Schkorc je napisal/-a:King1 je napisal/-a:Kako je neverjetno z kakšnim zanimanjem jest odpiram tvojo temo.Res odlično spisano in pofotkano.
No ja, če bi imel več časa bi pisal več in ne bi spuščal toliko stvari, tako pa trenutno hitim vsaj po približnem vrstnem redu objavljat, da pridem približno na tekoče...King1 je napisal/-a:Povej pa mi prosim kdoje v tej petki? Ime? Namreč zelo zelo mi je znan iz slike. Lahko tudi na privat. Hvala.
LOL To v 5ki sem jaz...
LP, Primož
schkorc on Mar 29, 2010 je napisal/-a:V glavnem men je blo fajn, tako kot vedno, ko se potepam tukaj... Moj potovalni računalnik je naračunal sledeče...
prevoženih slabih 500km (mislim da 470km), porabljenih 26litrov (sem vedu da bom porabil več kot 15€![]()
), porabo 5.5l/100km (tudi peš računanje se izide
) in pravi da lahko naredim še cca 450km brez tankanja
... lepo je imeti dCi
.
Men je bil najbolj všeč zadnji del od Gornjega Grada do Kamnika, ker mi ni bilo treba biti prvi in sem lahko užival za spidojcom in symonom...
BTW še dobro da to ni bilo potepanje s postanki, ker tisto bi šele dolgo trajalo....
LP, Primož
Schkorc je napisal/-a: Vitanje-Spodnji, Srednji in Gornji Dolič,
airmike je napisal/-a:Schkorc je napisal/-a: Vitanje-Spodnji, Srednji in Gornji Dolič,
Oja![]()
airmike je napisal/-a:...Rogla je pa za moj mlinček malo prehud zalogaj
Schkorc je napisal/-a:airmike je napisal/-a:...Rogla je pa za moj mlinček malo prehud zalogaj
Saj obstaja potem tudi pot navzdol![]()
...
Schkorc on 06 sep 2010 je napisal/-a:Končno sem prišel do računalnika in časa, da tudi jaz kaj napišem...
Kaj naj rečem, bilo je čisto nasprotje od TA#5. Čeprav ni bilo tako kot na TA#4, ko je bil TA celodnevni, si se vseeno lahko precej navozil. Pravzaprav sem prvič prostovoljno zaključil z vožnjami skoraj dve uri pred koncem
. Udeleženci so tokrat res dobro vozili, peskanja je bilo zelo malo, res zanemarljivo. Edino enkrat sem opazil malo več peska na progi, to je bilo verjetno takrat, ko je Stig odpeljal svoj krog. Sicer nisem videl njegove vožnje, ampak predvidevam, da je moral precej krasti bankine, da je odpeljal tak čas... A mu je kdo dal metlo, da je pometel za sabo?
Čas dogajanja je bil izbran dobro (LoCo vidiš, da je bilo dobro, da se je začelo že ob 15ih), ker niso vsi prišli istočasno in tako sploh ni bilo tistega začetnega navala, ki je do sedaj bil vedno prisoten.
Imeli smo se res fajn.
Drugače pa hvala vsem za čestitke (sam ste me pa čisto vsi prekrstili, vsaj LoCo oz. Wuky bi lahko prav prepisala iz prijave
, se vidi da vam je švabščina tuja
)...
Sicer mi ni čisto jasno od kje takšna razlika v mojem času od prejšnjič, glede na to, da so popolnoma vsi deli avtomobila (razen par vezic) isti kot prejšnjič
![]()
. Mogoče je krivo to, da mi je odpovedal števček za tlak zraka in je ves čas kazal 1 bar?...
No važno je, da bom končno lahko naredil servis in zamenjal olje. Seveda je pa tudi dober občutek po dooolgem času dobiti kak pokal
.
Sem pa prvič sedaj ugotovil, da niti ne bi bilo težko avta obrniti na streho, tako da sem raje zaključil z vožnjami, ko sem se začel voziti po dveh kolesih...
Silvio je napisal/-a:Še posebej čestitke Shkorcu in Goku za dosežene čase...res vrhunskoFul mi je žal, da nisem moral pridit
bo drugič bolje
Škoda res, da te ni bilo... bi se verjetno gnala do zadnjega tako kot so se v unlimited.
GodOfAll je napisal/-a:...Skorc, Škapin, dobra sta, mata sam srečo da Saxo ni delu, ker drgač nebi mela za burek - ma kletko notr...
To me je bilo strah, ker ima Saxo kletko... Sem doma še razmišljal, da bi jo jaz tudi dal v avto, pa se nisem moral odločiti... Izbiral sem namreč glede na izvedbo, ali bi vzel tisto zaobljeno za ptiče ali tisto oglato za hrčke... še dobro, da sem jo pustil doma.
Symon je napisal/-a:...Shkorc čestitke, a si končno zrihtal, da ti ne koplje pol proge v prazno?
Prej mi je vrtelo v prazno 3/4 proge, sedaj pa še samo 1/2. Ni kaj, "špera" dela svoje
![]()
![]()
. Res, da sem bil na začetku malo skeptičen, če bo takšna home made "špera" delala, ampak se je izkazala za zadovoljivo, pa še prav poceni (zastonj) je bila
.
dawet je napisal/-a:...Sem po tihem upal, da me kdo dobi.. Potem bi se mi splačalo prit na naslednji TA še malce izboljšat čas...Važič
... ampak ti imaš specialko za dirke narejeno, to ni primerljivo
...
Oziroma glej, vsak TA s 5ko sem do sedaj za cca 2s izboljšal čas, iz 58.200 na 56.803 sedaj na 54.824, tako da naslednjič pridem ravno na 52.873![]()
.
gofra je napisal/-a:...Trakcije iz zavoja enostavno ni, doziranje pa je samo full ON ali OFF._B3yBo_ je napisal/-a:fantje se bo treba navadit dozirat gas.... tud tale kanta ki jo jaz vozim pa ceprav ima samo 72 konjov vrti cez ovinke in iz ovinkov ce samo tiscim gas....
drugace spera dela cudeze
Tako kot sta napisala. Verjetno imamo v večini takšne in podobne težave s trakcijo, sploh turbo FWD avti, kjer je doziranje praktično nemogoče.
Tudi naše kante pod 80KM precej kopljejo, tako da ni važno ali VR6 ali pa kaj počasnejšega, vsi smo na istem. Oziroma kot je _B3yBo_ napisal, špera dela čudeže.
mloncar je napisal/-a:...mi še ni uspelo priti na noben TAPridem na naslednjega.
Ker sem tekmovalen bom našel nov izziv in to je, da postavim najhitrejši čas za R5. Pazi se![]()
Kje si bil?
....
Bi pa tudi jst pohvalil čase od ostalih. Sploh Goku(imaš kak recept za ostale
?). Tudi ostali (predvsem v unlimited) ste zelo hitri, sploh George in Degič sta prišla visoko, pohvalno.
Moram pa pohvaliti tudi dva iz naše ekipe. Prvo Blatnika (Koti), ki je s serijskim Cliom RS (če ne upoštevam gum) in serijskimi fedri iz mojega diesel Clianaredil kar zadovoljiv čas (mislim, da najhitrejši Clio RS trenutno na TA) in je bil peti v SM klasi za Bistrijem, pa čeprav so vožnje Clia zgledale zelo smešno (v živo in na filmčkih zgleda še bolj smešno):
ima pa lepe felge... bemtiš počasi bodo vsi naši vozili na mojih felgah
...
Drugi, ki si zasluži največ pohval je pa neumorni Luka (Škapin L.), ki je s serijskim (če spet ne štejemo gum, ki so bile obnovljene Fedima) Meganom 1.6 (to ni Honda, da bi imel 130-160KM) neumorno lovil svoj najboljši čas. Z približno pol sekunde zaostanka za tretje uvrščenim je "prisankal" na nehvaležno četrto mesto. Vsekakor odličen rezultat, če pogledam prve tri v tem razredu (Honda Civic, Clio 3 RS, Astra GTC).
Je bil pa eden najlepših:
Pripravljen za avtocrash.
Schkorc on 07 sep 2010 je napisal/-a:gofra je napisal/-a:Škapin - serijski avto? Klanjam se...gume gor ali dol...cetudi bi peljal sekundo in pol slabse, se vedno vrhunsko...
Ja a je zgledal kaj predelan tist Megane? Poleg gum, mislim da je zmontiral samo dišečo smrekco, to je pa tud vse
... Upam, da ne bo razočaran naslednjič, ko/če bo vozil s svojim enkrat močnejšim turbo meganom, pa bo postavil enak čas
... Serijski avtomobili se BTW sploh ne peljejo slabo
.
Saj drugače pa tudi ostali nimamo kaj dosti predelanih avtomobilov (za mojo 5ko si lahko recimo v galeriji tu na forumu pogledaš kaj in kako). Edino gume smo si res kupili, ker je enostavno ceneje, kot pa uničevati navadne gume, pa še nič pametnega nimaš od njih.GodOfAll je napisal/-a:Schkorc je napisal/-a:Symon je napisal/-a:...Shkorc čestitke, a si končno zrihtal, da ti ne koplje pol proge v prazno?
Prej mi je vrtelo v prazno 3/4 proge, sedaj pa še samo 1/2. Ni kaj, "špera" dela svoje
![]()
![]()
. Res, da sem bil na začetku malo skeptičen, če bo takšna home made "špera" delala, ampak se je izkazala za zadovoljivo, pa še prav poceni (zastonj) je bila
.
Zanimivo. Na katerih gumah si vozil pa takrat?
PS: nč čudnga da sm vaju zamešu pa pol napačnmu čestitu, vidim slikco modrega cliota, zraven piše Shkorc, potem pa gledam belo petko, voznik Shkorc. wtf?
Takrat (prejšnjič), ko sem imel največ težav s trakcijo sem vozil na teh istih gumah. Sedaj pa sem vsaj za silo rešil težave s trakcijo s tisto home made "špero"...
Za tiste čestitke Gregu ni sploh nobene panike, edino Grega se mi je zato tako ponosno pohvalil, kako se me je (konkretno) otresel. Pred tem sva namreč bila kar nekaj časa precej tesno skupaj s časi, Grega je imel čas 55.371, jst pa 55.376. Tako, da sem se mu potem jaz toliko bolj ponosno pohvalil, ko sem videl, da sem v bistvu jst peljal tist čas
.
@vsi: Aja pa, da malo razložim to "špero", ker dobivam PMje kaj in kako, pa da ne bom po nepotrebnem zanetil spet kakšnih prerekanj o razredih in predelavah (čeprav je zanimivo)... Nalašč sem dal špero v narekovaje
. Namreč takrat, ko sem imel težave s trakcijo sem imel (kot omenjeno v temi o TA#5) precej visok avto (verjetno višji kot serijski) in je očitno težišče bil problem. Sedaj sem avto spustil za kakšne 2-3 cm in sedaj ne vrti v prazno po celi progi.
To je moja trenutna "špera", za tisto pravo bo potrebno pa še malo počakati. Mislim, da bi nekaj trakcije lahko dobil še z dodatnim nižanjem, ampak imam potem probleme s podvozjem, ker se avto potem čez ovinek pelje zelo slabo in tako imam več škode kot koristi. Tako nastavljen (nizek) avto sem imel namreč prvič, ko sem peljal s 5ko (na TA#3) in sem z R888 (in precej truda) peljal najboljši čas tak kot sedaj z navadnimi cestnimi Michelin Pilot Exalto (v eni vožnji zgolj iz firbca in brez truda). Saj spredaj bi verjetno še nekako spravil avto, da bi se peljal, ampak zadaj je pa vse povsem serijsko in avta (oziroma avtov, ker imamo vsi enak problem) zadaj ne moremo uskladiti.
Če ima kdo kakšno pametno (beri ne predrago) rešitev za druge torzijske vzmeti se priporočamo.
Aja se opravičujem za offtopic...
@wuky: Sem dobil, hvala. So pa ti izpiski super, ker dejansko lahko pogledaš kaj in kako si vozil... Se da "naročiti" na izpiske, mi bi jih imeli vedno... Imaš mogoče še kje izpiske prejšnjih TA, bi se tudi priporočal.
BTW Mislim, da si Luka res zasluži pohvale za trud. Kolikor sem na hitro pogledal, mislim da je naredil enkrat več krogov kot vsi ostali v povprečju
.
BTW2 To bi se nas lahko tudi takrat ekstra pohvalilo, ko smo bili s tistimi dostavniki, ker takrat smo pa verjetno naredili sploh največ krogov kot kdaj koli prej kdo. A bo to kak pokal na koncu sezone za takšne
.
Goku-san je napisal/-a:@Schkorc: ni recepta, samo cegu na gas pa je
Saj nisem mislil recept za vožnjo, ampak recept za avto...
Lahko pa naslednjič poskusim tudi tvoj recept za vožnjo. Predvidevam da bo čas pod 53............................... minut, preden bomo avto spravili iz tistih bal na prvem ovinku
.
LoCo je napisal/-a:Mislim da nej kar ostane tako kot je... Promocija nikol ni škodila, to da imamo slike od vsakega eventa pa še manj.
Se strinjam... Ko bi le bilo več takšnih, ki bi o takšnih in podobnih dogodkih objavljali gradiva v medijih.
omahens: Ja, a pa ti je treba samo za dve uri pridet?... Aja, pa na filmčkih (oz. filmčku) si me posnel ogrevalni krog pa eno pirueto
(si isti kot drejc
)... So pa seveda alfe odlično posnete (tudi, ko se vozijo po boksih)
... Naslednjič ne dobiš kamere, oziroma ti bom zraven kamere dal donacijo, da boš samo mene snemal
... Aja, a ne bi bilo lepše, če bi ta watermark na tvojih fotkah bil nekje v spodnji polovici vodoravno in ne poševno čez sredino
?
Dost chatanja, se boma na naslednjem pikniku naprej zmenla.
LP, Primož
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov