dejcc je napisal/-a:Tistega nisem plačal ker nisem naredo prekrška in ga nebom plačal. Pa nehajte srat po glavi.
Enega pa sem dobo položnico mislim da 250€ tisto pa vem da sem nareo prekršek pa sem napisal na položnico 40€ pa plačal pa še nič ni prišlo da je premalo. Nekak tak je blo nevem zneskov na pamet več
Ne želim te strašit, ampak za tvoje dobro bi se bilo it pametno malo pozanimat na okrajno sodišče.
V primeru, če je bila globa izročena (to govorim o tistem ko si ti strgal položnico) pomeni, da je tudi uradna oseba, dala prekršek v kazenski postopek, kaj pomeni, da če se ti nisi pritožil v 8ih dneh, boš še povabljen na sodišče in boš imel še sodne stroške, saj kot si sam rekel si zaposlen (govorim iz izkušenj, ker sodne stroške dobiš v vsakem primeru če imaš lasten dohodek).
Tisti primer, ko pa si plačal premalo pa še ni zapadel. Saj po novem zakonu kazenski postopki v skladu z ZVCP-1 in ostalimi več ne zapadajo po obdobju 2-3 let temveč 10 ali ob hujšem prekršku sploh ne zapedejo.
Resno ti svetujem, da se oglasiš na sodišču in upaš, da bodo tolko prijazni in šli iskat po tvojem priimku po bazi, saj smatram, da več neveš številk kazenskih nalogov. Idi tja pa vprašaj, če še imaš kaj odprto, ker drugače boš še dobo malo morje papirjev na dom in to bo vse na koncu všteto kot sodni strošek.
Govorim iz izkušenj po 2eh oglobitvah (za eno sem se moral oglasit na okrajnem za 15 min, da se je dokončal zapisnik - sodni strošek 80€) ter eni odprti pritožbi na sodišču, ki po mojem povpraševanju po 3eh letih še NI zapadla. še rekli so mi, da naj napišem pritožbo, če želim, da pride prej v proces