Predstavite svojega konjička... komentarji Salona na portalu!

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Re: Schkorc oz. moj vozni park skozi cas

Napisal/-a BoneS Če avg 04, 2011 2:14 pm

Moram rect, da je tale tema res odlicna. Fotk malo morje, uporabniki se filme lepjo. Pa se rezultati so. Zakon! Js sicer neb upu it dirkat, mi je blo pa zmerej zanimivo gledat ;)
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Če avg 04, 2011 6:07 pm

Schkorc je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:Kako je neverjetno z kakšnim zanimanjem jest odpiram tvojo temo. :D Res odlično spisano in pofotkano.

No ja, če bi imel več časa bi pisal več in ne bi spuščal toliko stvari, tako pa trenutno hitim vsaj po približnem vrstnem redu objavljat, da pridem približno na tekoče...

King1 je napisal/-a:Povej pa mi prosim kdoje v tej petki? Ime? Namreč zelo zelo mi je znan iz slike. Lahko tudi na privat. Hvala. ;)

LOL To v 5ki sem jaz :D...

LP, Primož

Stari ampak si čist podoben enmu Tomažu iz okolice Domžal. :D Kot bi bila dvojčka. Mal doma povprašaj kako je s tem =P =P =P

Drugače pa bom vedno z velikim veseljem bral tvojo temo. Kar pridno piši. ;)

lp

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Schkorc Pe avg 05, 2011 1:16 pm

@BoneS: No ja, fotk je sicer nekaj, ampak jih je vseeno "malo". Glede na to, da večinoma samo jst objavljam poste v tej temi, potem zgleda kot da je ogromno fotk, čeprav bi jih kdaj prilepil več (tako kot trenutno). No ampak trenutno samo čakam, da bo komu šlo v nos lepljenje fotk z enim in istim motivom :).

Kar se tiče pa "dirkanja"... Zakaj misliš, da si ti ne bi upal? Enkrat greš poskusiti, tako na easy, da dobiš malo občutka. Saj ni fora podirati rekorde, gre se zato, da ugotoviš če ti odgovarja, da se kdaj malo bolj ostro zapelješ skozi ovinek (seveda brez strahu, da boš zapeljal v kak graben ipd). Mogoče pa celo ugotoviš, da ti bi odgovarjalo kdaj pa kdaj se malo razmigati na volanu :).

@King1: Se bom pozanimal :D...

Pa še par fotk kjer se pa res bolje vidi platišča:
Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

LP, Primož
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

Uporabniški avatar
nightmare
Stalni uporabnik

Kraj: Cerknica

Napisal/-a nightmare So avg 06, 2011 10:27 am

Dobre feltne. ;)

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Po avg 15, 2011 7:08 pm

@nightmare: Hvala, tudi tvoje so mi všeč :D...

Pa še nekaj (končno zadnjih) fotk Clia s temi platišči :)... tokrat statičnih:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
BTW Tako do zadnjega je treba porabiti gume :)

Naj poskusim za ne-renojevce obrazložiti zakaj toliko (pretirano) fotk Clia s temi platišči...
Ta model platišč je Renault Sport v '90 uporabljal za svoje dirkalne avtomobile. Najbolj poznana pa so postala zaradi Clia Maxi. Clio je tako ali tako pri renojevcih bil (in ostaja) eden najbolj priljubljenih oziroma razširjenih modelov, Clio Maxi pa je bil tisti, ki je pred 16imi (šestnajstimi) leti poskrbel (ali pa še skrbi) za trenutke ob katerih resnično zastane dih. Clio Maxi je bil namreč ata "širokih bokov", torej sploh prvi Kit Car avtomobil in tako je predvsem Renault zaslužen, da so ljubitelji motošporta in seveda tudi Renaulta prišli na svoj račun ob res široko nabildanih bolidih. Ta avto je tudi kriv za to, da sem postal tako navdušen nad Renault Sportom ;).

Pa še ena fotka tega bolida za lažjo predstavo:
Slika

Clio Maxi je torej uporabljal Speedline 2012 platišča in zato je ta model platišč med renojevci postal precej zaželjen in iskan...
Tak Maxi je že precej časa moj sanjski avtomobil (no eden izmed njih :))... in zato so mi seveda tudi ta platišča sanjska :)...

Sem pa na tistem eventu ugotovil, kako težko je kaj spraviti v (manjši) avto, če si enkrat navajen, da vse stvari prevažaš z dostavnikom :).
Takole sem se s podrtimi sedeži v Cliu odpravil na Raceland:
Slika

Takole pa sem se razvadil v Kangooju:
Slika

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc To avg 16, 2011 10:53 am

Ko sem že ravno pri brezveznih fotkah in Kangooju... Ta avto mi je res zlezel pod kožo, predvsem zato ker res razvaja s svojo prostornostjo. Sicer sem že pripopal kakšno fotko Kangooja v svojem elementu, pa bom tokrat vseeno prilepil še kakšno, da se bo videlo, da vmes, ko se je bolj malo dogajalo z mojimi avtomobili, nisem spal :).

Tole recimo je bil glavni razlog, da so se moji projekti z avtomobili malo ustavili:
Slika
(to ni več kopalnica, tukaj je bilo na vrsti ostalo stanovanje)

kljub dokaj polnemu avtomobilu je še vedno prostora za 3 (ali več :))
Slika

Slika

Brez težav sem zvozil domov praktično vse kar sem potreboval za urejanje stanovanja (torej ves gradbeni material, vso pohištvo, vso tehniko,...). Dejansko mi (razen enkrat, ko sem želel tovoriti gibs plošče :lol:) ni nikoli zmanjkalo prostora :)
Slika

Slika

da ne bo kdo mislil, da nisem priden :)... Kangoo se dobro obnese tudi kot malo večja "šajtrga" :D
Slika

Slika

V glavnem ta avto res služi svojemu namenu ;)...

LP, Primož

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To avg 16, 2011 11:45 am

/OFF:

Viden v soboto na poti z debelega rtica? Smo se sli mal namakat? :)

LpF

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc To avg 16, 2011 12:55 pm

Res smo se namakali, ampak močno dvomim, da si me videl (vsaj ne v nobenem poznanem avtu :)).

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Če avg 18, 2011 8:10 am

Pozabil sem še na en zanimiv skupinski izlet v sezoni 2010, ki sem se ga udeležil s Cliom.

Zanimiv zato, ker je za pot bilo izbranih precej meni priljubljenih "gorskih" cest, kjer so ali še potekajo dirke (Rally in GHD) in po katerih se včasih zapeljem, ko imam čas.
Slika
Kratek opis poti: Prebold-Marija Reka/Vrhe-Trbovlje, Trbovlje-Čeče, Zreče-Rogla-Zreče, Vitanje-Spodnji, Srednji in Gornji Dolič, Slovenj Gradec-Kotlje-Ravne na Koroškem, Prevalje-Mežica-Črna na Koroškem-Zavodnje-Šoštanj (čez Sleme), Mozirje-Gornji Grad-Nova Štifta-Črna pri Kamniku (čez Črnivc)-Kamnik-Vransko (čez Tuhinj).

In pa vtisi po izletu:
schkorc on Mar 29, 2010 je napisal/-a:V glavnem men je blo fajn, tako kot vedno, ko se potepam tukaj :)... Moj potovalni računalnik je naračunal sledeče...
prevoženih slabih 500km (mislim da 470km), porabljenih 26litrov (sem vedu da bom porabil več kot 15€ :mad: :lol:), porabo 5.5l/100km (tudi peš računanje se izide :)) in pravi da lahko naredim še cca 450km brez tankanja :D... lepo je imeti dCi :lol:.

Men je bil najbolj všeč zadnji del od Gornjega Grada do Kamnika, ker mi ni bilo treba biti prvi in sem lahko užival za spidojcom in symonom :)...

BTW še dobro da to ni bilo potepanje s postanki, ker tisto bi šele dolgo trajalo :D....

LP, Primož

Razlog tega posta pa so zopet fotke :)...

Slika

OK sedaj imam že tudi jaz dovolj fotk tega mojega Clia :)... Zato s tem postom niti ni namen razkazovanje Clia, ampak...

Na tem srečanju sem spet cel dan preživel v družbi Symonovega Clia RS v katerega sem se čisto preveč zagledal
Slika

pa še ena skupinska
Slika

In spet se je začela pojavljati močna (že omenjena) želja po kakšnem takšnem RSu... Problem je bil (oziroma kot smo sedaj že vsi ugotovili, so pri meni precejkrat problemi :)) v tem, da si nisem mogel razjasniti kaj bi sploh rad oops :roll:.

Stvar je v tem, da delam precej kilometrov in si ne morem privoščiti takšnega športnega avtomobila kot edini avto za vsak dan. Za vsak dan torej rabim en varčen avto (pač za v službo in ostale nujne vožnje), in za ta opravila se mi je Clio dCi, kot prvi (prioritetni) avtomobil za vsak dan, več kot odlično obnesel. Kakorkoli pa sem po eni strani začel razmišljati tudi o tem, da bi ga počasi zamenjal. In tako sem poleg kakšnega novejšega športnika, sanjal tudi o kakšnem drugačnem a še vedno dizelsko varčnim daily-driverju.
Še dobro, da sem bil s Kangoojem kot drugim avtom za vsak dan, nepopisno navdušen in glede na to, da sem ga imel manj časa kot Clia, seveda še nisem razmišljal o kakšni menjavi tega Kangooja (pa čeprav se mi že res res dolgo lušta Trafica :)).

Seveda pa ostajajo odprti še tudi čisto vsi projekti s tistimi mojimi starimi "kripami", katere si tudi želim enkrat končati. Tam je projektov toliko, da že niti ne vem, kakšni so plani oops :D. Neke obnove v oldtimerje, pa predelave v neke "old-daily-track-timerje", ter predvsem in najpomembnejše nek malo resnejši dirkalni projekt.

Ta "dirkalni projekt" se je začel z idejo o avtomobilu za takrat dokaj pogoste avtoslalome. Iz vseh nemogočih idej in visokoletečih želja, je potem (zaenkrat!) iz tega nastala čisto skromna track-day GTTjka (bela). Torej se je "dirkalno" spremenilo praktično v "čisto navadno". Potem je sledilo obdobje, ko so avtoslalomi malo usahnili in takrat mi je malo padla volja, ker se nisem imel kje voziti s 5ko. Zato sem začel sanjati o tem, da bi nekako zbral pogum in denar, da bi poskusil vstopiti v "resne" dirke. Idej za dirkalne avtomobile je bilo dovolj še iz časa slalomov in tako sem začel razmišljati, če bi poskusil pripraviti eno tokrat res malo bolj dirkalno GTTjko in z njo odpeljal kakšno gorsko dirko, za katero se mi zdi, da ne bi bilo preveč astronomskih stroškov. Ali pa bi mogoče poskusil odpeljati kak PRK, ki je rahlo podoben avtoslalomu...
No in takrat enkrat sem začel zapravljati za urejanje stanovanja in je večino denarja odplavalo tja. Potem vmes sem ugotovil, da ne bi rad jaz dočakal statusa "old-timerja", ko bi se igral s svojo mladino in zato je kmalu privekal mali razbojnik. Že samo to potegne za sabo določene stroške, ki se bodo samo večali, ampak tist večji trenutni strošek je bilo že dodatno (z naraščajem povezano) urejanje stanovanja...
Poleg tega sem v tistem vmesnem času spet dobil tisto potrebno zadoščenje s precej pogostimi TimeAttacki. Predvsem mi je ugajalo zato, ker sem lahko vpregel 5ko, ki je nekako že na pol pripravljena za takšne evente in to torej ni za sabo potegnilo kakšnih dodatnih stroškov za predelave. Poleg tega so TimeAttacki finančno ugodni (pa čeprav sem vmes kdaj že računal, če se mi bo izšlo čez mesec :)), kar mi je ob vseh ostalih stroških izredno prišlo prav. Prav tako (na moje začudenje :)) s 5ko nisem imel nobenih težav (niti ene same okvare-če ne štejem objemko na cevi od ICja, ki jo je bilo treba parkrat privijačiti :D), tako da sem se lahko vozil kolikor sem sam imel energije, ker stroškov tudi z vzdrževanjem avta ni bilo. In v končni fazi, sem se tam lahko resnično navozil, tako da kakšnega resnejšega dirkanja niti nisem pogrešal.
In tako se je takrat (hote ali nehote) moj dirkalnik spet zmuznil in se spet za nedoločen čas oddaljil. Želja po dirkalniku pa je vsekakor ves čas ostala in je spet vedno bolj začela siliti v ospredje.

Edini moteči faktor pri TimeAttackih in 5ki pa je bil par postov nazaj omenjena vožnja s 5ko do dirkališča, zato sem si želel tudi prikolice za vleko.

Če torej skajšam :)... Res mi ni nič manjkalo, ampak vseeno sem si rekel, da se s 5ko ne bom več dolgo vozil. Torej ali kupim prikolico in avto za vsak dan zamenjam s takšnim, da bi lahko vlekel takšno prikolico, ali pa kupim en športni avto, ki bo malo manj predelan in se z njim vozim na evente... Ali pa se res razkurim in kupim/naredim en dirkalnik in poskusim odpeljati kakšno dirko...
Ali pa si rečem, da imam dovolj vsega in si kupim malo bolšji avto za vsak dan...

LP, Primož

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Če avg 18, 2011 9:41 am

Schkorc je napisal/-a: Vitanje-Spodnji, Srednji in Gornji Dolič,

Oja :vrum :woohoo

krimič
Novinec

Napisal/-a krimič Če avg 18, 2011 5:07 pm

airmike je napisal/-a:
Schkorc je napisal/-a: Vitanje-Spodnji, Srednji in Gornji Dolič,

Oja :vrum :woohoo

No ja... na žalost je zelo slaba cesta. Zreče-Rogla je veliko večja zabava!

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Če avg 18, 2011 5:26 pm

Nebi ravno reko da je zelo slaba...sigurno pa ni odlična. Je pa vseeno zabavna :) In predvsem ni veliko prometa. Rogla je pa za moj mlinček malo prehud zalogaj :)

Uporabniški avatar
pixie
Novinec

Kraj: Kärnten

Napisal/-a pixie Če avg 18, 2011 6:48 pm

In pol naredite ovinek mimo mene :P
Freunde am fahren.

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Pe avg 19, 2011 6:05 am

Tud rogla ni neki biser v cesti. Dosti lepše se da peljat recimo na Mariborsko pohorje.

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Pe avg 19, 2011 12:24 pm

Od vseh (v prejšnjem postu opisanih) idej in želja sem izluščil to, da si nekako bolj želim en "novejši" športni avto...

In tako, sem se odpravil na ogled tega RSa:
Slika

...

airmike je napisal/-a:...Rogla je pa za moj mlinček malo prehud zalogaj :)

Saj obstaja potem tudi pot navzdol =P :D...

Drugače pa od teh cest je meni najbolj všeč "Sleme" iz Koroške strani do vrha. No Marija Reka mi je še bolj všeč, glede na to, da se vsak dan vozim po njej :), ampak mi je prekratka...

LP, Primož

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Pe avg 19, 2011 12:28 pm

Schkorc je napisal/-a:
airmike je napisal/-a:...Rogla je pa za moj mlinček malo prehud zalogaj :)

Saj obstaja potem tudi pot navzdol =P :D...

Small engine small brakes :DDD dokler ne upgrejdam

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc Po sep 05, 2011 12:49 pm

Ostal sem pri ogledu tistega RSa... Avto je bil videti soliden, školjka je delovala OK, notranjost pa je bila precej zanemarjena in obrabljena. Na enem forumu v kotičku "pozna kdo ta avto" je tekla debata o njem in so ga precej grajali, in tudi zato sem malo mencal. Za avto je bil zainteresiran tudi kolega Dejan (Koti) in me je čakal kaj se bom odločil (BTW tako se to dela, ne pa da, ti kolega pred nosom spelje avto :)). V glavnem s težkim srcem sem se odločil, da avta ne bom vzel in tako ga je kupil Dejan.

Takoj za tem pa je Dejan moral preizkusiti avto na Racelandu :D, sledil je namreč TimeAttack#6.

Priprave:
Slika
5ka je ostala takšna kot na prejšnjem trackdayu (torej neka srednja višina), edino slick gume so tokrat zaradi vremena končno prišle do izraza. Luka je v tem času svojega sivega Megana obnavljal, zato je prišel s svojim daily Meganom.

Evo nas (vse razen mene :)), Luka z rumenim Meganom, za njim Grega s Cliom in zraven njega Dejan s to novo pridobitvijo
Slika

In podali smo se v boje:
Slika

Slika

Slika

Slika

To znam tudi jaz =P :D
Slika

Slika

In bilo je:
Slika
(avtor zgornjih fotk: Simon Omahen)

Slika

Sedaj pa vtisi še v pisani obliki:
Schkorc on 06 sep 2010 je napisal/-a:Končno sem prišel do računalnika in časa, da tudi jaz kaj napišem...

Kaj naj rečem, bilo je čisto nasprotje od TA#5 :D. Čeprav ni bilo tako kot na TA#4, ko je bil TA celodnevni, si se vseeno lahko precej navozil. Pravzaprav sem prvič prostovoljno zaključil z vožnjami skoraj dve uri pred koncem :lol:. Udeleženci so tokrat res dobro vozili, peskanja je bilo zelo malo, res zanemarljivo. Edino enkrat sem opazil malo več peska na progi, to je bilo verjetno takrat, ko je Stig odpeljal svoj krog. Sicer nisem videl njegove vožnje, ampak predvidevam, da je moral precej krasti bankine, da je odpeljal tak čas... A mu je kdo dal metlo, da je pometel za sabo?

Čas dogajanja je bil izbran dobro (LoCo vidiš, da je bilo dobro, da se je začelo že ob 15ih ;)), ker niso vsi prišli istočasno in tako sploh ni bilo tistega začetnega navala, ki je do sedaj bil vedno prisoten.
Imeli smo se res fajn :).

Drugače pa hvala vsem za čestitke (sam ste me pa čisto vsi prekrstili :lol:, vsaj LoCo oz. Wuky bi lahko prav prepisala iz prijave :twisted:, se vidi da vam je švabščina tuja :lol:)...
Sicer mi ni čisto jasno od kje takšna razlika v mojem času od prejšnjič, glede na to, da so popolnoma vsi deli avtomobila (razen par vezic :D) isti kot prejšnjič :roll: :). Mogoče je krivo to, da mi je odpovedal števček za tlak zraka in je ves čas kazal 1 bar?...
No važno je, da bom končno lahko naredil servis in zamenjal olje :lol:. Seveda je pa tudi dober občutek po dooolgem času dobiti kak pokal :lol:.
Sem pa prvič sedaj ugotovil, da niti ne bi bilo težko avta obrniti na streho :shock:, tako da sem raje zaključil z vožnjami, ko sem se začel voziti po dveh kolesih...

Silvio je napisal/-a:Še posebej čestitke Shkorcu in Goku za dosežene čase...res vrhunsko 8) Ful mi je žal, da nisem moral pridit :cry: bo drugič bolje

Škoda res, da te ni bilo... bi se verjetno gnala do zadnjega tako kot so se v unlimited :D.
GodOfAll je napisal/-a:...Skorc, Škapin, dobra sta, mata sam srečo da Saxo ni delu, ker drgač nebi mela za burek - ma kletko notr...

To me je bilo strah, ker ima Saxo kletko... Sem doma še razmišljal, da bi jo jaz tudi dal v avto, pa se nisem moral odločiti... Izbiral sem namreč glede na izvedbo, ali bi vzel tisto zaobljeno za ptiče ali tisto oglato za hrčke... še dobro, da sem jo pustil doma :lol:.

Symon je napisal/-a:...Shkorc čestitke, a si končno zrihtal, da ti ne koplje pol proge v prazno? :D

Prej mi je vrtelo v prazno 3/4 proge, sedaj pa še samo 1/2 :D. Ni kaj, "špera" dela svoje :shock: ;) :lol:. Res, da sem bil na začetku malo skeptičen, če bo takšna home made "špera" delala, ampak se je izkazala za zadovoljivo, pa še prav poceni (zastonj) je bila :D.

dawet je napisal/-a:...Sem po tihem upal, da me kdo dobi.. Potem bi se mi splačalo prit na naslednji TA še malce izboljšat čas...

:D Važič :D... ampak ti imaš specialko za dirke narejeno, to ni primerljivo :lol:...
Oziroma glej, vsak TA s 5ko sem do sedaj za cca 2s izboljšal čas, iz 58.200 na 56.803 sedaj na 54.824, tako da naslednjič pridem ravno na 52.873 :twisted: :lol:.

gofra je napisal/-a:...Trakcije iz zavoja enostavno ni, doziranje pa je samo full ON ali OFF.

_B3yBo_ je napisal/-a:fantje se bo treba navadit dozirat gas.... tud tale kanta ki jo jaz vozim pa ceprav ima samo 72 konjov vrti cez ovinke in iz ovinkov ce samo tiscim gas....

drugace spera dela cudeze :twisted:

Tako kot sta napisala. Verjetno imamo v večini takšne in podobne težave s trakcijo ;), sploh turbo FWD avti, kjer je doziranje praktično nemogoče.
Tudi naše kante pod 80KM precej kopljejo, tako da ni važno ali VR6 ali pa kaj počasnejšega, vsi smo na istem :). Oziroma kot je _B3yBo_ napisal, špera dela čudeže.

mloncar je napisal/-a:...mi še ni uspelo priti na noben TA oops Pridem na naslednjega.

Ker sem tekmovalen bom našel nov izziv in to je, da postavim najhitrejši čas za R5. Pazi se :lol: :lol:

Kje si bil :twisted:?

....

Bi pa tudi jst pohvalil čase od ostalih. Sploh Goku :shock: (imaš kak recept za ostale :lol:?). Tudi ostali (predvsem v unlimited) ste zelo hitri, sploh George in Degič sta prišla visoko, pohvalno.

Moram pa pohvaliti tudi dva iz naše ekipe. Prvo Blatnika (Koti), ki je s serijskim Cliom RS (če ne upoštevam gum) in serijskimi fedri iz mojega diesel Clia :lol: naredil kar zadovoljiv čas (mislim, da najhitrejši Clio RS trenutno na TA) in je bil peti v SM klasi za Bistrijem, pa čeprav so vožnje Clia zgledale zelo smešno (v živo in na filmčkih zgleda še bolj smešno):
Slika
ima pa lepe felge :)... bemtiš počasi bodo vsi naši vozili na mojih felgah :lol:...

Drugi, ki si zasluži največ pohval je pa neumorni Luka (Škapin L.), ki je s serijskim (če spet ne štejemo gum, ki so bile obnovljene Fedima) Meganom 1.6 (to ni Honda, da bi imel 130-160KM ;)) neumorno lovil svoj najboljši čas. Z približno pol sekunde zaostanka za tretje uvrščenim je "prisankal" na nehvaležno četrto mesto. Vsekakor odličen rezultat, če pogledam prve tri v tem razredu (Honda Civic, Clio 3 RS, Astra GTC).
Je bil pa eden najlepših :D:
Slika
Pripravljen za avtocrash :lol:.

Schkorc on 07 sep 2010 je napisal/-a:
gofra je napisal/-a:Škapin - serijski avto? Klanjam se...gume gor ali dol...cetudi bi peljal sekundo in pol slabse, se vedno vrhunsko...

Ja a je zgledal kaj predelan tist Megane :D? Poleg gum, mislim da je zmontiral samo dišečo smrekco, to je pa tud vse :)... Upam, da ne bo razočaran naslednjič, ko/če bo vozil s svojim enkrat močnejšim turbo meganom, pa bo postavil enak čas :EE... Serijski avtomobili se BTW sploh ne peljejo slabo ;).

Saj drugače pa tudi ostali nimamo kaj dosti predelanih avtomobilov (za mojo 5ko si lahko recimo v galeriji tu na forumu pogledaš kaj in kako). Edino gume smo si res kupili, ker je enostavno ceneje, kot pa uničevati navadne gume, pa še nič pametnega nimaš od njih.

GodOfAll je napisal/-a:
Schkorc je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:...Shkorc čestitke, a si končno zrihtal, da ti ne koplje pol proge v prazno? :D

Prej mi je vrtelo v prazno 3/4 proge, sedaj pa še samo 1/2 :D. Ni kaj, "špera" dela svoje :shock: ;) :lol:. Res, da sem bil na začetku malo skeptičen, če bo takšna home made "špera" delala, ampak se je izkazala za zadovoljivo, pa še prav poceni (zastonj) je bila :D.

Zanimivo. Na katerih gumah si vozil pa takrat?

PS: nč čudnga da sm vaju zamešu pa pol napačnmu čestitu, vidim slikco modrega cliota, zraven piše Shkorc, potem pa gledam belo petko, voznik Shkorc. wtf?

Takrat (prejšnjič), ko sem imel največ težav s trakcijo sem vozil na teh istih gumah. Sedaj pa sem vsaj za silo rešil težave s trakcijo s tisto home made "špero" :)...

Za tiste čestitke Gregu ni sploh nobene panike, edino Grega se mi je zato tako ponosno pohvalil, kako se me je (konkretno) otresel :D. Pred tem sva namreč bila kar nekaj časa precej tesno skupaj s časi, Grega je imel čas 55.371, jst pa 55.376. Tako, da sem se mu potem jaz toliko bolj ponosno pohvalil, ko sem videl, da sem v bistvu jst peljal tist čas :D.

@vsi: Aja pa, da malo razložim to "špero", ker dobivam PMje kaj in kako, pa da ne bom po nepotrebnem zanetil spet kakšnih prerekanj o razredih in predelavah (čeprav je zanimivo :))... Nalašč sem dal špero v narekovaje ;). Namreč takrat, ko sem imel težave s trakcijo sem imel (kot omenjeno v temi o TA#5) precej visok avto (verjetno višji kot serijski) in je očitno težišče bil problem. Sedaj sem avto spustil za kakšne 2-3 cm in sedaj ne vrti v prazno po celi progi.
To je moja trenutna "špera" :D, za tisto pravo bo potrebno pa še malo počakati. Mislim, da bi nekaj trakcije lahko dobil še z dodatnim nižanjem, ampak imam potem probleme s podvozjem, ker se avto potem čez ovinek pelje zelo slabo in tako imam več škode kot koristi. Tako nastavljen (nizek) avto sem imel namreč prvič, ko sem peljal s 5ko (na TA#3) in sem z R888 (in precej truda) peljal najboljši čas tak kot sedaj z navadnimi cestnimi Michelin Pilot Exalto (v eni vožnji zgolj iz firbca in brez truda). Saj spredaj bi verjetno še nekako spravil avto, da bi se peljal, ampak zadaj je pa vse povsem serijsko in avta (oziroma avtov, ker imamo vsi enak problem) zadaj ne moremo uskladiti.
Če ima kdo kakšno pametno (beri ne predrago) rešitev za druge torzijske vzmeti se priporočamo.

Aja se opravičujem za offtopic :)...

@wuky: Sem dobil, hvala. So pa ti izpiski super, ker dejansko lahko pogledaš kaj in kako si vozil... Se da "naročiti" na izpiske, mi bi jih imeli vedno :D... Imaš mogoče še kje izpiske prejšnjih TA, bi se tudi priporočal.

BTW Mislim, da si Luka res zasluži pohvale za trud :). Kolikor sem na hitro pogledal, mislim da je naredil enkrat več krogov kot vsi ostali v povprečju :lol:.
BTW2 To bi se nas lahko tudi takrat ekstra pohvalilo, ko smo bili s tistimi dostavniki, ker takrat smo pa verjetno naredili sploh največ krogov kot kdaj koli prej kdo :lol:. A bo to kak pokal na koncu sezone za takšne :lol:.

Goku-san je napisal/-a:@Schkorc: ni recepta, samo cegu na gas pa je :lol:

Saj nisem mislil recept za vožnjo, ampak recept za avto :lol:...
Lahko pa naslednjič poskusim tudi tvoj recept za vožnjo :). Predvidevam da bo čas pod 53............................... minut, preden bomo avto spravili iz tistih bal na prvem ovinku :lol:.

LoCo je napisal/-a:Mislim da nej kar ostane tako kot je... Promocija nikol ni škodila, to da imamo slike od vsakega eventa pa še manj.

Se strinjam ;)... Ko bi le bilo več takšnih, ki bi o takšnih in podobnih dogodkih objavljali gradiva v medijih.

omahens: Ja, a pa ti je treba samo za dve uri pridet :D?... Aja, pa na filmčkih (oz. filmčku) si me posnel ogrevalni krog pa eno pirueto :jao: (si isti kot drejc :D)... So pa seveda alfe odlično posnete (tudi, ko se vozijo po boksih) :lol:... Naslednjič ne dobiš kamere, oziroma ti bom zraven kamere dal donacijo, da boš samo mene snemal :lol:... Aja, a ne bi bilo lepše, če bi ta watermark na tvojih fotkah bil nekje v spodnji polovici vodoravno in ne poševno čez sredino :lol:?
Dost chatanja, se boma na naslednjem pikniku naprej zmenla ;).

LP, Primož

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Napisal/-a Schkorc To sep 06, 2011 1:57 pm

Še dva posnetka iz TA#6:
TimeAttack#6 3.9.2010 - Schkorc R5 GTT in ostali
Ugotovil sem, da ni dobro zapirati strešnega okna med vožnjo, ker potem nisi skoncentriran :D

Ker sem v prejšnjem postu omenjal kako smešno zgledajo vožnje Blatnikovega RSa na vzmeteh od navadnega Clia:
Dejan Blatnik (Koti) - Clio RS172 - TimeAttack#6 3.9.2010)

En posnetek od NOSa: http://www.mojvideo.com/video-raceland-time-attack-6-3/bd8e1d5a72c84d03b964

No pa še nekaj fotk:

Slika

Slika

Slika
(avtor zgornjih fotk: Simon Omahen)

Slika

Slika

Slika
(avtor zgornjih treh fotk: Miha Fabijan)

Takole pa zgleda, ko se odpravimo na kak event:
Slika
Smo že razmišljali, če bi vsaj na kakšnega Trafica dali Oplov znak :D

Zaloge je ponavadi dovolj :D
Slika

Pa še vsi na kupu
Slika
Zadnje tri fotke (oz. skropocala) so moje :lol:

LP, Primož

Uporabniški avatar
aljaz123
Novinec

Kraj: Prebold

Napisal/-a aljaz123 To sep 06, 2011 5:24 pm

zdravo
Clio RS se pelje več po 3 kolesih kot po 4 :D
[color=#4000BF]Renault Clio 1.8 16v[/color]

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To sep 06, 2011 7:35 pm

Prov legendarna tema. Bom pa enkrat, če boš imel čas prišel naokoli pogledat tele petkice in ostalo kramo. ;) ;) ;)

lp
Vrni se na Galerija

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov