Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Clancy
Novinec

Re: Speedfreakov novi Polo 1.2 TSI Higline

Napisal/-a Clancy Če dec 30, 2010 12:08 pm

yani je napisal/-a:Zreče - Rogla: povprečna poraba 18l hihi :D

Rogla - Zreče pa 0,5l :lol:

Sicer mi pa Golf 1.2 TSI 70% po mestu in na kratke relacije kuća-poso-kuća, pije trenutno okrog 6,4 l/100km. Je pa res,da ga ne šponam preveč, ampak vozim tekoče s prometom. Stisnem ga le, ko je prilika in ko je ogret.

Za primerjavo, mi je ob istem načinu vožnje, Golf IV 1.6 74kw pil dobrih 9l, Peugeot 106 1,0 pa okrog 7,0l.

John2005
Nov uporabnik

Napisal/-a John2005 Če dec 30, 2010 7:52 pm

Evo sm probu 150 in sicer ne več kot ene 2 km skupi, bi pa reku da je tam okol 7,5l/100. Če bi pa mogu vmes kej pospeševat itd, bi blo pa verjetno 8.

SAm je pa res smešn tok debate okol te porabe. Drgač pa tko, najmanj na rezervar sm mel porabo 5,8, največ pa 9,5. To je to.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če dec 30, 2010 9:55 pm

@speedfreak ni tale iz vaših koncev? - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4358552&show=1

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če dec 30, 2010 10:00 pm

pskoda je napisal/-a:@speedfreak ni tale iz vaših koncev? - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4358552&show=1

Ja iz Ljubnega ob Savinji, če se ne motim. Drugače brez zamere ampak speedy je polno zaposlen z službo in mu čas ne dopušča surfati po netu. Zato jest kako povem namesto njega. =P =P

lp

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Če dec 30, 2010 10:02 pm

King1 je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:@speedfreak ni tale iz vaših koncev? - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=4358552&show=1

Ja iz Ljubnega ob Savinji, če se ne motim. Drugače brez zamere ampak speedy je polno zaposlen z službo in mu čas ne dopušča surfati po netu. Zato jest kako povem namesto njega. =P =P

lp

Njegava tajnica oz oprosti tajnik =P :D

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Če dec 30, 2010 10:06 pm

pskoda je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:

lp

Njegava tajnica oz oprosti tajnik =P :D

To mam popoldanski s.p. =P sej veš mal je treba zraven zaslužt. :mrgreen: :mrgreen:

lp

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Če dec 30, 2010 10:20 pm

:DDD

Xenon Kit H7 10000K

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če dec 30, 2010 10:42 pm

Sej je hudo lep avto, sam ta ksenon pa res blešči vsevprek. Iz mojih koncev je, sej je predstavljen na forumu če se ne motim.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Če dec 30, 2010 10:45 pm

Je predstavljen, pa smo ga že takrat kregali glede xenon kita, ampak ne jebbe pol %. Pač nek samovšečnež :), ki mu ni vžano za ostale v prometu.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 30, 2010 10:47 pm

lizard je napisal/-a:Je predstavljen, pa smo ga že takrat kregali glede xenon kita, ampak ne jebbe pol %. Pač nek samovšečnež :), ki mu ni vžano za ostale v prometu.

S xenon kitom je res brcnil v temo, mu je pa drugače styling presenetljivo dobro ratal, glede na to, kaj je dal gor, hud Polo! :shock:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jan 02, 2011 12:32 pm

Evo mene, bolj mal sem na forumu zadnje čase ker TSI tok žre da se niti do doma ne morem pripeljat :mrgreen: .

Drugače pa gre ta moj mlinček 196 po števcu, kar je realnih 190, pri tem žre okoli 17 litrov :mrgreen: . Pospeške do 100 ma zelo dobre tako da poskočen je, o porabi pa raje ne bi več ker vidim da nekatere zelo matra če tsi pač ne žre glih 5 litrov ob priganjanju, sem pa v eni izmed tem napisal da tale polo ne more žret manj kot okoli 7 povprečno pri NORMALNI vožnji in sem imel prav, je pa zdaj seveda stvar debate kaj je za koga normalna vožnja.

No da se odmaknemo od porabe, a se da tole že čipat, pa blokada na končni mi tud ni všeč, ker se avto vrti na max speed šele z 4000 vrtljaji, tak da ma še rezerve.

Kar se une izjave o poti Celje -Budimpešta tiče, sem jaz lani naredil to pot z bivšo astro, in sem imel z ustavljanji vred povprečno nekje okoli 130 km/h, porabo pa 7.1 litra.....ob priliki bom ponovi vajo s TSI pa bomo vidli razliko.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 02, 2011 12:42 pm

speedfreak je napisal/-a:
Drugače pa gre ta moj mlinček 196 po števcu, kar je realnih 190, pri tem žre okoli 17 litrov :mrgreen: . Pospeške do 100 ma zelo dobre tako da poskočen je,

No da se odmaknemo od porabe, a se da tole že čipat, pa blokada na končni mi tud ni všeč, ker se avto vrti na max speed šele z 4000 vrtljaji, tak da ma še rezerve.

Končno mal vzpodbudnih informacij :twisted:

A potem ima dejansko blokado končne na 190kmh??
Sem slišal, da ima to kar nekaj teh novejših VAG avtomobilov, pa nisem verjel. Ko smo šli enega Superba čipat k RSR-u, je vprašal, če naj premakne končno, vendar lastnik ni potreboval.

Če želiš se lahko pozanimam, kako je za 1.2TSI ;)

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Ne jan 02, 2011 12:46 pm

No še malo bi jest kej povedal, če lahko? :mrgreen: :mrgreen:

Na zadnji dan starega leta sva se z speedyem dobila na pumpi proti štajerski in ko sva iz pumpe zapeljala in dala gas je polo enostavno eksplodiral in šel svojo pot.
Res je da jest nisem imel obratov in da sem imel v 4. prestavi ampak avto gre nenormalno dobro. Zato tastar res ne vem kaj zaboga se pritožuješ in tarnaš nad avtom, ki tako dobro gre in realno ne porabi nevem koliko bencina za svoje premikanje po cesti. Lahko bi vseeno priznal, da je avto kljub nekim muham in malim napakicam res dober in da si z njim zadovoljen.

Pa še to, ker sva te z mojo gledala ves čas v zadnji in malo v sprednji del avta naj ti povem tudi, da na zimakih zgleda fantastično kaj šele na "17" kah? Odličen voz pa reč karkoli želiš. =P =P =P

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne jan 02, 2011 12:51 pm

peroRS je napisal/-a:
Drugače pa gre ta moj mlinček 196 po števcu, kar je realnih 190, pri tem žre okoli 17 litrov :mrgreen: . Pospeške do 100 ma zelo dobre tako da poskočen je,

Končno mal vzpodbudnih informacij :twisted:

A potem ima dejansko blokado končne na 190kmh??
Sem slišal, da ima to kar nekaj teh novejših VAG avtomobilov, pa nisem verjel. Ko smo šli enega Superba čipat k RSR-u, je vprašal, če naj premakne končno, vendar lastnik ni potreboval.

Če želiš se lahko pozanimam, kako je za 1.2TSI ;)

Prosim če se lahko....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne jan 02, 2011 12:56 pm

King1 je napisal/-a:No še malo bi jest kej povedal, če lahko? :mrgreen: :mrgreen:

Na zadnji dan starega leta sva se z speedyem dobila na pumpi proti štajerski in ko sva iz pumpe zapeljala in dala gas je polo enostavno eksplodiral in šel svojo pot.
Res je da jest nisem imel obratov in da sem imel v 4. prestavi ampak avto gre nenormalno dobro. Zato tastar res ne vem kaj zaboga se pritožuješ in tarnaš nad avtom, ki tako dobro gre in realno ne porabi nevem koliko bencina za svoje premikanje po cesti. Lahko bi vseeno priznal, da je avto kljub nekim muham in malim napakicam res dober in da si z njim zadovoljen.

Pa še to, ker sva te z mojo gledala ves čas v zadnji in malo v sprednji del avta naj ti povem tudi, da na zimakih zgleda fantastično kaj šele na "17" kah? Odličen voz pa reč karkoli želiš. =P =P =P

lp

To o eksploziji pa močno pretiravaš, avto ne gre nič kaj posebno, sploh od 100 naprej ga zmanjka. Zgleda pa luškano ja oops

Veš vse to je stvar percepcije in samokritičnosti. Nekateri bojo svoj avto ( sploh kaki VW pa honda fani ), hvalili do onemoglosti in ga poveličevali v nebo, jaz pač povem tak kot se meni zdi..da TSI ni nič posebnega, sploh glede na vse pohvale ki jih pišejo nekateri..gre pač toliko kot gre avto s 105 konji, nič posebnega ni, žre pa tudi ne ravo namanj, je nekaj varčnejših avtomobilov na trgu.

z avtom sem zadovoljen recimo v tej meri da je pač nov pa kr fajn leži na cesti. Da bi biu res zadovoljen mu manjka še veliko, za začetek boljše zavore, pa kakih 30 konjev :mrgreen: pa večja prostornost glede na mere...ampak to me še ne gane kaj preveč

ggorenc
Novinec

Napisal/-a ggorenc Ne jan 02, 2011 12:57 pm

Ponovno ena neumna izjava in nova nekonsistentnost. Ce si imel od Budimpeste do LJ povprecno (!) hirost 130kmh si se po AC vozil konkretno preko 220kmh, ves cas kar pa Astra NE dosega. Razjasni si ze nekaj pojmov kot je povprecna hitrost, konstantna hitrost, povprecna poraba in trenutna poraba in tako naprej. Vkljucno z normalno voznjo. Normalna voznja je zame +10kmh od prometnih predpisov in +20kmh na AC in tukaj Polo TSI spije manj kot 7 litrov vedno.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne jan 02, 2011 1:08 pm

ggorenc je napisal/-a:Ponovno ena neumna izjava in nova nekonsistentnost. Ce si imel od Budimpeste do LJ povprecno (!) hirost 130kmh si se po AC vozil konkretno preko 220kmh, ves cas kar pa Astra NE dosega. Razjasni si ze nekaj pojmov kot je povprecna hitrost, konstantna hitrost, povprecna poraba in trenutna poraba in tako naprej. Vkljucno z normalno voznjo. Normalna voznja je zame +10kmh od prometnih predpisov in +20kmh na AC in tukaj Polo TSI spije manj kot 7 litrov vedno.

A si bil slučajno zraven da veš koliko sem imel povprečno hitrost? Zelo dobro vem kaj je povprečna hitrost. In mislim da ni noben problem na napol prazni AC imeti 130 km/h povprečne, sem jo imel tudi na relaciji CE-LJ, samo raje ne sprašuj kako sem vozil :mrgreen:

Če bi se ves čas vozil prek 220 bi imel povprečno 220 a ne?

Lahko pa greva probat če imaš tako astro pa daš za nafto :mrgreen:

Normalna vožnja je zame pač glede na okoliščine, tudi prek 200 po AC ( če avto toliko gre ), vsakodnevno cijazenje v službo, občasni izpadi na praznih cesta ipd..in pri vsem tem je imela v 60kkm ta ista astra POVPREČNO porabo okoli 6 litrov, pa verjem da so ji ble hitrost preko 200 del vsakdana, kako sem jo pa vozil oziroma kako vozim pa ve nekaj ljudi na tem forumu

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Ne jan 02, 2011 1:09 pm

ggorenc je napisal/-a:Ponovno ena neumna izjava in nova nekonsistentnost. Ce si imel od Budimpeste do LJ povprecno (!) hirost 130kmh si se po AC vozil konkretno preko 220kmh, ves cas kar pa Astra NE dosega. Razjasni si ze nekaj pojmov kot je povprecna hitrost, konstantna hitrost, povprecna poraba in trenutna poraba in tako naprej. Vkljucno z normalno voznjo. Normalna voznja je zame +10kmh od prometnih predpisov in +20kmh na AC in tukaj Polo TSI spije manj kot 7 litrov vedno.

A si bil slučajno zraven da veš koliko sem imel povprečno hitrost? Zelo dobro vem kaj je povprečna hitrost. In mislim da ni noben problem na napol prazni AC imeti 130 km/h povprečne, sem jo imel tudi na relaciji CE-LJ, samo raje ne sprašuj kako sem vozil :mrgreen:

Če bi se ves čas vozil prek 220 bi imel povprečno 220 a ne?

Lahko pa greva probat če imaš tako astro pa daš za nafto :mrgreen:

Normalna vožnja je zame pač glede na okoliščine, tudi prek 200 po AC ( če avto toliko gre ), vsakodnevno cijazenje v službo, občasni izpadi na praznih cesta ipd..in pri vsem tem je imela v 60kkm ta ista astra POVPREČNO porabo okoli 6 litrov, pa verjem da so ji ble hitrost preko 200 del vsakdana, kako sem jo pa vozil oziroma kako vozim pa ve nekaj ljudi na tem forumu

Aja, polo pri 150 kmh žre konkretno več kot 7, po mestu pa tud, razen če spet misliš povprečno z umesnimi relacijami, kjer zbiješ porabo.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jan 02, 2011 1:30 pm

ggorenc: jaz sem po GPS-u povprečno 130 km/h dosegel z vožnjo na slovenskih AC z 160-170 km/h, bilo je ponoči. 220 km/h ne rabiš za tako povprečje...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Ne jan 02, 2011 1:38 pm

King1 je napisal/-a:No še malo bi jest kej povedal, če lahko? :mrgreen: :mrgreen:

lp

To o eksploziji pa močno pretiravaš, avto ne gre nič kaj posebno, sploh od 100 naprej ga zmanjka. Zgleda pa luškano ja oops

Veš vse to je stvar percepcije in samokritičnosti. Nekateri bojo svoj avto ( sploh kaki VW pa honda fani ), hvalili do onemoglosti in ga poveličevali v nebo, jaz pač povem tak kot se meni zdi..da TSI ni nič posebnega, sploh glede na vse pohvale ki jih pišejo nekateri..gre pač toliko kot gre avto s 105 konji, nič posebnega ni, žre pa tudi ne ravo namanj, je nekaj varčnejših avtomobilov na trgu.

z avtom sem zadovoljen recimo v tej meri da je pač nov pa kr fajn leži na cesti. Da bi biu res zadovoljen mu manjka še veliko, za začetek boljše zavore, pa kakih 30 konjev :mrgreen: pa večja prostornost glede na mere...ampak to me še ne gane kaj preveč

Sem te že vprašu, zakaj nisi raj GTI kupu?
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost