Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Če okt 28, 2010 5:27 am

Matjaz46 je napisal/-a:si vzel nastavek, al mas kerega drugega!

Sem vzel isti nastavek. Prvo sem naredu kr 1:1 mešanco, pa je bla vredu pena, samo ful hitro jo je papcalo. Pa mi kr ni blo jasno, kako imajo lahko eni 1L penila za celoletno pranje, če gre meni pol litra v flaško in mi v enem pranju vse požre. No, pol sem probal mešat 10:1 pa je bla čist enako gosta pena. Sam nastavitve moreš pogruntat, pa se lepo da naredit.

prasec je napisal/-a:S čem si ga pa to nažajfal? 8)

To je snowfoam. Nekakšna milnica, ki jo s posebnim nastavkom našpricaš gor in služi predpranju.

Patrik_A3 je napisal/-a:kaj to si tlakovce čisto al travo pa mah med njimi uničeval, ker četrt snow foama ti je tak na tleh :lol: :lol:

drugače pa lep voz 8) pocket rocket

Eh, :lol: nastavek za peno delat sem kupu nov, pa sem se mal igral z nastavitvami, te pa sm malo bolj pošprical avto. :)

Hvala.

brrr
Novinec

Napisal/-a brrr Če okt 28, 2010 7:26 am

nisem vsega gledal in mogoce je ze kdo pisal o tem, drugace pa zanimiva izjava oz. primerjava starega williamsa 2.0 in v tej temi opevanega 200 cup.
clanek iz angleske revije EVO.
Priponke
Clio vs Clio.pdf
(549.45 KiB) Prenešeno 224 krat

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Re: Clio200 - CUP

Napisal/-a ManIAK To nov 23, 2010 1:47 pm

Torej, iščem ( a ne najdem ) nekoga iz štajerskega konca, ki bi mi pred zimo zaščitil avto z folijo. Bil sem že pri 2h ponudnikih, ampak sem bil tako razočaran, da rajši ne omenjam. Z enim sem bil zmenjen, nato mi isti dan ko bi to mogla zrihtat javi da ne bo mogoče in da me pokliče drugi teden. Jaz sem ga klical pol vsaj še 5x + SMS pa nobenega odgovora od njega. Na nivoju res. K drugemu sem se pa že pripeljal, pa mi je začel ceno nabijat in govorit, da morem prit tja z sterilno čistim avtom, me je minalo sem se obrnal in šel domov. Imensko zaenkrat nebom, mogoče pa kdaj ko bom slabe volje.

Zadevo bi rad mel narejeno pred soboto, ker se napoveduje sneg in s tem posledično kamenje na cesti, tak da za kakršnekoli informacije se toplo priporočam.

Opcija so tudi zavesice, ampak original ne obstaja. Mogoče na to temo kakšna ideja?

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To nov 23, 2010 11:19 pm

Kupi folijo in sam nalimaj, saj ni kaka kuda kunšt. Eno zimo bo sigurno zdržalo, po koncu zime pa vse skupaj dol vrži

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To nov 23, 2010 11:23 pm

ManIAK je napisal/-a:Torej, iščem ( a ne najdem ) nekoga iz štajerskega konca, ki bi mi pred zimo zaščitil avto z folijo. Bil sem že pri 2h ponudnikih, ampak sem bil tako razočaran, da rajši ne omenjam. Z enim sem bil zmenjen, nato mi isti dan ko bi to mogla zrihtat javi da ne bo mogoče in da me pokliče drugi teden. Jaz sem ga klical pol vsaj še 5x + SMS pa nobenega odgovora od njega. Na nivoju res. K drugemu sem se pa že pripeljal, pa mi je začel ceno nabijat in govorit, da morem prit tja z sterilno čistim avtom, me je minalo sem se obrnal in šel domov. Imensko zaenkrat nebom, mogoče pa kdaj ko bom slabe volje.

Zadevo bi rad mel narejeno pred soboto, ker se napoveduje sneg in s tem posledično kamenje na cesti, tak da za kakršnekoli informacije se toplo priporočam.

Opcija so tudi zavesice, ampak original ne obstaja. Mogoče na to temo kakšna ideja?

Kaj pa Lešnik? ali je to eden izmed teh dveh :) ?

Uporabniški avatar
S-line-
Stalni uporabnik

Kraj: sl.konjice

Napisal/-a S-line- Sr nov 24, 2010 6:53 am

se mi kr srce para ko slisim da bos avto vozu pozimi, omisli si neko kanglo za 100 dinarjev cez zimo :arrow:
My Life Your Entertainment

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Sr nov 24, 2010 7:06 am

pskoda : Zaj, da bi nekaj sam limal mi ni najbolj. Prvič nebo niti zgledlo, drugič mi pa tud folije ni spomladi dol za vlačit, saj zna prit prav tud v vsakdanjem prometu, pa tud na kaki RL bom še šel.

@MBLeon ;)

@S-line- : Ko ti neveš kako željo mam jaz avto za čez zimo pospravit pa neko gajbo za 200€ kupit, ampak žal nimam pravega prostora. Mah, bo že.

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ Sr nov 24, 2010 8:38 am

ManIAK je napisal/-a:@S-line- : Ko ti neveš kako željo mam jaz avto za čez zimo pospravit pa neko gajbo za 200€ kupit, ampak žal nimam pravega prostora. Mah, bo že.

Ne se sekirat. Če bi pa rad bil boljše volje pa po-googlaj malo kako se čez zimo shrani avto -> kaj vse se preventivno menja, kam/kako ga postavit, kaj lahko in kaj ne delaš,.....prostor je potem še najmanjši problem :)

Btw -> anglež mi je odpisal za zavesice. Menda jih je že včeraj kar poslal :)

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Sr nov 24, 2010 10:38 am

Sem že prebral nekaj na temo "skladiščenja" avta in te res kar malo mine ko vidiš kaj vse bi mogu naredit. Ko pa po drugi strani študiraš kolko zima in predvsem pesek naredita avtu bi ga pa spet najrajši postavu nekam. :)

Super za zavesice. Torej jih lahko do januarja 2011 pričakujem, glede na to, da so to angleži. :lol:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 24, 2010 11:20 am

Saj razumem čuvanje avta in pri takšnih so kakšne zavesice še za prebolet, ampak celo zimo ga "shranit" je pri hot hatch-u malo preveč, saj potem ta cenovna dostopnost in uporabnost malo zgubita smisel. Ok če imaš na voljo kakšna "j***a" za najslabše razmere, štekam, ne pa da čisto zavakumiraš avto, katerega bistvo je poleg športnosti tudi vsakdanja uporabnost. V končni fazi pa nepravilna hramba lahko povzroči več škode kot koristi in tudi rja ni tak problem kot nekoč.

Folija pa zavesice, pa bo. Tudi če imaš kako rezervno škatlo, tega ob lepših dneh zapelješ, se pravi da mu več kot dva tedna skoraj nikoli ni treba stat, kar je verjetno še najbolje za avto in lastnika.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ Če nov 25, 2010 8:04 am

@ManIAK - reciva da nekje decembra se znaš pripeljati ponje :mrgreen:

@~toMmy~ - just my thoughts :) sam sem lansko zimo naredil točno tako z mojim R27. Najmanj 2x na teden sem se zapeljal v Avstrijo (imam srečo saj je samo 3-4km stran) in naredil po 50km. Dokler je stal v garaži (3-4dni skupaj maksimalno) sem tudi gume napumpal na malenkost več, ker CSC3 imajo obupen flat-spotting. Ko je pa vrglo snega za odmet sem se pa z puncino Hondo vozil =P da bi avto perfektno shranil čez zimo so vpleteni kar konkretni stroški.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če nov 25, 2010 4:18 pm

Osebno ne vidim smisla , da bi avto shranjeval čez zimo, ker ni koristi. Po drugi strani pa dobiš raznorazne kamenčke tudi pomladi, poleti, jeseni. Osebno bi raje ko bi teh "pikic" od kamenja bilo veliko dal malo ličarju da popravi in je zadeva rečena, pa še drago ni nevemkako.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Pe nov 26, 2010 4:26 pm

Kakšni stroški so za skladiščenja avta za čez zimo? Če pogledaš razne avtohiše (jih je veliko) je enkup avtomobilov zunaj na mrazu, dežju, soncu,... stojijo 1leto in več pa se ni noben nič prižgal kaj šele zapeljal, nato ti pa za kakšen keur ceneje prodajo. Jaz ga imam v garaži in sem predhodno samo opral, zbrisal in to je to, naprej bo pa kangoo šibal. Res je da tudi čez leto dobiš nekaj kamenčkov, samo jih je več kot 3/4 manj kot pozimi.
Za moje pojme je večji strošek, če hočeš avto zaščitit vsaj toliko da drugo leto zgleda kolikor toliko dobro in razna štrihanja vsaj zame odpadejo, ker prva barva je prva in nobena druga ne bo več, seveda je pa to pogoj da imaš še en avto.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Ne nov 28, 2010 2:10 pm

Torej, ker se je začela zima, je bilo treba avto ustrezno pripravit. Manjkajo oziroma čakam samo še zavesice da prispejo iz anglije. ( univerzalne in jih bom potem mal obrezal )

Najprej smo zamenjali gume. Zimske smo dali kar na original felge, ker bom za poletni čas kupu nove.

Slika

Slika

Ker pa to ni bilo dovolj, sem dal določene dele avtomobila oblečt v prozorno folijo. ( črni del sprednjega odbijača + tisti del ki se nadaljuje v havbo, prage, zadnja boka, in robe blatnikov. ) Avto mi je foliral http://www.foliocar.si

Slika

To je to.

Uporabniški avatar
Matey_
Uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a Matey_ Ne nov 28, 2010 2:19 pm

Zlo lpo si posrkbel zanj :)
Me veseli, da je taka raketka dobila pravega lastnika :)

Zdej pa sam še mal dokumentiraj kako ''ročna party'' ;)

LP
Matej
Getting so drunk, the paramedics find blood in your alcohol stream. :D

''... the last time I had this much fun, some furniture got broken ...'' by J. Clarkson

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne nov 28, 2010 2:37 pm

Potem je bil Foliocar najugodnejši, koliko eur si pa odštel za ta zimski folia sesion?

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Ne nov 28, 2010 2:44 pm

Cene so tu nekje, je pa res da mi je foliocar najbližje, pa tud reference je imel dobre. Folia bo ostala gor dokler bo avto v moji lasti oziroma, dokler nebo toliko napikana, da mi bo grda.

vse ki zanima cena mi pošljite PM. Je pa vredu dečko to in se da marsikaj dogovorit.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Ne nov 28, 2010 2:47 pm

lepo si poskrbel! Poročaj ko dobiš zavesice, kako se bodo prilegale na avtek.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Ne nov 28, 2010 2:48 pm

čedalje bolj mi je všeč takle avto :noro

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Ne nov 28, 2010 2:53 pm

Lep avto. Tudi lepo skrbiš zanj ampak me pa zanima zakaj si dal na njega extra load gume? Na cliota. ;)

lp
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov