Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Re: Schkorc oz. moj vozni park skozi cas

Napisal/-a Schkorc Sr jul 13, 2011 1:20 pm

Prvi post na novi strani... (zaradi reklam, ki odrežejo fotke, so fotke v naslednjem postu)...
Zadnjič spremenil Schkorc, dne Sr jul 13, 2011 1:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Sr jul 13, 2011 1:21 pm

TimeAttack na Racelandu je postal zanimiv, mi pa smo začeli še bolj trenirati :D. In preden čisto pozabim na Clia dCi, naj prilepim še par fotk iz Trackdaya, ki je sledil 30.7.2010.

Slika

Slika

Slika
(Zgornje fotke: Žiža - ostale njegove fotke iz tistega eventa TUKAJ

Slika
(Zgornja fotka: Skopusnik)

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
(Zgornje fotke: omahens - ostale njegove fotke iz tistega eventa TUKAJ

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Po jul 25, 2011 12:23 pm

Raceland eventi so se torej začeli vrstiti, jaz pa sem se še iskal z linijami, nastavitvami,... S 5ko sem prvič na Racelandu bil kar malo razočaran, zato sem začel iskati rešitve. No in kmalu sem ugotovil, da vsaj brez res dobrih gum pač ne bom mogel konkurirati na pisti. Glede na to, da sem na R5 GTT že imel precej dobre "navadne" gume (pač takšne, da so še dovoljene za vožnjo po cesti) Toyo R888 in da rezultati niti niso bili prepričljivi, je bilo spet potrebno po nakupih...
In tako sem nabavil dirkalne Michelin slick S9B.

Ker ponavadi poskušam vsak euro 2x obrniti, sem na poti proti primorski poiskal in spotoma poleg dveh kompletov gum kupil še en komplet platišč :).
Slika

Slika

Kangoo pri meni torej res služi svojemu namenu dostavnika in je bila res dobra naložba :).

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Sr jul 27, 2011 1:02 pm

In sledil je čas za nočni TimeAttack#5...

Kot že omenjeno s 5ko na Racelandu sploh nisem bil zadovoljen, tako kot tudi ostali kolegi niso bili zadovoljni z njihovimi avtomobili (na Racelandu). Zato smo sprva želeli ta naslednji TimeAttack izpustiti. Ampak je potem bilo malo premalo prijavljenih za izvedbo, tako da smo si premislili in se vseeno prijavili. No in potem sem začel razmišljati o tem, kako bi 5ko nekako izboljšal. Niti nisem vedel kje se je naj lotim, zato sem se odločil, da bom zbral pogum in voljo, da jo dvignem za par centimetrov. No v bistvu sta to potem naredila Luka in Dejan, tako da sta se ona namesto mene celo dopoldne trudila z zbijanjem torzij :D. Lepo je imeti takšne prijatle ;).

In tak avto me je pričakal (na fotki se sicer bolj slabo vidi, ampak če se pogleda zadnjo gumo in obrobo blatnik...) :D:
Slika

Tole sem takrat par ur pred odhodom napisal
Schkorc on 07 avg 2010 je napisal/-a:Zadnje priprave potekajo, avto se končno pelje vsaj približno tako kot bi si želel, če bo tudi dejansko hitreje bo pa zvečer povedal čas. Res pa da se sedaj lahko brez problema zapeljem na kak offroad teren, ker mislim da je avto trenutno višji kot serijski :lol:.

LP, Primož

No sledilo je testiranje še na progi... in bilo je...
Slika

Schkorc on 08 avg 2010 je napisal/-a:Ponavadi ne kritiziram, ampak žal... tole včeraj je bilo res krneki. Mislim da še nisem bil na tako slabem Raceland dogodku. Saj ne mislim ravno organizacije (ki je bila razen par malenkosti takšna kot vedno), ampak sami tekmovalci... Ne vem, mogoče res velja, da ima noč svojo moč.

Glede na začeten naval, sem tudi sam malo počakal z odhodom na progo. Že v tem času je bilo n pometanj, karambol, antifirz na progi,... Končno mi je uspelo priti na progo, ki je bila precej zasvinjana s peskom, tako da sem si bolj ogreval gume za drugo vožnjo. Preden sem prišel do druge vožnje je minila cela večnost, zaradi xy prekinitev. Končno čista proga, ampak takoj po prvem krogu, je bilo spet povsod polno peska :roll:. Skupno mi je uspelo odpeljati samo 4 vožnje, od tega skupno samo 2 hitra (čista) kroga :roll:. Če bi to vedel, se res ne bi odpravil na RL.

Je kdo štopal koliko časa so trajale prekinitve in koliko vožnje? V praksi bi se lahko po vsaki vožnji pometalo, tako kot se je svinjalo. Saj ne rečem saj se zgodi izlet s proge (tudi meni se), ampak kraditi čisto vsak ovinek pa presega vse meje :evil:. Je vredno za tistih 0:05 sekunde na krog čakati 10-15 min da se steza pomete? Itak smo vsi zaradi tega bili prikrajšani za vožnje.

Glede na to kako se je vse skupaj vleklo, sem pričakoval da se bo event podaljšal ne skrajšal, ampak na koncu je bilo več kot očitno, da nima smisla nadaljevati.

Lp, Primož

Schkorc je napisal/-a:
_B3yBo_ je napisal/-a:ma tvoja petka je tudi :twisted:

moram pogledat kdaj imate kak slalom. ker sem pricakoval vec od tistega cinq. Pa da se pomerimo tam. Res me firbec matra kak je od punce avto proti drugim :lol:

Mah ta moja 5ka je bolj tako oops... V osnovi mislim da bi moral biti kar hiter avto, ampak še ne najdem dobrega kompromisa. Sedaj se avto končno pelje res odlično (offroad višina dela svoje :D), ampak nimam nobene trakcije več :?. Razen ravnin avto cel RL koplje, se počutim kot da bi imel najmanj 500KM :lol:. Vedno je nekaj, ampak je pa res butast občutek, ko enkrat za spremembo ni pomanjkanja moči (in je celo še nekaj rezerve), ampak vseeno ne gre hitreje :roll:... Bom naslednjič dal Gregu eno vožnjo za peljat, bo takoj 1 sek boljši čas, da si malo dvignem samozavest :lol:.

S slalomi smo letos kar malo zaspali, iskreno povedano nam prav paše, da še kdo drug organizira kak tak event in da lahko za spremembo samo pridemo, odpeljemo in potem šimfamo po forumih :D :lol:.

LP, Primož

Torej podvozje je delalo dobro, ampak je zato manjkalo trakcije... Gume (slick) sem bolj slabo stestiral, čas pa sem malo izboljšal:
Slika

Pa še en slab onboard dveh ogrevalnih krogov, dokler na koncu ni naredilo pfff in snelo cev iz ICja :).
R5 GTT onboard

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Če jul 28, 2011 6:06 am

Če je do takrat precej primanjkovalo raznih amatersko-avtomobilističnih-dirkalnih eventov, potem se je stanje končno začelo precej spreminjati...
Hiter pogled na datume nekaterih eventov ki sem se udeležil:
-TA#3 25.6.2010
-TA#4 16.7.2010 (3 tedne po prejšnjem eventu :))
-RLTD 30.7.2010 (14 dni po prejšnjem :D)
-TA#5 7.8.2010 (7 dni po prejšnjem :lol:)
in sledilo je naprej v tem tempu :):
-RLTD 25.8.2010
-TA#6 3.9.2010
...

S tem hočem povedati, da če sem v sezoni 2009 imel 5ko za dva eventa letno pa še to v domačem kraju (po cesti se nisem skoraj nič vozil), se je to v sezoni 2010 precej spremenilo. Pred tem sem na kak redek event odšel s Cliom, ki mi je bil dovolj za tisto uživanje, ko pa je postalo teh eventov več, pa sem seveda začel uporabljati 5ko. In ker je 5ka bila mišljena kot rahlo predelan avto, katerega je mogoče uporabljati tudi po cesti, sem se seveda na te evente peljal z avtom in ga nisem vozil na prikolici/vleki kot večina kolegov. Kakorkoli me je začela motiti misel na to, kako se bom v primeru, da me na poti ustavijo policisti, moral zagovarjati. Na 5ki sicer imam homologirane vzmeti (pač ene), imam homologirane 15" (čeprav ne to dimenzijo s katero sem se vozil), nimam pa recimo sedežev (ker jih ne moreš)... Vedno bolj me je začel mikati tudi Grobnik in hrvaški policisti/meja in podobno s takšno 5ko zna tudi biti zanimivo :).

No in tako sem se spet začel vedno bolj igrati z mislijo, da bi si omislil še en malo novejši športen avto, pač tak da je sploh mogoče kakšno stvar homologirati :)... No ali pa se podati v nakup prikolice za vleko avtomobilov in 5ko voziti na evente. Ampak kaj, ko zato potrebuješ poleg prikolice tudi primeren avto, ki bo to vlekel (da ima v homologaciji dovolj vlečne sile za NDM prikolice)... Kolegi sicer imajo vse to, ampak je problem, ker jih je večina zraven na eventih s svojimi avtomobili :)...

Nič zaenkrat bom na 5ko zmontiral vsaj takšno dimenzijo gum, ki jo imam homologirano in upal na to, da se mi kak policist ne bo spustil v sedeže :).

Drug set gum potrebuje tudi drug set platišč:
Slika

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Po avg 01, 2011 9:24 am

Našel sem še par fotk tiste visoke 5ke:
Slika
Slika

In ker sem na prejšnjem TimeAttacku z visokim avtomobilom imel precej težav s trakcijo, sem se odločil, da bom poskusil sedaj avto malo spustiti :).

No in sledilo je testiranje neke srednje višine na Trackdayu 28.8.2010, sicer v dežju...
In ni ravno pogosto, da se slučajno najdejo na kupu 4 Renault 5ke, od tega celo 3 GTT :D:
Slika
Slika
Slika
Tokrat je Luka po dolgem času svojo modro 5ko malo zbudil iz spanca, tista črna 5ka je pa v tisti sezoni bila deležna rahle preobrazbe, drugače je to tista srebrno-modra 5ka (Kač&Cijan)

No in pa še nekaj fotk:
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Tale fotka je prav smešna :D:
Slika
Deluje kot, da nekdo komaj čaka, da pride iz avtomobila :lol:

Aja pa črna 5ka sploh ne zgleda slabo:
Slika

Na tem eventu sem se spet zagledal v tole oops:
Slika
Fotke: Žiga Šparemblek, ostale njegove fotke iz tistega eventa pa na NJEGOVI STRANI

LP, Primož

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Po avg 01, 2011 1:16 pm

Na tem eventu sem si prvič probal Raceland :) Fajn je blo kljub dežju :mrgreen:

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Sr avg 03, 2011 1:18 pm

Sem skoraj pozabil, da je Clio enkrat vmes dobil druga platišča, zato sem se odločil, da bom malo "spamal" s fotkami :)...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Ne zgleda tak švoh s temi platišči, a ne :lol:?

@airmike: Očitno te je takrat dovolj zasvojilo, da te še ni spustilo :).

LP, Primož

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr avg 03, 2011 1:30 pm

Kako je neverjetno z kakšnim zanimanjem jest odpiram tvojo temo. :D Res odlično spisano in pofotkano.

Povej pa mi prosim kdoje v tej petki? Ime? Namreč zelo zelo mi je znan iz slike. Lahko tudi na privat. Hvala. ;)
Priponke
timeattack-foto_298046_17462168_zoom_18914866.jpg

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Sr avg 03, 2011 1:51 pm

King1 je napisal/-a:Kako je neverjetno z kakšnim zanimanjem jest odpiram tvojo temo. :D Res odlično spisano in pofotkano.

No ja, če bi imel več časa bi pisal več in ne bi spuščal toliko stvari, tako pa trenutno hitim vsaj po približnem vrstnem redu objavljat, da pridem približno na tekoče...

King1 je napisal/-a:Povej pa mi prosim kdoje v tej petki? Ime? Namreč zelo zelo mi je znan iz slike. Lahko tudi na privat. Hvala. ;)

LOL To v 5ki sem jaz :D...

LP, Primož

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr avg 03, 2011 2:51 pm

evo se ena sklika tiste crne petke....ce ti je ze tok vsec =P .... kaj ima to 1.8 motor

Slika
Slika

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Sr avg 03, 2011 2:59 pm

je bla ta petka lani slučajno na avtoslalomu na Ivarčkem???
VW golf IV

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Sr avg 03, 2011 3:11 pm

Schkorc je napisal/-a:@airmike: Očitno te je takrat dovolj zasvojilo, da te še ni spustilo :).

LP, Primož

Me je kr zasvojilo ja :) Spustilo še pa ni ker bi si rad enkrat res svoj avto porihtal tako da se bo lepo peljal in da nebom dobil morske bolezni :mrgreen:

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS Sr avg 03, 2011 3:16 pm

a ma ta crnuhinja 1.8 od lagune notr? ;)
Slika

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Sr avg 03, 2011 3:20 pm

BoneS je napisal/-a:a ma ta crnuhinja 1.8 od lagune notr? ;)

Mislim da ja. Je pa ornk glasna. Moja alfa je bla glasna sam zraven njega se je sploh ne sliši:

http://www.youtube.com/watch?v=3T-ad8XTwD4

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Sr avg 03, 2011 3:30 pm

tuki se jo bol slis.... sam nevem mene ni navdusila....nekako se mi zdi da bi lahko bilo bolje z 1.8 motorjem.... ceprv nevem kake je mela nakoncu rezultate

http://www.youtube.com/watch?v=jwVz0EC3 ... re=related
Slika

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Sr avg 03, 2011 3:35 pm

Mislim da je mel štampe ali slickse gor cel čas zato so bli rezultati bolj slabi dokler se ni malo osušilo.

EDIT: To so bli časi na koncu ko je blo že skoraj suho:

Slika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Napisal/-a _B3yBo_ Sr avg 03, 2011 3:40 pm

pustmo po dzju, ceprav sem jaz vozil cisto brez profila zadaj.... ampak sm mislu nasplosno tudi ko je suho....
Slika

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Če avg 04, 2011 6:55 am

Saj ne morem verjet, da je celo kdo kaj napisal v "mojo" temo :)...

Res je ta črna 5ka bila lani (in predlani) na Ivarčkem slalomu (no pa tudi na vseh ostalih). In res ima 1.8 8V motor notri.

Avto (črna 5ka) je pa tko... meni je prava igrača, in točno tako si jaz predstavljam budget track car, ki je namenjen vožnji (veliko in še več vožnje). Sama zasnova (R5 karoserija) je pač takšna kot je. Ni slaba, ni pa tudi ne najboljša, je pa ravno zaradi tega lahka. 1.8 8V motor s približno 100KM pa je odličen za ta namen, zelo zelo vzdržljiv (večen), enostaven, solidno močen in zelo ugoden. Navora v nizkih obratih ima precej (oziroma ogromno), moči pa mu pri obratih res malo zmanjka. Ampak še vseeno ima motor samo cca 100KM (in ne 140 kot 16V), zato rezultati ne morejo biti pretresljivi. Samo podvozje je (no je bilo) bolj krneki, ampak začuda je pa občutek v avtu ravno nasproten in je bil prav dober, nagibanja ni bilo praktično nobenega, zadek je bil pa v večini malo preživčen. Gume so bile vedno stare, ponavadi 2 zimske ali stare (res stare) letne, pa kdaj pa kdaj 2 stari slajki (tudi v dežju), tudi zato takšni časi (najboljši čas mislim, da je bil nekje 58,5s). Pač avto je bil v osnovi mišljen kot avto za uživanje, sedaj pa se je za moje pojme začelo malo preveč vlagati nanj... mogoče bo pa zato hitrejši.

@airmike: Boš videl čez čas, ko boš čisto noter padu, potem bo šele zanimivo :). Ko si začneš avto predelovati (bolj dirkalno in ne športno), ko sprašuješ za nasvete, spoznavaš še več novih ljudi,...

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Če avg 04, 2011 12:21 pm

Pa še par solidnih fotk na katerih se malo bolje vidi platišča:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

(Fotke so tako kot vedno pomanjšane. Tako da sem si dovolil, da jih bom malo več prilepil...)

LP, Primož
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov