.2 tsi motorjem ima povprečje malo nad 7l. Pa je testni! ;)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe dec 24, 2010 8:31 pm

Po vsem tem me čudi, da avto še ni v grabnu pristal :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe dec 24, 2010 8:53 pm

mito155 je napisal/-a:

naš testni golf z 1.2 tsi motorjem ima povprečje malo nad 7l. Pa je testni! ;)

Ja že, samo ne pri 150km/h

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe dec 24, 2010 9:00 pm

IcEm4n je napisal/-a:Po vsem tem me čudi, da avto še ni v grabnu pristal :lol: :lol: :lol:

Razmišljam o prodaji--resno....bivša corsa c ni šla čez 8 pa če sem ji delal kar sem hotel....

Da o drugih bedarijah tega avta in tem da že odpadajo deli z njega sploh ne bom ker bo spet izpadl da pretiravam...

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Pe dec 24, 2010 9:07 pm

Evo,toliko o 1.2 tsi varčnosti. Meni pa niso verjeli k sem pisal da mi je Altea XL pila okrog 8l normalne-lahkotne vožnje! Pa je avto najmanj 150kg težji od polota kaj šele da bi jo gonil....bi tank skuro od MB do Rogaške!

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Pe dec 24, 2010 9:09 pm

speedfreak je napisal/-a: Da o drugih bedarijah tega avta in tem da že odpadajo deli z njega sploh ne bom ker bo spet izpadl da pretiravam...

To pa res. V koloni, če sem kdaj za kakšnim VW Polotom, vedno pustim prostor vmes. Nikoli ne veš, kdaj bo zaribal in ne bo speljal, da ga lahko vsaj obvozim.

:mrgreen:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe dec 24, 2010 9:46 pm

No da se malo še jast oglasim. :lol: Uglavnem sem glih dober prišel z ene turce z tem famoznim TSI-jom in avto je zelo odziven ( čisti dizel v nizkih obratih ) in prijeten za vozit. Tudi potegne res dobr, da o legi ne govorim sploh. Pa tam ko sva to probavala je peljal speedfreak, da ne bo pomote. Res je avto cool in moje mnenje je, da speedy v vsem pretirava in če ga nebi tako dobro poznal ( kot večina tu, ki ga ne ) bi mu še verjel a žal ni tako. To, da stvari odpadajo jest ne vem tako, da ..... :roll:

Drugače ni noben avto popoln tako, da si tudi vw kako napako privošči oz. kdaj tudi več po speedfreakovo. =P Raje nebi spregovoril o kvaliteti mojega citroena, ker se bom zjokal kar pred compom. :DDD Nasplošno en sam obup od obupa. Je pa res, da ima danes eno leto in da vžge še. =P =P =P

Kar se tiče polota: nihče ni popoln in imun na napake ter drobne površnosti pa naj bo avto za 100k evrov ali pa za 14k evrov. In to tudi polo je. Je že res, da v očeh nekoga drugega je avto špica in svetovn za ta denar za nekoga pa je skret za katerega nebi dal niti 10k evrov. Okusi in debelina denarnice pa so hvala bogu pri vsakem od nas drugačni oz. različni. Osebno sem kupil avto za 1/4 cene tega polota pa sem zadovoljen. Ampak to sem jast, ki sem prišel, do spoznanja, da je v življenju veliko več pomembnejših stvari kot pa trenutek slabe volje, ki pripelje do takega žaljenja oz. kurč.... do znamke. V tem primeru gre za vw TSI.
Naj povem, da je poraba avta na zadnjih 480 kilometrih 6.7l/ 100km. po računalniku. Se pravi, ko speedy pride domov v Celje bo poraba zrasla na 7.0l/ 100km. To pa spet ni nevem koliko ali pač?

Ampak ali je res vse v porabi, bi se sam vprašal. oops oops

lp

p.s. malo si poglejte eno izmed zadnjih revij Avto Magazin in testu 11. malčkov. Presenečeni ali je vse skupaj spet nateg oz. dogovor dotični reviji za ponarejanje rezultatov oz. izida?

lep večer še naprej.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe dec 24, 2010 9:47 pm

A ti sploh nisi vozil tega avta pred nakupom, da je (očitno na tvoje presenečenje) vse tako zelo narobe? :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
mifek
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a mifek So dec 25, 2010 1:21 pm

Jaz nevem od kot maš ti tako porabo jaz imam sedaj 1000km na števcu in sem se danes peljal po avtocesti 150km/h (tempomat) prevozil sem pa kakih 60km poraba pa 6.8L/100km, ob zmerni vožnji imam pa porabo 6L.
Jaz sem glede motorja zelo zadovljen..razen nekaj pri bremzah ne štima mi pri zaviranju nekako nekaj čoha ob nekaj ampak to se bo porihtalo! Sta pa na spisku dve napaki ampak, če se to ne zgodi tudi pač lapo voziš naprej! Na servisu mi je bilo rečeno da naj bi se zgodilo neko tresenje bencinskega filtra in pa nekaj z neko cevjo, ampak tega ga nisem prav razumel! Bo pa tudi vsakemu lastniku novega pola poslan domov dobis o teh morebitnih napakah!

LP Miha

MadIggy
Novinec

Napisal/-a MadIggy So dec 25, 2010 1:31 pm

@king1

Kje se da dobit ta test 11 avtomobilov pri avto-magazinu? Sm hotu nabavit, pa je že naslednja številka v trafikah :)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So dec 25, 2010 1:38 pm

MadIggy je napisal/-a:@king1

Kje se da dobit ta test 11 avtomobilov pri avto-magazinu? Sm hotu nabavit, pa je že naslednja številka v trafikah :)

Lej ta ponedeljek sem bil v Lj. na kavi v enem kafiču in ko sem pil coffe sem videl ta AM. Nisem pa gledal datuma. pogledal sem sam rezultate, ker se mi je pol mudilo.
Probaj na njihovi spletni strani pogledat, če se da tam to vidt. Ne vem.

lp

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So dec 25, 2010 1:39 pm

@king: ti namesto speedfreaka pišeš katere so dobre lastnosti njegovega avta, ker on to noče storiti :lol:
Ja pa ste carji :D

Pomoje je on z avtom nasplošno zelo zadovoljen, samo ni v njegovem karakterju, da hvali kakšen avto, še posebej, če je VW :mrgreen:

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 So dec 25, 2010 1:53 pm

peroRS je napisal/-a:@king: ti namesto speedfreaka pišeš katere so dobre lastnosti njegovega avta, ker on to noče storiti :lol:
Ja pa ste carji :D

Pomoje je on z avtom nasplošno zelo zadovoljen, samo ni v njegovem karakterju, da hvali kakšen avto, še posebej, če je VW :mrgreen:

Ne da jih jest pišem ampak to so moja opažanja in moje mišljenje o avtu. ;) ;)

Je pa tudi res, da tvoj drugi stavek, ki je odebeljen popolnoma drži. 8)

Kolikor je tudi meni znano je z avtom zelo zadovoljen sam imidž pluvatorja =P =P , čez vw pač mora ostat prisoten. :lol: :lol:

lp

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG So dec 25, 2010 2:14 pm

King1 je napisal/-a:
MadIggy je napisal/-a:@king1

Lej ta ponedeljek sem bil v Lj. na kavi v enem kafiču in ko sem pil coffe sem videl ta AM. Nisem pa gledal datuma. pogledal sem sam rezultate, ker se mi je pol mudilo.
Probaj na njihovi spletni strani pogledat, če se da tam to vidt. Ne vem.

lp
Številka je 25 izšel je 2.decembra testa pa še ni na intenetu.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK So dec 25, 2010 2:58 pm

mifek je napisal/-a:Jaz nevem od kot maš ti tako porabo jaz imam sedaj 1000km na števcu in sem se danes peljal po avtocesti 150km/h (tempomat) prevozil sem pa kakih 60km poraba pa 6.8L/100km, ob zmerni vožnji imam pa porabo 6L.
Jaz sem glede motorja zelo zadovljen..razen nekaj pri bremzah ne štima mi pri zaviranju nekako nekaj čoha ob nekaj ampak to se bo porihtalo! Sta pa na spisku dve napaki ampak, če se to ne zgodi tudi pač lapo voziš naprej! Na servisu mi je bilo rečeno da naj bi se zgodilo neko tresenje bencinskega filtra in pa nekaj z neko cevjo, ampak tega ga nisem prav razumel! Bo pa tudi vsakemu lastniku novega pola poslan domov dobis o teh morebitnih napakah!

LP Miha

Ti zelis rect, da si peljal 60 kilometrov z hitrostjo 150km/h in si imel povprečno porabo pri teh hitrosti in prevoženi poti 6,8L?
:)

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani So dec 25, 2010 3:34 pm

FLINK je napisal/-a:
mifek je napisal/-a:Jaz nevem od kot maš ti tako porabo jaz imam sedaj 1000km na števcu in sem se danes peljal po avtocesti 150km/h (tempomat) prevozil sem pa kakih 60km poraba pa 6.8L/100km, ob zmerni vožnji imam pa porabo 6L.

LP Miha

Ti zelis rect, da si peljal 60 kilometrov z hitrostjo 150km/h in si imel povprečno porabo pri teh hitrosti in prevoženi poti 6,8L?

Lahko potrdim njegovo trditev. Pri meni je isto.

PS: Kot zanimivost, pri 150 km/h se avto vozi samo pri 3000 obratih ;)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov