Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Re: Zastavonoša BMW 750i by Mihaing

Napisal/-a adis To jun 07, 2011 9:13 am

MRV je napisal/-a:res da je da je lep, samo to ni več bemfa z velikim B. stara 7 je lahko 5x bolj brutalna če je zrihtana za prav!
in jooooj, za 5k€ prodajaš svojo 7 ... ne me guncat...

je preveč 5k €€€ ? ti bi po vsej verjetnosti dal 1000€ ali se motim?

glede na to, koliko je bilo truda vloženo v ta avtomobil z strani miha-ta in seveda finančnih vložkov je ta avto vreden še nekaj sto eur več ;)

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m To jun 07, 2011 1:22 pm

adis je napisal/-a:
MRV je napisal/-a:res da je da je lep, samo to ni več bemfa z velikim B. stara 7 je lahko 5x bolj brutalna če je zrihtana za prav!
in jooooj, za 5k€ prodajaš svojo 7 ... ne me guncat...

je preveč 5k €€€ ? ti bi po vsej verjetnosti dal 1000€ ali se motim?

glede na to, koliko je bilo truda vloženo v ta avtomobil z strani miha-ta in seveda finančnih vložkov je ta avto vreden še nekaj sto eur več ;)

Brez zamere, ampak to so ljudje, ki se počutijo užaljene, ko vidijo, da se nemec, ki je star +10 let prodaja za večji denar kot 3 do 4 leta stara kia, seat ali renault... Marsikaj vpliva na cene, med drugim tudi sama mentaliteta tržišča in seveda tudi gola dejstva.

Drugače pa za moje pojme je 5k tudi malo podcenjeno za takšno legendo, ampak, ko je treba prodat je pač treba prodat.
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To jun 07, 2011 1:24 pm

Meni se je zazdela cena presenetljivo nizka ko sem jo videl. Bi si mislil da bo tak avto več vreden.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce To jun 07, 2011 1:28 pm

ven0m je napisal/-a: Brez zamere, ampak to so ljudje, ki se počutijo užaljene, ko vidijo, da se nemec, ki je star +10 let prodaja za večji denar kot 3 do 4 leta stara kia, seat ali renault... Marsikaj vpliva na cene, med drugim tudi sama mentaliteta tržišča in seveda tudi gola dejstva.

Drugače pa za moje pojme je 5k tudi malo podcenjeno za takšno legendo, ampak, ko je treba prodat je pač treba prodat.

Ti se pa spet psihologa igraš?

Grem stavit, da je MRV mislil, da je 5.000 € premalo, ne pa preveč.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker To jun 07, 2011 1:35 pm

pomoje je tudi mislil da je cena nizka. ampak ne glede na nizko ceno sem mnenja da bo tak avto zelo zelo težko prodat pri nas.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jun 07, 2011 1:38 pm

Tudi meni se zdi, da je MRV misli, da je cena prenizka, ljudje pa pač avtomatsko/podzavestno sklepajo da je mislil obratno.

Sicer pa naslednik v tej temi predstavljene sedmice ni nič drugega kot grd avto, pa lahko na njega daš karkoli hočeš, še vedno ne moreš skriti slabe osnove. Po svetu so potekale peticije iz strani BMW fanov, da ta dizajn ni za nikamor in da ga je treba zamenjat, a avto se je navkljub temu dobro prodajal. Z dokaj hitrim in za BMW standarde dokaj obsežnim face-lifotm so vso stvar malce ublažili, a še vedno ni bilo to to. Aktualna sedmica pa spet izgleda pecej bolje, a niti slučajno tako dobro kot je izgledala trenutna sedmica od Mihainga v svojem času, žal. BMW ga z dizajnom zna kar fajn biksat v zadnjih 10-ih letih...

Uporabniški avatar
ven0m
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ven0m To jun 07, 2011 2:35 pm

DragonForce je napisal/-a:
ven0m je napisal/-a: Brez zamere, ampak to so ljudje, ki se počutijo užaljene, ko vidijo, da se nemec, ki je star +10 let prodaja za večji denar kot 3 do 4 leta stara kia, seat ali renault... Marsikaj vpliva na cene, med drugim tudi sama mentaliteta tržišča in seveda tudi gola dejstva.

Ti se pa spet psihologa igraš?

Grem stavit, da je MRV mislil, da je 5.000 € premalo, ne pa preveč.

Moj odgovor je bil namenjen aidus in ne kot sklep o MRVjevem komentarju, saj sem tudi sam razbral, da je bil začuden nad nizko ceno, sem dodal samo pripombo nasplošno glede prodaje avtov...
Se opravičujem, če se to ni dalo razbrat iz komentarja :) :) :)
Jeremy Clarkson: "So when you were saying that it won’t slide, what you meant was, ‘I can’t slide it.’“
James May: "Yes."

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 To jun 07, 2011 2:50 pm

mihaing je napisal/-a:Avto je enak čisto enak temu samo, da ima je notri komplet bež, z bambusovim lesom in brez take akustike, ter ima seveda V12 6000ccm mašinco :mrgreen:

FUKIŠ a :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Slika

http://www.cardomain.com/ride/2551495/2003-bmw-7-series

Pa sem mislil da imaš okus. :shock:
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom To jun 07, 2011 6:44 pm

no vidim da sta lizard in GrEgEcN95 enakega mnenja kod jaz. ali je obstajal tudi 6 literski motor za zdajšnjo Mihatovo sedmico???

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl To jun 07, 2011 6:48 pm

fantom je napisal/-a:no vidim da sta lizard in GrEgEcN95 enakega mnenja kod jaz. ali je obstajal tudi 6 literski motor za zdajšnjo Mihatovo sedmico???

Ja, alpina.
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Sr jun 08, 2011 3:02 pm

res je, mislil sem da je 5k€ premalo. cena vozil se spreminja odvisno od sil na trgu. zdaj je ta bemfa prišla na najcenejšo možno točko. čez 5-10 let ko bodo avti kot jogurt, se bodo vsi ozirali nazaj v čas in iskali take avte (če jih bodo rabli). jaz vem da en dan si bom moral kupit poslovni avto in žav mi je, da ta dan ni danes. ravno takega bi imel, mogoče z ročnim menjalnik.
in še moje mnenje.... z novimi "barkami" ljudje pokažejo samo da imajo denar. z tako 7 lepo poštelano pa pokažeš da imaš denar in stil ki ga ostali ne morejo kupit!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr jun 08, 2011 6:08 pm

Vsekakor tudi sam nisem podpiral zamenjave prejšnjega vozila z tem, ki ga imaš trenutno. Čudi pa me generalna obnova, ki je bila izvedena pred kratkim - kot si jo opisal - v katero si vložil kar nekaj denarja, zdaj pa avtomobil prodajaš. Posledično eskaliraš na podoben avtomobil novejšega letnika.

Hkrati ti želim ugodno prodajo in upam, izpolnitev želje z novo/rabljeno sedmico.

Srečno.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr jun 08, 2011 7:00 pm

Avto se od tega trenutka ne prodaja več, ker sem po tehtnem razmisleku prišel do sklepa, da boljšega skoraj ne morem imeti :mrgreen:

Po točnih izračunih je bilo v avto do sedaj vloženega 3152 EUR :roll: :roll: :roll: (in jaz budala ga bi prodal za 5kEUR :lol: )

Sem pa danes naročil in plačal še novo vzmetenje v vrednosti 1620EUR - sachs narejene po naročilu, ker ima moj avto elektronsko nastavljive amortizerje in je kar jeba, da najdeš proizvajalca (tokrat ne original ker pride 3500EUR :roll: ), takoj pa sem naročil tudi M platišča style 37 (z gumami iz Nemčije) za 950EUR, včeraj pa sem še pri BMW strokovnjaku Schumiju odpravil nekaj elektro felerjev. Avto bo tipi topi, ko zrihtam še slednje tako, da resnično kot nov :mrgreen:

Volan se bo preoblekel v soboto, nove meglenke pa so že na poti.

Avto si zasluži dobrega lastnika zato:

AVTO DEFINITVNO OSTAJA MOJ in upam, da me ne bo prepričala nikoli več kakšna druga sedmica :mrgreen: :mrgreen:

Uporabniški avatar
Kegl
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Kegl Sr jun 08, 2011 7:01 pm

:tomidelej:

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Sr jun 08, 2011 7:14 pm

:bow prava odločitev!

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jun 08, 2011 7:14 pm

Žal ali pa tudi ne žal je s takimi avti tako, komot vložiš nekaj tisoč evrov, in komot te avto na leto stane več kot je vreden, a jebat ga še vedno se navkljub starosti pelješ bolje kot v sodobnih avtih, ki so recimo 2 klasi nižje - kar verjetno zelo dobro veš saj si prej imel tisti "mali jajček" imenovan BMW 3 :). Tako, da veš da taki 7-ica navkljub precej starejšemu letu rojstva po kvaliteti vožnje sodobni avti srednjega razreda ne pridejo blizu.

Lepo je pa, da ostajaš na elektronskem podovzju, večina ljudi, ko jim enkrat spusti dušo, pač zamenjajo za klasično, ker je el. predrago, tudi za moj avto stane orginal približno enako (4x 700 € po amortizerju pred leti, zdaj je verjetno že 800 €), neorginal se pa ne dobi, in vem, da potem večina lastnikov menja za klasično, ker vsi 4-je klasični amortizerji stanejo manj kot eden elektronski - enako je verjetno tudi pri tej 7-ici. Na srečo si dobil aftermarket zadevo, ki je več kot pol cenejša. Jeba pa je, če tega ne bi dobil avto pa bi obstajal samo z elektronskim - tudi taki primeri se najdejo, a verjetno le pri itajlanih :D, ob tem ti pa zadevo začinijo še s tem, da se jih več ne da dobiti... :lol:

Kaj te je pa pri elektroniki hecalo?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Sr jun 08, 2011 7:21 pm

@lizard, tak d**** pa nisem, da bi špral na takem avtu. Avto mora imeti to kar si zasluži in za kar je bil tudi narejen, morda se bo slišalo da sem pritegnjen ampak mi avto zelo veliko pomeni zato se tudi ne morem ločiti od njega. Nudi mi nekaj kar mi do sedaj ni nobeden (pa sem jih zamenjal več kot 15 od alfe do vw in ne za malo denarja) in to je vsakodnevni nasmeh ter užitek brez izjeme.

še en fajn video o sedmicah. jao kaj bi imel tako kolekcijo (morda ko bo hiša do kraja sezidana :mrgreen: )
http://www.vimeo.com/24262747

P.S. @lizard: počasi se zaradi teže in vsega zraven, že občuti plavanje pri + 220km/h, en feder je že počil, mi pa tudi curi nekaj olja, tak da je čas za zamenjavo

Naročene imam taka platišča in meglenke, končen produkt pa bo zgledal nekako takole (prej ga more še Grahovc dobiti v roke)
http://www.bmwmania.estranky.cz/fotoalb ... jpg.-.html

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jun 08, 2011 7:31 pm

Glede elektronike sem mislil katere felerje ti je odpravlil kolega Schumi.

nejc1
Poznavalec foruma

Napisal/-a nejc1 Sr jun 08, 2011 7:41 pm

Avto je res bomba in prav, da ostaja pri tebi! :D Se ne bojiš, da boš s temi felgami zgubil na udobju?

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Napisal/-a mihaing Sr jun 08, 2011 7:54 pm

lizard je napisal/-a:Glede elektronike sem mislil katere felerje ti je odpravlil kolega Schumi.

CD-changer je izgubljal na kontaktu, zamenjal je LCM ker mi je crknila osvetlitev armaturne plošče, porihtala klimatronik v piko :!:
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov