Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

PIKSNA007
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a PIKSNA007 Ne jan 24, 2010 10:52 pm

Jah zdele kr poteka mal popravlanje kakšnih delov, k morajo bit zamenjani, da bo vse lepo potekalo, pa da ne bo možnosti da se kaj uniči. Sej je bil pred kratkim tudi na preventivnem pregledu na bmw servisu, zato se tudi sedaj to vse menja kar je treba menjati oz. kar so priporočali da se zamenja. Čez kakšen mesec ali dva se bo tudi menjalo nekaj stvari pri zadnjem pogonu, pri diferencialu, ker so neki deli že tako zrabljeni, da mi med prestavljanjem tolče. Tako da se bo še to zrihtalo, potem pa ne bo več problemov. Naslednji teden pride še športni zračni filter, vendar samo vgradni. Ubistvu ni nevem kaj, po mojem mnenju ne bo nič drugače kot pri navadnem, samo probati sem želel, če je lih treba menjati filter, zakaj nebi probal športnega :D. Glede popravil in servisa je to to, se mi zdi. Drugače glede predelav, ga pa čakajo kot sem že omenil prednje luči, potem spoiler je treba še prilepiti, ter spomladi nove litke in gume. Aja pa pred pomladjo se bo še barval avto (kasko - zaradi prask na določenih mestih). To je pa tudi to. Ko bo to vse končano se mi zdi da bo pa že kar vredu izgledal. Se mi zdi da bo potem že res počasi dosti denarja vloženega vanj. Potem ga bom samo še redno serviseral, pregledoval itd, da bo ja čim dlje deloval kot mora :)

LP

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne jan 24, 2010 11:04 pm

Lepo piksna !
Res dobro skrbiš za avto, ti bo sigurno vrnil z veliko varnih km ! ;)

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a scirocco12 Po jan 25, 2010 3:57 pm

Kaj pa nižanje?

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po jan 25, 2010 5:59 pm

PIKSNA007 je napisal/-a:Ja to pa valda. Treba merkat zele neki časa na začetku :D...

Enkrat sem si shranil tale navodila, a žal ne vem kdo točno jih je napisal, vem pa da je bilo na enem forumu, mogoče celo tem:
Priponke
Utekavanja zavor.doc
(32.5 KiB) Prenešeno 94 krat

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Po jan 25, 2010 6:18 pm

Hvala lizard za ta navodila :)

Scirocco12: Nižal ga pa ne bom, ker tako ali tako pridejo spomladi 18 col feltne gor, moj je tudi že tovarniško nižji, tako da mi je ravno prav. Ker že sedaj imam probleme na kakšnih placih, da nasedem :? tako da če bi ga nižal, potem nebi niti več čez kakšnega malo večjega ležečega policaja prišel. Tako da nižal ga res ne bom.

LP

Uporabniški avatar
Vasc0
Novinec

Kraj: ok. mb

Napisal/-a Vasc0 Po jan 25, 2010 6:27 pm

lepo napreduješ... naslon pa tud najlepše sede originalni :)

in kak si zadovoln z diski? kaj to so slepe luknje??
No Engine, Like Turbo Engine ;)
Slika
Slika

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Po jan 25, 2010 6:48 pm

Ja valda naslonjalo je res zakon :D sploh ne umaknem roke več z njega, imam ravno prav blizu, da še ko šaltam mi ni treba dat roke dol z naslonjala :D
Drugače pa ja diski niso čisto prevrtani. So originalni ATE-jevi športni diski. Bremzajo pa tako kot morajo ;) komaj čakam, mogoče že ta teden dobim luči, ter končno xenon kit (4300K) :D končno bom vsaj nekaj videl na cesti ponoči :D

LP

Uporabniški avatar
Vasc0
Novinec

Napisal/-a Vasc0 Po jan 25, 2010 8:48 pm

PIKSNA007 je napisal/-a:Ja valda naslonjalo je res zakon :D sploh ne umaknem roke več z njega, imam ravno prav blizu, da še ko šaltam mi ni treba dat roke dol z naslonjala :D
Drugače pa ja diski niso čisto prevrtani. So originalni ATE-jevi športni diski. Bremzajo pa tako kot morajo ;) komaj čakam, mogoče že ta teden dobim luči, ter končno xenon kit (4300K) :D končno bom vsaj nekaj videl na cesti ponoči :D

LP

te žarnice res lepo svetijo :) maš mogoče pranje žarometov?

potem te policija skoraj nebi smela zajebavat če bi rekel da je original yenon ;)
Slika
Slika

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Po jan 25, 2010 9:01 pm

Ja pranje žarometov je že na avtu ja, tako da res upam da ne bom imel problemov. Vendar pa zaradi preventive mislim to v roku enega leta narediti potrjeno homoligerano. Malo kasneje ko bom prišel do denarja, bom kupil še avtomatsko regulacijo višine snopa žarometov in bom potem lahko to tudi homoligeral. Upam samo da me v tem času ne bodo morili s tem, ker trenutno rabim denar še za litke in gume spomladi.

LP

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Pe jan 29, 2010 4:16 pm

No prvi dodatki za nove luči so že tu :D originalni beli smerniki (potem pridejo še žarnice philips silver vision) :D angel eyes luči so pa tudi že dobili pri xenon-kit.si, čakam samo še na xenon kit 4300K potem pa montaža :D komaj že čakam :D

Slika
Slika
Slika

LP

Uporabniški avatar
Vasc0
Novinec

Napisal/-a Vasc0 Pe jan 29, 2010 5:51 pm

8) :tomidelej:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
AAAA
Nov uporabnik

Napisal/-a AAAA Pe jan 29, 2010 9:07 pm

nice :D

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Pe jan 29, 2010 9:14 pm

Hellini produkt?? (cena)?

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Pe jan 29, 2010 11:21 pm

sorry ker smetim temo, samo nekaj me zanima, že ko sem videl nove smernike.
A jih je potrebno homologirat, če daš originalne a vendar drugače obarvane (iz oranžnih v bele oz prosojne)?

LP

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 So jan 30, 2010 12:03 am

mihaing: To so original od bmw-ja beli smerniki. Naročeni pri avto hiši val v grosuplju. Cena je bila pa 80€.

W3s7_S1D3: Hmhm ja ubistvu, bi moral homoligerat vsako stvar ki jo spremeniš v zunanjosti, vendar pa praktično gledano, če naročiš original del, lahko tudi rečeš, da je bil tak že gor ko si ga dobil oz. kupil. Dokazati ti pa tako ali tako ne more, ker take malenkosti se ne pišejo v homoligacijo.

LP
Zadnjič spremenil PIKSNA007, dne Ne jan 31, 2010 3:59 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Ne jan 31, 2010 3:57 pm

Vem da je skoraj malo smešno, vendar me samo zanima če slučajno kdo priporoča, katere žarnice bi kupil za dolge luči? Razmišljal sem o philips blue vision, philips extreme power in osram nightbreaker. Ali ima kdo kakšne druge predloge? Vem da je malo smešno da to sprašujem, vendar sem že prav nestrpen ker komaj čakam že nove luči in kupujem sedaj še vse potrebno za zraven, da bo res vse lepo zamenjano. Krom žarnice sem že kupil za žmigavce, tako da to sem uredil, sedaj samo še te žarnice za dolge luči. Za kratke bo pa tako ali tako xenon kit 4300K :D Tako da če ima kdo kakšen nasvet prosim kar povejte :)

LP

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 31, 2010 4:02 pm

Nightbreaker. Zakaj? Ker so najcenejše od teh in najbolje svetijo, sicer imajo najkrajšo življensko dobo, ampak dolge itak tako malo koristiš, da zdžrijo nekaj let (vsaj meni). Dobiš pa itak 2-3 komplete Osramov žarnic za en komplet Phillipsovih.

Te luči ki si pa kupil pa nikakor ni treb homologirat ker so original. Saj tudi ko kupiš orginal fedre, pa amortizerje, pa nove orginal luči, ne homologiraš.

PIKSNA007
Uporabnik

Napisal/-a PIKSNA007 Ne jan 31, 2010 4:29 pm

lizard je napisal/-a:Nightbreaker. Zakaj? Ker so najcenejše od teh in najbolje svetijo, sicer imajo najkrajšo življensko dobo, ampak dolge itak tako malo koristiš, da zdžrijo nekaj let (vsaj meni). Dobiš pa itak 2-3 komplete Osramov žarnic za en komplet Phillipsovih.

Te luči ki si pa kupil pa nikakor ni treb homologirat ker so original. Saj tudi ko kupiš orginal fedre, pa amortizerje, pa nove orginal luči, ne homologiraš.

Samo nekaj me zanima. Vem da se na netu da to takoj dobit, vendar me samo zanima če slučajno veš kje bi lahko dobil osram nightbreaker-ce v trgovini (če se da v okolici lj). Ker jih rabim že v roku dneva ali dveh, ker se bodo, če bo vse po sreči, že takrat menjale luči in je najlažje takrat zamenjati ko jo imaš zunaj, ker potem se lahko tudi pol ure igraš samo zaradi dveh žarnic. Tako da če slučajno veš kje bi jih lahko dobil prosim sporoči mi :) drugače pa hvala za nasvet.

LP

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Ne jan 31, 2010 4:30 pm

Jaz imam nightbreaker (H1) na dolgih že skoraj 3 leta in odlično svetijo :tomidelej:
Za kratke se mi ne splača in imam kar navadne žarnice, ker za menjavo žarnice porabim pol ure.

PIKSNA007 je napisal/-a:
Samo nekaj me zanima. Vem da se na netu da to takoj dobit, vendar me samo zanima če slučajno veš kje bi lahko dobil osram nightbreaker-ce v trgovini (če se da v okolici lj).

LP

Dobiš jih v kakšni avto-trgovini in na vsaki črpalki jih imajo.

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne jan 31, 2010 4:49 pm

Nightbreakerce dobiš v btcju v tisti trgovini kjer se da dobit tud olje itd..(hala A) ampak je tam ful drago. Lahko jih pa naročiš na Mimovrste in jih sam prevzameš v Lj v njihovem prevzemnem centru.
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov