Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: slike propadajočih (oldy) avtomobilov

Napisal/-a cruiser1 Če dec 08, 2011 1:17 pm

Vz_ace je napisal/-a:Yugo ni klasika. Yugo je Legenda.

Legenda o največjem sranju! :lol:

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če dec 08, 2011 7:00 pm

;) :D
Slika
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Če dec 08, 2011 8:48 pm

sprijaznte se, da je marskir od vas tu na forumu bil naret-spocet u yugotu al pa u kaksnem drugem zastavinem avtomobilu :cry :mrgreen: =P
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če dec 08, 2011 11:05 pm

AHahahaha, to pa mas prav :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

ma_hi
Novinec

Kraj: Portorož

Napisal/-a ma_hi Pe dec 09, 2011 1:01 pm

Yugo marsikomu na tem forumu ne predstavlja nič, tako kot meni ne predstavlja nič nek avto, ki so ga v 70. in 80. letih delali recimo v Armeniji. Res pa je, da je 80% uporabnikov na forumu starih med 18 in 25 let in so takrat, ko je še Yugo vozil po cesti bili komaj spočeti ali pa še niti to ne.

Predstavlja pa Yugo marsikateremu starejšemu uporabniku nostalgijo in spomin na tiste čase, ko je bil to eni in edini družinski avto, s katerim smo se vozili v službo, k starim staršem iz Primorske na Štajersko in tako je to potovanje takrat brez avtocest trajalo dobre 4 - 5 ur, z njim smo se natrpani vozili na dopust - otroci na zadnjem sedežu brez varnostnih stolčkov in pasov, prtljaga je bila na strehi, med nogami, za glavo, saj je bilo v prtljažniku premalo prostora za vso kramo in hrano, ki smo jo vlačili s seboj......

In ko smo dopolnili 18 let in šli v avto šolo smo se učili na ničemer drugem kot stoenki, doma pa prve vozniške izkušnje nabirali prav tako na stoenkah in Yugotih. Spomen se, da smo vsi muci takrat vozili yugota. In kjer je bilo v družini več denarja je ta Yugo bil lepo zrihtan s kosi iz Trsta (meglenke, daljinke, zatemnjene šipe, feltne, dober avtoradio, auspuh), tam kjer pa denarja ni bilo toliko pa smo imeli samo kakšne zadnje luči pobarvane s sprayem, na kolesih pa malo lepše pokrove od Fiata, sedežne prevleke....

Ko sem služil vojsko v takratni JRM v Boki kotorski se spominjam svojega podporočnika, kako je dneve in dneve glancal svojega takrat lepo zrihtanega Yugota 60A. Z njim je zelo izstopal na cesti, saj v začetku 90. let je bil v Črni gori bistveno nižji standard kot v Sloveniji in so Yugote vozili tisti "bolj pri denarju".....

Malo sem zašel iz teme, vendar bi rad povedal, da Jugo v avtomobilizmu ne pomeni nič. Prav tako ga razen Jugoslovanov ni poznal nihče. Zato pa marsikomu, ki je takrat živel z njim predstavlja pomembno mesto v osebni avtomobilski zgodovini. Sam sem v tem času zamenjal kar nekaj vozil, vendar modri Jugo 55 mi je ostal v spominu, ostali avti pa so kar nekako zbežali mimo in prav z veseljem bi se spet usedel vanj ter se zapeljal "en giro" po Obali....

Naj živi Jugo
Priponke
Zast-am2_WEB.jpg
Zast-am2_WEB.jpg (15.03 KiB) Videno 2607 krat
Zadnjič spremenil ma_hi, dne Pe dec 09, 2011 1:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe dec 09, 2011 2:43 pm

@ma_hi
Mah, zaradi takih sentimentalnih zgodb ni yugo nič bolj zanimiv. Tebe ta avto spominja na mladost na katere imaš očitno lepe spomine zato se ti zdi nekaj posebnega. V resnici pa je avto popolnoma nezanimiv in ni nikakršna klasika pa še zanič je.

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Pe dec 09, 2011 2:57 pm

@cruiser1:
:D kolk si star 15-16? govoriš ko kak amerikanc, ki se najprej prepriča,da je avto avtomatik in da slučajno nima ročnega zauga....;) in ne govorimo o klasiki, marveč o legendi.

spoštujem tvoje mnenje in hkrati ugotavljam, da nimaš pojma! ;).
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe dec 09, 2011 3:18 pm

Vz_ace je napisal/-a:@cruiser1:
:D kolk si star 15-16? govoriš ko kak amerikanc, ki se najprej prepriča,da je avto avtomatik in da slučajno nima ročnega zauga....;) in ne govorimo o klasiki, marveč o legendi.

spoštujem tvoje mnenje in hkrati ugotavljam, da nimaš pojma! ;).

Star sem več, kot še enkrat toliko, kot si napisal. Vozil sem yugota v avto šoli nekje prvih deset ur potem pa so me prestavili na Škodo favorit, že tu je bila razlika zelo očitna v prid Škode. Pred tem sem se velikokrat peljal v prijateljevem Yugotu tako, da sem predobro spoznal ta srbska j***a.

In kaj je narobe, če preverim ali avto ima aut. menjalnik in zaug? :shock: Preverim tudi kakšen motor ima in ali ima tempomat in klimo... koliko ima prostora in kako se pelje... Kaj je zdaj s tem narobe?

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe dec 09, 2011 4:02 pm

Ker je že glih debata o Yugotih...A ima kdo koga ki prodaja kulk-tulk dober motor za yugo 45? Bi mi zeloooo prav prišel....
Drgač pa ja....yugo je legenda. In lepo ohranjenega je prav lepo vidit na cesti. Tudi vožnja z njim je pravi špas...:) Sploh ko vidiš to zadrto mularijo s prastarimi bavarci, kako bulijo v ta jugoslovanska "j***a" in se čudvajo, kak je lahk en jugić lepše ohranjen in bolj in od njihovega bavarskega lojtrskega voza....
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
sablač
Stalni uporabnik

Kraj: štore-celje

Napisal/-a sablač Pe dec 09, 2011 6:52 pm

zamislte si sele frise ko se jaz z svojhim pojavm na ceasti...in ja: ima klimo in abs in 4x disk zavore in servo volan in elektricna stekla in elektricno streho in se vzig na daljinsko in celo veliko zmogljivejsi motor... :mrgreen: =P
Slika
Vsi so vedeli da je to nemogoče. Potem pa je prišel nekdo, ki tega ni vedel in uspelo mu je!

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe dec 09, 2011 7:39 pm

Mater je vpedenan 8) Svaka čast!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Pe dec 09, 2011 9:17 pm

cruiser1 je napisal/-a: V resnici pa je avto popolnoma nezanimiv in ni nikakršna klasika pa še zanič je.

Se popolnoma strinjam. Se vidi kje je narejen in tam ne znajo nič dobrega naredit... tudi če pogledaš kakšno muziko imajo/poslušajo ti je vse jasno.
Recimo rusi delajo odlična letala, ladje, podmornice,... en avto pa še dandanes ne znajo skup naredit. Avte naj delajo pač tisti, ki znajo.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Pe dec 09, 2011 10:14 pm

Mah! Yugo ni legenda, legende so vsi kupci in uporabniki Yugota, ker so tiho trpeli kar so jim srbi vsilili.

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe dec 09, 2011 11:46 pm

teb pa res ni pomoči ....... ne vem zakaj drugim ne dopuščaš njihovega mnenja, in jim svojega vsiljuješ?
daj pobolšaj se
peace :mrgreen:

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So dec 10, 2011 12:56 am

pinny je napisal/-a:teb pa res ni pomoči ....... ne vem zakaj drugim ne dopuščaš njihovega mnenja, in jim svojega vsiljuješ?
daj pobolšaj se
peace :mrgreen:

Ne ni mi pomoči, na srečo! :lol: Dopuščam drugim, da imajo svoje mnenje in tudi čisto kool mi je, če ima kdo danes zrihtanega Yugota, kot uporabnik sablač in mu je ta avto v veselje, to je bistvo.
Imam pa tudi jaz svoje mnenje in jokave, sentimentalne zgodbe, kot jo je povedal ma_hi mi grejo na ........, ker zaradi tega pa avto ni legenda. Lahko nekaj pomeni posamezniku, ker ga spominja na neko obdobje v njegovem življenju, to je pa tudi vse.

Pri nas doma nikoli nismo imeli yugota, sem pa že prej omenil v kakšnem stiku sem bil s tem avtom. Imeli pa smo v tistem času od srbskih vozil fičote in stoenke. Čeprav imam tudi jaz precej lepih spominov na tisti čas in mi je bilo fino, če smo se kam peljali nič ne pogrešam ne fičota ne stoenke, niti slučajno se mi pa ne zdi, da sta legende samo zato, ker sem se jaz, kot mulc vozil v njih :roll: Pa čeprav se mi zdi, da če že je kakšen morda res legenda je to fičo saj mislim, da jih je res bilo največ. Ampak meni prav tako čisto nezanimiv.

šinki²
Novinec

Kraj: idrija

Napisal/-a šinki² So dec 10, 2011 10:06 am

Vsi, ki imate toliko povedat čez yugota mi neki povejte. Koliko 20+ starih avtomobilov se še vozi po slovenskih dirkah. Koliko je toliko starih vsemogočih VWjev, renokev...
Zej se bo kmal kdo bunil, da se ne sme mešat serijskih in dirkalnih avtomoilov, sam če je povašem nenavit 65KM yugo nevzdržljiv, kakšen bi moral biti potem šele 110-120konjski yugo. Še z mesta najbrž nebi spelal po vaše. Brihtneži
ex šinki

okužen z rallyus virusom

Uporabniški avatar
ChuckNorris
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a ChuckNorris So dec 10, 2011 10:36 am

sablač je napisal/-a:zamislte si sele frise ko se jaz z svojhim pojavm na ceasti...in ja: ima klimo in abs in 4x disk zavore in servo volan in elektricna stekla in elektricno streho in se vzig na daljinsko in celo veliko zmogljivejsi motor... :mrgreen: =P
Slika

Daj malo več slik :D

Uporabniški avatar
grega983
Poznavalec foruma

Kraj: Fram

Napisal/-a grega983 So dec 10, 2011 11:27 am

Tale o zmogljivejšem motorju na sablačevi makini je zlo skromn opis =P
Lancia Delta Hf T pa Alfa 159 SW 20v pa Alfa 33Permanent 4 pa ......

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So dec 10, 2011 2:30 pm

šinki² je napisal/-a:Vsi, ki imate toliko povedat čez yugota mi neki povejte. Koliko 20+ starih avtomobilov se še vozi po slovenskih dirkah. Koliko je toliko starih vsemogočih VWjev, renokev...
Zej se bo kmal kdo bunil, da se ne sme mešat serijskih in dirkalnih avtomoilov, sam če je povašem nenavit 65KM yugo nevzdržljiv, kakšen bi moral biti potem šele 110-120konjski yugo. Še z mesta najbrž nebi spelal po vaše. Brihtneži

Hahahaha! Kaj pa govoriš in kaj ima to zdaj veze z vsem skupaj? :lol:

Aja pa mimogrede dandanes je veliko 20+ starih in 30+ starih avtomobilov s katerim se še vedno dirka, sicer pa ne po slovenskih tekmovanjih, ki so res na najvišjem možnem nivoju :lol: Ampak , kot rečeno to nimam nobene veze z vsem skupaj.
Komur je Yugo všeč naj ga ima in uživa.

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace So dec 10, 2011 2:38 pm

Star sem več, kot še enkrat toliko, kot si napisal. Vozil sem yugota v avto šoli nekje prvih deset ur potem pa so me prestavili na Škodo favorit, že tu je bila razlika zelo očitna v prid Škode. Pred tem sem se velikokrat peljal v prijateljevem Yugotu tako, da sem predobro spoznal ta srbska j***a.

In kaj je narobe, če preverim ali avto ima aut. menjalnik in zaug? :shock: Preverim tudi kakšen motor ima in ali ima tempomat in klimo... koliko ima prostora in kako se pelje... Kaj je zdaj s tem narobe?

No, sedaj si pa povedal vse.;) Mislim, da ti je nekdo perfektno opral možgane. Sklepam, da si ljubitelj ameriških trug ,ki jih imaš tudi v podpisu in, ki so pa res brez vsakršne duše, ter bolj ali manj samo za "na ravnost";). Tudi prav. Vsako tele ma svoje vesele! Prav tako jaz,da ne bo vse tako enostransko zvenelo. :D
Zadnjič spremenil Vz_ace, dne Ne dec 11, 2011 12:58 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
**classic power-original power!**
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 47 gostov