Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Re: My new Clio RS SPORT

Napisal/-a Doche Po okt 03, 2011 11:30 am

Ma nevem lej jaz se za 1500eur nebi blamiral sebe in svojega imena. Ker Kw V3 ni isto kot obične fedre. In vsako resno podjetje vedno išče izboljšave. Če je niso našli pač nebi prodajali tega za toliko denarja oz sploh nebi izdelali podvozja.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Po okt 03, 2011 11:36 am

Če ženska ki ne zna kuhat kupi piskre od Zepterja bo kr naenkrat znala kuhat? Kar hočem povedat je da lahk maš najboljše gewinde ampak če niso prav nastavljene je brezveze.

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ Po okt 03, 2011 11:39 am

CockroaC je napisal/-a:Kaj se "kako se pelje čez luknje" da zmerit kak drugače ko po občutku?

Seveda. Najboljši način je izmerit pospešek telesa, manj razdaljo odmika le tega. Manjši kot je pospešek bolj udoben bo občutek voznika. Predstavljaj si, da si v dvigalu, ki se začne dvigovati. Za dvigala mislim, da je hitrost dviganja/spuščanja omejena. Torej, če imava zdaj v spominu kako je v dvigalu, ki se dviguje/pospeši do predpisane hitrosti, si zdaj zamisli kako bi bilo, če bi to dvigalo pospešilo 4-5x hitrej do te hitrosti. Bi bil prijeten občutek? Mogoče ni tako dober primer, ampak zadane bistvo. Omenjeno je pospešek samo v z-osi. Imamo pa še x in y - vse to se lahko izmeri z accelerometrom in primerja.

Npr. za iPhone se dobi aplikacija "Vibration". iPhone ima accelerometer za x,y in z os, ki je zelo natančen - na 0,02g.

Slika Slika

Idealno za izmerit in primerjati podatke kadar po občutko ni dovolj.

Doche je napisal/-a:Ma nevem lej jaz se za 1500eur nebi blamiral sebe in svojega imena. Ker Kw V3 ni isto kot obične fedre. In vsako resno podjetje vedno išče izboljšave. Če je niso našli pač nebi prodajali tega za toliko denarja oz sploh nebi izdelali podvozja.

Mogoče veš, če Brembo prodaja navrtane diske?

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Kraj: črnomelj

Napisal/-a damjan Po okt 03, 2011 11:54 am

_Ozi_ je napisal/-a:
CockroaC je napisal/-a:Kaj se "kako se pelje čez luknje" da zmerit kak drugače ko po občutku?

Seveda. Najboljši način je izmerit pospešek telesa, manj razdaljo odmika le tega. Manjši kot je pospešek bolj udoben bo občutek voznika. Predstavljaj si, da si v dvigalu, ki se začne dvigovati. Za dvigala mislim, da je hitrost dviganja/spuščanja omejena. Torej, če imava zdaj v spominu kako je v dvigalu, ki se dviguje/pospeši do predpisane hitrosti, si zdaj zamisli kako bi bilo, če bi to dvigalo pospešilo 4-5x hitrej do te hitrosti. Bi bil prijeten občutek? Mogoče ni tako dober primer, ampak zadane bistvo. Omenjeno je pospešek samo v z-osi. Imamo pa še x in y - vse to se lahko izmeri z accelerometrom in primerja.

Npr. za iPhone se dobi aplikacija "Vibration". iPhone ima accelerometer za x,y in z os, ki je zelo natančen - na 0,02g.

Slika Slika

Idealno za izmerit in primerjati podatke kadar po občutko ni dovolj.

Doche je napisal/-a:Ma nevem lej jaz se za 1500eur nebi blamiral sebe in svojega imena. Ker Kw V3 ni isto kot obične fedre. In vsako resno podjetje vedno išče izboljšave. Če je niso našli pač nebi prodajali tega za toliko denarja oz sploh nebi izdelali podvozja.

Mogoče veš, če Brembo prodaja navrtane diske?

odebeljenega res ne razumem??
itak da jih prodaja..

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Po okt 03, 2011 11:55 am

Joo spet boste zasrali temo tako kot v B3yBo-ovi temi. Puste človeka naj dela kar hoče.

Damjan najbolše bo da zamenjaš feltne z nekimi replikani in jih pobarvaš v kako gay flurostenčno barvo ker to bo pa vsem všeč. Ja pa feltne na rob obvezno :roll: :roll:
Slika

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Po okt 03, 2011 12:08 pm

error 90 je napisal/-a:Joo spet boste zasrali temo tako kot v B3yBo-ovi temi. Puste človeka naj dela kar hoče.

Damjan najbolše bo da zamenjaš feltne z nekimi replikani in jih pobarvaš v kako gay flurostenčno barvo ker to bo pa vsem všeč. Ja pa feltne na rob obvezno :roll: :roll:

Edini neumestni komentar je tvoj. Jaz sem mu napisal da podpiram da se nekaj dela na avtu. Sicer je pa to forum in če uporabniki niso pripravljeni sprejeti pozitivnih in negativnih komentarjev kaj šele nasvetov kako kaj izboljšati potem forumi niso za njih.

Brembo izdeluje navrtane diske sam zato ker jih ljudje kupujejo. Je pa splošno znano da vsi navrtani diski začnejo pokat pri luknjah. Celo inžiner od bremba je izjavil da so navrtani diski slabši ampak dokler se bojo prodajali jih bojo delal.

Par primerov razpokanih diskov:

Stock GT-R Brembo Rotors Cracking
Slika
Slika

Pa še slika iz grobnika:

Ja tud Mpower diski na M3 GTS pokajo
Slika

Point je da ni nujno da je vse kar se dobi za nek avto pač boljše.

PS: Če hoče kdo razlago zakaj ti diski pokajo naj vpraša bom razložil če se avtor teme strinja da smo mal off :)

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Po okt 03, 2011 12:21 pm

Izgleda da tudi rjavijo te znani navrtani diski...

P.s.: Glede na tvoj podpis, nevem če bi ti kaj verjel kar govoriš :mrgreen:

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Po okt 03, 2011 3:42 pm

Jah dokler obstaja naivnost se vse proda. Gewinde kot so kw3 so sigurno lahko boljše od cup podvozja, seveda kot so nekateri napisali šele ko so pravilno nastavljene. Bump, rebound, trdota vzmeti itd....
Pa seveda konkretno nižanje avta lahko podre geometrijo podvozja.

Verjamem da bo Damjan dal to delat kakemu majstru in ne kar vaškemu mehaniku.

Glede diskov je tud dobra fora ja, sem na Grobniku s klasičnimi diski in dobrimi ploščicami po par krogov zaporedoma zaviral kasneje kot večina in nobenih problemov, ni razpok ni vibracij. Navrtani imajo plus da se še malo bolje hladijo in za na dirko so ok ker se jih menja pogosto.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po okt 03, 2011 3:59 pm

alanq4 je napisal/-a:Glede diskov je tud dobra fora ja, sem na Grobniku s klasičnimi diski in dobrimi ploščicami po par krogov zaporedoma zaviral kasneje kot večina in nobenih problemov, ni razpok ni vibracij. Navrtani imajo plus da se še malo bolje hladijo in za na dirko so ok ker se jih menja pogosto.

Tudi jaz sem bil presenečen kako se navadni Brembo HC diski z navadnimi ploščicami Ferodo Premium obnesejo na Grobniku in sem brez težav bremzal pozneje kot večina, ki sem jih dohiteval. :shock: Poznam tudi fante z navrtanimi diski, vsem (ampak res vsem!) so začeli pokati ravno pri luknjah. Navadni mi še nikoli niso začeli pokati.

Naj Damjan rihta kakor mu paše. Ne bom ga prepričeval naj ima serijsko podvozje. Mogoče še proda komu z navadnim 197/200 svoje CUP podvozje in bosta dva vesela ker bosta imela boljše podvozje. Stojim pa vseeno za tem, da pri RSih (tudi po izkušnjah - beri: zamenjal več setupov) je CUP podvozje kar top shit dokler furaš na cesti in občasno trackday. Verjetno z dobrimi coiloverji pridobiš nekaj, če so seveda pravilno nastavljeni. Koliko se bo pa poznalo na pisti bo pa že videl. Če ima boljši občutek za volanom potem je to itak super. Če bo zaradi tega čas boljši bo pa še videl.

Aja vseeno še dokaz, da če se nekaj prodaja ni nujno boljše od originala so pa tile podatki za fedre pri Clio 2. generacije:
182: 24.3 & 50.4 N/mm F/R
182 Cup: 31.9 & 56.5 N/mm F/R
182 Trophy: 31.9 & 56.5 N/mm F/R
Eibach Pro-kit 18-27 N/mm & 28-70 N/mm progressive
Eibach Sportline 18-27 N/mm & 40-85 N/mm progressive

Tudi Eibach coiloverji so mehkejši kot original podvozje od Integre Type R. Zanimivo kajne? ;)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Po okt 03, 2011 6:57 pm

Symon je napisal/-a:Tudi Eibach coiloverji so mehkejši kot original podvozje od Integre Type R. Zanimivo kajne? ;)

Pa powerflex puše za podvozje so tud mehkejše za cliote RS in mislim da tud za integro :)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po okt 03, 2011 8:10 pm

Probem pri npr. Brembo športnih diskih je, da se jih dobi samo navrtane ali pa s kanali. Prvi pokajo, drugi so pa glasnejši kot avion. Sicer pa marsikateri dirkalnik nima navrtanih diksov, če že ima kaj so to kanali.

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan To okt 11, 2011 3:13 pm

Slika

Slika

Slika

NO evo...serijsko odlično Cup podvozje sem zamenjal s KW varianto 3. zaenkrat sem bolj zadovoljen s samo vožnjo....pisat res ne mislim kakšne občutke doživljam ob vožnji....vglavnem je kar je...
Zadeva je nastavljena tako kot se zagre...na najbolj optimalno višino in trdoto...Nastavljale so ga osebe,ki imajo še kako pojma o motošportu...če koga zanima kdo ali kaj lahko po zs....v glavnem zadeva je zamišljena za vsakodnevno vožnjo...in za najbolj optimalno vožnjo po dirkališču
res se mi pa neda prepucavat in nabijat poste o tem kaj vse sem dosegel s tem in kaj vse sem izgubil....sploh pa mi je smešno to poslušat po vzoru baba čula baba rekla....prebral sem na forumu,doktoriral sem iz Renault RS oddelka....vglavnem to je to...
z avtom še 22.10 obiščem Track day na Grobniku,potem pa ga počasi konzerviram za zimsko spanje in za še nekaj modifikacij o katerih pa kdaj drugič..

hvala za razumevanje

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To okt 11, 2011 3:30 pm

damjan je napisal/-a:potem pa ga počasi konzerviram za zimsko spanje

hvala za razumevanje

Ni za kaj. ;) Povej mi s čim pa se boš pozimi prevažal naokoli?

lp

Uporabniški avatar
damjan
Poznavalec foruma

Napisal/-a damjan To okt 11, 2011 3:36 pm

za zimo ciljam na nekaj majhnega,uporabnega,ne predragega in mogoče celo 4 kolesno gnanega....nevem..bomo še videli kako se bodo stvari razplele...
sicer je pa pri hiši še kar nekaj avtomobilov tako da nebo problema:)

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS To okt 11, 2011 4:02 pm

Pohvale za vse ideje, ki si jih realiziral. Avto je top.
Slika

Uporabniški avatar
scoop
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a scoop To okt 11, 2011 4:17 pm

Avto je brutalen,... Res da nisem vozil se nobenega RSa,... Ampak ko sem zadnjic sedel v njega,... Uffff.... Prav tak divji obcutek je,... Zvok ma pa tudi precudovit,...
Peugeot 407, 2.0 HDI

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To okt 11, 2011 4:18 pm

damjan je napisal/-a:za zimo ciljam na nekaj majhnega,uporabnega,ne predragega in mogoče celo 4 kolesno gnanega....nevem..bomo še videli kako se bodo stvari razplele...
sicer je pa pri hiši še kar nekaj avtomobilov tako da nebo problema:)

Jest ti dam predlog če želiš? ;) ;) Subaru vivio. =P =P

lp

p.s. pa srečno. ;)

Uporabniški avatar
.com
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a .com To okt 11, 2011 6:41 pm

a se je boljša polovica :?: že naučila dat gas do konca, tako kot zadnjič na gti meetu?? :lol: :lol:
| GOLF 6 in 7 | TSI power |

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK To okt 11, 2011 6:55 pm

Lahko meni na PM kdo in kje ti je nastvljal gewinde?

Uporabniški avatar
MyWay!
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a MyWay! To okt 11, 2011 7:20 pm

Fino. :)
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov